פיקוח על עופרת במטווחים-משרד התמ"ת

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

פיקוח על עופרת במטווחים-משרד התמ"ת

על ידי אבי מור » 18 נובמבר 2006, 11:31

שלום לכולם,

הודעה זו מופנית לכל מדריכי הירי הפעילים ומפקחי המטווחים הפעילים, העוסקים בהדרכה ובפיקוח מטווח, במטווחים השונים ברחבי הארץ, פרטיים, עירוניים או ממשלתיים, משטרתיים וצבאיים.

בסוף חודש נובמבר מתקיים דיון חשוב מאד בנושא הפיקוח על העופרת במטווחי הירי בארץ, לסוגיהם השונים.
בגלל שטרם עודכנו התקנות על הפיקוח על העבודה בנושא רמות העופרת המותרות, באוויר במטווח ובדמם של העוסקים בעופרת, ועדיין התקנות הישנות והלא מתאימות בתוקף, אם כי הנושא נמצא כבר בטיפול בוועדות הכנסת השונות, מי שממונה על הנושא במשרד התמ"ת - פיקוח על העבודה, הדר' לובה פושנוי, מבקשת עזרה באיסוף נתונים על רמות העופרת אצל העובדים במטווחים. בתחום הזה אנחנו עדיין כמו עולם שלישי ושי לעשות כל מאמץ לתקן את המצב הזה, ובדחיפות.

מידע על רמות עופרת אצל מדריכי ירי / מפקחי מטווחים, יגיע, אם בכלל, רק לאחר שיתקבל דיווח על רמת עופרת חריגה שנתגלתה בבדיקת דם אצל מדריך או מפקח. גם זה אינו תמיד מתקיים כחוק.
הבעיה נעוצה בעובדה שהתקן הקיים, שהוא כפול ממה שקורה בעולם המערבי המודרני, כך שמה שבעולם נחשב חריג מאד, בישראל זה עדיין "בסדר".
בעולם מקובל שרמה של 30 מיקרוגרם עופרת בדם, היא כבר גבוהה ומסוכנת בעוד שבישראל זו רמה שלא מזיזה לאף אחד, ורק ברמה של 60 מיקרוגרם ומעלה, אולי תתחיל פעילות להצלת המדריך / מפקח.

דר לובה פושנוי מבקשת עזרה באיסוף כמה שיותר נתונים על מדריכים שבדמם התגלתה רמת עופרת שהיא כביכול מותרת, אך בפועל אנחנו יודעים שלא.
ניתן לפנות ישירות אל הדר' לובה פושנוי בפקס: 02-6662973 או בטלפון 02-6662844 או 050-6240922.

מי שמבין את חשיבות הנושא, אנא יעביר את העניין לכל מדריך ירי או מפקח מטווח פעיל, על מנת שנוכל לקדם את הנושא ולעשות את המטווחים בארץ לא רק בטיחותיים יותר אלא גם בריאים יותר לכולנו, או שנדע להתרחק ממקומות שאינן טובים לנו.

אני מופיע בפני הגוף הזה בסוף החודש ואציג שם את עמדתנו, לאור ניסיוני המר עם העופרת, כמות הנתונים שיש בידי והמידע הרב שהצטבר אצלי על העוסקים בענף ועל המטווחים בהם אנו יורים.
יש להבין שגם אם יש בידי שמות של מדרכים שיש להם רמות גבוהות של עופרת בדם אינני יכול למסור את שמותיהם ללא אישורם, יש כאן עיניין משפטי חשוב של סודיות רפואית וצנעת הפרט.

בתודה,
אבי מור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 18 נובמבר 2006, 11:50

אבי יישר כוח
אני אפנה למי שאני מכיר.
ראה בפרטי.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי advocate » 20 נובמבר 2006, 09:50

שלום אבי,

אתה מעוניין גם להציב הודעה כזו באתר ISIA - ארגון מדריכי הירי מפקחי המטווחים בישראל ?

אולי נוכל לעזור, אם אתה מעוניין.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: פיקוח על עופרת במטווחים-משרד התמ"ת

על ידי Webart » 20 נובמבר 2006, 16:44

אבי מור כתב:אני מופיע בפני הגוף הזה בסוף החודש ואציג שם את עמדתנו

אני לתומי חשבתי שכשאבי כתב את המילה "עמדתנו" ציין הדבר כי מדובר באותה התאגדות מדריכים מפורסמת.
תגובתך, דניאל, גרמה לי להבין אחרת. למה לא תשלבו ידיים בדרככם לעבר קידום הענף והעוסקים בו?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד