כמה חברים אם תבחין מלפני 96 נתקלים בסירוב מ. פנים לחידוש רשי

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

על ידי amnon » 28 נובמבר 2004, 20:24

שלום רב,
גם אני חושב שאדם בוגר צריך להיות אחראי מספיק כדי לחדש את רשיון הנשק שלו בזמן. מצד שני, קל לדון אדם לחומרא כל עוד לא נמצאים במקומו.
מקרה אמיתי:
חבר שלי לעבודה (צבא קבע) מחזיק ברשיון בתבחין 96. לאחרונה הבחין כי רשיון הנשק שלו אינו בתוקף, לטענתו לא קיבל הודעה לחידוש רשיון ממשרד הפנים. ניגש למקמצ"ר ואז קיבל רשיון זמני וטופס לחידוש. לא נדרש להגיש טפסים מחדש והעילה לנשיאת הנשק לא שונתה.
אמנם במקרה זה לא נשלח המכתב, אך אני מניח שאכן "קשיחות הביורוקרטיה" נתונה לגחמות ליבו של האיש מאחורי המכתבה.
אולי עוד ניתן להציל, אך גם לדעתי לא בדרכים כוחניות אלא בפוליטיקה מדודה מול פקיד הרישום.
בהצלחה, מכל הלב :cry:
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 28 נובמבר 2004, 21:59

צדקנים יקרים.

איך תתרצו את העובדה שמשרד הפנים בא חשבון רק עם אוחזי הנשק בתבחין 96 שפיספסו את תשלום האגרה ?. מי שמחזיק בנשק בתבחינים אחרים לא מופעלת עליו כל סנקציה.

איך תתרצו את העובדה שבכל מערך האגרות הממשלתיות לא מופעלות סנקציות דרסטיות מעין זו בשום מקרה אחר ?.

הסנקציה הנ"ל בסך הכל נובעת מגחמה של איזה פונקציונר אחד או יותר במשרד הפנים שתבחין 96 מדיר שינה מעיניו. להעניק לזה הצדק מוסרי זו דמגוגיה.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי Colonel » 28 נובמבר 2004, 22:24

אני מסכים עם המתנדב !
יש ליישר קו ולהחמיר עם כולם באותה מידה ומי ייתן וההקפדה על קוצו של יוד תחלחל גם לשאר משרדי הממשלה ומוסדות השילטון ואולי, יום אחד, חס וחלילה נהפוך למדינה מתוקנת.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי volunteer » 28 נובמבר 2004, 22:26

ועד שזה יקרה, הציבור ראוי ליחס שווה מהרשויות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי נועם » 28 נובמבר 2004, 22:29

קולונל,
אולי נריץ את ידידנו המתנדב לכנסת ?

עוז ועזוז למתנדב !!!
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 28 נובמבר 2004, 23:25

["quote="baraks78]

בנאדם אחראי לא ישכח לחדש רישיון. אם מדובר ברישיון נשק, נהיגה, רכב, ביטוח חובה וכו'
ברגע שמהחוקק קבע שחובה לשאת רישיון כלשהו בתוקף כל מי שפיספס/שכח/דחה וכו' הינו עבריין, ולא יזכה לפירגון ממני.

יום טוב לכולם,
ברק.[/quote]

ברק,

כדאי שתתעדכן אחת ולתמיד.

מי ששכח לשלם הוא אולי חמור אבל הוא אינו עבריין אם הפקיד את הנשק במשטרה מה שרוב האזרחים שומרי החוק עושים.

מי שנושא נשק ללא רשיון או רשיון שלא בתוקף הוא עבריין ואיתו צריך למצות את הדין!
א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 29 נובמבר 2004, 05:26

עד שיקום מי שהוא ויגיש "בגצ",,
איני יודע אם יש בעניין כזה "תביעה יצוגית" אבל אני משוכנע כי הרבה חברים יתמכו [אפילו כלכלית] במהלך כזה,,,
כי מרוב,,שש,,שש,,לא להעיר את הדובים,,,ישארו רק דובים ישנים בלי יער ובלי עצים :cry:

וכן לחץ ציבורי כן משפיע ,,,!!!!! ושתיקת כבשים לא !!!! :evil:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Cybrosh » 29 נובמבר 2004, 13:18

איך תתרצו את העובדה שמשרד הפנים בא חשבון רק עם אוחזי הנשק בתבחין 96 שפיספסו את תשלום האגרה ?. מי שמחזיק בנשק בתבחינים אחרים לא מופעלת עליו כל סנקציה.

איזה סנקציות? אם אני מפספס את תשלום האגרה? גם לי נלקח הרישיון, ואני חייב להגיש מחדש את הבקשה. אם איני עומד בתחבין שבגינו קיבלתי את הרישיון, אין רישיון.

אם אתה מתכוון לסנקציות שאין יותר תבחין 96 ולכן אותם אנשים אינם יכולים להגיש בקשה מחדש - אז אתה צודק ב-100%.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 29 נובמבר 2004, 21:54

כאשר לא מדובר בתבחין 96 ברגע שפגה העילה עליך להחזיר את הרשיון ולהיפטר מהאקדח. אין לזה קשר לחידוש הרשיון. גם אם שילמת את הרשיון בזמן והוא בר תוקף. אם פגה העילה אין אקדח. אי לכך למעשה על אזרח המחזיק ברשיון בתבחין שאינו 96 לא מופעלות סנקציות בעטיו איחור בחידוש, אלא בתקפות העילה בלבד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי Cybrosh » 30 נובמבר 2004, 15:49

אם אתה מתכוון לסנקציות שאין יותר תבחין 96 ולכן אותם אנשים אינם יכולים להגיש בקשה מחדש - אז אתה צודק ב-100%

ועל כן נאמר, מתנדב, שאתה צודק.

אבל מה ניתן לעשות? מה יקרה אם מחר יבטלו תבחין אחר? כמו נהג תחבורה ציבורית? או יעלו את הדרגה בצבא מסרן לרס"ן? שינוי של רשימת היחידות המיוחדות? יישובים זכאיים? מה אפשר לעשות נגד זה?

זוהי בעיה.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 01 דצמבר 2004, 08:57

אם אינני טועה, התבחין היחיד שנעלם מרשימת התבחינים בעשור האחרון הוא צלף משא"ז. אינני בטוח אם יש צלפי משא"ז שנאלצו להיפרד מרכושם הפרטי בשל כך. מי שיודע אחרת שישתף את הקהל כאן.

לדעתי (ולדעתי בלבד) כאשר משרד הפנים מודיע על תבחין, הוא אינו מתכוון לחזור בו בעתיד הנראה לעין. אי לכך אני עוד איכשהו ישן בשקט בלילות. :wink:

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 01 דצמבר 2004, 09:03

ליאור,

אל תפתח פה לשטן.
אם אתה עוקב אחרי ההכרזות של המשרד לבטחון פנים (במקרה זה סגן השר) תראה שהם נערכים לאסוף נשקים מישובים המוגדרים "בעיתיים" ככל שיתקרב תהליך הפינוי.

תחושת הבטן שלי היא שלצורך כך תדרש איזה רפורמה בכל הנוגע לנושא של "ישובים זכאים", אבל שוב -- זו הערכה אישית שלי שאינה מבוססת על שום עובדה מוסמכת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 01 דצמבר 2004, 09:11

איתמר, לפני כחודש פורסם בידיעות אחרונות שהמשטרה ניסתה לרכז רשימות של בעלי כלי ירייה ממשרד הפנים, משרד הביטחון והמשרד לביטחון פנים באזור הנדון. על אף שלדעתי ערך הכתבה לא עולה על משקל הדף על אף היא פורסמה, נטען כי זה עורר סערה קלה בקרב אותה האוכלוסייה (ומלבד זאת, איסוף כזה לא ימנע אנשים אחרים להגיע לאותו האזור).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 01 דצמבר 2004, 11:03

ליאור,

ימים יגידו ואני מאד מקווה שבאמת אתה צודק...
מצד שני, חבר טוב שלי ז"ל היה תמיד אומר: "גם אם אתה פרנואיד, זה עדיין לא אומר שאין מי שרודף אחריך...." ובדיעבד הוא צדק.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 03 דצמבר 2004, 06:17

1.האחריות לחידוש הרישיון הוא שלך ,ושלך בלבד!
2.תבחין 96 - משרד הפנים מעוניין לצמצם עד ל 0 את בעלי רישיון זה ולכן מקפידים על כל סעיף וסעיף בנושא חידוש הרישיון הנ"ל
3.אם שילמת את החידוש (חותמת הבנק) בזמן,ולא המשכת את התהליך בזמן עדיין יש לך סיכוי רב אצל פקיד הרישוי בגלל "תום לב - אי הבנה של תהליך הרישוי".
4.בכל מצב אחר (לא שילמת,לא חידשת,לא ביצעת מטווח וכו) כלומר "לא בתום לב" ,אלא מצב של "חוסר אחריות" (בלי גרשיים) - תגיד שלום לרישיון (בצורת תבחין 96).
5.תירוץ של - לא קיבלתי את החידוש בדואר - בעיה שלך (תקרא טוב את האותיות הקטנות בחוזרים השונים הנשלחים עם הרישיון בעת החידושים השונים ויותר מכך אני ממלץ לכל אחד גם לשמור אותם...)

כל העצות הנ"ל מניסיון מר שנגמר טוב עם גיסי ש:
1.שילם בזמן וחשב שפה נגמר תהליך החידוש.........
2.שהיו לי את כל הניירת הישנה של משרד הפנים (שנלקחה ממני בזמן הוויכוחים עם הפקיד)
3.הוסבר לפקיד (בצורה יפה ולעניין שיש פה "תום לב - חוסר הבנה" בלבד ולא חוסר אחריות
4.הפקיד היה קשוב והטיפול היה מעולה (ולא רק בגלל התוצאה הסופית)
5.לגשת לפקיד בגישה של "סליחה קרתה טעות - מה אתה יכול לעזור לי" תשפר מאד את הסיכוי לטיפול אוהד , כל גישה אחרת .......
6.ניגשנו למשרד הפנים כשאנו יודעים שאנחנו לא בסדר ולא אף אחד אחר!!!!!

מסקנה :
"פיקח יוצא מבורות שחכם לא נכנס אליהם"

תשלים את תהליך הרישוי בזמן..........
אז לא תבוא בטענות לאף אחד!!!!

==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד