חידוש רשיון

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

חידוש רשיון

על ידי trooperglock » 04 מרץ 2007, 11:18

חברים וחברות, עוצו עצה.... רשיון האקדח שלי יפוג ב 31/5/07 קרי בעוד כחודשיים. טרם קבלתי כל הודעת חידוש ממשרד הפנים... למיטב ידיעתי חידושים נשלחים כ3 חודשים טרם תפוגת הרשיון הקיים.

איפה הבעיה? הרשיון ניתן בעילת מתנדב.... לצערי לא טרום 96 . אני חושש שפניה יזומה מצדי למשרד הפנים עלולה ליצר גלים מיותרים.... למרות שאני ממשיך להתנדב השמועה אומרת שמשה"פ דורש אישורים שהמשטרה אינה נותנת...

מה עושים?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 מרץ 2007, 12:03

אני חושש שאתה מערבב פה שני דברים שונים שלא בדיוק קשורים אחד לשני.

1. מאיזו סיבה לא קיבלת את טופסי חידוש רשיון הנשק שלך. זה יכול להיות באשמת משרד הפנים (תקלה כלשהי), זה יכול להיות מאלף סיבות אחרות שלא קשורות. לדוגמא הדוור שם את המעטפה בתיבת דאר אחרת, המעטפה אבדה בדרך, מישהו שלף אותה מתיבת הדאר שלך וכו וכו וכו. בכל מקרה, אתה זקוק לטפסים האלה כדי לחדש את הרשיון, וככל שתקדים לבקש אותם כן ייטב כדי שלא תיכנס לאיחורים ופיגורים למינהם.

2. לגבי הטופסולוגיה שנדרשת כדי לחדש את הרשיון שלך בעילה של מתנדב משא"ז, עד כמה שאני יודע, היית נדרש להציג אותה גם אם טופסי החידוש היו בידיך. (ופה שמישהו יתקן אותי אם אני טועה).

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי HitMan » 04 מרץ 2007, 12:17

היי.

אם כבר העלת את הנושא הזה, הייתי רוצה לשתף את כולכם בבעיה שהייתה לי ובאותה
נשימה לתת לך עצה ידידי.

אני מתנדב פעיל 7 שנים רצופות (יתמ), נותן כמה משמרות כל חודש הרבה מעבר למה שצריך.

כבר בזמן שירותי בצה"ל הוצאתי רישיון בתבחין מתנדב משא"ז.
בעת שיחרורי, נאמר לי שעליי לסור ללשכת משרד הפנים כדי להמיר את הרישיון לאזרחי, אחרת
לא אקבל חידוש רישיון. כך עשיתי!
הלכתי למשרד הפנים שם ביקשו ממני להוכיח עילה כדי לבצע את ההמרה.
כאן התחילו כל הבעיות שלי. ביקשתי מהמפקדת הישירה אישור על התנדבות פעילה. נאמר לי שלא ניתן לספק אישורים למתנדבים. בקיצור, לא אלאה אותכם בכל מה שעברתי, אבל בסופו של דבר גם מיליון מכתבים לא עזרו והמשטרה התעקשה שלא לתת אישור.
במהלך כל המלחמה, הייתי בקשר הדוק עם נועם ידידי הטוב שעזר לי מאוד וייעץ לי לשלוח
מכתב ליעקוב עמית ולשאול אותו לעצתו (לולא נועם, אני בספק אם היה לי היום רישיון).
אחרי התכתבות עם יעקוב עמית, ניתן לי אישור מיוחד להמיר את הרישיון (בגלל שבדיוק באותה
תקופה תבחין מתנדב משאז הוקפא).

אחרי כל העזרה שקיבלתי מנועם, רשיוני הומר ולפני כמה 4 חודשים קיבלתי חידוש רישיון
בייעוד אחזקה. התקשרתי למשרד הפנים כדי לברר מדוע הוסב רשיוני מנשיאה לאחזקה, ונאמר לי שכדי להחזיר אותו לנשיאה עליי להוכיח עילה מחדש. אמרתי להם והראיתי להם את האישור מיעקוב עמית רק כמה חודשים קודם, לא עזר כלום והם לא היו מוכנים לשנות את ייעוד בכלי.

הלכתי למשטרה וביקשתי מהם אישור על התנדבות. לא עזר כלום, לא מכתבים לא טלפונים כלום!!
קיבלתי סטירת לחי אחרי כל כך הרבה שנים של התנדבות פעילה.
רק אז נפל האסימון, כל החיוכים שהייתי מקבל כשהייתי מגיע למשמרת, הכל היה מזויף.
המשטרה ידעה רק לקבל, אבל כשהייתה צריכה לתמוך במתנדב מסור שלה, זרקה אותו לכלבים ולא הסכימה להכיר בו.

לבסוף, הגעתי להחלטה לעזור את המשטרה לצמיתות!!
אני לא רוצה לשמוע מהם יותר, ובחיים שלי לא אתנדב יותר לגוף ממשלתי. זה הלקח שלמדתי
מכל הסיפור הזה. נתתי את הנשמה שלי 7 שנים וירקו לי חזרה בפרצוף.
ומה כבר ביקשתי??? אישור על התנדבות?? משהו חריג??

בכל מקרה, אתם בטח שואלים מה עשיתי עם הרישיון...

אני נמצא בתחום הירי מעשי כבר שנתיים ומאוד אוהב את זה.
המרתי את העילה של הרישיון למתאמן ירי פעיל והכל הסתדר לי.

לסיכום, אני מציע לכל המתנדבים שמרגישים שבועטים בהם, להחזיר את המדים כמו שאני
עשיתי ולהראות למשטרה מהי מציאות בלי מתנדבים. עד שלא תיהיה רעידת אדמה במשטרה, לא יבינו כמה חשוב להתייחס יפה למתנדבים והיחס המזלזל שלו אנו זוכים ימשך!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי advocate » 04 מרץ 2007, 12:43

לא לחכות למשה'פ!! להוריד מהאינטרנט ולעשות! אחרת תהפכו ללקווחות שלי... :twisted:
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 04 מרץ 2007, 12:52

איש יקר,

לא שחלילה וחס אני בא להגן על התנהלות המשטרה בקטע הזה, אבל אין לך מה להאשים אותם.
צמרת המשטרה ומשרד הפנים קיבלו את ההחלטות שלהם בנוגע למתנדבי משא"ז ונושא רשיונות הנשק (להקפיא ולחסל). ההוראות הורדו מטה ומבוצעות ואת התוצאות אתה חווה על בשרך. ואין לך מה לצפות מארגון שבקושי תומך בעצמו שיתמוך במתנדבים שלו.

לגבי ההתנדבות שלך... יש מצב שהגוף שבו אתה מתנדב מחליט שהוא אינו זקוק יותר לשירותיהם של מתנדבים. ההחלטה יכולה להיות נכונה או שלא..זה כבר לא משנה. את תרומתך לקהיליה במשך 7 שנות שירותך המסורות אף אחד לא יוכל לקחת ממך.
התנדבות זו התנדבות..לא צריכים את שירותך יותר- אז קמים והולכים.
אפשר להביא את הסוס אל השוקת, אי אפשר להכריח אותו לשתות..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 04 מרץ 2007, 15:14

HitMan, יש קצת מקום לחנך את המשטרה.

כאשר אני פניתי לע' רמק"מ בבקשה לקבל המלצה לרישיון, הוא אמר לי שאין לי מספיק פז"מ במשא"ז - הייתי אז פחות משנה ביח"מ (אך 3 שנים בקלאסי בחפיפה). הוא אמר לי לחזור למשרדו בעוד שנתיים.

ניגשתי לאינטרנט, שלפתי משם הודעה מפורום וואלה עם נוסח הנוהל שאפשר מתן המלצה אחרי שלוש שנות התנדבות, מהן שנה אחרונה לפחות ביח"מ. כמו כן הבאתי את כרטיס ההפעלה שלי מהבסיס הקלאסי. בשלב זה הוא ראה עם מי יש לו עסק, רשם המלצה והעביר הלאה. את הרישיון קיבלתי כ-3 חודשים לאחר מכן.

מוסר ההשכל הוא שיש מקום לחנך קציני אק"מ שאינם בקיאים בנהלים העדכניים. בוואלה מפורט במסמך וורד הנוהל למתן אישור פעילות לחידוש רישיון. אם גוררים רגליים ואומרים "אנחנו לא מכירים ולכן לא קיים", אין מניעה מלהציג מסמך זה (בנוסף לתכתובת עם מי מקציני המשא"ז המופיעים בפורום של וואלה).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 04 מרץ 2007, 16:08

ליאור45 כתב:HitMan, יש קצת מקום לחנך את המשטרה.

מוסר ההשכל הוא שיש מקום לחנך קציני אק"מ שאינם בקיאים בנהלים העדכניים. בוואלה מפורט במסמך וורד הנוהל למתן אישור פעילות לחידוש רישיון. אם גוררים רגליים ואומרים "אנחנו לא מכירים ולכן לא קיים", אין מניעה מלהציג מסמך זה (בנוסף לתכתובת עם מי מקציני המשא"ז המופיעים בפורום של וואלה).

ליאור... אפשר בבקשה קישור למיסמך הוורד המדובר?

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 04 מרץ 2007, 17:23

טעות שלי - זה היה בתפוז. בבקשה:

http://img2.tapuz.co.il/forums/1_93562509.doc

המלצה אישית: אל תמתין למסמכי חידוש ממשה"A לפני שתפנה למפקדך במשא"ז.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 04 מרץ 2007, 18:30

ליאור45 כתב:המלצה אישית: אל תמתין למסמכי חידוש ממשה"A לפני שתפנה למפקדך במשא"ז.

תודה רבה על הקישור.... אכן פניה מיידית תתבצע כבר השבוע...

למעוניינים.... אמשיך לדווח את התנהלות הדברים.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 04 מרץ 2007, 20:49

כפי שדניאל המליץ - להתחבר לאתר התשלומים של הממשלה, לשלם את הרישיון באתר, להדפיס טפסי חידוש, לעבור חידוש במטווח (אתה מוזמן בשבת, לחברי הסליק מחיר מיוחד) ואח"כ להתנצח עם משרד הפנים על הגדרת הרישיון - "נשיאה" או "החזקה".

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 04 מרץ 2007, 22:53

נועם כתב:כפי שדניאל המליץ - להתחבר לאתר התשלומים של הממשלה, לשלם את הרישיון באתר, להדפיס טפסי חידוש, לעבור חידוש במטווח (אתה מוזמן בשבת, לחברי הסליק מחיר מיוחד) ואח"כ להתנצח עם משרד הפנים על הגדרת הרישיון - "נשיאה" או "החזקה".

נעם.

נועם.... אולי אני עוור אבל לא ראיתי באתר משה"פ טופסי חידוש.... יש רק טופס אחד שהוא כללי... אבל הוא אינו מתיחס לנשק ספציפי לפי סוג ומספר... כמו כן איך אוכל לשלם אם טרם קבלתי הודעה ובה מס' אסמכתא ?

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 04 מרץ 2007, 23:23

תום, ניתן להיכנס לעמוד התשלום דרך האתר הבא (רד למשרד הפנים):

http://www.gov.il/firstgov/ecom

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 05 מרץ 2007, 11:05

ליאור45 כתב:HitMan, יש קצת מקום לחנך את המשטרה.

כאשר אני פניתי לע' רמק"מ בבקשה לקבל המלצה לרישיון, הוא אמר לי שאין לי מספיק פז"מ במשא"ז - הייתי אז פחות משנה ביח"מ (אך 3 שנים בקלאסי בחפיפה). הוא אמר לי לחזור למשרדו בעוד שנתיים.

ניגשתי לאינטרנט, שלפתי משם הודעה מפורום וואלה עם נוסח הנוהל שאפשר מתן המלצה אחרי שלוש שנות התנדבות, מהן שנה אחרונה לפחות ביח"מ. כמו כן הבאתי את כרטיס ההפעלה שלי מהבסיס הקלאסי. בשלב זה הוא ראה עם מי יש לו עסק, רשם המלצה והעביר הלאה. את הרישיון קיבלתי כ-3 חודשים לאחר מכן.

ימים אחרים היו אז
היום יש הנחיה חד משמעית לא לתת את האישורים הנ"ל .
וככה אנחנו שוב נכנסים למיטב הביוקרטיה הישראלית משנות ה80 העליזות
המשטרה מספרת שזה משרד הפנים הרשע שלא מעונין לתת רשיונות למתנדבים מבחינת המשטרה אין שום בעיה להיפך רצוי מאד שלמתנדבים יהיה נשק .
ומהצד השני אומר משרד הפנים שזה לא הוא זאת המשטרה שלא מנפקת אישורים מצידו תביא אישור והרשיון יומר מיד לנשיאה ע"פ הסכם שהיה אז (ככה גם מר יעקוב עמית יכול להתראין ליואל צפריר ב"קליבר קרבי " ולספר לו כל מיני סיפורי פוגי על קלות ההמרה מאחזקה לנשיאה,ומצד שני לספר למדרכי ירי שכל רשיונות האחזקה יומרו בקרוב לנשיאה ,אז מה ההגיון להמיר עכשו למי שיש לו כבר רשיון נשיאה לאחזקה? )
בקיצור זה פופטיץ!!
והמתנדב תקוע בנהם מטיל מאחד לשני כשאינם בהפסקת תה במיטב מסורת "זהו זה" .
ואני עדין תוהה מה הפתגם העיברי שהסתתר בקטע :? :?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 מרץ 2007, 14:15

מי שתקוע שישלח פנייה לשר לבטחון פנים, שידבר עם השר לענייני פנים, שיוועץ בשר לבטחון כללי למדינה, אולי יימצאו פתרון לתסבוכת שיצרו במו ידיהם וראשם הקודייח.

וברצינות, אני חושב שפנייה מכובדת לשר לבט"פ עשוייה להוביל לפתרון, אם הוא רוצה מתנדבים.

מי שמשחקים לו עם הרישיון שקיבל בשל התנדבותו, אולי לא ראוייה המדינה שימשיך וייתנדב ?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 05 מרץ 2007, 19:01

זה כבר נוסע ע"י מתנדב שמתנדב איתי פעמים .
הנ"ל לא מעונין להתערב בשיקול של הגורמים המיקצועים אוו משהוא כזה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד