עזרה ו/או עצה

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

עזרה ו/או עצה

על ידי est » 18 נובמבר 2009, 13:04

שלום לכולם,
ברשותי קולט 45 1991A1 מאז שרותי הצבאי כקצין ולצערי פספסתי את מועד חידוש הרישיון לפני כשנה (לא הגיע מכתב חידוש ולא זכרתי). הכלי מאופסן בכספת. אני יודע שהדבר אינו אידיאלי ואני לוקח על כך את מלוא האחריות.
העניין הוא כזה: אני נוסע בקרוב לחו"ל למספר שנים והחלטתי לא לחדש את הרישיון. מה האופציות העומדות בפני? האם אני יכול למכור את הכלי מבלי לחדש את הרישיון? (אני מניח שחידוש הרישיון עשוי לעלות יחד עם קנס על האיחור כמה מאות שקלים). בתור אחד שלא מעורה בתחום כבר שנים - מה סיכויי למכור כלי מסוג זה?
ידוע לי שקיימת האופציה להפקיד את הנשק במשטרה (ולהשאיר אותו שם סופית) ואז להסדיר את איחור חידוש הרישיון במשרד הפנים וכך לסגור את הנושא. האם יש עוד אופציות לגיטימיות?
בברכה
e
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עזרה ו/או עצה

על ידי higt-power » 18 נובמבר 2009, 14:20

למעשה יש לך שלוש אופציות .
1)מסירת הנשק במשטרה (לא מחייב רשיון בתוקף ) משם לגשת למשרד הפנים עם אישור ההפקדה ולותר על הרשיון
(עד כמה שידוע לי במצב שכזה לא תחויב מעבר לעלות פעולה במחשב )
2)להפקיד את הכלי במשטרה ואז יעמודו לרשותך 6 חודשים לנסות למכור את הכלי
3 ) להפקיד את הכלי במשטרה לגשת למשרד הפנים לשלם את הכנס שאתה חייב +חידוש רשיון לחדש את הרשיון (מטווח +רופא וכל הפרוצדורות ) ולחזור למעגל מחזיקי כלי יריה בישראל ואז תוכל למכור את הכלי אוו לפקיד אותו
אצל סוחר נשק לתקופת ההעדרות מהארץ (תמורת תשלום ).

לגבי ערך הכלי -אפילו אם הוא במצב כמו חדש הכלי שווה היום בשוק המשומשים פחות אוו יותר 1000 ש"ח
(אני לא מדבר על כמה מוכרים בחנות אלה בכמה אתה כאזרח פרטי יכול למכור באופן ראלי)
עצתי לך אם אתה לא רוצה את הכלי לך על אופציה מס 1 הכי פשוטה וזולה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 18 נובמבר 2009, 14:54

est כתב:שלום לכולם,
ברשותי קולט 45 1991A1 מאז שרותי הצבאי כקצין ולצערי פספסתי את מועד חידוש הרישיון לפני כשנה (לא הגיע מכתב חידוש ולא זכרתי). הכלי מאופסן בכספת. אני יודע שהדבר אינו אידיאלי ואני לוקח על כך את מלוא האחריות.
העניין הוא כזה: אני נוסע בקרוב לחו"ל למספר שנים והחלטתי לא לחדש את הרישיון. מה האופציות העומדות בפני? האם אני יכול למכור את הכלי מבלי לחדש את הרישיון? (אני מניח שחידוש הרישיון עשוי לעלות יחד עם קנס על האיחור כמה מאות שקלים). בתור אחד שלא מעורה בתחום כבר שנים - מה סיכויי למכור כלי מסוג זה?
ידוע לי שקיימת האופציה להפקיד את הנשק במשטרה (ולהשאיר אותו שם סופית) ואז להסדיר את איחור חידוש הרישיון במשרד הפנים וכך לסגור את הנושא. האם יש עוד אופציות לגיטימיות?
בברכה
e

1. נתחיל מכך שיציאתך את הארץ אמורה להיות מעוכבת בשל אי חידוש הרישיון ואו עד להפקדתו במשטרה.

2. מכירת הכלי - הסיכוי קטן כיוון שאין כיום ביקוש לקליבר 045 ובמיוחד לא לכלים בעלי מחסנית חד טורית עם קיבולת נמוכה.

3. לא ניתן לבצע כל שינוי במעמד הכלי עד לחידוש הרישיון, דהיינו, לא תוכל למכור, להעביר בעלות או להפקיד אצל סוחר, עד שלא תקבל רישיון חדש.

4. עליך להפקיד מייד את הכלי במשטרה ולגשת למשרד הפנים לצורך חידוש הרישיון. במידה ואתה עדיין עומד בתבחין (סרן במיל' ומעלה בשרות מילואים, או בעל רישיון מעל 10 שנים או תושב יישוב קדמי) תוכל לקבלו חזרה לאחר הסדרת התשלום המקורי והקנס. לאחר מכן תוכל למשוך את הכלי מהמשטרה, לעבור אימון לחידוש הרישיון. אח"כ יש לההגיע עם הניירת למשרד הפנים על מנת לקבל רישיון חדש, את הפלסטי תקבל בדואר לאחר כחודש.

5. במידה ותחליט שלא להחזיק עוד בכלי, תוכל למסור למשטרה - לא תצטרך לשלם קנסות. רק יהיה עליך להעביר את הדיווח על הוויתור לפקיד/ת הרישוי ולוודא כי אין הגבלה על יציאתך מהארץ.

6. לגבי העובדה כי אתה קצין ולוקח על עצמך את האחריות, נו, שויין. עם רמת אחריות שכזו לא הייתי מסמיך אותך בסוף טירונות לדרגת רץ-קנקן.. חבל שאנשים הנוהגים כמוך, גורמים לפגיעה בציבור שלם של שומרי חוק.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי afss » 18 נובמבר 2009, 16:36

נועם כתב:לגבי העובדה כי אתה קצין ולוקח על עצמך את האחריות, נו, שויין. עם רמת אחריות שכזו לא הייתי מסמיך אותך בסוף טירונות לדרגת רץ-קנקן.. חבל שאנשים הנוהגים כמוך, גורמים לפגיעה בציבור שלם של שומרי חוק.[/color]

נועם ידידי,
בעדינות עם הבחור. סוף סוף יש מישהו במדינה שלוקח אחריות על מעשיו ואף מוכן לשאת בתוצאות, אז צריך לעודד אותו.
נושאי הנשק במדינה לא נפגעים בגלל אנשים כמוהו אלא בגלל פקידונים שכל מה שמעניין אותם זה קבלת כסף ולא בטחון הציבור במדינה.
ביום שמי שיהיה אחראי על נושא רישוי הנשק יהיה גם בעל רקע בטחוני וידע בתפעול כלי נשק, אז מצבנו ישתפר.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 18 נובמבר 2009, 18:14

בסולם החטאים הלאומי, הייתי מגדיר את העבירה מסוג "אי חידוש רישיון הנחוץ על מנת להחזיק חפץ מבוקר הכרוך בתשלום אגרה ואימון כסתחני גרידא" כבטלה בשישים, הן בשכיחות והן בחומרה, לעומת עבירות כגון "שימוש לרעה בכלי ירייה", "עבירת אלימות כלשהי", "התנהגות לא תרבותית", "התנהגות בחוסר נאמנות משווע מקום בו אדם סביר אמור לגלות נאמנות", "התנהגות שאינה הולמת בעל תפקיד", "התנהגות לא אחאיות בעליל על ידי מבוגר" ו"החזקת כלי ירייה שמעולם לא הוצא לגביו רישיון על ידי המחזיק בו שהוא מהווה נטל ביטחוני / פלילי למדינה ולתושביה". אני חושב שרשימת הדברים אותם מניתי יותר גרועה ונפוצה בהרבה מאשר המעשה שתואר על ידי חברנו החדש דלעיל ופוגעת יותר בציבור בעלי כלי הירייה.
אז בקיצור - מודה ועוזב ירוחם במקרה דעסקינן.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 18 נובמבר 2009, 18:26

ידידי est !

אתה פשוט עבריין......מחזיק נשק ללא רישיון :shock:

חוץ מזה.....ברוך הבא לסליק!!

סורין.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי אילן ב » 19 נובמבר 2009, 04:51

חברים תקראו שוב את כללי הכתיבה.

"עבריין" "פקידונים"

ברוך הבא לסליק.

בוא חשבון (בתקווה שקראת את מה שכתבו ידידי המלומדים והלא תמיד מנומסים)

חידוש רישיון בדואר 165 ש"ח
תשלום לרופא 85 ש"ח (אלא אם אתה חמור ואז הוטירינר חותם בלי לגבות כסף :lol: )
קנס על אי חידוש במועד 55 ש"ח (אם זה יותר משנה 110 ש"ח)
הליכה למטווח 50 כדור - לפחות 100 ש"ח.
תשלום למטווח על ההדרכה כ 150 ש"ח.

אם חישבתי נכון כ 450 ש"ח עלות ישירה.

כדי שתוכל למכור אקדח ב 800 עד 1000 שקל.

מה עם ימי עבודה שיתבזבזו על ריצה מס 1 למשרד הפנים.
ריצה מס 2 לרופא
ריצה מס 3 למטווח
וריצה מס 4 למשרד הפנים שוב.

לו הייתי אתה הייתי נוסע למשטרה מפקיד את האקדח.............
עצוב אבל ככה זה אצלנו בחיילם.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 19 נובמבר 2009, 08:53

צורי כתב:ידידי est !

אתה פשוט עבריין......מחזיק נשק ללא רישיון :shock:

חוץ מזה.....ברוך הבא לסליק!!

סורין.

צורי אחי, אם כל ה"עבריינים" במדינתנו היו כמו אותו בחור - הייתי הולך בעצמי לתחנת המשטרה ונפרד בשמחה רבה מהנשק שלי. הבן אדם גם לא עשה שום דבר רע עם הנשק או כל מעשה אחר שימנע ממנו חידוש רשיון אם ירצה בכך.
הוא בסך הכל שכח למלא כמה טפסים ולשלשל לכיסה של המדינה כמה שקלים כדמי כופר לזכות לשאת נשק, אני במקומך הייתי משתמש קצת יותר בקמצנות במילה "עבריין".

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי zvika » 19 נובמבר 2009, 09:01

"...אם אשתי לפעמים תופרת אל תחשוב שאני תפרן
ואם ביתי לפעמים עוברת אל תקרא לי עבריין.....
פה קבור הכלב,......." :lol:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי est » 19 נובמבר 2009, 09:38

תודה חברים על התשובות הענייניות.
יטופל.
מקבל בהבנה גם את התגובה הנזעמת קמעה. ועם זאת, מה כל כך רע בלהיות רץ קנקן? למה להעליב ציבור שלם של מתגייסים?
:P
שוב תודה וכל טוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 19 נובמבר 2009, 21:53

סליחה ומחילה באם סולם הערכים שלי אוניו תואם את של האחרים, אבל כה אבא ואמא חינכו אותי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יאיר אדרי » 21 נובמבר 2009, 11:58

נועם צודק מצב חינוך הערכים והמשמעת שלנו כאן במדינת שרוליק לקוי.

חבל אפילו להכנס לוויקוח נועם אני אתך.. :!:

להתראות
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 21 נובמבר 2009, 23:40

שימו לב לתגובה השניה של est, יש כאן בנינו לא אחד ולא עשרה שאחרי תגובות כמו שנכתבו היו משיבים קיתונות רותחין, לעומתם ענה הנ"ל לעניין ועם הומור. כמה שאפשר לשפוט לפי הודעה בודדת בפורום אינטרנטי.. יש לי הרגשה שסה"כ מדובר באדם שטעה ומבין זאת ורוצה לסדר את העניין. יופי! הלוואי ועשרות רבות של מחזיקי נשק עם רשיון פג תוקף היו ממהרים לנהוג כמוהו וכך (נועם) שמו הטוב של ציבור נושאי הנשק ברשיון היה נשאר טוב.
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד