עקרונות לוחמה עפ"י המארינס
עקרונות לוחמה עפ"י המארינס
הרשתי לעצמי לתרגם את הכללים הבאים. מדובר באוסף עצות בענייני לחימה, דבקות במשימה ומקצועיות של המארינס. מומלץ לתלות אותם בכל כיתה, חדר הרצאות ומטווח, בצבא ובאזרחות:
1. אם החלטת לירות, תירה פעמיים. התחמושת זולה. החיים לא.
2. רק פגיעה נחשבת. אין "כמעט".
3. אם עמידת הירי שלך יציבה, כנראה שאתה זז לאט מידי ולא משתמש במחסות.
4. שמור על מרחק קבוע מהתוקף. התנועה היא ידידתך היחידה בקרב.
5. אין כללים בקרב. היה רמאי, שקרן ותככן. הקרב ה"בלתי הוגן" היחיד הוא הקרב שמסתיים במותך.
6. תמיד תהיה לך תוכנית.
7. תמיד תהיה לך תוכנית גיבוי. התוכנית הראשונה לעולם לא תעבוד.
8. תמיד תהיה לך תוכנית גיבוי שלישית. בדר"כ הממונים מעליך יפסלו את השתיים הראשונות.
9. השתמש במסתור ובמחסה ככל יכולתך. דאג שהמטרה היחידה שתהיה חשופה תופיע אך ורק בין הכוונות שלך.
10. אגף את האויב בכל הזדמנות. הגן על האגפים שלך.
11. אל תירדם בשמירה.
12. בזמן החלפה טקטית / תפעול מעצור בצע סריקה של 360 מעלות.
13. התבונן בידיו של היריב- משם יגיע המוות. אנו "מאמינים" רק באלוהים. כל השאר - ידיים למעלה!
14. היה אגרסיבי ככל שתוכל, מהר ככל שתוכל.
15. ככל שהקרב יסתיים מוקדם מידי, כך יפגעו בך פחות כדורים.
16. היה מנומס. היה מקצועי. אך היה נכון להרוג כל אויב בו תיתקל.
17. הכלל הראשון באבטחה הוא הימנעות, הרתעה ואי- הסלמה.
18. לעולם אל תיכנס לקרב עם אקדח שהקליבר שלו לא מתחיל בסיפרה 4.
1. אם החלטת לירות, תירה פעמיים. התחמושת זולה. החיים לא.
2. רק פגיעה נחשבת. אין "כמעט".
3. אם עמידת הירי שלך יציבה, כנראה שאתה זז לאט מידי ולא משתמש במחסות.
4. שמור על מרחק קבוע מהתוקף. התנועה היא ידידתך היחידה בקרב.
5. אין כללים בקרב. היה רמאי, שקרן ותככן. הקרב ה"בלתי הוגן" היחיד הוא הקרב שמסתיים במותך.
6. תמיד תהיה לך תוכנית.
7. תמיד תהיה לך תוכנית גיבוי. התוכנית הראשונה לעולם לא תעבוד.
8. תמיד תהיה לך תוכנית גיבוי שלישית. בדר"כ הממונים מעליך יפסלו את השתיים הראשונות.
9. השתמש במסתור ובמחסה ככל יכולתך. דאג שהמטרה היחידה שתהיה חשופה תופיע אך ורק בין הכוונות שלך.
10. אגף את האויב בכל הזדמנות. הגן על האגפים שלך.
11. אל תירדם בשמירה.
12. בזמן החלפה טקטית / תפעול מעצור בצע סריקה של 360 מעלות.
13. התבונן בידיו של היריב- משם יגיע המוות. אנו "מאמינים" רק באלוהים. כל השאר - ידיים למעלה!
14. היה אגרסיבי ככל שתוכל, מהר ככל שתוכל.
15. ככל שהקרב יסתיים מוקדם מידי, כך יפגעו בך פחות כדורים.
16. היה מנומס. היה מקצועי. אך היה נכון להרוג כל אויב בו תיתקל.
17. הכלל הראשון באבטחה הוא הימנעות, הרתעה ואי- הסלמה.
18. לעולם אל תיכנס לקרב עם אקדח שהקליבר שלו לא מתחיל בסיפרה 4.
"June '67 taught them respect..."
אהבתי את השורה האחרונה ... נראה לכם שזה יתפוס בארץ?
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
תן לי לספר לך על מדריך לוט"ר, עם תעודות ונסיון של הרבה שנים, שבהדרכה משותפת שעשינו למאבטחים לא הסכים לבחון אותם באחד מהמתארים המקובלים מאחר ולטענתו אין דבר כזה ירי תוך כדי תנועה ...
אם היה מדובר במאבטחי חרטא - נו מילא, אבל לא זה היה המקרה ..
סעיף 3 - הצחקת אותי ...
(דרך אגב - גם סעיף 16 הלוואי והיה מיושם, אפילו רק החלק הראשון שלו
)
שחר
סעיף 3 - הצחקת אותי ...
(דרך אגב - גם סעיף 16 הלוואי והיה מיושם, אפילו רק החלק הראשון שלו
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
Re: עקרונות לוחמה עפ"י המארינס
יובי כתב:18. לעולם אל תיכנס לקרב עם אקדח שהקליבר שלו לא מתחיל בסיפרה 4.
האם המשורר התכוון לקליע רובה אויר בקוטר 4.5מ"מ?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

תשובה
היי חברים
סימו לב כמה זה נכון ,הפסוק האחרון הוא 18= חי

סימו לב כמה זה נכון ,הפסוק האחרון הוא 18= חי
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב

riko כתב:תן לי לספר לך על מדריך לוט"ר, עם תעודות ונסיון של הרבה שנים, שבהדרכה משותפת שעשינו למאבטחים לא הסכים לבחון אותם באחד מהמתארים המקובלים מאחר ולטענתו אין דבר כזה ירי תוך כדי תנועה ...![]()
אם היה מדובר במאבטחי חרטא - נו מילא, אבל לא זה היה המקרה ..
סעיף 3 - הצחקת אותי ...
(דרך אגב - גם סעיף 16 הלוואי והיה מיושם, אפילו רק החלק הראשון שלו)
שחר
הייתה אסכולה כזו פעם בסביבות שנות ה-70 - 80 מאז עברו קצת מים בירקון...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הוא קצת צעיר בשביל האסכולה הזו , אבל הוא מאלה של תחילת - אמצע שנות התשעים (ממש מספר מחזורים אחרי הקמת הבי"ס), ובכל מקרה זה רק מוכיח את הקפיאה על השמרים במערכות הללו,
פגשתי לא מעט מדריכים ותיקים ומנוסים, שעדין פעילים במילואים וגם בעוד כמה מקומות רציניים לא מתחדשים ולא מתקדמים אלא ממשיכים ללמד את מה שהם למדו אי שם בעבר ומאמינים שזה הכי טוב והכי נכון ?? כאילו שהעולם הפסיק להסתובב מאז ... והכי גרוע זה שיש בניהם כאלו שלא מוכנים להקשיב ..
אבל מי אני בכלל שאדבר , מעולם לא הייתי בלוט"ר
שחר
פגשתי לא מעט מדריכים ותיקים ומנוסים, שעדין פעילים במילואים וגם בעוד כמה מקומות רציניים לא מתחדשים ולא מתקדמים אלא ממשיכים ללמד את מה שהם למדו אי שם בעבר ומאמינים שזה הכי טוב והכי נכון ?? כאילו שהעולם הפסיק להסתובב מאז ... והכי גרוע זה שיש בניהם כאלו שלא מוכנים להקשיב ..
אבל מי אני בכלל שאדבר , מעולם לא הייתי בלוט"ר
שחר
רצוי בטן חזקה - אחרת יהיה לך טחול קרוע מהאגרופים של מדריכי קרב המגע...
ידים חזקות - רצוי מאד...
רצח בעיניים - אם אין לך את זה אז אתה במקצוע הלא נכון...
בזמני שזה לפני 30 שנה בערך היו רצים ויורים בעצירות קצרות שנעשות על ידי רקיעת רגליים במקום (כמו במקום דרוך). אל תגיד לי שיש במערכת עדיין מדריכים שמלמדים את הבדיחה הזו...
א.
ידים חזקות - רצוי מאד...
רצח בעיניים - אם אין לך את זה אז אתה במקצוע הלא נכון...
בזמני שזה לפני 30 שנה בערך היו רצים ויורים בעצירות קצרות שנעשות על ידי רקיעת רגליים במקום (כמו במקום דרוך). אל תגיד לי שיש במערכת עדיין מדריכים שמלמדים את הבדיחה הזו...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:רצוי בטן חזקה - אחרת יהיה לך טחול קרוע מהאגרופים של מדריכי קרב המגע...
ידים חזקות - רצוי מאד...
רצח בעיניים - אם אין לך את זה אז אתה במקצוע הלא נכון...![]()
בזמני שזה לפני 30 שנה בערך היו רצים ויורים בעצירות קצרות שנעשות על ידי רקיעת רגליים במקום (כמו במקום דרוך). אל תגיד לי שיש במערכת עדיין מדריכים שמלמדים את הבדיחה הזו...![]()
א.
צר לי לאכזב אותך איתמר....ככה בדיוק מלמדים בקורס מדריכי ירי באקדח צבאי בווינגיט. אתה יודע כמה זמן (וצרחות וכדורים ואנרגיות...) לקח למרשל להוציא ממני את השטות הזו ?
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
אז איך?
אז איך עוצרים היום?.. כשצריך לבצע את הבלימה לפני הירי.
- סליקאי כסף

העצירה היא אותה עצירה , עליה אין הרבה ויכוח - כשצריך לבלום מריצת ספרינט ה"רקיעות" זו דרך יעילה ובטוחה,
השאלה היא האם בכלל צריך להגיע למצב של ספרינט - בלימה - ירי - ספרינט - בלימה - ירי וכו' או שעדיף לנוע בצורה קצת איטית יותר, מבוקרת ולבצע ירי תוך כדי התנועה.
נכון שיש מצבי חירום שדורשים ספרינט-בלימה-ירי,
אבל להתעלם ולשלול לחלוטין את תו"ל ירי תוך כדי תנועה - זו גם יהירות (אנחנו יודעים טוב יותר מכולם), אבל בעיקר צמצום אפשרויות / מרווח פעולה במצבי חירום.
אני מאמין שלוחם צריך לדעת לפעול בכל דרך ובעיקר לדעת להפעיל את המחשבה והדמיון ע"מ לשכלל ולהתאים את הידע שלו לסיטואציה ובשום אופן לא להישאר מקובע לשיטה אחת שנלמדת כבר עשרים שנה ללא שינוי רק "כי ככה המדריך התותח של היחידה המובחרת" אמר.
סתם לצורך דוגמה - אותי מעניין מתי יתחילו ללמד לירות באקדח עם מרפקים לא נעולים ואחיזת אגודלים רודפים .. (לגבי המרפקים - יש ניצנים של שינוי בכמה מקומות)
הערה אחת - "בטן חזקה" זה דווקא קריטי, כל פעולה שאנחנו עושים מתחילה מהבטן, שמירה על שרירי בטן מכווצים מסייעת משמעותית להפחתת העומס משרירים אחרים ולביצוע פעולות שדורשות כח מהירות וכו', בנוסף זה גם מסייע לשמירה על יציבות ולמניעת נזקים לגב.
שחר
השאלה היא האם בכלל צריך להגיע למצב של ספרינט - בלימה - ירי - ספרינט - בלימה - ירי וכו' או שעדיף לנוע בצורה קצת איטית יותר, מבוקרת ולבצע ירי תוך כדי התנועה.
נכון שיש מצבי חירום שדורשים ספרינט-בלימה-ירי,
אבל להתעלם ולשלול לחלוטין את תו"ל ירי תוך כדי תנועה - זו גם יהירות (אנחנו יודעים טוב יותר מכולם), אבל בעיקר צמצום אפשרויות / מרווח פעולה במצבי חירום.
אני מאמין שלוחם צריך לדעת לפעול בכל דרך ובעיקר לדעת להפעיל את המחשבה והדמיון ע"מ לשכלל ולהתאים את הידע שלו לסיטואציה ובשום אופן לא להישאר מקובע לשיטה אחת שנלמדת כבר עשרים שנה ללא שינוי רק "כי ככה המדריך התותח של היחידה המובחרת" אמר.
סתם לצורך דוגמה - אותי מעניין מתי יתחילו ללמד לירות באקדח עם מרפקים לא נעולים ואחיזת אגודלים רודפים .. (לגבי המרפקים - יש ניצנים של שינוי בכמה מקומות)
הערה אחת - "בטן חזקה" זה דווקא קריטי, כל פעולה שאנחנו עושים מתחילה מהבטן, שמירה על שרירי בטן מכווצים מסייעת משמעותית להפחתת העומס משרירים אחרים ולביצוע פעולות שדורשות כח מהירות וכו', בנוסף זה גם מסייע לשמירה על יציבות ולמניעת נזקים לגב.
שחר
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד