הקמת עמותה או בג"צ?
Re: הקמת עמותה או בג"צ?
אני בעד המקרה הפרטני - מומלץ להתקדם ע"ג נצחונות קטנים בהתחלה.
אם הקמת העמותה זו הדרך לשם, לא אתנגד.
אם הקמת העמותה זו הדרך לשם, לא אתנגד.
לא למען המית, נתון הנשק בידינו אלא כדי לשמור על החיים.
יצחק שדה
יצחק שדה
בדרך בה זה מתנהל כרגע בפורום כשכל אחד מושך בכיוון אחר זה לא יתקדם.
למה אני בעד התחלה עם מכתב לשר הפנים ולא ישר לגשת לתביעה לבג"צ?
שימו לב שאם מגישים תביעה לבג"צ היא צריכה להיות ממוקדת בנושא מסויים אחד, למשל להתמקד בביטול הרשיון לרובה זעיר. לעומת זאת, אם שולחים מכתב עם שאילתות לשר הפנים/יעקב עמית, ניתן להעלות בו שאילתות נוספות, בנוסף לעניין הרובה הזעיר כגון, למה מבוטל תבחין "לפני 96" ומוחלף בתבחין "אחר" ומה המשמעות של תבחין "אחר" בעת חידוש הרשיון בעתיד? למה ישנה מדיניות צימצום וביטול רישוי נשק מאזרחים שומרי חוק ששירתו ומשרתים בצבא בעוד שלא נעשה דבר בקשר לנשק הלא חוקי שנמצא בכמויות בידי אזרחים שטובת המדינה לא בדיוק בראש מעיניהם? וכו' וכו'.
מכתב כזה שמשוגר ע"י קבוצת אזרחים חברים בעלי עניין הוא "תמים" ואינו מפחיד ומחשיד את הרשויות כמו מכתב שמגיע מעמותה או עו"ד או תביעה בבג"צ. מכתב מעמותה או עו"ד או ישר תביעה לבג"צ תיתקל מן הסתם ביחס אחר אצל השר.
תשובה שתתקבל על מכתב כזה (ולמיטב ידיעתי השר מחוייב לענות על מכתב פניה כזה) תשמש חומר שעל בסיסו ניתן להחליט מהו הצעד הבא. בג"צ עסוק בהרבה מאוד פניות אליו. לכן, בעת עתירה אליו הוא מבקש לראות שנעשו נסיונות לברור הענינים לפני שמוגשת עתירה. מכתב כזה הוא הוכחה עבורנו שבוצע נסיון להגיע להבנה וברור מחלוקות עם משרד הפנים (אגב, בעקבות מכתב כזה ניתן גם לבקש פגישה של נציגות מטעמנו פנים אל פנים עם השר) כדאי לשים לב, שפניה לבג"צ צריכה להעשות בזהירות ובשיקול דעת כיוון שהיא עשוייה להוות חרב פיפיות. כפי שכבר נכתב, המחוקק רשאי להחליט מחר שאין יותר נשק בידיים פרטיות. הגעה לדיון בבג"צ בנושא רגיש כמו נשק בידיים אזרחיות פרטיות תעורר מן הסתם הדים ודיון ציבורי, ובאווירת הפחד מפני אלימות שקיים כרגע בציבור אנחנו עשויים לגלות בסופו של דבר שהעלאת הנושא לבג"צ ולדיון ציבורי פגע בנו יותר משהועיל.
לדעתי, דרך הפורום זה לא יתקדם. נדרשת פגישה שלנו כדי שניתן יהיה לדון ולקבל החלטות באופן מושכל ולא לשלוף מהמותן מהלך שאח"כ כולנו נצטער עליו. אגב, אורך התגובה שלי מראה בדיוק מדוע לא ניתן לקיים דיון רציני ומסודר על הנושא בפורום וכדאי להפגש ולחשוב יחד מה עושים.
בכל מקרה, אם מישהו יחליט שכדאי לעשות אחרת, בהצלחה.
למה אני בעד התחלה עם מכתב לשר הפנים ולא ישר לגשת לתביעה לבג"צ?
שימו לב שאם מגישים תביעה לבג"צ היא צריכה להיות ממוקדת בנושא מסויים אחד, למשל להתמקד בביטול הרשיון לרובה זעיר. לעומת זאת, אם שולחים מכתב עם שאילתות לשר הפנים/יעקב עמית, ניתן להעלות בו שאילתות נוספות, בנוסף לעניין הרובה הזעיר כגון, למה מבוטל תבחין "לפני 96" ומוחלף בתבחין "אחר" ומה המשמעות של תבחין "אחר" בעת חידוש הרשיון בעתיד? למה ישנה מדיניות צימצום וביטול רישוי נשק מאזרחים שומרי חוק ששירתו ומשרתים בצבא בעוד שלא נעשה דבר בקשר לנשק הלא חוקי שנמצא בכמויות בידי אזרחים שטובת המדינה לא בדיוק בראש מעיניהם? וכו' וכו'.
מכתב כזה שמשוגר ע"י קבוצת אזרחים חברים בעלי עניין הוא "תמים" ואינו מפחיד ומחשיד את הרשויות כמו מכתב שמגיע מעמותה או עו"ד או תביעה בבג"צ. מכתב מעמותה או עו"ד או ישר תביעה לבג"צ תיתקל מן הסתם ביחס אחר אצל השר.
תשובה שתתקבל על מכתב כזה (ולמיטב ידיעתי השר מחוייב לענות על מכתב פניה כזה) תשמש חומר שעל בסיסו ניתן להחליט מהו הצעד הבא. בג"צ עסוק בהרבה מאוד פניות אליו. לכן, בעת עתירה אליו הוא מבקש לראות שנעשו נסיונות לברור הענינים לפני שמוגשת עתירה. מכתב כזה הוא הוכחה עבורנו שבוצע נסיון להגיע להבנה וברור מחלוקות עם משרד הפנים (אגב, בעקבות מכתב כזה ניתן גם לבקש פגישה של נציגות מטעמנו פנים אל פנים עם השר) כדאי לשים לב, שפניה לבג"צ צריכה להעשות בזהירות ובשיקול דעת כיוון שהיא עשוייה להוות חרב פיפיות. כפי שכבר נכתב, המחוקק רשאי להחליט מחר שאין יותר נשק בידיים פרטיות. הגעה לדיון בבג"צ בנושא רגיש כמו נשק בידיים אזרחיות פרטיות תעורר מן הסתם הדים ודיון ציבורי, ובאווירת הפחד מפני אלימות שקיים כרגע בציבור אנחנו עשויים לגלות בסופו של דבר שהעלאת הנושא לבג"צ ולדיון ציבורי פגע בנו יותר משהועיל.
לדעתי, דרך הפורום זה לא יתקדם. נדרשת פגישה שלנו כדי שניתן יהיה לדון ולקבל החלטות באופן מושכל ולא לשלוף מהמותן מהלך שאח"כ כולנו נצטער עליו. אגב, אורך התגובה שלי מראה בדיוק מדוע לא ניתן לקיים דיון רציני ומסודר על הנושא בפורום וכדאי להפגש ולחשוב יחד מה עושים.
בכל מקרה, אם מישהו יחליט שכדאי לעשות אחרת, בהצלחה.
- תרמתי למען הסליק
בדרך בה זה מתנהל כרגע בפורום כשכל אחד מושך בכיוון אחר זה לא יתקדם.
לדעתי הכיוון המתגבש הוא פניה ראשונית של מקרה פרטני בנושא נשק ארוך והתעלמות מ"תבחין 96".
אני נוטה להסכים עמך שהשימוש ב "נשק הבג"צ" צריך להיות האחרון בשרשרת וצריכים להקדים אותו התכתבויות בצינורות המקובלים קרי, מכתב, עירעור על התשובה, מכתב פניה לפקיד האחראי (יעקב עמית) ואז כאשר יאסף כל החומר שאני מאמין יהיה מהסוג ה"מנפנף" .... " מכתבך התקבל במשרדנו ידה ידה ידה"... אז ורק אז יש לשקול פניה לבגץ.
למה ישנה מדיניות צימצום וביטול רישוי נשק מאזרחים שומרי חוק ששירתו ומשרתים בצבא בעוד שלא נעשה דבר בקשר לנשק הלא חוקי שנמצא בכמויות בידי אזרחים שטובת המדינה לא בדיוק בראש מעיניהם? וכו' וכו'.
העובדות נכונות עד כאב אבל למרבה הצער אינן רלוונטיות למטרה שלנו, משרד הפנים אינו אמור לפקח על נשק לא חוקי, זהו תפקידם של כוחות הבטחון.
מכתב כזה שמשוגר ע"י קבוצת אזרחים חברים בעלי עניין הוא "תמים" ואינו מפחיד ומחשיד את הרשויות כמו מכתב שמגיע מעמותה או עו"ד. מכתב מעמותה או עו"ד יתקל מן הסתם ביחס אחר אצל השר.
לצערי אני חושש שלגבי הפקידות מה שלא מפחיד לא מזיז, אבל בכל מקרה לפי תכנית השלבים שפרטתי למעלה המכתב בשלב הזה יגיע מגורם פרטי אחד וישטח בעיה פרטנית אחת.
המחוקק ראשי להחליט מחר שאין יותר נשק בידיים פרטיות. הגעה לדיון בבג"צ בנושא רגיש כמו נשק בידיים אזרחיות פרטיות תעורר מן הסתם הדים ודיון ציבורי, ובאווירת הפחד מפני אלימות שקיים כרגע בציבור אנחנו עשויים לגלות בסופו של דבר שהעלאת הנושא לבג"צ תוך דיון ציבורי פגע בנו יותר משהועיל.
צר לי לשמוע מפיך גישה שכזו, נכון שיש סיכון אבל המצב לצערי מזדחל לו אט אט בדיוק לכיוון שאתה מציין, שבירת כל הכלים ומניעת נשק מכלל הציבור ללא כל התחשבות בתבחיני עבר, נושא הרובה הזעיר הוא בלון ניסוי שאם יעבור בשקט יביא עלינו החמרות נוספות...... ללא נטילת סיכון אין גם סיכוי להתקדם, ככה זה בחיים.
ולעניין העמותה, אנחנו קבוצה לא קטנה של אנשים שחולקים עניין משותף, חיים אותו באופן אקטיבי, נקשרו יחסי חברות חמים שהחלו בעניין משותף, חלק מאיתנו המאוגדים יותר מקיימים ארועים, מפגשים ותחרויות, כולנו סובלים מחקיקה ותקנות דרקוניים והרי לך מספיק סיבות טובות להתאגד תחת מטרייה אחת בשם האהבה לספורט ולנשק. כקבוצה אני מאמין שכוחנו יגבר הן מול השלטונות והן מול גורמים אחרים, כוח קניה, כוח אלקטוראלי ? ימים יגידו, אבל אם לא ננסה בודאות לעולם לא נדע.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
אני אשמח להבין מה קורה כאן.
אני לא אגזים אם אומר שיש כן עשרות אנשים בעלי עניין משותף מובהק לשיתוף פעולה ,אבל בודדים נרשמו לעניין.
מדוע?
חוסר עניין להזיז את המצב?
או רצון?(לעשות רק לביתי,אני מסודר)
מראש אני אומר שכרגע אין לי צורך לעלות על בריקדות ולעורר את המתים ולהרים אדוות במיים וגלים בשלולית.
אני עושה זאת כי אני חושב שזה מה שנכון לעשות למען כולם.
חבל שיש כאן הרבה אנשים שברגע שתישאל שאלה בליסטית או ינסו למכור גלוק 17 כדזבשך ישר יתפתח דיון או יפתחו הספרים הבליסטים,אבל ברגע שיש נסיון והקלוש ביותר לנסות משהו שכזה אין היענות.
לפחות לא כמו שאני ציפיתי.
אם זה כך,חבל לנו על המילים,על המאמץ ועל הזמן.
ובהקבלה,הנה סיפור שנלקח רעיונית ממקום אחר ושיניתי את התוכן אך הרעיון נשאר.אם מישהו נפגע מההקבלה אני מתנצל מראש אך הרעיון של שתיקת הכבשים דומה.
כשמשרד הפנים החליט להקפיא את הרשיונות למתנדבי המשמר האזרחי שתקתי,מה אכפת לי,אני לא מתנדב.
כשהחליטו לבטל רשיונות לרובה זעיר לא הגבתי,מה אכפת לי.זה לא נוגע לי.
כשלא חידשו רשיון ל"תבחין 96"לא התרעמתי,מה אכפת לי.
באמת היה קצת מוזר בזמן האחרון במטווח,לא ראיתי הרבה חברה.
כשביטלו את נשיאה,החזקה,שמירה בכספת בבית,על תבחין ירי מעשי קצת הציק לי אבל לא ממש.
לפני יומיים קיבלתי מכתב ממשרד הפנים ולא האמנתי,איזה חוצפה.איפה כל החברה שיעזרו לי לצאת מבוץ הזה.
איפה כולם?
אני לא אגזים אם אומר שיש כן עשרות אנשים בעלי עניין משותף מובהק לשיתוף פעולה ,אבל בודדים נרשמו לעניין.
מדוע?
חוסר עניין להזיז את המצב?
או רצון?(לעשות רק לביתי,אני מסודר)
מראש אני אומר שכרגע אין לי צורך לעלות על בריקדות ולעורר את המתים ולהרים אדוות במיים וגלים בשלולית.
אני עושה זאת כי אני חושב שזה מה שנכון לעשות למען כולם.
חבל שיש כאן הרבה אנשים שברגע שתישאל שאלה בליסטית או ינסו למכור גלוק 17 כדזבשך ישר יתפתח דיון או יפתחו הספרים הבליסטים,אבל ברגע שיש נסיון והקלוש ביותר לנסות משהו שכזה אין היענות.
לפחות לא כמו שאני ציפיתי.
אם זה כך,חבל לנו על המילים,על המאמץ ועל הזמן.
ובהקבלה,הנה סיפור שנלקח רעיונית ממקום אחר ושיניתי את התוכן אך הרעיון נשאר.אם מישהו נפגע מההקבלה אני מתנצל מראש אך הרעיון של שתיקת הכבשים דומה.
כשמשרד הפנים החליט להקפיא את הרשיונות למתנדבי המשמר האזרחי שתקתי,מה אכפת לי,אני לא מתנדב.
כשהחליטו לבטל רשיונות לרובה זעיר לא הגבתי,מה אכפת לי.זה לא נוגע לי.
כשלא חידשו רשיון ל"תבחין 96"לא התרעמתי,מה אכפת לי.
באמת היה קצת מוזר בזמן האחרון במטווח,לא ראיתי הרבה חברה.
כשביטלו את נשיאה,החזקה,שמירה בכספת בבית,על תבחין ירי מעשי קצת הציק לי אבל לא ממש.
לפני יומיים קיבלתי מכתב ממשרד הפנים ולא האמנתי,איזה חוצפה.איפה כל החברה שיעזרו לי לצאת מבוץ הזה.
איפה כולם?
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
אני חושב שבשלב זה כולם מתחפרים וממתינים שיהיה דף "המאבק למען" עם כפתור של PayPal.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
זה בדיוק מה שהמשרד הזה עשה הפרד ומשול.
חילק את התבחינים ואז הוא מבטל חלק חלק מבלי שזה יזיז משהו לקבוצה השנייה.
ועובדה שיש קבוצות כאלו סגורות שלהם אין ממה לפחד בינתיים הם מוגנים כי בחדרי חדרים הם פעלו ועשו אבל אך ורק למענם. עכשיו הגענו לקבוצה האחרונה שאר אזרחי המדינה שאין להם גוף שמאחד אותם או משהו בסגנון.
צריך משהו בסגנון העמותות בארה"ב כאלו שידעות לבעוט כאשר מזיזים משהו.
חילק את התבחינים ואז הוא מבטל חלק חלק מבלי שזה יזיז משהו לקבוצה השנייה.
ועובדה שיש קבוצות כאלו סגורות שלהם אין ממה לפחד בינתיים הם מוגנים כי בחדרי חדרים הם פעלו ועשו אבל אך ורק למענם. עכשיו הגענו לקבוצה האחרונה שאר אזרחי המדינה שאין להם גוף שמאחד אותם או משהו בסגנון.
צריך משהו בסגנון העמותות בארה"ב כאלו שידעות לבעוט כאשר מזיזים משהו.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
צוות מספר 3 כתב:.אם מישהו נפגע מההקבלה אני מתנצל מראש
אכן הקבלה בעיתית .. (אם כי נכונה)
מה שצריך זה גרעין קטן שיתחיל, יתגלגל, יראה לאחרים שהוא עושה ומזיז ואז הם יבואו
יש פה לא מעט אנשים עם נסיון אמיתי של כשלונות מההיענות של החברים להתארגנויות כאלו ואחרות, כבר לא ממהרים לקפוץ למשהו שחשוד כאבוד מראש (וסליחה על הפסימיות)
אבל מאחר ואני אופטימי מטבעי - גם אני בעד להתחיל במכתב ומשם להמשיך
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
מתמסמס........
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
טרופר,אין מצב להתחיל ככה עם מה שיש ליצור מומנטום ואז כל (מי שלא רוצה להתאמץ\לא אכפת לו כרגע\נכווה בעבר)השאר יבואו גם?
חלק גזרות אחריות\מפגש\ מה עוד צריך ובוא נצא לדרך
חלק גזרות אחריות\מפגש\ מה עוד צריך ובוא נצא לדרך
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
מה לגבי תמיכה של התאחדות הקליעה בנושא או של גופים נוספים?
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
EMT כתב:itamar כתב:רועי 357 כתב:אני חושב שבעיית הרובה הזעיר היא רק הקצה! הבעיה האמיתית נעוצה עמוק יותר! במדיניות שאין לה שום הסבר הגיוני!
אתה צודק, אבל אין מצב שתוכל לטפל בכל עכשיו. למדינה בניגוד לך ולי יש שפע של כסף, אמצעים ובעיקר זמן שלך ולי אין.
א.
אז גם קרב על רובה זעיר (לטעמי האישית אין שום סיבה לאדם פרטי להחזיק אחד כזה בבית, ספורטאי שיחזיק במטווח ) לא שווה את המאמץ. לא מגייסים כל העולם כדי לפתור בעיה נקודתית.
הקרב אם לא הבנת הוא לא על הרובה הזעיר.
הקרב הוא על כל הקופה ואחד האמצעים הוא הרובה הזעיר.
1. מדובר בעתידו של תבחין 96 בכלל - שאותו דרך אגב משרד הפנים החליט לבטל ולהמיר את הרשיונות שלו לתבחין אחר. - - סיבוב ראשון הם מוחקים את כל תבחין 96 ולוקחים מכל מי שאפשר את הנשק.
- סיבוב שני הם יבקשו מכל בעלי הנשק בתבחין אחר להוכיח עמידה באחד התבחינים ויקחו את הנשקים גם מהם
2. הגשת בגצ תשנה את מטווה הפעולה של משרד הפנים בכל הנוגע להתנהלות שלהם איתנו. היום הם מרגישים ודי בצדק שהם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם
3. אם לי היה נשק ארוך הייתי ניגש בעצמי לבג"צ מבלי לחכות להתארגנות או טובות של אף אחד, ואם חס ושלום הצרה הזו תגיע לפתחי בצורה כזו או אחרת זה בדיוק מה שאני הולך לעשות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
איתמר צודק זה לא העניין של הרובה הזעיר זה העניין של ביטול ושינוי של דברים מבלי לשאול אף אחד. זה כאילו יחליטו אין במדינת ישראל יותר נשק פרטי- בסופו של דבר כולם יתקלו בבעיה כזאת או אחרת לגבי הנשק האישי שלהם. השאלה זה רק מתי ולשם אף אחד לא רוצה להגיע, ולהגיד את האמת נראה לי שזה לא כל כך רחוק מהמציאות.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
יש לי חבר שזכה פעמיים במיסגרת הגדנ"ע ברובים זעירים לפני יותר מ30 שנה ומאז תמיד הקפיד לחדש את הרישיון בזמן גם הוא קיבל את ההודעה על בדיקת התבחינים,הוא שלח מכתב המגולל את הסיפור למשרה"פ אשר ממש לא התרגשו ממכתבו.
אני אבקש את אישורו להישתמש במקרה שלו
אגב הוא מתכוון להפקיד את שני הכלים במשטרה בתקופה הקרובה.
אני אבקש את אישורו להישתמש במקרה שלו
אגב הוא מתכוון להפקיד את שני הכלים במשטרה בתקופה הקרובה.
- סליקאי כסף
trooperglock כתב:קודם כל אני מבקש מכל האנשים שמעוניינים להצטרף לאחד משני המהלכים להרשם בשירשור הזה. להערכתי התארגנות נאותה פירושה לא פחות מעשרים חברים לפחות.... אז קדימה..
אנא הוסיפו גם את דעתכם לגבי בג"צ/עמותה.
כמובן שהדבר כרוך גם בעלות כספית שתתחלק שווה בשווה בין כל המשתתפים ויש לקחת זאת בחשבון.
כמו כן אני יודע לפחות על שני עורכי דין שחברים באתר, האם יש עוד? האם מי מהם מוכן להתגייס למשימה ?
מצטרף אליכם
- סליקאי ארד
חברים אני חושב שהגענו לנקודה שזה צריך להיפגש ולהתחיל לגלגל את הענין
אנחנו צריכים למצוא
1)מקום שיסכים לארח אותנו (בסביבות ה20 איש לספירתי) רצוי באיזור המרכז שיהיה נגיש לכולם
2)עו"ד שמוכן ליצג אותנו
3)תאריך למפגש התנעה
מי שיכול לסיעה אם אחד מהנ"ל לא יתביש להרים יד
אני התחלתי לברר את ענין הרישום כעמותה .
אנחנו צריכים למצוא
1)מקום שיסכים לארח אותנו (בסביבות ה20 איש לספירתי) רצוי באיזור המרכז שיהיה נגיש לכולם
2)עו"ד שמוכן ליצג אותנו
3)תאריך למפגש התנעה
מי שיכול לסיעה אם אחד מהנ"ל לא יתביש להרים יד

אני התחלתי לברר את ענין הרישום כעמותה .
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד