חגורה לנשיאת נשק עם מדי א' צה"ליים
advocate כתב:.
צה"ל הוא גוף לוחם ולא תצוגת אופנה מענטזת!
מישהו חיבר את הראש לא נכון כאשר הוא דורש מקצין לשאת נשק כמו קקמייקה!
ראבעק, שמישהו שזה רלוונטי לגביו שיעביר מכתב לרמטכ"ל ו/או שר הבטחון ויעשה משהו.
שמישהו יסביר לי איך הפכנו מ "זה מה יש ועם זה צריך לנצח" ומ "אין לך? תאלתר" לאיזה שהוא גוף מסורבל ומתיש![]()
![]()
![]()
דניאל,
אני מסכים עם כל מילה שאתה אומר עם כמה הסתיגויות...
1. צבא זה לא תצוגת אופנה, אבל בכל זאת מדים וביחוד מדי א' הם יצוגיים והופעה של חייל ובפרט קצין צריכה להיות הופעה יצוגית ומכובדת.
2. בכל צבא נורמלי שבו הקצינים נדרשים ללכת עם אקדח, יש צורת נשיאה סטנדרטית, יש נרתיק צבאי סטנדרטי ושלא לדבר - יש גם אקדח צבאי סטנדרטי.
במקרה שלנו - נטל הרכישה הוא על כיסו של הקצין אבל הצבא יכול בהחלט להגדיר/להגביל את כלי הנשק לרשימה מצומצמת מאושרת כדי ליצור אחידות.
לאותם כלי נשק, אפסנאות צה"ל תנפק נרתיקים סטנדרטיים וחגורות סטנדרטיות כדי שלא נראה כמו איזה מיליציה של רפובליקת בננות ובא לציון גואל.
ודרך אגב, פעם בצהל היו נרתיקים צבאיים סטנדרטיים בתקופה שקצינים יכלו לחתום על אקדח וובלי 0.38.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זה בדיוק העניין, שברגע שבוטלה החובה לשאת נשק - הצבא הסיר מעצמו אחריות כלשהי לספק פתרונות נשיאה נורמליים (לא שהיו פתרונות כאלא לפני כן...) אם בעבר הרכישה והאימונים היו הנטל של הקצין, אז היום עצם עובדת הנשיאה הפכה לסוג של יוזמה אישית (וממש לא מבורכת) של אותם קצינים ונגדים בודדים, ומכאן - חובת מציאת הפתרון היא עליהם.
elmalemg, הנרתיק אומנם פותר את בעיית הרוחב של החגורה, אבל לא פותר את בעיית הגמישות שלה. בכל מקרה - כמה עולה הנרתיק+משלוח?
אגב, בהתאם להמלצתו של Advocate, לפני כשבועיים שלחתי מייל לשר הבטחון, בו פרטתי את הרקע לבעיה, את הבעיה ואת הדרכים האפשריות לפתרון הבעיה. עד היום לא התקבלה כל תגובה.
נמאס לי.
elmalemg, הנרתיק אומנם פותר את בעיית הרוחב של החגורה, אבל לא פותר את בעיית הגמישות שלה. בכל מקרה - כמה עולה הנרתיק+משלוח?
אגב, בהתאם להמלצתו של Advocate, לפני כשבועיים שלחתי מייל לשר הבטחון, בו פרטתי את הרקע לבעיה, את הבעיה ואת הדרכים האפשריות לפתרון הבעיה. עד היום לא התקבלה כל תגובה.
נמאס לי.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:אגב, בהתאם להמלצתו של Advocate, לפני כשבועיים שלחתי מייל לשר הבטחון, בו פרטתי את הרקע לבעיה, את הבעיה ואת הדרכים האפשריות לפתרון הבעיה. עד היום לא התקבלה כל תגובה.
נמאס לי.
אם לבעיה שלך אין פוטנציאל להפוך לשערוריה תקשורתית - אז סביר להניח שגם לא תקבל תשובה. ולא נראה לי שיש איזה עיתונאי שיקפוץ על הנושא של חגורות למכנסים למי שמעוניין לשאת נשק...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

spy כתב:elmalemg, הנרתיק אומנם פותר את בעיית הרוחב של החגורה, אבל לא פותר את בעיית הגמישות שלה. בכל מקרה - כמה עולה הנרתיק+משלוח?
מחיר הנרתיק 15 דולר.
לגבי משלוח, יש לי משפחה בארה"ב שבאו לכאן בפסח
אז הם היו המשלוח שלי...
אם יש לך פיתרון דומה, אז מומלץ.
אחרת המשלוח די יקר (איזור ה-20$) ואז זה כבר לא כ"כ משתלם.
לגבי עניין הגמישות, מאחר והנרתיק יושב עמוק בפנים,
הוא נתמך גם ע"י שרירי הירך (ארבע ראשי קדמי...)
אז הנרתיק יושב טוב (היום רדפתי אחרי אוטובוס - כך שזה בדוק).
נשתמע,
גיל.
itamar כתב:advocate כתב:.
צה"ל הוא גוף לוחם ולא תצוגת אופנה מענטזת!
מישהו חיבר את הראש לא נכון כאשר הוא דורש מקצין לשאת נשק כמו קקמייקה!
ראבעק, שמישהו שזה רלוונטי לגביו שיעביר מכתב לרמטכ"ל ו/או שר הבטחון ויעשה משהו.
שמישהו יסביר לי איך הפכנו מ "זה מה יש ועם זה צריך לנצח" ומ "אין לך? תאלתר" לאיזה שהוא גוף מסורבל ומתיש![]()
![]()
![]()
דניאל,
אני מסכים עם כל מילה שאתה אומר עם כמה הסתיגויות...
1. צבא זה לא תצוגת אופנה, אבל בכל זאת מדים וביחוד מדי א' הם יצוגיים והופעה של חייל ובפרט קצין צריכה להיות הופעה יצוגית ומכובדת.
2. בכל צבא נורמלי שבו הקצינים נדרשים ללכת עם אקדח, יש צורת נשיאה סטנדרטית, יש נרתיק צבאי סטנדרטי ושלא לדבר - יש גם אקדח צבאי סטנדרטי.
במקרה שלנו - נטל הרכישה הוא על כיסו של הקצין אבל הצבא יכול בהחלט להגדיר/להגביל את כלי הנשק לרשימה מצומצמת מאושרת כדי ליצור אחידות.
לאותם כלי נשק, אפסנאות צה"ל תנפק נרתיקים סטנדרטיים וחגורות סטנדרטיות כדי שלא נראה כמו איזה מיליציה של רפובליקת בננות ובא לציון גואל.
ודרך אגב, פעם בצהל היו נרתיקים צבאיים סטנדרטיים בתקופה שקצינים יכלו לחתום על אקדח וובלי 0.38.א.
איתמר
לחתיכת בד הזה אתה קורא נרתיק?????????????
אני הולך להתבייש בפינה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אלי כתב:שלום לך אדון קצין יש לי קצת דברים לחדד לך .
האקדח המדובר שלך הוא אקדח אזרחי על פי הבנתי ולכן כל עוד אתה נושא רישיון אזרחי חל איסור מוחלט ממשרד הפנים להפעיל נשק אזרחי בצבא חל איסור מוחלט ממסגרת צבאית להשתמש בנשק אזרחי אז אח שלי תשתמש באקדח שלך באזרחות חבל על הרישיון
אלי,
לפני שאתה כותב, כדאי שתכיר שני דברים :
1. את האדם שמאחורי הכינוי, פועלו וידיעותיו.
2. את פקודות הצבא בנושא זה. (ואם יש לך גישה לנושא, אזי ש - אוגדן הוראות בטיחות מז"י, מבק"א יבשה, כרך א', פרק 3.3 עוסק בנושא דנן.)
נ.ב. - כדאי שתכיר גם את החוקים, התקנות ואת הוראות משרד הפנים, אתה עושה סלט פרות.
להגן על עצמך, מותר לך ולא משנה ממי הרישיון, צה"ל, משרד הפנים או כל גוף מאושר אחר.
לידיעתך, משרד הפנים איננו הגוף המנחה בנושא שימוש בנשק להגנה, אלא רק גוף מנפיק רשיונות וסביב להם.
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
שלום נועם
יש משהו במה שאתה אומר מה שבטוח שנשק אזרחי לא מאושר בשום מקרה בצבא יש נשק צבאי שהצבא מנפיק אותו לחיילים חל איסור מוחלט אפילו לשאת נשק אזרחי בצבא חבל שהחייל שלנו סתם יסתבך חג עצמאות שמח
Re: שלום נועם
אלי כתב:יש משהו במה שאתה אומר מה שבטוח שנשק אזרחי לא מאושר בשום מקרה בצבא יש נשק צבאי שהצבא מנפיק אותו לחיילים חל איסור מוחלט אפילו לשאת נשק אזרחי בצבא חבל שהחייל שלנו סתם יסתבך חג עצמאות שמח
אתה שוב טועה ומטעה. ואידך זיל גמור.
חג שמח.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
Re: שלום נועם
אלי כתב:יש משהו במה שאתה אומר מה שבטוח שנשק אזרחי לא מאושר בשום מקרה בצבא יש נשק צבאי שהצבא מנפיק אותו לחיילים חל איסור מוחלט אפילו לשאת נשק אזרחי בצבא חבל שהחייל שלנו סתם יסתבך חג עצמאות שמח
קצת עובדות:
בשעתו שיצאה הפקודה המחייבת קצינים ואנשי קבע לנוע חמושים, ניתן היתר מפורש לרכוש נשק באופן פרטי כדי להימנע מחתימה על נשק ארוך.
עובדה, הגוף שקיבל את האחריות לכל נושא הרישוי מול משרד הפנים היה מקמצ"ר (משטרה צבאית).
כיום שהפקודה כבר לא בתוקף, איש הקבע/קצין המעוניין ברישיון נשק עושה זאת ישירות מול משרד הפנים אך התבחין (שירות כוחות הביטחון) לא השתנה.
הדבר הנכון בדבריך הוא שאסור לבצע משימות אבטחה בצבא עם נשק פרטי, אבל במקרה דנן מדובר על אבטחה אישית קרי הגנה עצמית.
אגב, במשימות אבטחה בד"כ מחוייבים בנשק ארוך ואוטומטי כך שבלאו הכי אקדח לא עונה על הדרישה בין אם הוא צבאי או אזרחי.
חג שמח!!!!
גיל.
אלי.
סא"ל, יכול לאשר בכתב כי אתה רשאי לנוע בבסיס עם נשק אזרחי, וגם לעשות בו שימוש במידת הצורך, תוך כך שאתה מכיר את נהלי הפתיחה באש ושאר החוקים החלים עליך (גם כאזרח וגם כחייל).
כמובן שצה"ל גם מכסה עצמו מפני כל נזק שתגרום עם הנשק, והכל עובר עליך (ו___ בידיך, כמאמר שיר הילדים).
סא"ל, יכול לאשר בכתב כי אתה רשאי לנוע בבסיס עם נשק אזרחי, וגם לעשות בו שימוש במידת הצורך, תוך כך שאתה מכיר את נהלי הפתיחה באש ושאר החוקים החלים עליך (גם כאזרח וגם כחייל).
כמובן שצה"ל גם מכסה עצמו מפני כל נזק שתגרום עם הנשק, והכל עובר עליך (ו___ בידיך, כמאמר שיר הילדים).
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

אילן ב כתב:איתמר
לחתיכת בד הזה אתה קורא נרתיק?????????????
אני הולך להתבייש בפינה.
אילן,
כן לחתיכת ברזנט הזו אני קורא נרתיק והוא אינו שונה בהרבה מאשר נרתיקים צבאיים סטנדרטיים שמונפקים לקצינים בצבאות שונים בעולם.
הופעה על מדי א' בכל הצבאות היא הופעה ייצוגית וצריכה להיות אחידה. הנרתיק, האקדח ואופן החגירה שלהם הם חלק מההופעה בדיוק כמו כומתה או גומיות במכנסיים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ראשית, תודה לנועם ול-elmalemg על הבהרת העובדות והתמיכה.
שנית - על תתנו לעובדות להרוס לאנשים את התאוריות (זה נכון לא רק לתחום הנשק).
הערת אגב - בקצב כזה תוך זמן קצר הדברים עליהם מר אלי כותב יכולים להפוך למציאות, כיוון שרמת הבנה בנושא של מקבלי ההחלטות לא הכי גבוהה, גם הם מסתמכים על תאוריות שהם ממציאים בעצמם ולא על הבנה מקצועית (ושוב, לא רק בתחום הנשק).
חג שמח!
שנית - על תתנו לעובדות להרוס לאנשים את התאוריות (זה נכון לא רק לתחום הנשק).
הערת אגב - בקצב כזה תוך זמן קצר הדברים עליהם מר אלי כותב יכולים להפוך למציאות, כיוון שרמת הבנה בנושא של מקבלי ההחלטות לא הכי גבוהה, גם הם מסתמכים על תאוריות שהם ממציאים בעצמם ולא על הבנה מקצועית (ושוב, לא רק בתחום הנשק).
חג שמח!
- סליקאי טיטניום

שלום לכולם את כל שירותי הקרבי בצבא מזה 10 שנים לפחות אני שומע שאסור לירות בנשק אזרחי במטווח צבאי או מבצעי
הצבא יתנער חס וחלילה מאותו חייל אם הנשק האזרחי יוציא כדור
מה שאני מבין פה באתר שהמג"ד שלי לא יודע מה הוא מדבר המח"ט שלי לא יודע מה הוא מדבר אלוף פיקוד לא יודע מה הוא מדבר וזה אם כל הכבוד לא ניראה לי .
צה"ל מספק לחייל נשק אם זה נשק ארוך או קצר לפי שיקול דעת המערכת כקצין בצבא זה מה שאני מתדרך את החיילים שלי ואוסר בתוקף על הבאת נשק אזרחי אשמח ללמוד אולי חוקים ברורים יותר כי גם לי אישית יש נשק אזרחי .
הצבא יתנער חס וחלילה מאותו חייל אם הנשק האזרחי יוציא כדור
מה שאני מבין פה באתר שהמג"ד שלי לא יודע מה הוא מדבר המח"ט שלי לא יודע מה הוא מדבר אלוף פיקוד לא יודע מה הוא מדבר וזה אם כל הכבוד לא ניראה לי .
צה"ל מספק לחייל נשק אם זה נשק ארוך או קצר לפי שיקול דעת המערכת כקצין בצבא זה מה שאני מתדרך את החיילים שלי ואוסר בתוקף על הבאת נשק אזרחי אשמח ללמוד אולי חוקים ברורים יותר כי גם לי אישית יש נשק אזרחי .
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד