נשדד וירה
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
נשדד וירה
האם ראיתם את הכתבה בחדשות ערוץ 2 על בעל חנות תכשיטים שנשדד בצהרי היום בחנותו, ולאחר שהשודדים יצאו, רדף אחריהם עם אקדח לרחוב, ירה מספר כדורים ופגע באחד מהם בגו [פצעים קשים כדברי הכתבה]?
אז מה היה לנו שם?
1 בעל חנות תכשיטים שנשדד בצהרי היום, תחת איומי אקדח שהוצמד לראשו [לאחר מכן התברר כי היה זה אקד מצית]
2 לאחר שכל השודדים יצאו, רדף אחריהם עם אקדח בידו
3 הנשדד דרך וירה במרכז מסחרי בעיר, לאחר שכבר לא נשקפה לו כל סכנה
4 נורו מספר יריות, רק אחת פגעה [מזל שלא נפגעו עוברי אורח חפים מפשע]
5 השודדים נעצרו [ואני תקווה כי בעזרת צילומי מערכת האבטחה של החנות והקלטת השוד, כולל קולם שמאיים עליו, הם יורשעו וישבו בכלא, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה במערכת המשפט שלנו שאינה מחוברת למציאות...]
6 בחקירת המשטרה עלה כי הירי בוצע כחוק ולא היה בירי שום דבר לא תקין
אוסיף ואומר כי אני בהחלט שמח שלא עצרו את בעל החנות שנשדד וירה
אני שמח כי השודדים נעצרו
וכן, אני גם שמח שאחד מהם נפצע כתוצאה מהירי
אני עוד יותר שמח שלא נפגעו עוברי אורח
אני לא יודע להגיד איך הייתי נוהג במקומו, אבל אני לא בטוח שהירי היה תקין.
מוצדק? בהחלט כן! תקין? לטעמי לא - לא נשקפה סכנה מיידית לחיי אדם, בעל החנות או אחרים [הרי שלושת הנבלות כבר ברחו] הירי בוצע באזור הומה אדם, בקלטת רואים ילדים על אופניים וברגל, מבוגרים נוספים הולכים ברחוב... לא היה חסר הרבה שיפגע אחדם חף מפשע,
מזל שהיורה פגע באחד השודדים [שוב יש לנו דוגמא על חשיבות אימוני הירי... ולא הבדיחה התלת שנתית שיש כיום...]
וכל זה רק מעלה בי תהיות למקרה מפורסם שארע לא מזמן, מקרה שי דרומי...
בואו ונשווה רגע בין הארועים
מה היה אצל שי דרומי?
1 פריצות וגניבות חוזרות ונשנות
2 הרעלת כלבי שמירה
3 מנעול שבור
4 הוא מתעורר באישון לילה ומגלה כי יש גנבים בחוותו
5 הגנבים חמושים בנשק קר [גרדנים, לום ברזל, סכינים
6 משפחתו ישנה בסמוך
7 לטענתו הוא חש מאויים וסכנה לחייו
8 לטענתו קרא להם בקול
9 לטענתו ירה באויר [בנשק שקיבל ירושה מאביו והוחזק ללא רשיון] לאחר מכן ירה לכיוון הרגליים ופגע בשניים המנבלות [שניהם עם עבר פלילי בתחום הגניבות החקלאיות, ההרוג היה אסיר ברשיון (כלומר שוחרר על תנאי לאחר ריצוי שני שליש ממאסרו) ומיד חזר לגנוב]
10 לאחר הירי ראה כי יש נפגע והגיש לו עזרה ראשונה
11 הוא התקשר לעזרה של איש הביטחון של המועצה המקומית והזעיק משטרה
12 הוא נעצר
13 תחילה רצו להעמידו לדין על רצח
14 הוא נמצא במעצר בית [שהוארך כבר פעמיים]
15 הוא יועמד לדין לפחות על הריגה [
16 הנבלה שנפצע ונשאר בחיים יתבע אותו על זה שנפצע... הרי המסכן נפגע בגו ואושפז בבית חולים [רק לאחר שבוע אחרי ששוחרר מבית החולים נעצר לחקירה ושוחרר למחרת...]
לעניות דעתי הלא קובעת, הירי של שי דרומי היה מוצדק וחוקי [פרט כמובן לעובדה שהנשק הוחזק ללא רשיון]
לטעמי היו בירי זה את כל הסממנים של הגנה עצמית
מה הייתי עושה במקומו של שי דרומי? הייתי יורה עלמנת לפגוע! חד וחלק.
אני לא מכניס לדיון את כל הנושא של בטחון אישי שלא קייםן בכל רחבי הארץ ובמיוחד במגזר החקלאי...
אני יכול רק להניח כי התגובה הציבורית והלך הרוח הציבורי בעקבות מקרה שי דרומי, השפיע על החלטת חוקרי המשטרה במקרה של בעל חנות התכשיטים היום
סתם רציתי לשתף אתכם במחשבות ותהיות שעלו בי בעקבות הכתבה בחדשות
או כמו שאני אומר - סתם נקודה למחשבה...
אז מה היה לנו שם?
1 בעל חנות תכשיטים שנשדד בצהרי היום, תחת איומי אקדח שהוצמד לראשו [לאחר מכן התברר כי היה זה אקד מצית]
2 לאחר שכל השודדים יצאו, רדף אחריהם עם אקדח בידו
3 הנשדד דרך וירה במרכז מסחרי בעיר, לאחר שכבר לא נשקפה לו כל סכנה
4 נורו מספר יריות, רק אחת פגעה [מזל שלא נפגעו עוברי אורח חפים מפשע]
5 השודדים נעצרו [ואני תקווה כי בעזרת צילומי מערכת האבטחה של החנות והקלטת השוד, כולל קולם שמאיים עליו, הם יורשעו וישבו בכלא, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה במערכת המשפט שלנו שאינה מחוברת למציאות...]
6 בחקירת המשטרה עלה כי הירי בוצע כחוק ולא היה בירי שום דבר לא תקין
אוסיף ואומר כי אני בהחלט שמח שלא עצרו את בעל החנות שנשדד וירה
אני שמח כי השודדים נעצרו
וכן, אני גם שמח שאחד מהם נפצע כתוצאה מהירי
אני עוד יותר שמח שלא נפגעו עוברי אורח
אני לא יודע להגיד איך הייתי נוהג במקומו, אבל אני לא בטוח שהירי היה תקין.
מוצדק? בהחלט כן! תקין? לטעמי לא - לא נשקפה סכנה מיידית לחיי אדם, בעל החנות או אחרים [הרי שלושת הנבלות כבר ברחו] הירי בוצע באזור הומה אדם, בקלטת רואים ילדים על אופניים וברגל, מבוגרים נוספים הולכים ברחוב... לא היה חסר הרבה שיפגע אחדם חף מפשע,
מזל שהיורה פגע באחד השודדים [שוב יש לנו דוגמא על חשיבות אימוני הירי... ולא הבדיחה התלת שנתית שיש כיום...]
וכל זה רק מעלה בי תהיות למקרה מפורסם שארע לא מזמן, מקרה שי דרומי...
בואו ונשווה רגע בין הארועים
מה היה אצל שי דרומי?
1 פריצות וגניבות חוזרות ונשנות
2 הרעלת כלבי שמירה
3 מנעול שבור
4 הוא מתעורר באישון לילה ומגלה כי יש גנבים בחוותו
5 הגנבים חמושים בנשק קר [גרדנים, לום ברזל, סכינים
6 משפחתו ישנה בסמוך
7 לטענתו הוא חש מאויים וסכנה לחייו
8 לטענתו קרא להם בקול
9 לטענתו ירה באויר [בנשק שקיבל ירושה מאביו והוחזק ללא רשיון] לאחר מכן ירה לכיוון הרגליים ופגע בשניים המנבלות [שניהם עם עבר פלילי בתחום הגניבות החקלאיות, ההרוג היה אסיר ברשיון (כלומר שוחרר על תנאי לאחר ריצוי שני שליש ממאסרו) ומיד חזר לגנוב]
10 לאחר הירי ראה כי יש נפגע והגיש לו עזרה ראשונה
11 הוא התקשר לעזרה של איש הביטחון של המועצה המקומית והזעיק משטרה
12 הוא נעצר
13 תחילה רצו להעמידו לדין על רצח
14 הוא נמצא במעצר בית [שהוארך כבר פעמיים]
15 הוא יועמד לדין לפחות על הריגה [
16 הנבלה שנפצע ונשאר בחיים יתבע אותו על זה שנפצע... הרי המסכן נפגע בגו ואושפז בבית חולים [רק לאחר שבוע אחרי ששוחרר מבית החולים נעצר לחקירה ושוחרר למחרת...]
לעניות דעתי הלא קובעת, הירי של שי דרומי היה מוצדק וחוקי [פרט כמובן לעובדה שהנשק הוחזק ללא רשיון]
לטעמי היו בירי זה את כל הסממנים של הגנה עצמית
מה הייתי עושה במקומו של שי דרומי? הייתי יורה עלמנת לפגוע! חד וחלק.
אני לא מכניס לדיון את כל הנושא של בטחון אישי שלא קייםן בכל רחבי הארץ ובמיוחד במגזר החקלאי...
אני יכול רק להניח כי התגובה הציבורית והלך הרוח הציבורי בעקבות מקרה שי דרומי, השפיע על החלטת חוקרי המשטרה במקרה של בעל חנות התכשיטים היום
סתם רציתי לשתף אתכם במחשבות ותהיות שעלו בי בעקבות הכתבה בחדשות
או כמו שאני אומר - סתם נקודה למחשבה...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

אני לעומת זאת ממש לא שמח
הוא רוקן מחסנית שלמה ברחוב ופגע רק פעם אחת בבן ZONA שניסה לשדוד אותו
קודם כל מבחינה חוקית, הוא עבר על מספר רב של עברות (רדף אחרי השודדים שכבר ברחו לאחר שהעברה הסתימה ולא הזהיר תוך כדי סיכון עוברים ושבים)
לעומתו, שוטר היה מוסמך לפתוח באש על עברה מסוג פשע שבה היה סיכוי ודאי שלא ניתן היה לאתר את השודדים, והיה להם גם נשק ככה שהם יכולים היו להמשיך לסכן את הסביבה.
ושוב עולה כאן רמת המקצועיות הירודה של אותו נושא נשק....
הוצאת כבר את האקדח ואתה מתכוון לירות ? - פעם פעמיים, אם אתה לא פוגע, אל תמשיך, גם שאר הכדורים לא יפגעו במטרה.....
הוא רוקן מחסנית שלמה ברחוב ופגע רק פעם אחת בבן ZONA שניסה לשדוד אותו
קודם כל מבחינה חוקית, הוא עבר על מספר רב של עברות (רדף אחרי השודדים שכבר ברחו לאחר שהעברה הסתימה ולא הזהיר תוך כדי סיכון עוברים ושבים)
לעומתו, שוטר היה מוסמך לפתוח באש על עברה מסוג פשע שבה היה סיכוי ודאי שלא ניתן היה לאתר את השודדים, והיה להם גם נשק ככה שהם יכולים היו להמשיך לסכן את הסביבה.
ושוב עולה כאן רמת המקצועיות הירודה של אותו נושא נשק....
הוצאת כבר את האקדח ואתה מתכוון לירות ? - פעם פעמיים, אם אתה לא פוגע, אל תמשיך, גם שאר הכדורים לא יפגעו במטרה.....
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
לא ידידי היקר ,אין חדש תחת השמש !
תמיד שימוש בנשק הוא בחזקת צל"ש אוו טר"ש במדינת חלם .
למרות שבשנים האחרונות לאחר לחץ מפה ומשם הואיל משרד הפנים והעלה על הכתוב מספר
הנחיות בקשר לשימוש בנשק אבל עדין אתה תלוי מאד בשיקול דעתו של חוקר המשטרה שחוקר את הארוע ובזמינות של עורך דין טוב מהרגע שהסתים האורע (עוד לפני שמחיגים למשטרה
לצערנו ) .
לענין שי דרומי אין פה קשר בכלל
כי יש הבדל אחד ברור אותו בעל חנות תכשיטים עם כל הטענות להתנהלות שלו, שגם לדעתי גובלת ברשלנות פושעת בשימוש בנשק,החזיק את הנשק שברשותו ברשיון .
תמיד שימוש בנשק הוא בחזקת צל"ש אוו טר"ש במדינת חלם .
למרות שבשנים האחרונות לאחר לחץ מפה ומשם הואיל משרד הפנים והעלה על הכתוב מספר
הנחיות בקשר לשימוש בנשק אבל עדין אתה תלוי מאד בשיקול דעתו של חוקר המשטרה שחוקר את הארוע ובזמינות של עורך דין טוב מהרגע שהסתים האורע (עוד לפני שמחיגים למשטרה
לענין שי דרומי אין פה קשר בכלל
כי יש הבדל אחד ברור אותו בעל חנות תכשיטים עם כל הטענות להתנהלות שלו, שגם לדעתי גובלת ברשלנות פושעת בשימוש בנשק,החזיק את הנשק שברשותו ברשיון .
ירי ברחוב
קשה לי לשבת מול המחשב ולשפוט בעל חנות תכשיטים שכל הונו זה רכושו שנגנב,
והבנתי גם שלא היה מבוטח......שזה טמטום כשלעצמו.
לירות בחבר'ה ששודדים אותך זה מתבקש, אבל לרוץ אחריהם ברחוב הומה
אדם ולפרוק מחסנית שלמה זה גובל בפזיזות וחוסר שיקול דעת!!
ימים יגידו, לבטח במדינתנו הוא לא ייצא ללא רבב...
אסף
והבנתי גם שלא היה מבוטח......שזה טמטום כשלעצמו.
לירות בחבר'ה ששודדים אותך זה מתבקש, אבל לרוץ אחריהם ברחוב הומה
אדם ולפרוק מחסנית שלמה זה גובל בפזיזות וחוסר שיקול דעת!!
ימים יגידו, לבטח במדינתנו הוא לא ייצא ללא רבב...
אסף
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד