אם אישרו לי רישיון לנשק אישי ואני רוצה במקום לנשק ארגוני ?

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

אם אישרו לי רישיון לנשק אישי ואני רוצה במקום לנשק ארגוני ?

על ידי alpha leader » 26 פברואר 2011, 21:33

שלום,
לאחר כחודשים מהגשת הבקשה לנשק אישי קיבלתי תשובה חיובית,
אבל עכשיו אני רוצה להחליף את הרישיון שיהיה לנשק ארגוני ולא לנשק פרטי.
יש אפשרות שמשרד הפנים יחליף לי בתהליך מזורז את האישור? כי אין לי כח לחכות עוד חודשיים
מלהגיש בקשה חדשה ועד שאקבל תשובה שוב..כי הם כבר אישרו לי..

ומה עלות של קורס שאני אוכל להוציא רישיון נשק ארגוני? אני רוצה לעשות את זה פרטי ולא דרך העבודה
זה אפשרי לעשות באופן פרטי?
אם יש לכם המלצה למקום באזור ירושלים או מקום מומלץ אחר בארץ בשמחה אני פתוח להצעות.

נ.ב
אני רוצה לעבור קורס אבטחת אישים פרטי ולא "קורס אחיד ממלכתי" אז אם יש למישהו מהפורום המלצה
על מקום ראיתי באינטרנט מספר מכללות לביטחון שעושות קורס כזה, אך באף אחת לא כתוב מחיר של קורס כזה,
אשמח אם מישהו מהוותיקים פה שיש להם ניסיון מקצועי יוכל להמליץ על מקום שמעביר קורס כזה ומה העלות שלו פחות או יותר.

אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה !!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אם אישרו לי רישיון לנשק אישי ואני רוצה במקום לנשק ארגוני ?

על ידי נועם » 26 פברואר 2011, 21:49

1. אם אושר לך רישיון אישי לנשק פרטי - ואתה מעוניין בנשק אישי, הוצא את הרישיון ע"פ הנוהל.

הנשק ברישיון הפרטי אינו מיועד לשימוש בעבודות כלשהן בתחום האבטחה.

2. רישיון ארגוני אינו מקנה לך זכות לשאת נשק לאחר שעות העבודה ואינו מקנה לך נשק כלל, אלא אם אתה עובד בחברת אבטחה ונופק לך נשק מטעמם. הנשק יכול להלקח ממך בכל עת, כמו כן תפקידו לשמש אותך בעת העבודה בלבד ולא לאחריה.

3. אין המרת רישיון אישי לארגוני ואין קשר בין השניים, יש שיהיה לך נשק ברישיון פרטי ובמקביל נשק ברישיון ארגוני במסגרת העבודה שלך

4. בקורסים ל"אבטחת אישים" על שלל התעודות המוצעות והמובטחות לך בסיומו של יום, אין שום הטבה או קידום בתחום העבודה בישראל. עבודה בארץ חייבת מעבר הכשרות שונות ע"פ דרישות הגוף המפקח (משטרת ישראל או שב"כ, תלוי לאיזה גוף מונחה אתה מתעתד לתת שירותי אבטחה) וההכשרות נעשות בבתי ספר ייעודיים בלבד ולא במכללות המצעיות קורסים לאבטחת אישים.

5. תחילת תהליך הרישיון הארגוני הוא במטווח המוכר כמטווח הכשרות, הבסיס הוא קורס 9 שעות, אותו ניתן לעבור ללא קשר לדרישות הגוף המנחה וניתן לעשותו באופן פרטי. יש להרשם במטווח כזה (רשימת מטווחים מאושרים באתר משרד הפנים או שבאיזור ירושלים יש את "קרב" ומטווח אדומים. יש גם את קליבר 3 בגוש עציון)

הבקשה מועברת באופן ממוחשב למשרד הפנים ותקבל הודעה בתוך כשבועיים עד שלושה לכל היותר במידה ואין לך בעיות כלשהן. לאחר קבלת אישור תוזמן להכשרה חד יומית בסיומה נמונפק רישיון ארגוני זמני ורישיון קבוע (פלסטי) נשלח בתוך כ 60 יום.

6. שאלת תם - מה אתה רוצה בסופו של יום ? נשק להגנה עצמית או לעבוד בחברת אבטחה ?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי alpha leader » 26 פברואר 2011, 22:01

אני לא רוצה בסוף נשק אישי אני פשוט רוצה שיהיה לי נשק ארגוני שאני אוכל לעבוד בחברות שמירה,
וחשבתי לעשות קורס אבטחת אישים ואז לעבוד בזה בחברת אבטחה כלשהי
לכן שאלתי אם הקורס שאני אעשה במכללות לביטחון בארץ אני אוכל להחשיב את זה בקורות חיים שלי בוגר קורס אבטחת אישים,
הכוונה אם זה מוכר הקורסים האלו מוכרים בשוק הפרטי ? וגם בממשלתי אני יודע שצריך לעבור הכשרות מיועדות אבל זה יכול להיות פלוס לא ?
או שזה סתם מיותר ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי alpha leader » 26 פברואר 2011, 22:03

אני לא רוצה בסוף נשק אישי אני פשוט רוצה שיהיה לי נשק ארגוני שאני אוכל לעבוד בחברות שמירה,
וחשבתי לעשות קורס אבטחת אישים ואז לעבוד בזה בחברת אבטחה כלשהי
לכן שאלתי אם הקורס שאני אעשה במכללות לביטחון בארץ אני אוכל להחשיב את זה בקורות חיים שלי בוגר קורס אבטחת אישים,
הכוונה אם זה מוכר הקורסים האלו מוכרים בשוק הפרטי ? וגם בממשלתי אני יודע שצריך לעבור הכשרות מיועדות אבל זה יכול להיות פלוס לא ?
או שזה סתם מיותר ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי alpha leader » 26 פברואר 2011, 22:04

נועם מה העלות של הוצאת רישיון נשק ארגוני?
אם אני הולך למטווח אדומים שהוא הכי קרוב אלי ,
כמה יעלה לי סהכ עלויות במשרד הפנים וגם ההכשרה במטווח
שורה תחתונה כמה יעלה הכל כדי שאני אוכל להוציא רישיןו ארגוני? תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 27 פברואר 2011, 10:48

1. הקורסים (לאבטחת אישים) במכללה לביטחון וכל מכללה אחרת, אינם מוכרים על ידי אף גורם למעט הן עצמן ואולי ארגון בינלאומי שמנפק תעודה ססגונית ותו לא. אם אתה רוצה לעבוד בארץ חייב לעבור הכשרות מונחות מ"י במתקני הכשרה מאושרים.

2. אם אתה לא מעוניין בנשק אישי, בשביל מה הטרחת את כל המערכת ?

3. עצתי - לך תוציא רישיון אישי קודם כל, שיהיה לך נשק, לך למטווח אצל גבי, תלמד לירות ותחשוב במה אתה רוצה לעבוד.

4. אם החלטת לעבוד בחברת שמירה ואבטחה, אל תשקיע בקורס אותו תוכל לקבל תמורת העבודה שלך בחברת האבטחה. לדוגמה - אם אתה מתעתד להיות מאבטח במשרד ממשלתי בירושלים - קריית הממשלה, ביטוח לאומי וכו', את ההכשרה, כולל קורס 9 שעות, תעבור על חשבון המעביד.

5. אם אתה מחפש לשלב מקום עבודה מסודר ורציני, עם אפשרות ללימודים בהמשך, שקול את "משמר בתי המשפט". העבודה היא במעמד של עובד מדינה ולא שכיר של חברת אבטחה. ההכשרה רצינית, מקיפה ואיכותית מאוד. (פרטים ויצירת קשר דרך אתר משרד המשפטים)

אני מקווה שהסתדרה לך התמונה.

נועם.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי alpha leader » 27 פברואר 2011, 14:31

תודה נועם,
הקורסים במכללות הם לא מונחים של משטרת ישראל?
אתה לא מכיר מקום שכן מעביר קורס כזה שהוא מונחה משטרת ישראל ?
ואני בכוונה רוצה לעשות את זה על חשבוני כדי שאחר כך אני לא אתחייב להם על תקופת עבודה בגלל הקורס..
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 28 פברואר 2011, 09:28

הקורסים המונחים ע"י מ"י הם - מנהל ביטחון,קב"ט וכו'.

בכל מקרה, בדוק לאן אתה רוצה להגיע ולפי זה תכנן את הדרך.

שוב - אם אתה רוצה לעבוד באבטחה - לך לחברת אבטחה ובדוק למה אתה מתאים, ההכשרה שתקבל תהיה מונחית משטרה.

אין חברות אבטחה המכשירות את עובדיהן אלא בתי ספר להכשרה בלבד. (כמו זה שאני עובד בו לדוגמה)

יש פס"ד של בימ"ש לעבודה כי אין לחייב העובד בתקופת התחייבות כחלק מכיסוי הוצאות ההכשרה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי alpha leader » 28 פברואר 2011, 14:15

איפה אני יכול לראות את הפסק דין שאי אפשר לחייב עובד על ההכשרה?
כי היום הייתי בחברת אבטחה והם אמרו לי קנס יציאה כגובה הקורס 11 אלף שקל..
וגם היום בעבודה שלי אני מחויב לתקופה אם לא לוקחים לי מהמשכורת סכום..
מאיפה אפשר להשיג את הפסק דין הזה ? ככה שיהיה..
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 28 פברואר 2011, 14:58

עמותת "קו לעובד".

קישור לאתר העמותה :
http://www.kavlaoved.org.il

קישור לדף הסבר על זכויות בנושא הנ"ל :
http://www.kavlaoved.org.il/UserFiles/r ... ile_he.DOC

לחברה מותר לחייב אותך לעבוד מינימום זמן על מנת להחזיר את ההשקעה שהשקיעו בך או לדרוש ממך חלק יחסי אם לא עבדת את כל התקופה לה התחייבת, אך לא לחייבך בכל העלות ובטח שלא לקנוס. סעיף זה בטל במידה והתפטרת באופן חוקי (משמע עקב הרעת תנאי עבודה או כל אירוע אחר שהוגדר בתואר "מוצדק")

ראה תמצית :

2. תשלום תמורת הכשרה מקצועית
בתי הדין לעבודה פסקו, כי מעסיק שהשקיע בהכשרה מקצועית של העובד רשאי לחייב אותו לתקופת עבודה מסוימת, ואם העובד אינו משלים את התקופה שנקבעה בחוזה, רשאי המעסיק לגבות ממנו תשלום מוסכם, שגם הוא נקבע בחוזה.
אורך התקופה הנדרשת או הפיצוי הכספי חייבים להיות סבירים, כלומר, פרופורציוניים למשך תקופת ההכשרה ועלות ההכשרה. במקרה של עימות משפטי בין העובד למעסיק, חייב המעסיק להציג חשבוניות המוכיחות את עלות ההכשרה.
תשלום הפיצוי חייב להיות מדורג. בתי הדין קבעו כי עובד, המתקרב לסוף התקופה שנדרשה ממנו בחוזה, ישלם פיצוי קטן יותר על הכשרתו מאשר עובד, שהתפטר מייד אחרי שהתחיל בעבודה.
חברות מסוימות מחייבות את העובד לשלם סכום של 2,000 ש"ח תמורת הכשרתו אם תסתיים העסקתו מכל סיבה שהיא. זהו סעיף בלתי-חוקי, שאינו מחייב את העובד גם אם חתם עליו. חברת שמירה החתימה מאבטחים ששובצו לעבודה על התחייבות לשלם 8,000 ש"ח תמורת קורס הכשרה שנמשך 10 ימים בלבד. החברה הציבה תשלום מדורג: עזיבה בשלושת החודשים הראשונים תשלום של 8,000 ש"ח. הסכום יורד ב- 2000 ₪ לאחר כל שלושה חודשים נוספים להישארות בעבודה. גם החוזה הזה מהווה דוגמא לחוזה בלתי חוקי.
אם ההעסקה מסתיימת בעקבות התפטרות מוצדקת, או בעקבות פיטורים שלא באשמת העובד, אין המעסיק רשאי לדרוש מן העובד פיצוי על הכשרתו. ההתפטרות היא מוצדקת, כאשר זכויותיו של העובד נפגעות (בגלל אי-תשלום, מחלה או תאונה, הרעת תנאים, וכדומה), או כאשר ההתפטרות היא בנסיבות בהן יש לעובד זכות חוקית להתפטר, ולקבל פיצויי פיטורים, ואין המעביד רשאי לגבות ממנו פיצוי מלא על תקופת ההכשרה.

• פיצוי מוסכם על עזיבה מוקדמת או החזר הוצאות הכשרה: ניכוי מאוד נפוץ, המוטל על עובד המתפטר בטרם תקופה שנקבעה מראש בחוזה. ניכוי זה אינו חוקי, רק אם מדובר באחד מהמקרים הבאים:
א) הוא מוטל על העובד בלא שניתנה לו הכשרה כלשהי עם תחילת עבודתו.
ב) ניתנה הכשרה בתחילת העבודה, אולם אין קשר בין גובה הפיצוי לעלות ההכשרה. על המעסיק להוכיח עלות ההכשרה באמצעות קבלות או חשבוניות.
ג) עובד שפוטר או שהתפטר בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים או בשל הפרת חוזה – לא יישא בפיצוי מוסכם או בהחזר הוצאות הכשרה. למשל, עובד שהתפטר מעבודתו כי הובטחו לא תנאים שלא קויימו, עובד שהתפטר מסיבות בריאותיות ועוד.
ד) לא ניתן לחייב עובד בתקופת עבודה בלתי סבירה, ביחס לאופי העבודה, לענף ולהכשרה שקיבל העובד. למשל: מאבטח שקיבל הכשרה של כמה ימים, לא ניתן לחייבו בקנס אם עזר בטרם חלפו שנתיים.

אבל ...

שנית, החיים זה לא פיקניק והשיטה הישראלית של GH (גומרים הולכים) לא מתאימה לענף הנשק והאבטחה כלל וכלל. אם החלטת להכנס לענף, אנא עשה זאת ברצינות ובכובד ראש.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי alpha leader » 28 פברואר 2011, 17:44

וואלה אחי תודה אחלה עזרה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי EMT » 28 פברואר 2011, 21:18

כמה נקודות חשובות -

ראשית עפ'י פסיקה ועפ'י לשון החוק ניתן לחייב עובד על הכשרה מהותית שעבר ע''ח המעסיקו, הכשרה חייבת להיות ארוכה ומזכה בתעודה מקצועית ייחודית. בדוק. ניתן להפעיל את התנאי כאשר עובד פועל שלא בתום לב ופורש מהעסקה מרצונו ולא מכוח אילוצים אמיתיים (פורס מג'ור).

שנית - בתחום האבטחה וקורסי אבטחת אישים שלא במסגרת השב''כ (הם היחידים המסמיכים מאבטחי אישים במדינה זו) -

ישנם מס' גופים אשר מעבירים לעובדיהם הכשרות בתחום האבטחה אשר כותרת ההכשרה - ''קורס לוחם אחיד'' או קורס אחיד.

מדובר על הכשרת מאבטחים ברשות שדות התעופה, מלמ''ב (חלק) , אלעל ומשרד החוץ. שם או שקורס מועבר ע''י שב''כ עפי תכני שב''כ וע''י מדריכים מטעם הארגון או (במקרה של רש''ת ומלמ''ב) מועבר ע''י גוף חיצוני אשר מונחה ומפוקח ע''י שב''כ.

שוב אין מדובר בקורס אבטחת אישים - אלה קורס בסיסי בלבד. קורס אישים כפול מזה באורכו ומהווה סוג של קורס מתקדם/אימון מתקדם. אין אותו באזרחות. גם מאבטחים של אשכנזי עשו קורס בשב''כ.

כלל הקורסים הפרטים למינהם לא מתקרבים לרמה והשקעה של קורסים ממלכתיים.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד