נשק בדירה שכורה

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

נשק בדירה שכורה

על ידי מוריטאנה » 25 דצמבר 2011, 11:31

שאלה לי. אני לא בטוחה אם היא כבר נשאלה קודם, אבל בחיפוש לא מצאתי את זה אז....
בסוף השבוע שעבר קיבלתי (סוף סוף) את רשיון הנשק הארגוני הזמני שלי, וביחד איתו (בהפרש של כ 16 שעות) אקדח וזוג מחסניות מלאות מהחברה בה אני עובדת.
הבעיה היא שאני שוכרת חדר ביחידת דיור משותפת, שבה ננעלת דלת הכניסה והחדר שלי בלבד.
בינתיים עוד אין לי כספת.

השאלה היא אם אני צריכה להודיע לבעל הדירה על זה שעכשיו יש נשק בבית?
לא רשום על זה שום דבר בחוזה, ובעל הבית מודע בצורה כלשהי לכך שיש מצב שאני עוסקת באבטחה, אבל יש איזשהו חוק, או נוהל או מנהג כלשהו שמחייב אותי לדווח על הנשק לבעל הבית?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: נשק בדירה שכורה

על ידי higt-power » 25 דצמבר 2011, 11:46

אין שום חוק אוו תקנה שמחיבת אותך לדווח לאף אחד .
המלצה נוספת קני לך כספת משרדית פשוטה וחברי אותה לקיר עם ברגי ג'מבו טובים .
בסוף השכירות תיקון גבס קטן בקיר וזהוא .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 25 דצמבר 2011, 12:01

+1

כספת משרדית בעלות של 200 שח מהום דיפו או אייס תעשה את העבודה.

לפי החוק את צריכה להחזיק את הנשק במקום נעול כשהוא מופרד מהתחמושת כדי לצאת ידי חובתך - אין שום חובה להתקין כספת.

בתכלס, כספת כזו תקנה לך שקט הנפשי שלך כאשר את משאירה את הנשק בבית ותמנע מכל מיני חברים של../חטטנים למינהם גישה לנשק ואסונות מיותרים.
אם ח"ח מישהו יתאמץ, יפרוץ את הכספת ויעשה בנשק שימוש בלתי ראוי - את מבחינתך יצאת ידי חובתך בגדול, כי עשית מעל ומעבר לדרישות החוק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 25 דצמבר 2011, 14:47

ברוך בואך לסליק. אם בעל הדירה לא ציין אחרת בחוזה שכירות, את לא חייבת לו דין וחשבון לגבי כלי ירייה שנמצא ברשותך. בהצלחה בעבודה. אם תרצי טיפים נוספים, עשרות אנשים ישמחו לעזור לך כאן.
ליאור

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Lactose » 25 דצמבר 2011, 15:20

אילו אמצעים נוספים קיימים פרט לכספת?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי afss » 25 דצמבר 2011, 15:37

Lactose כתב:אילו אמצעים נוספים קיימים פרט לכספת?

יש מתקן המאפשר את נעילת הנשק אל הקיר. צריך לעגן אותו אל קיר בטון ע"מ שיהיה הכי יעיל. עלות כ-100 עד 150 ש"ח.
יש מנעול הדק, שקשה מאד לפרוץ אותו. מתאים למי שמשאיר את הנשק בתוך ארון סגור או מגירה נעולה, כאמצעי אבטחה נוסף. עלות עד 100 ש"ח.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Lactose » 25 דצמבר 2011, 16:58

^תודה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מוריטאנה » 25 דצמבר 2011, 17:36

ליאור45 כתב:ברוך בואך לסליק. אם בעל הדירה לא ציין אחרת בחוזה שכירות, את לא חייבת לו דין וחשבון לגבי כלי ירייה שנמצא ברשותך. בהצלחה בעבודה. אם תרצי טיפים נוספים, עשרות אנשים ישמחו לעזור לך כאן.
ליאור

תודה %0

הבוס שלי היה אמור לספק לי כספת עם הנשק, אבל בינתיים אין לו, אז אני מחכה שהוא יקנה... בינתיים אני פשוט מפרידה את הנשק מהמחסניות ומחביאה את הכל.

עוד שאלה - בזמן העבודה אני חייבת להסתובב עם מחסנית במצב הכנס, ולפי מה שהבנתי, לפני ואחרי הכנסת מחסנית צריך לפרוק את הנשק.
הבעיה היא שבמלון שבו אני עובדת כרגע, אסרו עלי לפרוק את הנשק בשטח המלון.
שאלתי עובדים אחרים, אבל גם הם מתקשים בזה והפתרון של לפחות אחת מהם הוא פשוט להשאיר את המחסנית בנשק למשך מספר ימים, ופעם ב- להוציא אותה, לפרוק, ולהכניס בחזרה.

זה לא נראה לי הגיוני להסתובב עם מחסנית בהכנס מחוץ לשעות העבודה בדרך הביתה, אז מה שאני עושה כרגע זה פשוט פורקת את הנשק בבית, מכניסה את המחסנית כשאני ליד המלון, מוציאה אותה כשאני יוצאת ממנו, ופורקת אותו כשאני שוב בבית.

השאלה היא אם זה פתרון סביר, או שיש עוד משהו שאני יכולה לעשות?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי afss » 25 דצמבר 2011, 17:42

הוראות הבטיחות אומרות: בקבלך ובמוסרך נשק, בדקהו!
אם יש לך הוראות אחרות מהמעסיק שלך, כדאי שתתני לו לפתור לך את בעיית מקום טעינה/פריקה.
דרך אגב, אקדח אמור להנשא במצב "מחסנית בהכנס" תמיד, אלא אם יש צורך להיכנס למבנה/אתר בו יש הנחיות לפריקה.
אם את חייבת לפרוק/לטעון את הנשק בכניסה למשמרת, כנסי לחדר מבודד, כווני את הנשק ל"חומת מפגע" (ספרים, בגדים וכד') ובצעי שם את התהליך הנדרש!
ואם כבר אנחנו בעיניני עצות, מומלץ לכסות את הנשק בזמן שאת בדרך אל ומהעבודה. אחרת את עלולה להיות מטרה לחטיפת הנשק!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 25 דצמבר 2011, 17:45

כשמתרגלים לעובדה שכלי ירייה אינו מסוכן אם מצייתים לארבעת כללי הבטיחות הבסיסיים*, ניתן לשאת את האקדח במצב הכנס כל הזמן ולפרוק רק לצורך פירוק, ניקוי מסירה וקבלה בחזרה. כשתהיה לך כספת אישית תוכלי להשאיר את האקדח במצב הכנס בנרתיק כל הזמן.

* כללי הבטיחות הבסיסיים:
1. להתייחס לכל כלי ירייה כאילו הוא טעון.
2. אין לכוון על משהו שאין ברצונך להשמיד.
3. אין לגעת בהדק אלא לצורך ירי או שחרור נקירה.
4. להיות בטוח לגבי המטרה ומה שנמצא מאחוריה.

לגבי האקדח הראשי שלי, הוא נכנס לכספת ויוצא ממנה במצב טעון בנרתיק.

לגבי המשפט האחרון של AFSS - נכון ביותר! עדיף לא להיות מזוהה כעובדת בחברת אבטחה ועדיף שהאקדח יהיה מוסלק כל אימת שמותר לך להסליק אותו.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 25 דצמבר 2011, 18:00

ליאור45 כתב:לגבי האקדח הראשי שלי, הוא נכנס לכספת ויוצא ממנה במצב טעון בנרתיק.

האם במקרה של כספת לא חלה חובת ההפרדה בין הנשק לתחמושת?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 25 דצמבר 2011, 18:05

אשמח לקבל הפניות להוראות רשמיות ומחייבות לחובה שכזו בחקיקה ראשית או בחקיקת משנה.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מוריטאנה » 25 דצמבר 2011, 18:20

-_-
בקבלת ומסירת נשק אני פורקת בלי בעיה, כי המצב היחיד שמותר לי לעשות את זה, זה במשרד החברה, במקרה שאני נוסעת מחוץ למרחב אילת ומעדיפה להפקיד את הנשק במקום להשאיר אותו בבית.

אני מעדיפה לא להסתובב עם מחסנית בהכנס מחוץ לשעות העבודה בגלל שזו חצי שעה הליכה הביתה במדים וציוד מלא (כבר שאלתי את המעסיק והוא אסר עלי להגיע למשמרת בלי כל הציוד עלי) בכל שעות היום והלילה. הידיים שלי תמיד בצדדים כדי לשמור על הנשק והמחסניות, אבל אני מעדיפה לא לתת לאף אחד את ההזדמנות להתקרב לנשק כשיש מחסנית בפנים (שלא לדבר על הסיוטים שלי שיום אחד אני אדרוך במקום לפרוק).

מבחינת המעסיק שלי, אני הוסמכתי לשאת נשק ויודעת איך לתפעל אותו ולשמור על בטחונו, בטחוני, ובטחון הסובבים.

אני מבינה שחלק מהבעיה שלי נובעת מחוסר בטחון מסוים, משהו שישתפר עם הזמן, אבל חלק גדול מגיע גם מכורח הנסיבות.
בנתיים אני משתדלת ללכת הביתה כשהמעיל של העבודה מסתיר את הנשק, אבל מה יהיה בקיץ?

אשמח להצעות...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי goral » 25 דצמבר 2011, 19:27

א.מלבד בזמן ניקוי לא רואה שום סיבה בעולם שנשק יהיה במצב שהמחסנית מחוץ לכלי.
ב.אני אישית לא פורק את הנשק בכלל, הנשק שלי נפרק רק אם יש חובה בגלל שאני נכנס למקום מסויים\ניקוי\אחרי מטווח.
ג.אם את ממש רוצה ללכת על הצד הבטוח ביותר, אפשר פעם ביום להעיף מבט על הציין המובנה (אצלי מיקום ההדק+שן חולצת) כדי לוודא שלא נגרף כדור (ובכל מקרה להתייחס לנשק כטעון - גם אחרי הבדיקה הזאת)

דבר אחרון - מחוץ לשעות העבודה, שאת מרוחקת מצוות האבטחה שאת חברה בו, את הכי פגיעה
זה השלב לערנות גבוה, הסלקה עמוקה, ורצוי גם שבירת שיגרה.
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חדש » 25 דצמבר 2011, 21:13

ליאור45 כתב:אשמח לקבל הפניות להוראות רשמיות ומחייבות לחובה שכזו בחקיקה ראשית או בחקיקת משנה.

ליאור, זו לא ממש חקיקה אבל חוברת הוראות רשמית: ראה עמוד 13. החובה להפריד את התחמושת מהנשק אורתוגונלית לחלוטין לחובה לנעול אותו.

למרבה הצער ואי הנוחות - זה החוק.
הפתרון שאני מכיר - לא לאחסן את הנשק לעולם - 24/7 צמוד לגוף. פתרון זה לא מתאים לכל בחורה, ואם מוריטאנה (ברוכה הבאה) רוצה לאחסן את הנשק עליה להפריד את כלי הירייה מהמחסניות.

אעפ"כ, גם אני מצטרף להמלצת החברים: אל תוציאי את המחסניות מהאקדח, הן עלולות להצטנן. היי ערנית, חברי מיתר אבטחה, נצרי את האקדח אם יש לו נצרה, והסליקי היטב.
שוב - ברוכה הבאה, תתחדשי על הנשק. אל תחמיצי הזדמנות להתאמן. עם הזמן, כשתתרגלי אליו והוא ייתרגל אליך, לא תפחדו יותר זה מזו.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד