דיסק קשיח
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
דיסק קשיח
מחפש המלצות לדיסק קשיח פנימי 3.5" בנפח 1-1.5 T.B
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
Re: דיסק קשיח
טכנולוגיות ה-1.5 ו-2 TB עוד לא מספיק משופשפות. קיימות בעיות, ולכן, בדוק שיש אחריות מלאה על המוצר(ובצע שדרוג FIRMWARE לפי הדגם אם צריך).
אני אישית מעדיף את SEAGATE(דגמי BARRACUDA) על WD, אבל שוב, בנפחים הקיימים הם כבר לא כל כך אחרי SEAGATE בניגוד לעבר.
*כל דגמי ה-GREEN למיניהם פחות יציבים, יותר איטיים ועדיף להתרחק לפחות כרגע.
אני אישית מעדיף את SEAGATE(דגמי BARRACUDA) על WD, אבל שוב, בנפחים הקיימים הם כבר לא כל כך אחרי SEAGATE בניגוד לעבר.
*כל דגמי ה-GREEN למיניהם פחות יציבים, יותר איטיים ועדיף להתרחק לפחות כרגע.
SPS - מתקרב לשלמות...
גם אני הייתי בעד הכוננים של SEAGATE (יש לי כונן 0.5 TB שלהם שעובד מצויין) עד שקראתי שהדגמים של ה- 1 ו- 1.5 TB מהסידרה 7200.11 עושים טונה של בעיות (SEAGATE הוציאה עדכון קושחה ואפילו נאמר שהם ישאו בעלויות של שחזור המידע את הכונן יתאבד).
לצערי הסידרה החדשה - 7200.12 עדיין לא הגיעה לארץ.
יש המלצות על שמות דגמים ספציפיים של WD או HITACHI ?
לצערי הסידרה החדשה - 7200.12 עדיין לא הגיעה לארץ.
יש המלצות על שמות דגמים ספציפיים של WD או HITACHI ?
ב-WD, ה-LINE של ה DESKTOP, סדרת BLACK היא הכי מוצלחת למשתמשים ביתיים, אבל אין יותר מ-1 TB.
רק ב-Green יש מעל 1 TB, אבל הדגמים הירוקים, איטיים להפליא, אבל זה משהו ידוע, ואף מזהירים על כך, זאת לא הטעיה. ה-PERFORMANCE ממש ברצפה.
הדגם היחיד שיש ל-WD הוא "ירוק" - WD15EADS.
שאר הדגמים מסדרת ה-ENTERPRISE לא בשבילך, במיוחד בגלל המחיר שלהם, חוסר נפח מעל 1 TB והעובדה שהם מיועדים ל-RAID.
לגבי HITACHI - אני מכיר רק את דגמי ULTRASTAR ל-ENTERPRISE(SCSI/SAS) והם גם כן לא מתאימים לך.
אנסה לבדוק לך.
רק ב-Green יש מעל 1 TB, אבל הדגמים הירוקים, איטיים להפליא, אבל זה משהו ידוע, ואף מזהירים על כך, זאת לא הטעיה. ה-PERFORMANCE ממש ברצפה.
הדגם היחיד שיש ל-WD הוא "ירוק" - WD15EADS.
שאר הדגמים מסדרת ה-ENTERPRISE לא בשבילך, במיוחד בגלל המחיר שלהם, חוסר נפח מעל 1 TB והעובדה שהם מיועדים ל-RAID.
לגבי HITACHI - אני מכיר רק את דגמי ULTRASTAR ל-ENTERPRISE(SCSI/SAS) והם גם כן לא מתאימים לך.
אנסה לבדוק לך.
SPS - מתקרב לשלמות...
מדוע דווקא דיסק של 1-1.5 TB?
ומה הסיבה שאתה צריך נפח כזה גדול לשימוש ביתי בצורה רציפה (כוונה על דיסק אחד)?
אני במקומך הייתי קונה 2-3 דיסקים של 750GB.
1. אתה מרוויח ביצועים אם אתה מפריד בין הדיסק של מערכת ההפעלה לדיסק עם הקבצים שלך.
2. אתה מרוויח יתירות - לא כל הבייצים בסל אחד. אם דיסק אחד הולךף עדיין נשאר לך השני ואתה יכול לנצל את שני הדיסקים כדי לשכפל (MIRRORING) תיקיות שמכילות קבצים שחשובים לך.
3. אם יש לך כמה דיסקים אתה יכול להגדיר אותם בתצורות RAID שונות (אם לוח האם שלך תומך בזה) שבהן אתה גם מרוויח יתירות וגם יכול לחלק את השטח שלהם בצורה שנראית לך.
א.
ומה הסיבה שאתה צריך נפח כזה גדול לשימוש ביתי בצורה רציפה (כוונה על דיסק אחד)?
אני במקומך הייתי קונה 2-3 דיסקים של 750GB.
1. אתה מרוויח ביצועים אם אתה מפריד בין הדיסק של מערכת ההפעלה לדיסק עם הקבצים שלך.
2. אתה מרוויח יתירות - לא כל הבייצים בסל אחד. אם דיסק אחד הולךף עדיין נשאר לך השני ואתה יכול לנצל את שני הדיסקים כדי לשכפל (MIRRORING) תיקיות שמכילות קבצים שחשובים לך.
3. אם יש לך כמה דיסקים אתה יכול להגדיר אותם בתצורות RAID שונות (אם לוח האם שלך תומך בזה) שבהן אתה גם מרוויח יתירות וגם יכול לחלק את השטח שלהם בצורה שנראית לך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
1. במארז שלי יש מקום רק לשני דיסקים.
2. כיום יש לי דיסק אחד של חצי טרה שכבר כמעט מלא.
3. מדיה (בעיקר סרטי HD ) תופסת נפח רב.
2. כיום יש לי דיסק אחד של חצי טרה שכבר כמעט מלא.
3. מדיה (בעיקר סרטי HD ) תופסת נפח רב.
איתמר,
chip של RAID על הלוח(onboard)במחשבים ביתיים - רמת הביצועים והאמינות של כאלה רחוקה מכרטיסי RAID ייעודיים. בנוסף Mirroring או RAID 1, נותן Performance נמוך לעומת סוגי RAID אחרים אל מול fault tolerance מאוד גבוה, ולא מתאים לשימוש ביתי.
בכל מקרה, רצוי לבצע IMAGE(של ACRONIS ולא GHOST)ואז אין לך שום בעיה עם יתירות, כי ניתן לשחזר כמעט לכל מחשב גם עם החומרה שונה(נקרא UNIVERSAL RESTORE).
chip של RAID על הלוח(onboard)במחשבים ביתיים - רמת הביצועים והאמינות של כאלה רחוקה מכרטיסי RAID ייעודיים. בנוסף Mirroring או RAID 1, נותן Performance נמוך לעומת סוגי RAID אחרים אל מול fault tolerance מאוד גבוה, ולא מתאים לשימוש ביתי.
בכל מקרה, רצוי לבצע IMAGE(של ACRONIS ולא GHOST)ואז אין לך שום בעיה עם יתירות, כי ניתן לשחזר כמעט לכל מחשב גם עם החומרה שונה(נקרא UNIVERSAL RESTORE).
SPS - מתקרב לשלמות...
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד