בדיקת אפשרות לתביעה ייצוגית

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

בדיקת אפשרות לתביעה ייצוגית

על ידי afss » 25 ינואר 2011, 14:43

שלום לכולם,
בעבר כתבתי על כך שחברת פלאפון חייבה אותי על משלוח SMS פי 6 ממה שהייתה צריכה. לאחר "מלחמה" של ממש, הם זיכו אותי על החיוב. החודש שוב גיליתי שחוייבתי בהגזמה. הפעם הם "שלחו" כל SMS "רק" שלוש פעמים.
היות שלדעתי מדובר בתופעה ולא בתקלה חד-פעמית, אני מחפש אנשים, בעלי מכשירים של חברת "פלאפון", שקיבלו חיוב מוגזם על שליחת SMS ולאחר בדיקה גילו שמדובר במשלוח כפול, משולש או אפילו משושה של ה-SMS. בבדיקת פירוט שיחות יוצאות, רואים כי אותו SMS "נשלח" כביכול לאותו מספר, מספר פעמים בהפרש של שניה בין משלוח למשלוח.
לי זה כבר קרה פעמיים ולדעתי זה קורה גם לאנשים אחרים. אם זה נכון, אז יש מקום לתביעה ייצוגית.
ניתן לפנות בנייד 050-7561788 או למייל ln60di@bezeqint.net
ליאור
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: בדיקת אפשרות לתביעה ייצוגית

על ידי trooperglock » 25 ינואר 2011, 19:02

כדאי לבדוק אם לא מדובר בהודעה אחת שהמכשיר "מחלק" למספר חלקים ע"פ אורכה. יש מכשירים שעושים את זה.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yuval » 25 ינואר 2011, 21:22

החלוקה נובעת מהגדרת הרשת לגודל הודעה מקסימאלי. הודעה ארוכה יותר תשלח בשנים שלושה ואפילו יותר חלקים ותאוחד על ידי המקבל.

יובל
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 25 ינואר 2011, 22:02

מדובר כמעט בכל הודעות ה-SMS ששלחתי ואני לא שולח הודעות ארוכות!
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 26 ינואר 2011, 07:49

אני לא חושב שהבעיה היא ברשת המפעיל אלא במכשירים עצמם.
עד כמה שזכור לי, כאשר המציאו את שירות ( SMS (SHORT MESSAGE SERVICE בשנת 1987, כערך מוסף לשיחות על גבי רשת GSM, אף אחד לא תיאר לעצמו מה טלפונים סלולריים יוכלו לעשות ואיך הם יראו בשנת 2011.
אורך הודעה היה בהתחלה 128 תווים, אחר כך שונה ל-140, ואחר כך שונה ל-153 ואם אני לא טועה על זה הוא עומד היום. זה פרוטוקול התקשורת.

בהתחלה במכשירים הישנים, פשוט לא יכולת להקיש יותר ברגע שהיית מגיע לאורך המקסימלי של הודעה.
במשך הזמן, יצרני המכשירים המציאו טריק לעקוף את המגבלה על ידי פיצול ההודעה למספר הודעות ושתילת תגים בטקסט שמאפשרים הרכבתם מחדש להודעה אחת במכשיר של המקבל. הטריק הזה הפך אצל כל היצרנים לסטנדרט דה-פקטו.
מבחינת מפעילי הרשתות, אין להם ולא תהיה שום מוטיבציה להתכנס ולהחליט לשנות את אורך ההודעה כי הטריק הזה פשוט מייצר להם מלא הודעות SMS - ומבלי שהצרכן הממוצע יהיה מודע לזה.

מה כן אפשר לעשות?

1. יש מכשירים שבהם אפשר להגדיר אם לאפשר פיצול הודעות או לא.
2. בכל המכשירים יש על הצג חיווי על פיצול ההודעות ומספר התווים שהוקשו. אם אין- במידה ועברת 150 תווים תדע שההודעה שלך תפוצל
3. אם יש לך מכשיר חכם, להתקין FRING או סקייפ ולבקש מהחברים שלך להתקין גם. יש הרבה רשתות אלחוטיות פתוחות ואתה יכול לדבר ולשלוח SMS בחינם, וגם אם אתה משלם 100 שח בחודש על חבילת גלישה יצא לך בסופו של דבר יותר זול משיחות ברשת.
4. לתבוע את המפעילים הסלולריים - אם אפשר זו מצווה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 26 ינואר 2011, 13:14

רק לסבר את האוזן:
כאשר אתה חותם על חוזה ובו נקוב מספר של הודעות SMS, המפעיל לא יכול "להתחכם" כלפיך ולטעון כי עקב פיצול הודעות ארוכות, ניצלת את המכסה בעוד שבפועל לא שלחת את כח ההודעות המותרות לך. במילים אחרות, זוהי בעיה של המפעיל!
אם יש מגבלה מסויימת, מחובתו של המפעיל לציין זאת בפניך ולא "להערים" עליך. אני בטוח שכל בימ"ש אזרחי יגבה זאת.
דבר נוסף, בפעם הראשונה שזה קרה לי, פלאפון החזירו לי את החיוב הנוסף. אמנם הם החזירו ב"דרכי עקיפין", כגון זיכוי על דקות אויר, אבל הם לא ניסו לטעון שמדובר בהודעה ארוכה ולכן זב"שי.
מה שנובע מהנ"ל, שגם אם המפעילים מפצלים הודעות, אסור להם לחייב את הלקוח בגין כך. יתרה מזאת, ישנן הודעות רבות שנשלחו למס' מסויימים בשעה מסויימת ואז נשלחו שוב מאוחר יותר. כל זה מצביע על בעיה במערכות של פלאפון. די גם לציין את הבאלאגן שהיה להם בראש השנה, אז מיליוני הודעות "נתקעו" במערכת והגיעו ליעדן שלושה ימים לאחר שנשלחו.
שורה תחתונה: מי מכם שיש לו מכשיר של "פלאפון" ויכול לבקש פירוט שיחות (ניתן לקבלו כקובץ אקסל ואז קל ל"עבד" אותו), מוזמן לבקש ואפילו להעביר את החומר אלי לבדיקה וניתוח.
תודה, ליאור
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד