איך חוסכים בשעות שינה?
איך חוסכים בשעות שינה?
בזבוז הזמן הגדול ביותר בחיי הוא שינה. זה גם התענוג הגדול ביותר שאני מכיר.
אני רוצה לפנות יותר זמן לפעילויות שונות, על מנת להיות האב והבעל הטוב ביותר, ולא רק איש עסקים.
אז איך ישנים פחות?
אני רוצה לפנות יותר זמן לפעילויות שונות, על מנת להיות האב והבעל הטוב ביותר, ולא רק איש עסקים.
אז איך ישנים פחות?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
רוצה להחזיק יותר זמן ער
אם אתה מרגיש שאתה מתחיל לעשות קולות של כרית
לך תכין לך קפה שחור טוב
אני מתכוון תרמוס של קפה שחור טוב
שתה שתיים שלוש כוסות
אתה עירני כביום היוולדך (מה הקשר)
לך תכין לך קפה שחור טוב
אני מתכוון תרמוס של קפה שחור טוב
שתה שתיים שלוש כוסות

אתה עירני כביום היוולדך (מה הקשר)

Be carefull what you are wishing for
שינה.
יש פתרון .....או לפחות ניסיון.....
1.כנס לכושר.
הוכח במחקרים שפעילות גופנית משפרת את מחזור הדם וגורמת לגופך לנצל טוב יותר זמן שינה נתון.
2.כהמשך ל-1. תזונה נכונה.
אל תאכל ארוחות ענק .....ארוחות גדולות (ובעיקר אלו המכילות בשר) מכבידות על הגוף וגורמות (שוב...בעיקר בשר...)לקיבה לעבוד יותר מה שגורם לך לעייפות יתרה.
אל תתטעה ותחשוב כי העייפות עקב ארוחה הינה סימן של הגוף לרמוז לך על שינה......
3.המשך ל-2. תקשיב לגופך. לא כל פעם שאתה מרגיש עייף....אתה מוכרח לישון.
לכל אחד מאיתנו סף שינה שונה. אחד יכול להסתפק ב-4 שעות בלילה ואחר לא יכול לתפקד ללא לפחות 8 שעות.
3. לך לבדיקה רפואית.
4. לך למכון לחקר השינה.
בהצלחה......ותזכור.....שינה זה לא הכל בחיים !!!
1.כנס לכושר.
הוכח במחקרים שפעילות גופנית משפרת את מחזור הדם וגורמת לגופך לנצל טוב יותר זמן שינה נתון.
2.כהמשך ל-1. תזונה נכונה.
אל תאכל ארוחות ענק .....ארוחות גדולות (ובעיקר אלו המכילות בשר) מכבידות על הגוף וגורמות (שוב...בעיקר בשר...)לקיבה לעבוד יותר מה שגורם לך לעייפות יתרה.
אל תתטעה ותחשוב כי העייפות עקב ארוחה הינה סימן של הגוף לרמוז לך על שינה......
3.המשך ל-2. תקשיב לגופך. לא כל פעם שאתה מרגיש עייף....אתה מוכרח לישון.
לכל אחד מאיתנו סף שינה שונה. אחד יכול להסתפק ב-4 שעות בלילה ואחר לא יכול לתפקד ללא לפחות 8 שעות.
3. לך לבדיקה רפואית.
4. לך למכון לחקר השינה.
בהצלחה......ותזכור.....שינה זה לא הכל בחיים !!!
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
שינה.
טוב,
דרך רפואית ניסיתי.
הגיע תור הפסיכולוגיה......
יש אפשרות ואפילו די פשוטה ~ * ~ * ~ למה לא ללכת על הנאה.....
אם אתה כ"כ נהנה לישון.....תהפוך את זה לפעילות משפחתית או שזו תהיה אחת מהנאות החיים שלך (הסתפקות במועט....
) כך שתוותר על דברים אחרים שאתה אוהב (סדרי עדיפויות).
בקיצור -
תכניס לך למוח :
אתה אוהב לישון.
זה עושה לך טוב.
תמצה את זה עד כמה שאתה יכול.
תנסה לתזמן את השינה ככה שבני המשפחה ישנו במקביל כך שלא יווצר מצב שפשוט לא תראו אחד את השני
.
אבל באמת הכי חשוב -
שתהיה בריא !
שתהיה שמח עם מי ומה שאתה.
כל טוב.
דרך רפואית ניסיתי.
הגיע תור הפסיכולוגיה......
יש אפשרות ואפילו די פשוטה ~ * ~ * ~ למה לא ללכת על הנאה.....
אם אתה כ"כ נהנה לישון.....תהפוך את זה לפעילות משפחתית או שזו תהיה אחת מהנאות החיים שלך (הסתפקות במועט....

בקיצור -
תכניס לך למוח :
אתה אוהב לישון.
זה עושה לך טוב.
תמצה את זה עד כמה שאתה יכול.
תנסה לתזמן את השינה ככה שבני המשפחה ישנו במקביל כך שלא יווצר מצב שפשוט לא תראו אחד את השני

אבל באמת הכי חשוב -
שתהיה בריא !
שתהיה שמח עם מי ומה שאתה.
כל טוב.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
חיסכון מטורף
כרוכב אופני הרים מושבע, אני יכול לספר לך שמאז שהתחלתי לרכב (ואני רוכב סה"כ פעם בשבוע ביום שישי כ - 3 עד 4 שעות...) צריכת שעות השינה שלי ירדה פלאים (עד לכדי 4-5 שעות ביממה בלבד...) ומכאן אני מסיק שפעילות גופנית גם טובה לבריאות וגם תורמת לצריכת שינה נמוכה!
נסה ותיהנה!
נסה ותיהנה!

אם שותים... לא צמאים...
מנסיון מר (כמו שאתם יכולים לראות עפ"י שעות כתיבת ההודעות) יש לי וותק בלאבד שעות שינה.
הדרך - מתחלקת לשניים:
1. פסיכולוגית. לחלק לעצמך מטלות מוגדרות והגיוניות, וקצרות מועד. עשה אחת כל פעם. הטכניקה של "עוד דף אחד ודי" העבירה אותי הרבה מבחנים.
2. קפה, דאייט קולה/קולה, ושאר דרכים חוקיות לצריכת קפאין - תלוי בך. יש כאלה שזה מעיר אותם, ויש כאלה שישאיר אותם עייפים אבל לא יכולים לישון (שילוב קטלני). רד בול מכיל המון קפאין(ועוד כמה מרעין בישין), ואם אין לך הפרעות קצב לב אולי תשקול את זה...
3. מתוק. קוביית סוכר או שוקולד מתחת ללשון עושה פלאים לרמת העירנות שלך. זה זריקת מרץ. מומלץ ע"י התאחדות רופאי השיניים בישראל (בעיקר אלה שמתכננים לעבור דירה בקרוב).
4. להימנע מפעולות מונוטוניות (חוץ מאחת שדווקא משאירה אותי ער, אבל זה כבר התחום של GUSS).
5. מים קרים על הפנים. טוב לעור, טוב ללב, רע לכינרת, מעיר.
6. הכי חשוב - אל תרד מתחת לשש-שבע שעות שינה ללילה לאורך זמן. זה גורם ירידה ביכולת השיכלית.
אני לא נכנס כאן לעניין של ממריצים, כי התועלת שלהם לא שווה את הסיכון ותופעות הלוואי.
הדרך - מתחלקת לשניים:
1. פסיכולוגית. לחלק לעצמך מטלות מוגדרות והגיוניות, וקצרות מועד. עשה אחת כל פעם. הטכניקה של "עוד דף אחד ודי" העבירה אותי הרבה מבחנים.
2. קפה, דאייט קולה/קולה, ושאר דרכים חוקיות לצריכת קפאין - תלוי בך. יש כאלה שזה מעיר אותם, ויש כאלה שישאיר אותם עייפים אבל לא יכולים לישון (שילוב קטלני). רד בול מכיל המון קפאין(ועוד כמה מרעין בישין), ואם אין לך הפרעות קצב לב אולי תשקול את זה...
3. מתוק. קוביית סוכר או שוקולד מתחת ללשון עושה פלאים לרמת העירנות שלך. זה זריקת מרץ. מומלץ ע"י התאחדות רופאי השיניים בישראל (בעיקר אלה שמתכננים לעבור דירה בקרוב).
4. להימנע מפעולות מונוטוניות (חוץ מאחת שדווקא משאירה אותי ער, אבל זה כבר התחום של GUSS).
5. מים קרים על הפנים. טוב לעור, טוב ללב, רע לכינרת, מעיר.
6. הכי חשוב - אל תרד מתחת לשש-שבע שעות שינה ללילה לאורך זמן. זה גורם ירידה ביכולת השיכלית.
אני לא נכנס כאן לעניין של ממריצים, כי התועלת שלהם לא שווה את הסיכון ותופעות הלוואי.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד