דיסק חיצוני לגיבוי
דיסק חיצוני לגיבוי
שלום לכולם,
כבר כמה וכמה וכמה (וכמה) זמן שלא נכנסתי לסליק...
עיסוקי הרבים בתור בעל לעתיד וסטודנט במשרה מלאה דיי דיכאו את תחביב הירי (גם המעשי)
אז היי ענקי לכל מי שמכיר/הכיר אותי כאן!
אבל כמו שאני זוכר בטוח מישהו כאן יוכל לעזור בנושא הבא,
אני עומד לקנות דיסק חיוני לגיבוי וחיסכון מקום בהרד-דיסק של המחשב (לפטופ 40ג'יגה)
נראה לי שאלך על אחד מהבאים:
WD My Book Essential 500G
http://www.zap.co.il/compModels.asp?model_id=598377
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=351
WD Elements 500G Desktop
http://www.zap.co.il/compModels.asp?model_id=593330
http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=333
Maxtor One Toudh IV 500G
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=687383
http://www.maxtorsolutions.com/en/catalog/OT4
ועכשיו לשאלות,
1) עוד לא הבנתי מה ההבדל בין שני ה WD, חוץ משאחד עומד והשני שוכב ושלאחד יש מארז פלסטי ולשני מתכתי. מישהו יכול להגיד לי אם יש עוד הבדלים?
2) למישהו יש נסיון עם הדיסקים האלה?
3) הבדלים מהותיים בין WD למקסטור?
4) אני הולך לחבר ולהפעיל את הדיסק מידי פעם (נגיד פעם בשבוע) כדי לגבות, יש מניעה שהוא ישאר מנותק מהחשמל לזמנים ארוכים ויופעל רק למזנים קצרים יחסית?
5) כל מידע רלוונטי יעזור.
אין לי צורך בחיבור רשת או חיבור מהיר יותר מUSB2 כי אין לי את החיבורים האלה (esata, FW) במחשב.
גם אין לי צורך בחיבור רשת שכן אני הולך רק לגבות עליו על מנת לפנות הרבה מקום בדיסק של המחשב עצמו.
כנראה שגם אין לי צורך בתוכנות גיבוי מפוצצות כי אני פשוט הולך לעשות קופי פייסט. (אלא אם מישהו יגיד לי במה תוכנה כזאת יכולה לעזור למשתמש "פשוט" כמוני)
תודה!
כבר כמה וכמה וכמה (וכמה) זמן שלא נכנסתי לסליק...
עיסוקי הרבים בתור בעל לעתיד וסטודנט במשרה מלאה דיי דיכאו את תחביב הירי (גם המעשי)
אז היי ענקי לכל מי שמכיר/הכיר אותי כאן!
אבל כמו שאני זוכר בטוח מישהו כאן יוכל לעזור בנושא הבא,
אני עומד לקנות דיסק חיוני לגיבוי וחיסכון מקום בהרד-דיסק של המחשב (לפטופ 40ג'יגה)
נראה לי שאלך על אחד מהבאים:
WD My Book Essential 500G
http://www.zap.co.il/compModels.asp?model_id=598377
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=351
WD Elements 500G Desktop
http://www.zap.co.il/compModels.asp?model_id=593330
http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=333
Maxtor One Toudh IV 500G
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=687383
http://www.maxtorsolutions.com/en/catalog/OT4
ועכשיו לשאלות,
1) עוד לא הבנתי מה ההבדל בין שני ה WD, חוץ משאחד עומד והשני שוכב ושלאחד יש מארז פלסטי ולשני מתכתי. מישהו יכול להגיד לי אם יש עוד הבדלים?
2) למישהו יש נסיון עם הדיסקים האלה?
3) הבדלים מהותיים בין WD למקסטור?
4) אני הולך לחבר ולהפעיל את הדיסק מידי פעם (נגיד פעם בשבוע) כדי לגבות, יש מניעה שהוא ישאר מנותק מהחשמל לזמנים ארוכים ויופעל רק למזנים קצרים יחסית?
5) כל מידע רלוונטי יעזור.
אין לי צורך בחיבור רשת או חיבור מהיר יותר מUSB2 כי אין לי את החיבורים האלה (esata, FW) במחשב.
גם אין לי צורך בחיבור רשת שכן אני הולך רק לגבות עליו על מנת לפנות הרבה מקום בדיסק של המחשב עצמו.
כנראה שגם אין לי צורך בתוכנות גיבוי מפוצצות כי אני פשוט הולך לעשות קופי פייסט. (אלא אם מישהו יגיד לי במה תוכנה כזאת יכולה לעזור למשתמש "פשוט" כמוני)
תודה!
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
היי יונה,
התכוונתי שיש לי USB2 אבל לא את המתקדמים יותר.
אני צריך 500 כדי לפנות בערך 25-30 מהכונן הקשיח הקיים ולהמשיך ולשמור עוד קבצים חדשים (בעיקר תמונות - אני מצלם הרבה מאוד, כך שאפילו שקלתי דיסקים גדולים יותר)
אאל"ט DOK עדיין לא אמין כמו כונן קשיח.
התכוונתי שיש לי USB2 אבל לא את המתקדמים יותר.
אני צריך 500 כדי לפנות בערך 25-30 מהכונן הקשיח הקיים ולהמשיך ולשמור עוד קבצים חדשים (בעיקר תמונות - אני מצלם הרבה מאוד, כך שאפילו שקלתי דיסקים גדולים יותר)
אאל"ט DOK עדיין לא אמין כמו כונן קשיח.
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
לפי דעתי לא כדאי לך לקנות דיסק 3.5" אלא דוקא 2.5" - שנועד במקור לניידים.
נכון, הנפח/מחיר לא כל כך זול, אבל עדין זול מאד.
היתרונות: לא זקוק לחיבור נפרד לחשמל דרך ספק אלא מקבל את כל מה שהוא צריך דרך הUSB.
הרבה יותר נייד, יש כאלו שנכנסים ממש לכיס, אינו תופס לך מקום על השולחן, ועוד כהנה וכהנה.
אני משתמש בדיסק כזה, רק 60GB לגיבוי ולהעברה ישירה של תמונות מכרטיס הזיכרון של המצלמה ((בעזרת מארז מיוחד שקורא כרטיסים).
ממליץ בחום.
נכון, הנפח/מחיר לא כל כך זול, אבל עדין זול מאד.
היתרונות: לא זקוק לחיבור נפרד לחשמל דרך ספק אלא מקבל את כל מה שהוא צריך דרך הUSB.
הרבה יותר נייד, יש כאלו שנכנסים ממש לכיס, אינו תופס לך מקום על השולחן, ועוד כהנה וכהנה.
אני משתמש בדיסק כזה, רק 60GB לגיבוי ולהעברה ישירה של תמונות מכרטיס הזיכרון של המצלמה ((בעזרת מארז מיוחד שקורא כרטיסים).
ממליץ בחום.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
תודה על התגובה ברווז,
ניידות לא כל כך חשובה לי, וגם אין לי בעיה להכניס את הכונן לחשמל,
הוא אמור להיות בשימוש רק פעם בשבוע בערך, בתנאים נוחים ושאר להזמן להיות סגור ומוגן במגרה.
מישהו יודע לגבי שאלות האחרות? / מנוסה עם הדיסקים הנ"ל?
וכנ"ל לגבי הדיסק הבא:
500GB FreeAgent Desktop USB 2.0
תודה!

ניידות לא כל כך חשובה לי, וגם אין לי בעיה להכניס את הכונן לחשמל,
הוא אמור להיות בשימוש רק פעם בשבוע בערך, בתנאים נוחים ושאר להזמן להיות סגור ומוגן במגרה.
מישהו יודע לגבי שאלות האחרות? / מנוסה עם הדיסקים הנ"ל?
וכנ"ל לגבי הדיסק הבא:
500GB FreeAgent Desktop USB 2.0
תודה!
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
zvika כתב:דיסקים של WD סובלים מבעיה אחת שפוסלת אותם מלשמש כגיבוי.
במקרה של "קרש" לא ניתן לשחזר את המידע.
האם לא עדיף להשתמש בתקליטוני DVD ? אומנם רק 4.7G אבל אמורים להחזיק לעד (50 שנה)
בעוד 50, לך תמצא כונן DVD שיקרא את הדיסקים הצרובים שלך. ודרך אגב, את קלטות הוידאו VHS והדיסקטים אתה זוכר?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
- מדריך ירי
לפי מיטב הבנתי...
אני מבין שאתה בעצם לא מגבה את החומר אלה מעביר אותו לדיסק חיצוני
גיבוי זה עותק נוסף...
מניסיון (מר ,מר מאוד , של אחרים ... לא שלי ) אנשים מנסים לחסוך ...
בדרך כלל שמראים בטלויזיה אנשים שנשרף להם הבית (חס וחלילה) תראה שהתגובה הראשונה היא : "נשרפו כל האלבומי תמונות - כל הזכרונות שלי".
היום כבר לא צריך שריפה , מספיק הפסקת חשמל \מכת חשמל בשביל לשמוע את המשפט הנ"ל בגירסה קצת שונה.
בתור אחד ששיחזר מידע להרבה אנשים ,אני זוכר דווקא את אלו שהשחזור לא מצליח.
תקרא לי פרנואיד , אני מגבה חומר חשוב ב2 הרדיסקים לפחות + לפחות 2 צריבות DVD
לידיעה : צריבה על מדיה CD או DVD זה לא גיבוי מספיק
מדיות נוטות לאבד מהתכונות שלהם ואחרי שנה\שנתיים יש מדיות שלא מצליחים לקרוא אותם.
בקיצור ... התמונות חשובות לך:
1. שלח את הטובות באמת לפיתוח (עדיין לדעתי אין כמו הכיף לפתוח אלבום תמונות)
2. גיבוי גיבוי גיבוי - לא לחסוך
נ.ב.
אני יודע שאני נואם פה על משהוא ש 99% מהאנשים ששמעו את מה שאני אומר לא יבצעו.
אבל יש 1% אחד מהם שאני פוגש אחר כך.
איזה כיף להגיד " אמרתי לך"
אההההה

גיבוי זה עותק נוסף...
מניסיון (מר ,מר מאוד , של אחרים ... לא שלי ) אנשים מנסים לחסוך ...
בדרך כלל שמראים בטלויזיה אנשים שנשרף להם הבית (חס וחלילה) תראה שהתגובה הראשונה היא : "נשרפו כל האלבומי תמונות - כל הזכרונות שלי".
היום כבר לא צריך שריפה , מספיק הפסקת חשמל \מכת חשמל בשביל לשמוע את המשפט הנ"ל בגירסה קצת שונה.
בתור אחד ששיחזר מידע להרבה אנשים ,אני זוכר דווקא את אלו שהשחזור לא מצליח.
תקרא לי פרנואיד , אני מגבה חומר חשוב ב2 הרדיסקים לפחות + לפחות 2 צריבות DVD
לידיעה : צריבה על מדיה CD או DVD זה לא גיבוי מספיק
מדיות נוטות לאבד מהתכונות שלהם ואחרי שנה\שנתיים יש מדיות שלא מצליחים לקרוא אותם.
בקיצור ... התמונות חשובות לך:
1. שלח את הטובות באמת לפיתוח (עדיין לדעתי אין כמו הכיף לפתוח אלבום תמונות)
2. גיבוי גיבוי גיבוי - לא לחסוך
נ.ב.
אני יודע שאני נואם פה על משהוא ש 99% מהאנשים ששמעו את מה שאני אומר לא יבצעו.
אבל יש 1% אחד מהם שאני פוגש אחר כך.
איזה כיף להגיד " אמרתי לך"
אההההה

==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הבדלים ב WD
לגבי 2.5 ו-3.5, ההבדל הוא בעיקר במחיר(לא מדבר על מתח). אם אין בעיה של כסף, אז כבר ללכת על Solid state או מערך RAID (קיים גם ב-EXTERNAL אך WD הם לא התשובה).
DVD קיים גם בדו"צ, 8GB, ו-RW ואם בכלל רוצים להשקיע, אז למה לא BLUERAY?
חברת MAXTOR הרבה יותר איכותית מאשר WD, ולמי שלא יודע היא שייכת ל-SEAGATE. WD מספקת פתרונות זולים לציבור(שוב, אינני מדבר על הצד עסקי).
אם לא צריך HD נייד, אז חבל להוציא כסף על 2.5 או על מוצרי HD שחיים בתוך DOCKING STATION.
למשתמשים ביתיים למטרות גיבוי, מספיק HD מסדרות DESKTOP(3.5) שיושב על השולחן ו/או מחובר ל-UPS(מומלץ מאוד ולא יקר-דגמי בית). ולכן אם כספך משחק תפקיד, WD פשוט יעשה את העבודה.
אף משתמש ביתי לא צריך מספר דיסקים, כי מקבלים סוג של redundancy וזה מיותר. אם מדובר במידע קריטי, אז ללא שום ספק, RAID ARRAY.
*אין כזה דבר שלא ניתן לשחזר. הכל עניין של כסף וזמן. יש חברות שמתמחות בכך כמו מיצי או טיק טק ובשנים האחרונות קמו מספיק שכאלה.
לגבי תוכנות שחזור. אם אתה לא מעוניין ש-COMPRESSION, אז פשוט תשמש ב-XCOPY פשוט ותריץ אותו ב-schedule.
לגבי 2.5 ו-3.5, ההבדל הוא בעיקר במחיר(לא מדבר על מתח). אם אין בעיה של כסף, אז כבר ללכת על Solid state או מערך RAID (קיים גם ב-EXTERNAL אך WD הם לא התשובה).
DVD קיים גם בדו"צ, 8GB, ו-RW ואם בכלל רוצים להשקיע, אז למה לא BLUERAY?
חברת MAXTOR הרבה יותר איכותית מאשר WD, ולמי שלא יודע היא שייכת ל-SEAGATE. WD מספקת פתרונות זולים לציבור(שוב, אינני מדבר על הצד עסקי).
אם לא צריך HD נייד, אז חבל להוציא כסף על 2.5 או על מוצרי HD שחיים בתוך DOCKING STATION.
למשתמשים ביתיים למטרות גיבוי, מספיק HD מסדרות DESKTOP(3.5) שיושב על השולחן ו/או מחובר ל-UPS(מומלץ מאוד ולא יקר-דגמי בית). ולכן אם כספך משחק תפקיד, WD פשוט יעשה את העבודה.
אף משתמש ביתי לא צריך מספר דיסקים, כי מקבלים סוג של redundancy וזה מיותר. אם מדובר במידע קריטי, אז ללא שום ספק, RAID ARRAY.
*אין כזה דבר שלא ניתן לשחזר. הכל עניין של כסף וזמן. יש חברות שמתמחות בכך כמו מיצי או טיק טק ובשנים האחרונות קמו מספיק שכאלה.
לגבי תוכנות שחזור. אם אתה לא מעוניין ש-COMPRESSION, אז פשוט תשמש ב-XCOPY פשוט ותריץ אותו ב-schedule.
SPS - מתקרב לשלמות...
לדעתי, גיבוי שנמצא באותו מקום בו נמצא הדיסק העיקרי משמש רק למקרה של קריסה ותו לא.
מה במקרה של גניבה/שריפה/נזק פיזי לכל החדר?
הפתרון הטוב ביותר, אם כן, יהיה מדיה שנמצאת במקום אחר לגמרי. כאן יתרונו של הדיסק הנייד, הזמין בחיבור מיידי לכל מחשב, זה שנמצא בתיק שלך כל הזמן, או בכלל מאוכסן במיקום פיזי אחר.
אפשרות טובה לא פחות, על אותו רעיון, היא לגבות בגישה ישירה למחשב אחר במיקום אחר.
יש ים של תוכנות שמאפשרות קשר ישיר כזה. יתכן שזה יותר איטי. אז מה?
מה במקרה של גניבה/שריפה/נזק פיזי לכל החדר?
הפתרון הטוב ביותר, אם כן, יהיה מדיה שנמצאת במקום אחר לגמרי. כאן יתרונו של הדיסק הנייד, הזמין בחיבור מיידי לכל מחשב, זה שנמצא בתיק שלך כל הזמן, או בכלל מאוכסן במיקום פיזי אחר.
אפשרות טובה לא פחות, על אותו רעיון, היא לגבות בגישה ישירה למחשב אחר במיקום אחר.
יש ים של תוכנות שמאפשרות קשר ישיר כזה. יתכן שזה יותר איטי. אז מה?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
דון,
במגזר העסקי ישנם מספיק פתרונות. עסקים קטנים כגדולים משתמשים בשילוב מוצרים שהוא TRIPLE REDUNDANT ואף יותר. מדובר אף בשילוב פתרונות שונים ליצירת מערך גיבוי "כמעט" מושלם. מ-RAID ARRAY על השרתים, ואז לטייפים/HD או מערך גדול של HD של גיבוי מקומי, אחסנתם בכספות חסינות אש, ולקיחת מדיה הביתה, בנוסף לגיבוי מרוחק למספר SITES מקומיים וברחבי העולם.
9/11 הוא דוגמה מובהקת לגיבוי שלא צלח. מגדל אחד היה תלוי בשני בצורת גיבויים. מאז משתמשים ב THIRD SITE לגיבויים ואף יותר.
שוב, במגזר העסקי, מידע קריטי חשוב ביותר, ובלעדיו, החברה "מתה".
במגזר העסקי ישנם מספיק פתרונות. עסקים קטנים כגדולים משתמשים בשילוב מוצרים שהוא TRIPLE REDUNDANT ואף יותר. מדובר אף בשילוב פתרונות שונים ליצירת מערך גיבוי "כמעט" מושלם. מ-RAID ARRAY על השרתים, ואז לטייפים/HD או מערך גדול של HD של גיבוי מקומי, אחסנתם בכספות חסינות אש, ולקיחת מדיה הביתה, בנוסף לגיבוי מרוחק למספר SITES מקומיים וברחבי העולם.
9/11 הוא דוגמה מובהקת לגיבוי שלא צלח. מגדל אחד היה תלוי בשני בצורת גיבויים. מאז משתמשים ב THIRD SITE לגיבויים ואף יותר.
שוב, במגזר העסקי, מידע קריטי חשוב ביותר, ובלעדיו, החברה "מתה".
SPS - מתקרב לשלמות...
שרשור קודם מ-26.6.08
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד