זקוק לייעוץ - תרגילי חימום לפני ריצה, הרפיה אחרי ריצה
ריצה עם אקדח
מכיון שלאחרונה שחיתי בבריכה, התגעגעתי למרחבים הפתוחים.....
יצאתי לריצה קצרה עם הZ.Z.
אילתרתי משהו בסגנון שבתמונה אבל מעט שונה.
לקחתי חגורת סקוץ' (VELCRO)ועליה הלבשתי ת'אקדח.
סגרתי את החגורה באיזור גב תחתון/אגן ושמתי חולצה מתחת נגד זיעה וחולצה מעל
על מנת לנסות ולהסתיר.....
היה נחמד אבל אני שוקל לעבור לגז מדמיע - יותר קל והרבה פחות מסורבל.....
אני צריך לנסות את התיקים של החברה מהמרתונים.....
שתהיה שבת שקטה !!
אורי.
יצאתי לריצה קצרה עם הZ.Z.
אילתרתי משהו בסגנון שבתמונה אבל מעט שונה.
לקחתי חגורת סקוץ' (VELCRO)ועליה הלבשתי ת'אקדח.
סגרתי את החגורה באיזור גב תחתון/אגן ושמתי חולצה מתחת נגד זיעה וחולצה מעל
על מנת לנסות ולהסתיר.....
היה נחמד אבל אני שוקל לעבור לגז מדמיע - יותר קל והרבה פחות מסורבל.....
אני צריך לנסות את התיקים של החברה מהמרתונים.....
שתהיה שבת שקטה !!
אורי.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
אורי ידידי,
1. נסה פאוץ בהצלבה.
2. גז מדמיע = OUT , תרסיס פלפל = IN .
יש אחד שאני ממליץ עליו - SABRE-RED שמיובא לארץ ע"י פרונט - ליין. (יצרני הנרתיקים) ניתן להשיג בארץ באריזת לחץ של 22 גרם (המיכל הכי קטן) אריזת לחץ מוגבר של 14 גרם ואריזה משפחתית בת 55 גרם, כמו שמציידת המשטרה חלק משוטריה.
נעם.
1. נסה פאוץ בהצלבה.
2. גז מדמיע = OUT , תרסיס פלפל = IN .
יש אחד שאני ממליץ עליו - SABRE-RED שמיובא לארץ ע"י פרונט - ליין. (יצרני הנרתיקים) ניתן להשיג בארץ באריזת לחץ של 22 גרם (המיכל הכי קטן) אריזת לחץ מוגבר של 14 גרם ואריזה משפחתית בת 55 גרם, כמו שמציידת המשטרה חלק משוטריה.
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אורי, אין ספק, אני לא חולק על זה.
כנראה שהפסיקו לרוץ ...
מהשבוע אני חוזר להליכות .. סוף סוף ...
כנראה שהפסיקו לרוץ ...
מהשבוע אני חוזר להליכות .. סוף סוף ...

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
ידידי הטוב,
אם מתשחרר לך שפריץ OC במפשעה, 100 אפאצ'ים לא ישתוו לריקוד הגשם שתביא בשילוב צהלות מקפיאות דם וקפיצות בלתי ברורות תוך העברת המשקל מרגל לרגל.....
אם מתשחרר לך שפריץ OC במפשעה, 100 אפאצ'ים לא ישתוו לריקוד הגשם שתביא בשילוב צהלות מקפיאות דם וקפיצות בלתי ברורות תוך העברת המשקל מרגל לרגל.....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
עדכון קל - אחרי שנה פלוס של ריצה, כעת במרחק של כ- 50 ק"מ בשבוע, לרוב על כבישים, נרשמתי למרתון טבריה המתקיים ביום 10/1/08. המטרה האישית שלי היא לסיים את הריצה.
1. ההזמנה לעצות לריצה עדיין פתוחה - במיוחד המעבר ההדרגתי למרחקים גדולים יותר.
2. אני מחפש גופיה לבנה מתאימה של גלוק (או הסליק). הפניות תתקבלנה בברכה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור שלום,
ריצה למרחקים ארוכים דורשת שני דברים עיקריים:
1) אנרגיה- במהלך ריצה כזו יש נפילה באספקת האנרגיה, קרי גלוקוז לגוף ולכן הגוף משדר "לא יכול יותר". הפתרון הוא לקיים משטר דיאטה (לא דיאטת רזון כפי שהמילה דיאטה שובשה בעברית) אלא משטר אכילה של מזונות מסויימים לפני ריצה כזו. תוכל למצוא על זה הרבה חומר ברשת.
2) באותו עניין, בריצות ארוכות (או בכל מאמץ גופני ממושך) צריך להקפיד לשמור על ניצול אנרגיה שלא יעבור לניצול אנאירובי. ניצול אנאירובי מתרחש כאשר קצב אספקת החמצן לגוף נופל מקצב הצריכה. במקרה כזה שתי מולקולות הפירובט שהתפרקו ממולקולת גלוקוז אינן יכולות להמשיך להתפרק (ולספק עוד אנרגיה) והן הופכות ללקטט שבשמו העממי נקרא חומצת חלב. כמובן שאין שלב שבו כל מולקולות הפירובט הופכות ללקטט. זה תהליך הדרגתי שמתרחש בתלות במאמץ. יתרת מזאת, מולקולות לקטט שנוצרו בשרירים המתאמצים מוסעות בזרם הדם ויכולות להפוך מידית חזרה למולקולות פירובט באזורים אחרים בגוף שאינם נמצאים במאמץ גבוה באותו רגע.
למה כל ההקדמה הזו? כי זה המפתח ליכולת להמשיך במאמץ גופני לאורך זמן. נעשו הרבה מחקרים כדי לקבוע מדוע כאשר הגוף עובר לניצול אנרגיה אנאירובי לא ניתן להמשיך במאמץ הגופני לאורך זמן ממושך. עד היום אין לכך תשובה ברורה. מה שברור הוא שכאשר עוברים לניצול אנאירובי הגוף מיד מתחיל לאותת לנו שהוא לא יכול יותר.
בהקשר לריצות מרתון, רצים מקצועיים לומדים לקבוע לפי הדופק שלהם את אופי ניצול האנרגיה בגופם. הם יודעים מעל איזה דופק הגוף שלהם עובר לניצול אנאירובי ושומרים לא לעבור אותו.
אגב, זוהי מהותו של כושר גופני - הוא מפתח בגוף את כל המרכיבים שמאפשרים אספקה וניצול אנרגיה טובים יותר.
לדוגמה (רשימה לא מלאה)
מפתח את שריר הלב וגורם לו לנצל אנרגיה (שריר הלב עצמו זקוק לאנרגיה רבה) בצורה יעילה יותר. אגב, הלב ולא מערכת הנשימה הוא תמיד הגורם המגביל באספקת חמצן באדם בריא.
אנזימי שרשרת הנשימה - באדם בכושר יש יותר אנזימים של שרשרת הנשימה שתפקידם לפרק את מולקולת הגלוקוז (בגליקוליזה - לשתי מולקולות פירובט, ואח"כ במעגל ה- TCA למים ו- CO2. בתהליך הפירוק המלא של מולקולת גלוקוז מתקבלות אגב כ- 36 מולקולות ATP שהוא "המטבע" האנרגתי בגוף החי. באדם בכושר יותר מיטוכונדריות שבהן נעשה החלק הסופי של פירוק הגלוקוז, ועוד.
ואגב אחרון, היום מקובל שמדידת כושר לא נמדדת ביכולת הפיזית לבצע מאמץ, אלא במהירות שבה הגוף חוזר למצב מנוחה (דופק, נשימה ופרמטרים נוספים) לאחר ביצוע המאמץ.
בהצלחה במרתון,
גדעון
ריצה למרחקים ארוכים דורשת שני דברים עיקריים:
1) אנרגיה- במהלך ריצה כזו יש נפילה באספקת האנרגיה, קרי גלוקוז לגוף ולכן הגוף משדר "לא יכול יותר". הפתרון הוא לקיים משטר דיאטה (לא דיאטת רזון כפי שהמילה דיאטה שובשה בעברית) אלא משטר אכילה של מזונות מסויימים לפני ריצה כזו. תוכל למצוא על זה הרבה חומר ברשת.
2) באותו עניין, בריצות ארוכות (או בכל מאמץ גופני ממושך) צריך להקפיד לשמור על ניצול אנרגיה שלא יעבור לניצול אנאירובי. ניצול אנאירובי מתרחש כאשר קצב אספקת החמצן לגוף נופל מקצב הצריכה. במקרה כזה שתי מולקולות הפירובט שהתפרקו ממולקולת גלוקוז אינן יכולות להמשיך להתפרק (ולספק עוד אנרגיה) והן הופכות ללקטט שבשמו העממי נקרא חומצת חלב. כמובן שאין שלב שבו כל מולקולות הפירובט הופכות ללקטט. זה תהליך הדרגתי שמתרחש בתלות במאמץ. יתרת מזאת, מולקולות לקטט שנוצרו בשרירים המתאמצים מוסעות בזרם הדם ויכולות להפוך מידית חזרה למולקולות פירובט באזורים אחרים בגוף שאינם נמצאים במאמץ גבוה באותו רגע.
למה כל ההקדמה הזו? כי זה המפתח ליכולת להמשיך במאמץ גופני לאורך זמן. נעשו הרבה מחקרים כדי לקבוע מדוע כאשר הגוף עובר לניצול אנרגיה אנאירובי לא ניתן להמשיך במאמץ הגופני לאורך זמן ממושך. עד היום אין לכך תשובה ברורה. מה שברור הוא שכאשר עוברים לניצול אנאירובי הגוף מיד מתחיל לאותת לנו שהוא לא יכול יותר.
בהקשר לריצות מרתון, רצים מקצועיים לומדים לקבוע לפי הדופק שלהם את אופי ניצול האנרגיה בגופם. הם יודעים מעל איזה דופק הגוף שלהם עובר לניצול אנאירובי ושומרים לא לעבור אותו.
אגב, זוהי מהותו של כושר גופני - הוא מפתח בגוף את כל המרכיבים שמאפשרים אספקה וניצול אנרגיה טובים יותר.
לדוגמה (רשימה לא מלאה)
מפתח את שריר הלב וגורם לו לנצל אנרגיה (שריר הלב עצמו זקוק לאנרגיה רבה) בצורה יעילה יותר. אגב, הלב ולא מערכת הנשימה הוא תמיד הגורם המגביל באספקת חמצן באדם בריא.
אנזימי שרשרת הנשימה - באדם בכושר יש יותר אנזימים של שרשרת הנשימה שתפקידם לפרק את מולקולת הגלוקוז (בגליקוליזה - לשתי מולקולות פירובט, ואח"כ במעגל ה- TCA למים ו- CO2. בתהליך הפירוק המלא של מולקולת גלוקוז מתקבלות אגב כ- 36 מולקולות ATP שהוא "המטבע" האנרגתי בגוף החי. באדם בכושר יותר מיטוכונדריות שבהן נעשה החלק הסופי של פירוק הגלוקוז, ועוד.
ואגב אחרון, היום מקובל שמדידת כושר לא נמדדת ביכולת הפיזית לבצע מאמץ, אלא במהירות שבה הגוף חוזר למצב מנוחה (דופק, נשימה ופרמטרים נוספים) לאחר ביצוע המאמץ.
בהצלחה במרתון,
גדעון
- תרמתי למען הסליק
מילים כדורבנות גדעון...
תוספת קטנה, בפעילות כמו מרתון, הגוף מאבד הרבה אלקטרוליטים לכן צריך לצרוך קצת מלחים (נתרן/אשלגן) בתוספת לנוזלים.
א.
תוספת קטנה, בפעילות כמו מרתון, הגוף מאבד הרבה אלקטרוליטים לכן צריך לצרוך קצת מלחים (נתרן/אשלגן) בתוספת לנוזלים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
pildus2 כתב:מתכון מעולה למשקה איזוטוני תוצרת בית שמחזיר לגוף נוזלים סוכרים ומלחים לגוף בפעילות בעומס גבוה:
בקבוק ליטר וחצי מים מינרליים
2 כפיות סוכר
3 כפות מיץ ממותק (פטל, ויטמינצ'יק או כל מה שנמצא בבית)
1/4 כפית מלח
לערבב טוב טוב עד להמסה של המלח והסוכר.
לא סוכר אלא סוכר ענבים המכיל מלטוז. זה מביא את המשקה לרמת הריכוז המקבילה בדם וכך המעי סופג בקלות וסופג יותר.
בהצלחה
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
ליאור45 כתב:עדכון קל - אחרי שנה פלוס של ריצה, כעת במרחק של כ- 50 ק"מ בשבוע, לרוב על כבישים, נרשמתי למרתון טבריה המתקיים ביום 10/1/08. המטרה האישית שלי היא לסיים את הריצה.
בהצלחה !!
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
ליאור,
עדכון במיוחד בשבילך
מתוך אתר סיזנט, אתר חובבי מזג האוויר
http://www.seasonet-net.com/article.asp?id=974&cat=4
בהצלחה ביום חמישי,
גדעון
עדכון במיוחד בשבילך

http://www.seasonet-net.com/article.asp?id=974&cat=4