האם זה חוקי לכוון אקדח על פורץ או אדם אלים?
האם זה חוקי לכוון אקדח על פורץ או אדם אלים?
נניח ואני מתעורר באמצע הלילה יורד לקומה התחתונה ומגלה גנב בביתי למוש בכלי פריצה(נניח מוט ברזל או כל כלי אחר)האם החוק מאפשר לי לקחת את הנשק האישי ולכוון על הגנב?(מבלי להיות מוטרד אח"כ על ידו בביהמ"ש באשמת איום בנשק?)
והסנריו השני הוא:
נניח אני הולך ברחוב ואני רואה קבוצת פריקים מכה עוברי אורח,או אפילו מתנפלת על אנשים תמימים ופוגעת בהם,האם מותר לי להוציא את הנשק ולהתערב?(לצורך הרתעה כמובן)
ממתין לתשובות,תודה.
והסנריו השני הוא:
נניח אני הולך ברחוב ואני רואה קבוצת פריקים מכה עוברי אורח,או אפילו מתנפלת על אנשים תמימים ופוגעת בהם,האם מותר לי להוציא את הנשק ולהתערב?(לצורך הרתעה כמובן)
ממתין לתשובות,תודה.
גלוקי כתב:אם אתה אבל רק אתה בסכנת חיים ממשית .
תוציא את האקדח .
אחרת תצטרך לקנות המון סיגריות .....
והאקדח שלך יקבל מדבקה של המז"פ
האקדח יקבל מדבקה של המז"פ וימצא עצמו שוכב במחסן הראיות של המשטרה לפחות עד תום ההליכים המשפטיים באותו התיק - מה שיכול לקחת שנים.
לגבי הרשיון - היו צריכים לשים מדבקה על כל נשק: "לשימוש חד פעמי בלבד"
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הבנתי...
אבל לא הבנתי את המונח "סכנת חיים"?
אותי בצבא לימדו שניתן לפתוח באש כלפי החשוד אם הוא בעל אמצעים(נשק) או כוונה(רץ אלייך עם סכין),כמובן שלפי דעתי באזרחות החוקים צריכים להיות הרבה יותר נוקשים,נניח אם הפורץ שמגיע לביתי חמוש בעוזי ולא באיזמל,מאיפה אני אמור לדעת?
-נערך-
אותי בצבא לימדו שניתן לפתוח באש כלפי החשוד אם הוא בעל אמצעים(נשק) או כוונה(רץ אלייך עם סכין),כמובן שלפי דעתי באזרחות החוקים צריכים להיות הרבה יותר נוקשים,נניח אם הפורץ שמגיע לביתי חמוש בעוזי ולא באיזמל,מאיפה אני אמור לדעת?
-נערך-
נערך לאחרונה על ידי נץ כחול בתאריך 29 יוני 2007, 10:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
נושא שימוש בנשק לצורך הגנה עצמית בעייתי ביותר.
כל שימוש בנשק=פתיחת תיק פלילי (אולי למעט מקרי פח"ע מובהקים).
על תשווה את מה שלימדו אותך בצבא אם מה שאתה אמור לעשות בתור אזרח, אין כל קשר. את רובו המוחלט של מקרי השימוש בנשק ניתן להגדיר כמקרה "או צל"ש - או טר"ש", כשהסיכוי לטר"ש הוא הרבה יותר גבוה.
מושג כמו "ביתי - מבצרי" - לא קיים בארץ.
התערבות בקטטה ברחוב - עלולה לסבך אותך עד האוזניים.
אני אשתמש בנשק רק במקרים בהם גם אם אני אשב אחר כך בכלא ואאבד את רשיון הנשק שלי לכל החיים - גם אז אני אגיד שהיה כדאי.
האם המצב תקין והגיוני - לדעתי ממש לא, וזו גם הסיבה לכך שפשע ואלימות משתלטים על הרחובות. מתי המצב ישתנה? כשיפגע מישהו בעל סמכות לקבל החלטה שיכולה להביא לשינוי המצב. והסיכוי שזה יקרה לא סביר.
כל שימוש בנשק=פתיחת תיק פלילי (אולי למעט מקרי פח"ע מובהקים).
על תשווה את מה שלימדו אותך בצבא אם מה שאתה אמור לעשות בתור אזרח, אין כל קשר. את רובו המוחלט של מקרי השימוש בנשק ניתן להגדיר כמקרה "או צל"ש - או טר"ש", כשהסיכוי לטר"ש הוא הרבה יותר גבוה.
מושג כמו "ביתי - מבצרי" - לא קיים בארץ.
התערבות בקטטה ברחוב - עלולה לסבך אותך עד האוזניים.
אני אשתמש בנשק רק במקרים בהם גם אם אני אשב אחר כך בכלא ואאבד את רשיון הנשק שלי לכל החיים - גם אז אני אגיד שהיה כדאי.
האם המצב תקין והגיוני - לדעתי ממש לא, וזו גם הסיבה לכך שפשע ואלימות משתלטים על הרחובות. מתי המצב ישתנה? כשיפגע מישהו בעל סמכות לקבל החלטה שיכולה להביא לשינוי המצב. והסיכוי שזה יקרה לא סביר.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:משתלטים על הרחובות. מתי המצב ישתנה? כשיפגע מישהו בעל סמכות לקבל החלטה שיכולה להביא לשינוי המצב. והסיכוי שזה יקרה לא סביר.
אל תדאג - אלה מקיפים את עצמם בשומרי ראש על חשבונך...
ועוד אנקדוטה, לפני כחודשיים בנסיעה שלי לשוויץ הייתי בברן.
ישבתי עם הלקוח שלי בפאב שקרוב לבונדספלאץ (כיכר הממשלה).
בא איזה אדם לשולחן שלנו ושאל בנימוס אם אפשר להצטרף.
מסתבר שזה איזה שר בממשלה ושזה נוהג מקובל שאנשי הממשל במדינה הזו מתערבבים עם העמך...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

נץ כחול כתב:spy כתב:"בנסיעה שלי לשוויץ .
זה דיי אומר הכול לא?
אגב גם בישראל חברי הכנסת מבלים עם העם,אתה לא זוכר את מקרה מרציאנו בRio?
מן הסתם גם אנשי הממשל שלנו מעדיפים להתערבב עם העם...... בשוויץ.... על חשבוננו כמובן
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
בצורה די צפויה יקבר באיזה ועדה עד קץ הימים
את הספין התקשורתי המצעים קיבלו, הענין ירד מסדר היום הציבורי אפשר לחזור לשגרה.
ולשאלתך נץ כחול
חיפוש פה בפורום על מילות חיפוש כמו אחריות פללית אוו שי דרומי יאירו לך קצת את הנושא
מכיוון שאניני משפטן פרוש שלי לחוקים לא יהיה יותר טוב משלך
מכל מקום אתה שמתה את האצבע על הנקודה הכואבת !
בזמן שלחייל ולשוטר יש נוהלים מסודרים (נוהל פתיחה באש וכ"ו) וסמכות להפעיל כוח במקראים
כאלו ואחרים (לדוגמה לש.ג יש סמכות למנוע מאדם בלתי מורשה להיכנס לשטח צבאי עלו הוא מופקד אפילו ע"י שימוש בכוח קטלני ,לשוטר יש סמכות לעצור עברין............)
לך אין שום סמכות חוקית מעבר להגנה עצמית שמהוגנת בחוק העונשין של מדינת ישראל
וכתובה בלשון מאד לקונית ופתוחה לפרושים .
ולכן אתה נשפט בדיאבד על מעשה שעשיתה לפי הפרוש שבוחר לתת לחוק חוקר/שופט ולא ע"פ נוהל מוכר ומוסדר שכל שנשאר לקבוע הוא האם פעלתה ע"פ נוהל אוו לא .
ואיך שאומר השיר של כוורת "פה קבור הכלב"!
לדעתי האישית הבעיה מתחילה מכך שהמניע היסודי של מדינת ישראל לאפשר קיום של נשק בידים פרטיות היה ונשאר ביטחוני בעיקרו ,ואף אחד לא נתן את דעתו לאיומים פלילים (למעט במקרא של סוחרי יהלומים ,עורכי דין ושוטפטים פליליים וחוקרים פרטים)
ועל כן האספקט הזה נשאר פרוץ .
ואתה נסמך כאמור על סעיף בחוק העונשין שלא מתיר לך באמת להגן על עצמך אלה רק פותר אותך מעונש אם תעשה כך !
הזכרתה את ענין סכנת החיים שזאת נקודה יפה אבל מהיא סכנת חיים??
ע"פ החוברת של משרד הפנים (וגם על דעת המשטרה) כדי להצדיק סכנת חיים צרכים להתרחש בו זמנית 3 דברים .
1)כוונה -ביצוע של פעולה שכל אדם סביר היה מפרש אותה כהתכוננות לבצע תקיפה
2)אמצעי -קיום של נשק חם אוו קר
3)יכולת מימוש בטווח הזמן המידי -מספר שניות
אם אחד מאלה לא התרחש אתה לא נמצא בסכנת חיים
ואם אתה כבר כן נמצא בסכנת חיים דורשים ממך שזה יהיה האמצאי האחרון שניתן לינקות לעצירת התקיפה ,כלומר אם אתה יכול לברוח ברח !
את הספין התקשורתי המצעים קיבלו, הענין ירד מסדר היום הציבורי אפשר לחזור לשגרה.
ולשאלתך נץ כחול
חיפוש פה בפורום על מילות חיפוש כמו אחריות פללית אוו שי דרומי יאירו לך קצת את הנושא
מכיוון שאניני משפטן פרוש שלי לחוקים לא יהיה יותר טוב משלך
מכל מקום אתה שמתה את האצבע על הנקודה הכואבת !
בזמן שלחייל ולשוטר יש נוהלים מסודרים (נוהל פתיחה באש וכ"ו) וסמכות להפעיל כוח במקראים
כאלו ואחרים (לדוגמה לש.ג יש סמכות למנוע מאדם בלתי מורשה להיכנס לשטח צבאי עלו הוא מופקד אפילו ע"י שימוש בכוח קטלני ,לשוטר יש סמכות לעצור עברין............)
לך אין שום סמכות חוקית מעבר להגנה עצמית שמהוגנת בחוק העונשין של מדינת ישראל
וכתובה בלשון מאד לקונית ופתוחה לפרושים .
ולכן אתה נשפט בדיאבד על מעשה שעשיתה לפי הפרוש שבוחר לתת לחוק חוקר/שופט ולא ע"פ נוהל מוכר ומוסדר שכל שנשאר לקבוע הוא האם פעלתה ע"פ נוהל אוו לא .
ואיך שאומר השיר של כוורת "פה קבור הכלב"!
לדעתי האישית הבעיה מתחילה מכך שהמניע היסודי של מדינת ישראל לאפשר קיום של נשק בידים פרטיות היה ונשאר ביטחוני בעיקרו ,ואף אחד לא נתן את דעתו לאיומים פלילים (למעט במקרא של סוחרי יהלומים ,עורכי דין ושוטפטים פליליים וחוקרים פרטים)
ועל כן האספקט הזה נשאר פרוץ .
ואתה נסמך כאמור על סעיף בחוק העונשין שלא מתיר לך באמת להגן על עצמך אלה רק פותר אותך מעונש אם תעשה כך !
הזכרתה את ענין סכנת החיים שזאת נקודה יפה אבל מהיא סכנת חיים??
ע"פ החוברת של משרד הפנים (וגם על דעת המשטרה) כדי להצדיק סכנת חיים צרכים להתרחש בו זמנית 3 דברים .
1)כוונה -ביצוע של פעולה שכל אדם סביר היה מפרש אותה כהתכוננות לבצע תקיפה
2)אמצעי -קיום של נשק חם אוו קר
3)יכולת מימוש בטווח הזמן המידי -מספר שניות
אם אחד מאלה לא התרחש אתה לא נמצא בסכנת חיים
ואם אתה כבר כן נמצא בסכנת חיים דורשים ממך שזה יהיה האמצאי האחרון שניתן לינקות לעצירת התקיפה ,כלומר אם אתה יכול לברוח ברח !
אוקיי...
תגובה יפה
בכל אופן לא ענית לי על השאלה האם מותר לי להגן על אדם חף מפשע שנמצא תחת איום?
נניח ואני הולך בטיילת על חוף הים עם הלברדור שלי(סתם לטיול נחמד)ואני רואה 3בני מיעוטים קופצים על בחורה שלא עשתה להם כלום ומתחילים להכות אותה,האם מותר לי לשלוף את נשקי האישי ולהרחיק אותם?
*לא משנה כמה שוטרים/חיילים ואפילו עו"ד ששאלתי אותם שאלה(בנוסח דומה)ענו לי תשובות מתחמקות,ולא ברורות,הרוב המכריע פשוט אמר להתקשר למשטרה או להתעלם-וזה עצוב!
בכל אופן לא ענית לי על השאלה האם מותר לי להגן על אדם חף מפשע שנמצא תחת איום?
נניח ואני הולך בטיילת על חוף הים עם הלברדור שלי(סתם לטיול נחמד)ואני רואה 3בני מיעוטים קופצים על בחורה שלא עשתה להם כלום ומתחילים להכות אותה,האם מותר לי לשלוף את נשקי האישי ולהרחיק אותם?
*לא משנה כמה שוטרים/חיילים ואפילו עו"ד ששאלתי אותם שאלה(בנוסח דומה)ענו לי תשובות מתחמקות,ולא ברורות,הרוב המכריע פשוט אמר להתקשר למשטרה או להתעלם-וזה עצוב!
גלוקי ואיתמר כבר ענו לך...
בכל אירוע של שימוש בנשק (כולל רק הצגה לראווה שלו)
אתה צריך להוכיח "סכנה ברורה ומיידית לחיים" , את ההוכחה הזו אתה צריך לספק בכל שלב ושלב של האירוע.
תזכור שאת האירוע יתחקרו בחדר סגור עם מזגן אנשים שבחיים שלהם לא היו במצב הזה והם ידמיינו לעצמם מה "בן אדם סביר" (יעני מבחן האדם הסביר) היה עושה.
הם יחלקו את האירוע לחלקים (כמו לקחת תמונה - תמונה ,מסרט) ובכל תמונה ינסו לבדוק האם היה באפשרותך לפעול אחרת.
אף אחד לא יכול לענות לך תשובה ברורה.
המצב בארץ הוא שאין הנחיות ברורות ,אין הרבה תקדימים ,ובכל מקרה מה שקובע בסופו של דבר יהיה דעת הקהל.
רק בשביל ההדגשה:
אם אתה מסתובב עם הנשק במצב מוסלק (חולצה רחבה מסתירה אותו),
ואיזה "אינדיאני ים תיכוני" מתחיל לקלל ולאיים עליך ,ואתה כאקט הרתעתי מעלה את החולצה מעל הנשק (חושף אותו לרווחה) ,אתה חשוף לתלונה במשטרה על ניסיון תקיפה ,ואם האינדיאני יתלונן במשטרה - יש סיכוי רב שאתה אומר שלום לנשקך.(מקרה אמיתי לחלוטין -בעקבות סכסוך שכנים - השכן ללא הנשק התלונן על בעל הנשק (אשר מצידו טוען עד היום שבכלל לא עשה את מה שמתואר))
דוגמה נוספת (מקרה אמיתי נוסף) :
חקלאי רואה 3 שמעמיסים על טנדר את הסחורה שלו.
באיומי אקדח מבצע מעצר אזרחי וקורא למשטרה.
מגיעים 2 "שוטרים" (1 קצין) .
הקצין לוקח את החקלאי הצידה ו"מסביר" לו שאם הוא ימשיך ויתלונן על הגניבה , הגנבים יתלוננו על איום בנשק ואז הוא חייב לקחת לו את האקדח ומניסיון שלו "שיגיד שלום לרישיון ותודה על זה שזה נגמר ככה".
אפשרות ב' : שהגנבים יפרקו את הסחורה, יסתלקו ,השוטר הגיע ולא היה אף אחד ,אין תלונות הדדיות ,ושיגיד תודה שזה נגמר ככה.
ואלה היו 30 שניות על חוקה חוק ומשפט במדינת ישראל
סתם כי בא לי לדבר....
אתה צריך להוכיח "סכנה ברורה ומיידית לחיים" , את ההוכחה הזו אתה צריך לספק בכל שלב ושלב של האירוע.
תזכור שאת האירוע יתחקרו בחדר סגור עם מזגן אנשים שבחיים שלהם לא היו במצב הזה והם ידמיינו לעצמם מה "בן אדם סביר" (יעני מבחן האדם הסביר) היה עושה.
הם יחלקו את האירוע לחלקים (כמו לקחת תמונה - תמונה ,מסרט) ובכל תמונה ינסו לבדוק האם היה באפשרותך לפעול אחרת.
אף אחד לא יכול לענות לך תשובה ברורה.
המצב בארץ הוא שאין הנחיות ברורות ,אין הרבה תקדימים ,ובכל מקרה מה שקובע בסופו של דבר יהיה דעת הקהל.
רק בשביל ההדגשה:
ואיזה "אינדיאני ים תיכוני" מתחיל לקלל ולאיים עליך ,ואתה כאקט הרתעתי מעלה את החולצה מעל הנשק (חושף אותו לרווחה) ,אתה חשוף לתלונה במשטרה על ניסיון תקיפה ,ואם האינדיאני יתלונן במשטרה - יש סיכוי רב שאתה אומר שלום לנשקך.(מקרה אמיתי לחלוטין -בעקבות סכסוך שכנים - השכן ללא הנשק התלונן על בעל הנשק (אשר מצידו טוען עד היום שבכלל לא עשה את מה שמתואר))
דוגמה נוספת (מקרה אמיתי נוסף) :
חקלאי רואה 3 שמעמיסים על טנדר את הסחורה שלו.
באיומי אקדח מבצע מעצר אזרחי וקורא למשטרה.
מגיעים 2 "שוטרים" (1 קצין) .
הקצין לוקח את החקלאי הצידה ו"מסביר" לו שאם הוא ימשיך ויתלונן על הגניבה , הגנבים יתלוננו על איום בנשק ואז הוא חייב לקחת לו את האקדח ומניסיון שלו "שיגיד שלום לרישיון ותודה על זה שזה נגמר ככה".
אפשרות ב' : שהגנבים יפרקו את הסחורה, יסתלקו ,השוטר הגיע ולא היה אף אחד ,אין תלונות הדדיות ,ושיגיד תודה שזה נגמר ככה.
ואלה היו 30 שניות על חוקה חוק ומשפט במדינת ישראל
סתם כי בא לי לדבר....
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Re: גלוקי ואיתמר כבר ענו לך...
argra11 כתב::
ואיזה "אינדיאני ים תיכוני" מתחיל לקלל ולאיים עליך ,ואתה כאקט הרתעתי מעלה את החולצה מעל הנשק (חושף אותו לרווחה) ,אתה חשוף לתלונה במשטרה על ניסיון תקיפה ,ואם האינדיאני יתלונן במשטרה - יש סיכוי רב שאתה אומר שלום לנשקך....
מה שאתה אומר במילים אחרות שכדאי ללכת עם נשק בנשיאה גלויה לחלוטין, כדי להסיר ספק שמא אם תסדר במקרה את החולצה שלך ותחשוף לשניה את הנשק - מישהו יפרש את זה בתור איום.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Re: גלוקי ואיתמר כבר ענו לך...
itamar כתב:argra11 כתב::
ואיזה "אינדיאני ים תיכוני" מתחיל לקלל ולאיים עליך ,ואתה כאקט הרתעתי מעלה את החולצה מעל הנשק (חושף אותו לרווחה) ,אתה חשוף לתלונה במשטרה על ניסיון תקיפה ,ואם האינדיאני יתלונן במשטרה - יש סיכוי רב שאתה אומר שלום לנשקך....
מה שאתה אומר במילים אחרות שכדאי ללכת עם נשק בנשיאה גלויה לחלוטין, כדי להסיר ספק שמא אם תסדר במקרה את החולצה שלך ותחשוף לשניה את הנשק - מישהו יפרש את זה בתור איום.
א.
בעיניי - ממש לא! כי אם הנשק גלוי - יכולים להתלונן עליך גם מבלי שתעשה משהו, רק בגלל ש"ראו" עליך נשק ואז - לך תוכיח שאין לך אחות...
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד