כניסת נושאי נשק לאירועים ציבוריים

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

כניסת נושאי נשק לאירועים ציבוריים

על ידי צ'ומפי » 20 אפריל 2009, 22:52

שלום לכולם.

כידוע, ישנם אירועים ציבוריים, אשר הכניסה אליהם אסורה לנושאי נשק, על פי הנחיות משטרת ישראל. הדבר נכון בארועי ספורט כגון משחקי כדורגל וכדורסל, מועדונים ולפעמים אף תערוכות ואירועי תרבות כגון שבוע הספר וכדומה.
כמי שנושא נשק באופן קבוע, האיסור להיכנס למקום אירוע, יכול להוות מיטרד אמיתי ואף לעוגמת נפש מרובה. הפקדה בתחנת משטרה אינה אופציה ריאלית ולמעשה הדרישה השרירותית יכולה ל"הרוס ערב", כפי שארע לי בעבר באירוע שבוע הספר ובכניסה לתערוכה מסויימת בגני התערוכה.
אני מתעתד לפנות למשטרת ישראל, בדרישה כי באירוע ציבורי המונחה מבחינת אבטחה על ידי משטרת ישראל ואשר נקבע בו איסור כניסה עם נשק, תיוחד עמדה מאושרת, באותו המקום, להפקדת הנשק. כמו כן יקבעו קריטריונים לאירועים וקביעת קצין המוסמך לאסור כניסה עם נשק (כך שההנחיה לאסור תצא עם שיקול דעת מסוים).
אני סבור כי יש מקום לדרישה כזו ממשטרת ישראל על מנת למזער את הפגיעה בזכויות היסוד של האזרח.
לפני שאני עושה את הפניה האמורה, אשמח לשמוע את חוות דעתכם ועצות מניסיונכם.
תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: כניסת נושאי נשק לאירועים ציבוריים

על ידי donduck » 20 אפריל 2009, 23:29

צ'ומפי,
העניין הזה נדון אין ספור פעמים בסליק.
הרבה מהחברים כאן שנושאים נשק באופן קבוע, מדירים את רגליהם ממקומות בהם אסורה הכניסה עם נשק. מסתבר שהמשטרה אינה מעוניית לעזור בעניין הזה, מה עוד שהפקדה כזו דורשת לוגיסטיקה שאף אחד לא מעוניין להעמיד לטובת האזרח. המקום היחידי שאני מכיר בו המשטרה מקבלת נשק ברשיון תקף להפקדה קצרת מועד הוא נתב"ג.

נ.ב.
הזכות לשאת נשק במדינתנו אינה "זכות יסוד של האזרח" אלא פריבילגיה שניתנה למעטים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 21 אפריל 2009, 12:35

דון,

אני חושב אחרת, לדעתי צודק צ'ומפי.

צריך לעמת את המערכת עם הבעיות שהיא יוצרת לעצמה.

למה לא להכנס עם נשק לשבוע הספר ? למה לא להכנס עם נשק לתערוכות בגני התערוכה ?

רק חסר שבתערוכת ביטחון ישראל 2009 תאסר הכניסה עם נשק ... :twisted:

מה החוכמה הגדולה באיסור הכניסה עם נשק לאירוע ציבורי ?

מה החוכמה בקריאה לציבור לשאת את הנשק ביום כיפור ובחגי ישראל, בבואם לבתי הכנסת, על מנת לסייע באבטחה ?
(אבל לא בשאר ימות השנה ?)

אי אפשר לאכול את הסוכריה ולא לקבל חורים בשיניים :mrgreen:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 21 אפריל 2009, 12:54

זה מזכיר לי את הספר "מלכוד 22" עם אינסוף ההחתמה על "שבועות הנאמנות".

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צ'ומפי » 21 אפריל 2009, 13:26

donduck כתב:צ'ומפי,
העניין הזה נדון אין ספור פעמים בסליק.
הרבה מהחברים כאן שנושאים נשק באופן קבוע, מדירים את רגליהם ממקומות בהם אסורה הכניסה עם נשק. מסתבר שהמשטרה אינה מעוניית לעזור בעניין הזה, מה עוד שהפקדה כזו דורשת לוגיסטיקה שאף אחד לא מעוניין להעמיד לטובת האזרח. המקום היחידי שאני מכיר בו המשטרה מקבלת נשק ברשיון תקף להפקדה קצרת מועד הוא נתב"ג.

נ.ב.
הזכות לשאת נשק במדינתנו אינה "זכות יסוד של האזרח" אלא פריבילגיה שניתנה למעטים.

חופש התנועה היא זכות יסוד של האזרח. זכותו של כל אזרח להיכנס לכל מקום ציבורי. כמובן שאם הוגדר כי יש לאסור כניסת נושאי נשק למקומות מסויימים, על הגוף האוסר למצוא פיתרון לכך באופן שזכות היסוד לא תימנע מהאזרח בצורה בלתי סבירה. דוגמא פשוטה היא כל משרדי הממשלה, בתי המשפט וכדומה המאפשרים הפקדת נשק בכניסה. אין שום סיבה כי לא יתנו לי להיכנס לשבוע הספר, בערב, אחרי שמצאתי שמטרפית לילדים, שילמתי לה ונסעתי שעה עם אשתי ו(כמעט) חזרתי כלעומת שבאתי.
הלוגיסטיקה של ההפקדה היא מזערית לעומת ההשקעה באבטחת האירוע הציבורי. מאבטחים, סדרנים, שוטרים בשכר, מחסומים וכדומה. מה זה כבר עוד מאבטח עם כספת, מפתחות ופנקס שוברים? מכל מקום, גם אם זה לא מעניין אותם, זה מעניין אותי (ואותנו) ואני סבור כי יש מקום לחייב אותם בכך.
במידת הצורך אפשר לפנות לבית המשפט.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צ'ומפי » 21 אפריל 2009, 13:31

donduck כתב: המקום היחידי שאני מכיר בו המשטרה מקבלת נשק ברשיון תקף להפקדה קצרת מועד הוא נתב"ג.
.

את זה לא ידעתי. חשבתי כי כל תחנת משטרה מחוייבת לקבל להפקדה כלי נשק גם אם זה לזמן קצר.
אם מה שאתה אומר זה נכון, אז זה מצוין (בשביל הטיעון) מאחר וזה רק הופך את האיסור לחמור יותר, בלא כל אלטרנטיבה, אפילו אלטרנטיבה גרועה כמו הפקדה בתחנת משטרה לזמן קצר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 21 אפריל 2009, 14:13

צ'ומפי כתב:
donduck כתב: המקום היחידי שאני מכיר בו המשטרה מקבלת נשק ברשיון תקף להפקדה קצרת מועד הוא נתב"ג.
.

את זה לא ידעתי. חשבתי כי כל תחנת משטרה מחוייבת לקבל להפקדה כלי נשק גם אם זה לזמן קצר.
אם מה שאתה אומר זה נכון, אז זה מצוין (בשביל הטיעון) מאחר וזה רק הופך את האיסור לחמור יותר, בלא כל אלטרנטיבה, אפילו אלטרנטיבה גרועה כמו הפקדה בתחנת משטרה לזמן קצר.

הפקדת נשק ע"פ חוק כלי הירייה - אצל סוחר מורשה לכלי ירייה.

המשטרה תקבל כלים שפג תוקף רשיונם / ויתור על הנשק / החרמה-חילוט ע"י המדינה / פטירת הבעלים / תחנת בן גוריון למשך מספר שעות לצורך ביקור בנמה"ת באיזורים המאובטחים.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 21 אפריל 2009, 17:33

מה החוכמה בקריאה לציבור לשאת את הנשק

כל כמה חודשים קמה לה דמות ציבורית או איזה קצין יחסי ציבור של המשטרה וצועק או לתת נשק או להסתובב עם הנשק. ומה עם כל השאר? מגנים! בדיוק CATCH 22.

ומי ישלם את כל הוצאות המשפט? אתה? אני? כולנו ביחד?

אני לא יודע אם כבר ניתן לחפש במנוע החיפוש לאחר שדרוג האתר, אך אם נוכל לבדוק, היה אפשר להעסיק עו"ד של הסליק במשרה מלאה עם כל העתירות שנבנו פה.

בכל מקרה שעולה פה, בין אם זאת עתירה משפטית, או ארגון מדריכי ירי, תשלום סמלי לאתר, ואפילו מפגשי הסליק, אף אחד לא מרים את הכפפה וכולם מצפים שיעשו בשבילם הכל, ובחינם. והכי גרוע? לא חסרים פה עו"דים!
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoav30 » 21 אפריל 2009, 18:51

וכשהיה עו"ד שהרים את הכפפה והסכים ללכת עד הסוף, מישהו טרח לשלם? אני לא חושב שהוא צריך גם לשלם על המלחמה.

בקיצור, כולם סתם קשקשנים בכיינים שלא מוכנים לנקוף אצבע (או שקל), רק לבכות שלא טוב להם.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי mishael » 21 אפריל 2009, 19:13

שלום,
כמו שאנחנו כירים את הבירוקרטיה בארצנו נראה לי שלא יהיו קופצים על הרעיון-אבל שווה לנסות.
מצד שני כשאני מנסה לחשוב על להפקיד נשק ע"י אוהדים (גם אם כמובן ההפקדה תהיה כפי שמתחייב בחוק-ולא תהיה סכנה לגניבה) בטדי(סתם אמרתי טדי-אני שונא כדורגל), ופתאום אנחנו מקבלים נושאי נשקים באיזור הר געש הומה קהל...

אבל אני חושב שקודם כל כדאי להתחיל לאכוף את נושא ההפקדה במקומות קיימים-מעטים המקומות שמאחסנים כלי-נשק ושעומדים בקריטריונים שמגדיר החוק(רובם עבריינים).
למעט תעשיות צבאיות וכ'ו-לא נראה לי שאפקיד את האקדח במקום כזה או אחר.
שיהיה בהצלחה
"אדם שאינו זוכר את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל"
אישה תמיד תדאג לעתידה עד שתתחתן, גבר אף פעם לא דואג לעתידו עד שהוא מתחתן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי c425x » 21 אפריל 2009, 20:46

אני מחזק את ידיו של חברנו צ'ומפי!
הלוואי ותצליח!
המצב הקיים שערורייתי, במיוחד לגבי אנשים המתגוררים באיזורי עימות שיציאה מהבית ללא נשק היא סכנת חיים עבורם.
צריך לחשוב היטב למי בדיוק פונים - למשטרה או אולי למשרד לבטחון פנים ולאיזה בעל תפקיד.
לא הייתי מערבב כאן את הצורך הדחוף והחשוב לקבוע נהלי הפקדה ברורים. זה נושא חשוב, אך שונה.
מציע שתעלה כאן בסליק את טיוטת המכתב שלך כדי שהחברים יוכלו להתייחס לנוסח המוצע לפני שתשלח.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 21 אפריל 2009, 22:57

צ'ומפי כתב:
הלוגיסטיקה של ההפקדה היא מזערית לעומת ההשקעה באבטחת האירוע הציבורי. מאבטחים, סדרנים, שוטרים בשכר, מחסומים וכדומה. מה זה כבר עוד מאבטח עם כספת, מפתחות ופנקס שוברים? מכל מקום, גם אם זה לא מעניין אותם, זה מעניין אותי (ואותנו) ואני סבור כי יש מקום לחייב אותם בכך.
במידת הצורך אפשר לפנות לבית המשפט.

הלוגיסטיקה להפקדה חוקית של כלי יריה כלל אינה פשוטה.

אם אתה רוצה לקבל להפקדה כלי יריה מאזרחים עליך להצטייד באישור משטרתי לכך. בנוסף עליך להחזיק כספת העונה לתקנים של המשטרה, מאובטחת ומעוגנת בהתאם לדרישות, תלוי במספר הכלים שתקבל. כל כלי חייב להיות נעול בנפרד, כאשר המפתח ניתן רק לבעליו, ואיש מלבדו לא יכול לגשת לכלי. בד"כ לכספות כאלו יש 2 מנעולים, שרק פתיחה של שניהם פותחת את הדלת.
אני לא מכיר שוטרים שיקחו על עצמם אחריות כזו, ועוד לא דיברנו על אירועים נוספים שעלולים לקרות.

צ'ומפי,
צר לי לצנן את התלהבותך, אבל לדעתי, לא תצליח לשכנע אף שופט שזכויותך הבסיסיות כאזרח נפגעות מזה שלא נותנים לך להיכנס חמוש לאירוע זה או אחר. אפילו בארה"ב, ששם הזכות לשאת נשק מעוגנת בתיקון השני לחוקה, ה NRA הגדול לא מתעקש להכניס אותו לכל מקום.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 22 אפריל 2009, 07:19

יש גופים המחזיקים ב"כספת ניידת" במיוחד לאירועים אלו.

גם משטרת ישראל יכולה. משלם המיסים משלם לא מעט ...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי צ'ומפי » 22 אפריל 2009, 14:05

הלוגיסטיקה להפקדה חוקית של כלי יריה כלל אינה פשוטה.

אם אתה רוצה לקבל להפקדה כלי יריה מאזרחים עליך להצטייד באישור משטרתי לכך. בנוסף עליך להחזיק כספת העונה לתקנים של המשטרה, מאובטחת ומעוגנת בהתאם לדרישות, תלוי במספר הכלים שתקבל. כל כלי חייב להיות נעול בנפרד, כאשר המפתח ניתן רק לבעליו, ואיש מלבדו לא יכול לגשת לכלי. בד"כ לכספות כאלו יש 2 מנעולים, שרק פתיחה של שניהם פותחת את הדלת.
אני לא מכיר שוטרים שיקחו על עצמם אחריות כזו, ועוד לא דיברנו על אירועים נוספים שעלולים לקרות.

צ'ומפי,
צר לי לצנן את התלהבותך, אבל לדעתי, לא תצליח לשכנע אף שופט שזכויותך הבסיסיות כאזרח נפגעות מזה שלא נותנים לך להיכנס חמוש לאירוע זה או אחר. אפילו בארה"ב, ששם הזכות לשאת נשק מעוגנת בתיקון השני לחוקה, ה NRA הגדול לא מתעקש להכניס אותו לכל מקום.[/quote]

ראשית המדובר בכספת פשוטה, כזו הנמצאת בכניסה לכל משרד ממשלתי.
שנית, חברות האבטחה ממילא מחזיקות עובדים אשר מורשים לנהל מחסן נשק. מאחר ומדובר בדר"כ באירועים בסדרי גודל גדולים, ההוצאה לעובד נוסף שיקבל כלי נשק להפקדה, אינה גבוהה.
שלישית, ולו בגלל הקשיים, המשטרה תחשוב פעמיים לפני שהיא תנחה לאסור כניסת נשק לאירוע.

אני מקווה להוציא את המכתב בקרוב. ממה שאני מבין ויודע, הגורם הרלוונטי הוא אגף מבצעים במשטרה. אם יש למישהו מידע על גורם רלוונטי אחר או נוסף - אודה מאוד שיודיע לי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 22 אפריל 2009, 18:53

אפילו בארה"ב, ששם הזכות לשאת נשק מעוגנת בתיקון השני לחוקה, ה NRA הגדול לא מתעקש להכניס אותו לכל מקום.

זה מאד תלוי בחוקים של כל מדינה, אבל באופן כללי במדינות שבהן נשיאה מותרת כל אזרח רשאי להציב את השלט הנ"ל בפתח הבית שלו או העסק שלו והדבר מחייב וחוקי. כלומר כניסה עם נשק לאותו מקום תחשב עבירה על החוק.

תמונה

בנוסף, בהרבה מדינות קיים חוק רדיוס על איסור נשיאת נשק או אפילו עסק שמוכר נשק בסמיכות למוסדות השכלה (בתי ספר, גנים, אוניברסיטאות). במדינות מסויימות הרדיוס הוא 1000רגל, יש מדינות שהרדיוס הוא 1מיל.

כמו שאמר דונדאק, ה-NRA לא נכנס לזה מכמה סיבות.
1. סיבה ראשונה, בארה"ב זכות הקניין ו"ביתו של אדם מבצרו" חזקה הרבה יותר מהזכות לשאת נשק. אתה בתור בעל בית ראשי לעשות בחצרך ככל העולה על רוחך כולל לאסור על כניסה עם נשק.
2. בקשר לבתי ספר, הרגישות ברורה..כל שנה מתעורר איזה מטורף תורן ומחליט לעשות טבח באיזה בית ספר. לא שתקנה כזו תזיז למישהו שרוצה לבצע פשע, אבל אם אפשר לכסות את התחת - למה לא.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד