מחפש רובה מדגם לי-מטפורד, עם קת שבורה, ממלחמת הבורים

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

מחפש רובה מדגם לי-מטפורד, עם קת שבורה, ממלחמת הבורים

על ידי alono » 13 אפריל 2010, 08:39

אני מחפש רובה מדגם לי-מטפורד, עם קת שבורה שמלופפת בחוט נחושת. מתחת לתיקון חרוט "יוהנס קרוגר, טרנסוואל, 1900".
אני מאייר סיפור המבוסס על זכרונותיו של יאיר גורן ז''ל, שהתפרסמו בספר "כוזרי בירושלים".

הסיפור מתחיל ב-1941, אז היה יאיר בן ה-17 סייר של משלחת ה"רכש" של ההגנה, במסעותיה אל הבדואים שבמדבריות עבר הירדן. מהבדואים הם קנו נשק, והבריחו אותו אל הסליקים שבארץ.
מאחד הבדואים הם קנו רובה אנגלי מימי מלחמת הבורים. הקת של הרובה היתה שבורה ומלופפת בחוט נחושת. מתחת לתיקון היה חרוט "יוהנס קרוגר, טרנסוואל, 1900"
הבדואי סיפר שקיבל את הרובה מאנשיו של לורנס איש ערב, בימי מלחמת העולם הראשונה. עד מהרה התפרסם הבדואי הצעיר כצלף.

בדרכה בחזרה אל הארץ, עקבה אחרי המשלחת משטרת הגבולות המנדטורית. לו נתפסו מבריחים נשק, היו נכלאים לשנים רבות או מוצאים להורג.
בתושיה ומזל הצליחו לחמוק בלילה, בטיפוס על המצוקים של המכתש הקטן. יאיר חיכה במפעל האשלג בסדום עד יעבור זעם, חזר ואסף את הנשק שהחביאו במכתש.
מוסתר בתוך שקי אשלג, הועבד הנשק מסדום אל הסליק בירושלים.

יאיר סירב לצאת שוב בנתיב המוכתב ממפקדת ההגנה. כאיש השטח הוא חשש ממלשינים והעדיף לפעול בגמישות ועצמאות.
מפקדיו ראו זאת כגילוי של מרדנות, וסילקו אותו מה"הגנה".

מר ונסער התגייס יאיר לצבא הבריטי. הוא נשלח למצרים, שם הוכשר כפלס לקראת הפריצה של שדות המוקשים, בקרב הצפוי באל-עלמיין.
בן זוגו לפלסות היה דרום אפריקאי בשם ג'וני קרוגר. כשג'וני זה סיפר שהוא בא מטרנסוואל, נזכר יאיר בכתובת החרוטה על הרובה.

ג'וני סיפר בהתלהבות שהרובה הזה עצמו הוא חלק ממורשת המשפחה שלו. יוהנס קרוגר היה דוד של סבו - מהמנהיגים של הבורים, צלף ולוחם נועז.
הדוד הוא זה שלקח את הרובה שלל מחייל בריטי, הוא זה ששבר ותיקן את הקת של הרובה, וחרט עליה את שמו.
כאשר הוכנעו הבורים, החזיר הדוד את הרובה לבריטים. ג'וני סיכם: "היד הנעלמה שלחה את הרובה הזה, ששמש במאבק שלנו לעצמאות, לשמש אותכם במאבק שלכם"

משם מדלג הסיפור בחזרה לירושלים, בתחילת מלחמת השחרור. יאיר הפך למפקד קטע מקו החזית שהתהווה בשכונת קטמון.
אחד מהרובים המעטים שהגיעו אל העמדות, היה אותו רובה ממלחמת הבורים. חייל צעיר שהשתמש ברובה הפליא לצלוף איתו.
בעקבות הקרב על סן-סימון, יצאו יאיר וחייליו לתפוש עמדות בקטמון הנטושה. במהלך היציאה הבהולה נשאר הרובה מאחור, בעמדה. החייל-הצלף קיבל רובה צ'כי חדש, אך לא הצליח לפגוע בכלום. בהמשך הוא אפילו לא הצליח לסיים קורס צלפים. כשחזר החייל לחפש את הרובה הישן ההוא, לא מצא אותו בעמדה, ומאז לא נראה הרובה עוד...

עד כאן הסיפור של יאיר.

אני מחפש את הרובה - לי-מטפורד, עם קת שבורה שמלופפת בחוט נחושת. מתחת לתיקון חרוט "יוהנס קרוגר, טרנסוואל, 1900", בכדי לדעת איך המשיך להתגלגל...

תודה על העזרה.

אלון אוריון
alon.orion@oracle.com
02-6420190
054-2106470
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מחפש רובה מדגם לי-מטפורד, עם קת שבורה, ממלחמת הבורים

על ידי יריב11 » 13 אפריל 2010, 08:56

לאור הערך ההיסטורי של הרובה אני מאמין שמשטרת ישראל איחסנה אותו לתקופה קצרה במחסניה שבבית דגון ולאחר מיכן בהכירה את הערך ההיסטורי והסנטימנטלי של הרובה היא הטביעה אותו אחר כבוד ובעדינות מול חופי הארץ, ברגישות המתבקשת כמובן או אולי סתם התיכה אותו כמו שפורסם על ידה בגאווה רבה לאחרונה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי asafii2 » 13 אפריל 2010, 13:16

עם כל העצב והרגישות של יריב ידידנו ,כנראה שכך היה או לפחות שלב ההתכה יושם...

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אחד במטרה » 14 אפריל 2010, 06:18

מענין...אם אני זוכר נכון, בארוע בואדי חרמייה סיפרו שהיורה הפלסטיני השאיר בשטח רובה עם קת שבורה.
אולי סטיבן קינג יעשה מזה סרט :shock:
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אישגדול » 14 אפריל 2010, 17:32

אחד במטרה כתב:מענין...אם אני זוכר נכון, בארוע בואדי חרמייה סיפרו שהיורה הפלסטיני השאיר בשטח רובה עם קת שבורה.
אולי סטיבן קינג יעשה מזה סרט :shock:

כן, רק ששם זה היה רובה גרנד M1, כך שיתכן שהתסריט צריך תיקון.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד