הגיעו מים עד נפש - קונה מחשב חדש ומבקש המלצות (מפרט + חנות)
הגיעו מים עד נפש - קונה מחשב חדש ומבקש המלצות (מפרט + חנות)
זהו, נמאס, אחרי 7 שנים הגיע הזמן להחליף את המחשב.
הדרישות:
1. השימוש העיקרי הוא עבודה מאסיבית ביישומי אופיס ואינטרנט. לא מוריד סרטים, לא משחק (הילדים קטנים עדיין) במשחקי מחשב לימינהם וכיו"ב.
2. המחשב צריך לעבוד מאוד מהר ובצורה מאוד יציבה. אני מוכן לשלם על Overkill רציני במפרט כדי להבטיח שהוא פשוט יטוס בלי פשרות.
3. המחשב יכול להיות נייד או נייח. יש עוד מחשב נייד קטן לעבודה בחוץ, כך שזה לא הכרחי. יש מסך די חדש.
4. התקציב 4-5 אלף ש"ח. לא אתנגד שיהיה קצת פחות, אבל זה לא שיקול מרכזי.
אשמח לקבל את המלצות הפורום המכובד למפרט המומלץ ולא פחות חשוב לחנות מומלצת ולא משיקולי מחיר, אלא משיקולי אמינות ואיכות השירות (בקיצור אני מחפש את מאיר רוט של מחשבים).
תודה!
הדרישות:
1. השימוש העיקרי הוא עבודה מאסיבית ביישומי אופיס ואינטרנט. לא מוריד סרטים, לא משחק (הילדים קטנים עדיין) במשחקי מחשב לימינהם וכיו"ב.
2. המחשב צריך לעבוד מאוד מהר ובצורה מאוד יציבה. אני מוכן לשלם על Overkill רציני במפרט כדי להבטיח שהוא פשוט יטוס בלי פשרות.
3. המחשב יכול להיות נייד או נייח. יש עוד מחשב נייד קטן לעבודה בחוץ, כך שזה לא הכרחי. יש מסך די חדש.
אשמח לקבל את המלצות הפורום המכובד למפרט המומלץ ולא פחות חשוב לחנות מומלצת ולא משיקולי מחיר, אלא משיקולי אמינות ואיכות השירות (בקיצור אני מחפש את מאיר רוט של מחשבים).
תודה!
Re: הגיעו מים עד נפש - קונה מחשב חדש ומבקש המלצות (מפרט + חנות)
מבלי להכנס למפרטים ספציפיים, קח נקודה למחשבה:
עבודה עם אינטרנט ויישומי אופיס לא מצריכה מחשב חזק במיוחד. רק מחשב תקין ומאוזן היטב. זה עולה היום הרבה פחות מהסכומים שציינת.
לשלם על overkill למחשב כזה לא יהיה נכון לטווח ארוך. המחשב הכי טוב שתקנה היום יהיה מיושן בעוד שנה. חוץ מזה, המחשבים כל הזמן יורדים במחיר (כשמסתכלים על היחס של ביצועים לשקל). לכן, קנה היום את מה שאתה צריך היום. את יתרת הכסף "תשמור" לעתיד, כשתגלה שהביצועים הנוכחיים כבר לא מספיקים. אז תקבל תמורה הרבה יותר גבוהה לכסף הזה ותקבל מחשב הרבה יותר מעודכן לזמנו.
עבודה עם אינטרנט ויישומי אופיס לא מצריכה מחשב חזק במיוחד. רק מחשב תקין ומאוזן היטב. זה עולה היום הרבה פחות מהסכומים שציינת.
לשלם על overkill למחשב כזה לא יהיה נכון לטווח ארוך. המחשב הכי טוב שתקנה היום יהיה מיושן בעוד שנה. חוץ מזה, המחשבים כל הזמן יורדים במחיר (כשמסתכלים על היחס של ביצועים לשקל). לכן, קנה היום את מה שאתה צריך היום. את יתרת הכסף "תשמור" לעתיד, כשתגלה שהביצועים הנוכחיים כבר לא מספיקים. אז תקבל תמורה הרבה יותר גבוהה לכסף הזה ותקבל מחשב הרבה יותר מעודכן לזמנו.
- סליקאי טיטניום
תודה על העצה וזו הסיבה שאני לא קונה למשל את סדרת ה- Alienware.
יחד עם זאת, אני רוצה מחשב שפשוט יעבוד טוב ומהר, בלי להיתקע, בלי שאצטרך להמתין למעבר בין היישומים, בלי להקליד ואז לחכות שהמלל יועיל בטובו להופיע על המסך. אם אפשר לקנות את המפרט הזה בפחות כסף - אני בעד.
יחד עם זאת, אני רוצה מחשב שפשוט יעבוד טוב ומהר, בלי להיתקע, בלי שאצטרך להמתין למעבר בין היישומים, בלי להקליד ואז לחכות שהמלל יועיל בטובו להופיע על המסך. אם אפשר לקנות את המפרט הזה בפחות כסף - אני בעד.
מיכאל, זה בעיקר עניין של תחזוק מערכת הפעלה לדעתי.
אני עובד על מחשב בן למעלה מ5 שנים, ולא רק שהוא עובד יציב וזריז, אני מריץ עליו יישומי עריכת וידאו ואודיו כבדים, יישומי גרפיקה למיניהם ועוד ועוד, ללא כל בעיה (כמובן בהתאם ליכולתו).
הסוד היא מערכת הפעלה שאני התקנתי, ואני מתחזק ואני יודע בדיוק מה רץ או לא רץ בה, בלי לתת לאף התקנה חיצונית "רשות" להתקין דברים ללא ידיעתי או הסכמתי...
לפי תאורך, אין צורך במחשב חזק במיוחד אם בכלל, לדעתי אפילו פירמוט והתקנה מסודרת של המחשב הנוכחי יכולה לעשות את העבודה.
אני עובד על מחשב בן למעלה מ5 שנים, ולא רק שהוא עובד יציב וזריז, אני מריץ עליו יישומי עריכת וידאו ואודיו כבדים, יישומי גרפיקה למיניהם ועוד ועוד, ללא כל בעיה (כמובן בהתאם ליכולתו).
הסוד היא מערכת הפעלה שאני התקנתי, ואני מתחזק ואני יודע בדיוק מה רץ או לא רץ בה, בלי לתת לאף התקנה חיצונית "רשות" להתקין דברים ללא ידיעתי או הסכמתי...
לפי תאורך, אין צורך במחשב חזק במיוחד אם בכלל, לדעתי אפילו פירמוט והתקנה מסודרת של המחשב הנוכחי יכולה לעשות את העבודה.
צודק בהחלט. גם המחשב שלי נקנה יחסית מזמן (6 שנים) וכבר אז לא היה מי יודע מה top, עד היום אין איתו כל בעיה, כולל הרצת יישומים גרפיים ו-matlab.
- סליקאי טיטניום
מיכאל,
יקל על היעוץ אם תפרט מה המפרט הטכני של המחשב הנוכחי. יתכן ונחוץ "ריענון" קט בלבד.
יקל על היעוץ אם תפרט מה המפרט הטכני של המחשב הנוכחי. יתכן ונחוץ "ריענון" קט בלבד.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
מפרט המחשב הקיים:
Pentium 4 2.8 GHz
1.5 GB RAM
XP SP3
NVidia GeForce FX5200
לוח MSI 865PE Neo2
תודה מראש!
Pentium 4 2.8 GHz
1.5 GB RAM
XP SP3
NVidia GeForce FX5200
לוח MSI 865PE Neo2
תודה מראש!
לישומים שתיארת זה אמור להיות מספק.
ממליץ ליישם את המלצות אורן.
ממליץ ליישם את המלצות אורן.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
לגבות, לפרמט, להתקין מערכת הפעלה מחדש ואת התוכנות להן אתה נזקק, ויש לך מחשב חדש.
אין שום סיבה נראית לעין שמחשב כזה לא יוכל להריץ אופיס ואינטרנט "כמו שכתוב בספרים".
אישית, בניגוד להמלצתו של SPY, אני דווקא מאלה שחושבים שיש לקנות את המחשב הטוב ביותר לאותו הרגע, אני עובד על ה-T60 שלי מזה 3 שנים, עד היום, מבחינת המפרט, הוא נחשב לטוב יותר מרוב הניידים הנמכרים בחנויות.
לגבי ה-Alienware, אל תעלב, אבל לא הייתי לוקח את שני דגמי המדף ש-DELL מייבאים לארץ, זה לא Alienware "אמיתי", המוצר הנכון הינו ה-Alienware שאתה מרכיב עצמך, במפרט של סוס עבודה אמיתי ולא ה"כאילו" הנמכרים כאן בארץ, אם אתה מרגיש את הצורך ב-DTR כמו שצריך, הייתי הולך על ה-W701 של Lenovo (וממשיך לפנטז על ה-W701DS), בקומבינציה של שני דיסקים קשיחים, האחד SSD שעליו הייתי מתקין את מערכת ההפעלה והתוכנות, מנסיון, זאת חווית ביצועים שאין כמותה.
אין שום סיבה נראית לעין שמחשב כזה לא יוכל להריץ אופיס ואינטרנט "כמו שכתוב בספרים".
אישית, בניגוד להמלצתו של SPY, אני דווקא מאלה שחושבים שיש לקנות את המחשב הטוב ביותר לאותו הרגע, אני עובד על ה-T60 שלי מזה 3 שנים, עד היום, מבחינת המפרט, הוא נחשב לטוב יותר מרוב הניידים הנמכרים בחנויות.
לגבי ה-Alienware, אל תעלב, אבל לא הייתי לוקח את שני דגמי המדף ש-DELL מייבאים לארץ, זה לא Alienware "אמיתי", המוצר הנכון הינו ה-Alienware שאתה מרכיב עצמך, במפרט של סוס עבודה אמיתי ולא ה"כאילו" הנמכרים כאן בארץ, אם אתה מרגיש את הצורך ב-DTR כמו שצריך, הייתי הולך על ה-W701 של Lenovo (וממשיך לפנטז על ה-W701DS), בקומבינציה של שני דיסקים קשיחים, האחד SSD שעליו הייתי מתקין את מערכת ההפעלה והתוכנות, מנסיון, זאת חווית ביצועים שאין כמותה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
c425x כתב:זהו, נמאס, אחרי 7 שנים הגיע הזמן להחליף את המחשב.
הדרישות:
תודה!
מעבד AMD Phenom II X2 555 Box
₪543
כמות: 1
http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ555WFGMBOX
לוח אם Gigabyte GA-880GM-UD2H
₪459
http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950800
כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB
₪347
http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000528AS
זיכרון A-Data DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 9-9-9-24 G Series
₪638
http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=D34G16GADK
צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD
₪102
http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH24N
מארז כולל ספק HEC 6C28 Silver Firewire 300W
₪262
http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6C28F
סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2351
המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il
- סליקאי כסף
Webart כתב:אישית, בניגוד להמלצתו של SPY, אני דווקא מאלה שחושבים שיש לקנות את המחשב הטוב ביותר לאותו הרגע, אני עובד על ה-T60 שלי מזה 3 שנים, עד היום, מבחינת המפרט, הוא נחשב לטוב יותר מרוב הניידים הנמכרים בחנויות.
אני מסכים שצריך לקנות את המחשב הטוב ביותר לאותו רגע רק בתוספת אחת - הטוב ביותר לאותו רגע שאתה צריך.
כי אתה משלם עם overkill, overspec וכל יתר ה"יתרים" ולא מנצל אותם. כשתצטרך, תוכל לקנות את המחשב היותר טוב בפחות כסף.
ייתכן מאוד שבניידים זה שונה, אני לא מבין בהם כלום, אבל במחשבים הביתיים אין בעיה להחליף MB, מעבד וזכרון בכל רגע נתון.
מה שכן - חשוב לרכוש מארז וספק שיאפשרו גידול עתידי מבחינת תפוקת הספק וקירור.
- סליקאי טיטניום
מחשב הוא נגזרת של תקציב - אם כסף זה הדבר האחרון שמעניין אותך - לך על העצה של דביר
אני (תפרן בן תפרן ) מסכים עם SPY ( "הטוב ביותר לאותו רגע שאתה צריך")
בכל מקרה , נתון אחד לא מסרת ... גודל ה HD וכמות השטח הפנוי שבו
התיאור שמסרת , "בלי להקליד ואז לחכות שהמלל יועיל בטובו להופיע על המסך" , מתקבל בדרך כלל מאחת משני סיבות עיקריות (ולפעמים משילוב של שניהם) , והסיבות הם :
1. כרטיס מסך מיושן .
2. HD מפוצץ / לא בוצע דיפרגמציה כבר הרבה זמן (או שניהם יחד)
לגבי מס' 1 - לא נראה לי , ה5200 בישומי אופיס בדרך כלל סוחב לא רע.
לגבי מס' 2 - HD מפוצץ וחוסר בדיפרגמציה יגרום למערכת ההפעלה לעבוד ללא "זיכרון וירטואלי" , גורם בחלונות למערכת איטית במיוחד , כמו כן רצוי לבדוק שהקצאת המקום/כמות הזיכרון וירטואלי תואמת לכמות הזיכרון בפועל. (עדיין - בחלונות מומלץ להתקין את כל החולירע מחדש כל כמה שנים -> למי שיש כח לזה)
בכל מקרה , נתון אחד לא מסרת ... גודל ה HD וכמות השטח הפנוי שבו
התיאור שמסרת , "בלי להקליד ואז לחכות שהמלל יועיל בטובו להופיע על המסך" , מתקבל בדרך כלל מאחת משני סיבות עיקריות (ולפעמים משילוב של שניהם) , והסיבות הם :
1. כרטיס מסך מיושן .
2. HD מפוצץ / לא בוצע דיפרגמציה כבר הרבה זמן (או שניהם יחד)
לגבי מס' 1 - לא נראה לי , ה5200 בישומי אופיס בדרך כלל סוחב לא רע.
לגבי מס' 2 - HD מפוצץ וחוסר בדיפרגמציה יגרום למערכת ההפעלה לעבוד ללא "זיכרון וירטואלי" , גורם בחלונות למערכת איטית במיוחד , כמו כן רצוי לבדוק שהקצאת המקום/כמות הזיכרון וירטואלי תואמת לכמות הזיכרון בפועל. (עדיין - בחלונות מומלץ להתקין את כל החולירע מחדש כל כמה שנים -> למי שיש כח לזה)
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מדובר ב- HD של 75 גיגה המחולק ל- 2 פרטישנים שווים - אחד לתוכנות והשני למידע.
זה של התוכנות עמוס ב- 32 מתוך 37
זה של המידע עמוס ב- 28.6 מתוך 37.
איחוי בשניהם מבוצע באופן שוטף.
זה של התוכנות עמוס ב- 32 מתוך 37
זה של המידע עמוס ב- 28.6 מתוך 37.
איחוי בשניהם מבוצע באופן שוטף.
argra11 כתב:מחשב הוא נגזרת של תקציב - אם כסף זה הדבר האחרון שמעניין אותך - לך על העצה של דביר
כסף הוא ממש לא הדבר האחרון שמעניין אותי, אבל המחשב הזה משמש את אישתי לעבודתה. היא עובדת תחת לחץ גבוה מאוד וזקוקה למחשב שפשוט יעבוד, בלי עיכובים ותקלות ובלי להמתין 3-5 שניות למעבר בין היישומים באמצעות Alt+Tab (עוד סימפטום נפוץ). אגב, האיטיות שלו באה בהתקפים. לעיתים הוא עובד לא כ"כ רע.
אין לי אלא לחזור על המלצתו של
Webart כתב:לגבות, לפרמט, להתקין מערכת הפעלה מחדש ואת התוכנות להן אתה נזקק, ויש לך מחשב חדש.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד