ברשותכם מצטרף... ושאלה
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
ברשותכם מצטרף... ושאלה
שלום,
ברשותכם אצטרף לפורום ואתחיל אפילו עם שאלה:
אני וחבר תיכננו לפתוח חברת אבטחה, בינתיים התכנון נתקע ואני נתקעתי בתחום האבטחה, נכון לעכשיו אני אמור להתחיל קורס מפקחי מטווח, מישהו יכול להגיד לי האם יש טעם בהשקעת הכסף הזה, כלומר האם זה יעזור לי להתקדם בעבודה או למצוא עבודה בתחום?
בתומ"ר
יונתן.
ברשותכם אצטרף לפורום ואתחיל אפילו עם שאלה:
אני וחבר תיכננו לפתוח חברת אבטחה, בינתיים התכנון נתקע ואני נתקעתי בתחום האבטחה, נכון לעכשיו אני אמור להתחיל קורס מפקחי מטווח, מישהו יכול להגיד לי האם יש טעם בהשקעת הכסף הזה, כלומר האם זה יעזור לי להתקדם בעבודה או למצוא עבודה בתחום?
בתומ"ר
יונתן.
- סליקאי כסף

התחום של אבטחה בארץ רווי ומפוצץ, אם אין לך קשרים במקומות מתאימים יהיה לך קשה מאד להשיג חוזים רציניים עם מוסדות ממשלתיים.
לגבי אפשרויות בחו"ל גם כאן הישראלי המכוער דאג להרוס לנו את השם, על ידי כל מיני חברותשהסתבכו בכל מיני דברי מפוקפקים - כך שגם התחום הזה די קשה היום.
לגבי מפקח מטווח, תעשה סיור במטווחים בארץ ותראה כמה הם שוממים - גם התחום הזה מת.
א.
לגבי אפשרויות בחו"ל גם כאן הישראלי המכוער דאג להרוס לנו את השם, על ידי כל מיני חברותשהסתבכו בכל מיני דברי מפוקפקים - כך שגם התחום הזה די קשה היום.
לגבי מפקח מטווח, תעשה סיור במטווחים בארץ ותראה כמה הם שוממים - גם התחום הזה מת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

DAON. אני מניח ששאלתך רצינית ולכן אני חושב שאתה זכאי לתשובה רצינית. לפתוח חברת אבטחה הינו תהליך ארוך ומורכב, ביורוקרטית, משפטית, חוקית וכן הלאה. לא מדובר בעסק רגיל כמו בוטיק אלא בעסק שנמצא בפיקוח והנחיה של גופים ממשלתיים רבים, בראשם המשטרה ומשרד הפנים. הקמת חברה כזאת מחייבת לפחות שנה של התרוצצויות בין משרדים ומוסדות שונים ועמידה בקריטריונים ובדרישות רבות ומגוונות. אתה צריך לברר עם עצמך האם יש לך את אורך הנשימה הכלכלי והסבלנות לעמוד בתהליך המורכב הזה.
אמת, התחום רווי וישנן אלפי חברות אבטחה בארץ. אז מה? יש גם הרבה דוכנים לפלאפל. מי שטוב ומקצועי ויודע להתנהל כלכלית שורד. מי שלא-לא! זו לא הסיבה להימנע מכך. עם זאת, מומלץ להתמקד בתחום בטחוני ספציפי ולא להתפזר על-פני שטחים רבים. ה"להיט" היום הוא תחום אבטחת האישים והיעוץ הבטחוני. מצא לך נישה ספציפית כזאת ותתמקד בה.
ולבסוף, קורס מפקח מטווח מקנה לך, כפי שאתה בוודאי יודע, רשיון להיות אחראי על חדרי נשק. מומלץ להצטרף לקורס מדריכי ירי שנפתחים בכמה מטווחים במקביל היום.
בהצלחה.
אמת, התחום רווי וישנן אלפי חברות אבטחה בארץ. אז מה? יש גם הרבה דוכנים לפלאפל. מי שטוב ומקצועי ויודע להתנהל כלכלית שורד. מי שלא-לא! זו לא הסיבה להימנע מכך. עם זאת, מומלץ להתמקד בתחום בטחוני ספציפי ולא להתפזר על-פני שטחים רבים. ה"להיט" היום הוא תחום אבטחת האישים והיעוץ הבטחוני. מצא לך נישה ספציפית כזאת ותתמקד בה.
ולבסוף, קורס מפקח מטווח מקנה לך, כפי שאתה בוודאי יודע, רשיון להיות אחראי על חדרי נשק. מומלץ להצטרף לקורס מדריכי ירי שנפתחים בכמה מטווחים במקביל היום.
בהצלחה.
"June '67 taught them respect..."
תודה...
אז קודם כל תודה על התגובות, אנחנו באמת מתכוונים להתרכז רק בתחום אחד או שניים, באבטחה ובעוד כמה תחומים של הדרכה מסביב, בכל אופן לפי מה שהבנתי מדריכי ירי אפשר לעשות רק אחרי שאתה מוגד שנה כמפקח מטווח, כמו כן השאלה שלי ה יא האם נכון לעכשיו עד שנשיג אישורים ונתחיל לרוץ האם אני אוכל תעודת מפקח מטווח תעזור לי למצוא עבודה בתור קב"ט או משהו בסגנון?
ושוב, בתומ"ר
יונתן.
ושוב, בתומ"ר
יונתן.
- סליקאי כסף

אני לא יודע אם התעודה תועיל לך במציאת עבודה אבל היא בוודאי יכולה להוסיף. אני מניח שלמשרת קב"ט יש כמה וכמה דרישות- בהתאם לאופי המשרה. המצב בשוק היום מחייב שלכל מועמד, במיוחד בתחום הבטחוני, יהיו כמה שיותר הכשרות וכמה שיותר נסיון. מפקח מטווח זה יפה אבל רחוק מלהספיק. אתה יכול לעבור קורס קציני בטחון במכללות השונות, לצבור במקביל נסיון בתחום האבטחה ובעוד שנה להשלים קורס מדריכי ירי. אל תצפה ל"זבנג וגמרנו". תהליך בניית הרקע המקצועי שלך הוא ארוך, מורכב ועולה כסף.
רקע כבר יש לי
אני עובד כקב"ט-סייר, כרגע בקניון אבל אני הייתי רוצה להתקדם הלאה, יש לי מגוון של הכשרות ברקע קורס קב"טים, קורס חובשים קרביים, קורס בטיחות באש, ועכשיו אני מקווה להגיע גם למפקח מטווח... השאלה היא איפה אני אוכל למצוא עבודה סבירה (כלומר יותר טובה ממה שיש לי עכשיו...
- סליקאי כסף

אני לא יודע אם ההצעה במקום, אבל מה לגבי המשקים החקלאיים המרוחקים בנגב (למשל, פרשת שי דרומי) או בקו עימות (עם "בני הדודים") שסובלים מגניבות? ייתכן ששם יש ביקוש לאבטחה/שמירה (מסוג אחר) שהחברות הקיימות לא זיהו?
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

יונתן, בלי לראות את קורות החיים שלך קשה לומר. אתה צריך להבין שמרשים ככל שזה נשמע, "מפקח מטווח" היא הכשרה די זוטרה. כל חברת אבטחה שולחת את המפקחים שלה לקורס הזה, כדי שינהלו את הנשקיות. ה"יוקרה" תגיע עם השלמת קורס מדריכי ירי בעוד שנה. לגבי הקורסים שעברת- שוב, תלוי בקורס עצמו- היכן עברת אותו, כמה שעות, האם יש לך אסמכתאות וכן הלאה. אתה מספר שאתה סייר-קב"ט. תמשיך בעבודה הזאת, תצבור נסיון ותעבור לאט לתפקידים בכירים יוץר. הצעות עבודה מתפרסמות בתחום בכל העיתונים.
דווקא נשמע לי הרעיון
של להקים פיתרון לגניבות הבקר מהחוות, עכשיו צריך לחשוב איך לפתח את הקונספט...
יונתן.
יונתן.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
- סליקאי כסף

Re: דווקא נשמע לי הרעיון
daon כתב:של להקים פיתרון לגניבות הבקר מהחוות, עכשיו צריך לחשוב איך לפתח את הקונספט...
יונתן.
בשביל זה אתה צריך כבר מיליציה שלמה,
אבל אולי תוכל לעניין משקיע עם הרעיון שלך.
מדובר על כיסוי שטחים נרחבים, כלי רכב 4X4 שתצטרך להחזיק, כח אדם מיומן ומאומן.
תצטרך להתמודד עם גנבים מתוחכמים שמצויידים בהתאם (וחמושים), יודעים איך לנטרל אזעקות, לפרוץ גדרות ולהרעיל כלבים.
ברוב המקרים תצטרך לנהל מרדפים אחרי המשאיות שבורחות ממך (ברוב המקרים תגיע לאחר מעשה) עם שיתוף פעולה של משטרה עייפה ולפעמים משתפת פעולה עם העבריינים.
בקיצור אתגר לא פשוט, בהחלט יש לזה מקום ודרישה צריך רק את המימון המתאים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

11 הודעות