לאוהבי החיות ולבעלי הכלבים.

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

לאוהבי החיות ולבעלי הכלבים.

על ידי ori » 09 יולי 2003, 13:45

אתמול הייתי ליד התחנה המרכזית בת'א וראיתי בחור צעיר (18-22) אשר חיכה ברמזור עם 2 פיט בולים מעורבים (שלפי הערכתי.....הייתי קצת רחוק.....היו בני שנה).
אחד מהכלבים לא היה קשור,ירד לכביש וכמעט נדרס.

נו מה אתם הייתם עושים ?!?

הצעיר נתן מכה ועוד מכה הוסיף בעיטה (כל זה באמצע הרחוב בצהרי היום !!) העיף מבט לרמזור והעיף עוד מספר הצלפות עם הרצועה (השני היה קשור) ובדיוק הרמזור התחלף כך שהוא המשיך ללכת והתרחק מהמקום.

אני עמדתי במרחק כ-20 מטר מהרמזור והתבוננתי.
אומנם נשבר לי הלב וכמעט הלכתי להפסיק את ההתעללות אבל התחבטתי קשות עם עצמי.
-איפה עובר הגבול להתעללות ?
-אולי הכלבים התרגלו לכך.....ואמצא את עצמי מותקף על ידם בפקודת בעליהם אם אנסה להתקרב ?
-מה אם זה עוד צעיר חמום מוח שישלוף סכין וידקור ? (ע"ע מקרה כיסא נוח בחוף הים ואינספור מקרים בפאבים,דיסקוטקים ושאר עילות וטענות...).

בקיצור-
רק התבוננתי.

כבר המשכתי ללכת כאשר ראיתי את הצעיר ממשיך להתעלל בצמד הכלבים באכזריות הכללה- בעיטות לכל חלקי הגוף, הצלפות עם החגורה ומכות יבשות עם היד.
בשלב זה הגיעו מים עד נפש וצעקתי (הייתי בקצה השני של הכביש....) לצעיר ("מה אתה עושה ? ? " ).
הצעיר הסתכל מי צעק (נבהל קצת....)וכשראה אותי סימן לי לשתוק ע"י הצמדת האצבע לפה.
צעקתי לו בחזרה - "אתה כזה....קטן......בוא הנה ותן לי פרטים אישיים שלך".
הוא התחיל לבוא לכיווני אולם כששמע שאני אגיש נגדו תלונה (אני נאמן בע"ח) הסתובב ונעלם.

וכאן רציתי לשתף אתכם-

הייתי מעוניין לשמוע יש מישהו שהיה נוהג אחרת ?
האם לדעתכם הייתי צריך להגיב מוקדם יותר ?
אולי לא הייתי צריך להגיב בכלל ?

חשוב לי לציין שאני אדם קר רוח וצריך הרבה אבל באמת הרבה כדי להוציא אותי משלוותי.

מחכה לשמוע תגובות.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 09 יולי 2003, 15:01

1. טלפון למוקד העירוני + תאור האדם והכלבים ומיקומו ומסלול ההליכה שלו. המוקד העירוני בעירי מגיב כמו כיתת כוננות, מנסיון.

2. טלפון למוקד המשטרה תוך ציון כל הפרטים ובקשה מיוחדת להפעיל סמכות שיטור כמתנדב בארוע חריג, עד לבוא כוח משטרה סדיר (נעשה בעבר במקרים של תאונות דרכים). מדובר בעבירה פלילית של סיכון חיים (פיט בול חופשי ומוכה גם מסכן חיי אדם !!) .

3. טלפון לוטרינר עירוני תוך ציון הפרטים (כסת"ח מאחר והם האחראים על הנושא וחייבים להיות מיודעים, למרות שלא יכולים להגיב).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי טדי » 09 יולי 2003, 15:27

לצערי טלפון ו/או פנייה למשטרה בפעם היחידה שניסיתי, הניבו... גיחוך...
הרי כבר נדקר למוות לא מזמן בחיפה אדם בגלל איזה סיפור עם כלב...
פשוט דילמה נוראה המצבים האלו.
ואתה אף פעם לא יודע מול מי אתה עומד!
:twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 09 יולי 2003, 15:40

כשאני מול 2 פיט בול, אחד חופשי ומוכה והשני עם רצועה בידי הבעלים ושניהם ללא זממים על הלסתות אני יודע שאני עומד מול...

3 רוצחים קרי דם, חסרי דעת ובינה (לכלבים אין בינה, לבעלים בטוח שאין !!) !!!!! שנולדו, גודלו, חונכו והורבעו לעשות דבר אחד, לרצוח.

והיחס שלי אליהם בהתאם !!!! אפשר להגיש שהיחס יהיה זהה לזה של פצצה מתקתקת !!!

לא מדובר בצ'יוואוה עצבני של איזה זקנה שמקסימום ישאיר חורים בנעלים או בשולי המכנס, פיט בול שהתעללו בו לא משאיר כלום מלבד גדמים מדממים וגפים שסועים במקרה הטוב וגופה במקרה הרע !!!

הבעלים הוא כמובן כלב שוטה לא פחות וסביר להניח כי מעבר לרוצחים על ארבע שלידו יש לו עוד איזה ארסנל של דוקרנים, סכינים וחברים בסביבה. זה טיבעם של האנשים האלו !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי HKpro » 09 יולי 2003, 15:40

באחד מן הביקורים הרבים שלי בקריית חיים אצל סבא וסבתא שלי, יצא לי לחזות במחזה מזעזע לפני משהו כמו שנה וחצי.
שני אחים, הגדול בן 16-17 והקטן בן 10 בערך, עמדו במרפסת שלהם בקומה רביעית או חמישית מול הכביש, כאשר בידיו של הקטן ארנב לבן.
אני הלכתי לי עם ידידה בעבר השני של הכביש, כשלפתע שמעתי את האח הבכור אומר לאחיו "יאללה, תהיה גבר ותזרוק אותו !". הצעיר סירב להשליך את הארנב, ואז האח הגדול חטף אותו, והשליך אותו בעוצמה על הרצפה.
אחרי שראיתי מה קרה לארנב, התחלתי לצעוק על הבחור ואיימתי שאני אצלצל למוקד העירוני להתלונן עליו. אחרי שניסה לאיים עלי במכות, שניהם חזרו הביתה וכמו שני גיבורים קיללו אותי משם.
בגלל שלא הייתי כלל מהאיזור, לא ידעתי מה לעשות ולאן לפנות.

לצערי, עד היום לא יצא לי להתלונן.
מה אתם חושבים שהייתי צריך לעשות ? :shock:
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

על ידי ori » 09 יולי 2003, 15:50

trail_g19c כתב:1. טלפון למוקד העירוני + תאור האדם והכלבים ומיקומו ומסלול ההליכה שלו. המוקד העירוני בעירי מגיב כמו כיתת כוננות, מנסיון.

2. טלפון למוקד המשטרה תוך ציון כל הפרטים ובקשה מיוחדת להפעיל סמכות שיטור כמתנדב בארוע חריג, עד לבוא כוח משטרה סדיר (נעשה בעבר במקרים של תאונות דרכים). מדובר בעבירה פלילית של סיכון חיים (פיט בול חופשי ומוכה גם מסכן חיי אדם !!) .

3. טלפון לוטרינר עירוני תוך ציון הפרטים (כסת"ח מאחר והם האחראים על הנושא וחייבים להיות מיודעים, למרות שלא יכולים להגיב).

TRAIL ידידי היקר-

לצערי ואני מדגיש לצערי אין הדברים קורים ע"פ התסריט שהמלצת.
אני מסכים איתך שזו הדרך האידיאלית לפעול אולם שנינו יודעים את המצב במדינה (בבקשה....נכוותי ברותחין ממנהלי האתר.....בלי פוליטיקה....)ויש כאלו שנשמעים ומצייתים ויש כאלו שפשוט מצפצפים.
בהנחה שקראתי למשטרה מה אתה היית עושה לאחר מכן ?
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 09 יולי 2003, 16:11

אורי, אני לא הייתי קורא למשטרה, אני הייתי מודיע למשטרה על מצב מסוכן לחיים וגם על ביצוע עבירה פלילית לנגד עיני (2 עבירות, גם התעללות בבעל חיים, גם סיכון חיי אדם, ממש כמו ללכת עם אקדח ביד ואצבע בהדק).

לאחר מכן הייתי מודיע על היותי מתנדב הנמצא במקום האירוע וכי אני מבקש כי ירשמו אותי לפעילות חריגה על מנת להקפיא מצב ולהמתין לבוא כוחות שיטור סדירים או לוכד הכלבים העירוני. בסמכות שכזאת, והיא ניתנה וניתנת במקרים שבהם מדובר (תאונות דרכים, סיכון חיים) ניתן לעכב את בעל הכלבים, לבקש ממנו תעודת זהות ו.... משם הכדור מתגלגל. אפילו לא צריך לדעת מה הסיבה, סתם שוטר באזרחי שממציא סיפור ועוצר לבדיקה על המדרכה....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 09 יולי 2003, 16:36

trail_g19c כתב:סתם שוטר באזרחי שממציא סיפור ועוצר לבדיקה על המדרכה....

ואז אתה גם חוטף תלונה על התחזות...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ori » 09 יולי 2003, 16:40

Colonel כתב:
trail_g19c כתב:סתם שוטר באזרחי שממציא סיפור ועוצר לבדיקה על המדרכה....

ואז אתה גם חוטף תלונה על התחזות...

דווקא לא .
אומנם בתור פעיל באגודה נגד התעללות בבע"ח אין לי הזכות להפעיל כח סביר אבל אני בהחלט יכול לדרוש ממנו להציג תעודה מזהה ובמידה ויסרב.....תתוסף עוד תלונה (במידה והמשטרה אכן תגיע....)לערימה הקודמת ש- TRAIL ציין.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 09 יולי 2003, 16:41

אתה לא יכול להציג את עצמך כשוטר.
זו התחזות.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trail_g19c » 09 יולי 2003, 16:44

:twisted:

קולונל, לא קראתי מה נכתב בתגובה הקודמת? !!! :?: :!: :?: :roll:

כתבתי כי רק לאחר הודעה למוקד 100 על המקרה והודעה על כי אני יכול לסייע ולעמוד לשרותם וקבלת אישור על פעילות חריגה ורישומה ביומן שלהם רק אז, חוזר, רק אז ניתן לעשות משהו ולהיות מכוסים ומגובים על ידי החוק ולנהוג כשליחי החוק.

קולונל, נראה לך כי הייתי כותב אחרת? כמתנדב ותיק ואחראי אני לא מתכוון לספר או לרמוז על מעשים לא חוקיים בחסות תעודה או סמכות אלא להיפך, איך להיות לעזר לקהילה בכל מקום ומצב מתוך הגדלת ראש ברשות ובסמכות המערכת.

באם המוקד היה מודה לי על הודעתי ובזה סוגר את העניין, מסרב להפעיל אותי מתוך כל שיקול דעת שלהם אז אולי הייתי חורק שיניים אבל זהו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ori » 09 יולי 2003, 16:48

trail_g19c כתב::twisted:

באם המוקד היה מודה לי על הודעתי ובזה סוגר את העניין, מסרב להפעיל אותי מתוך כל שיקול דעת שלהם אז אולי הייתי חורק שיניים אבל זהו.

זו בדיוק הנקודה אליה חתרתי.....
האם רק תחרוק שיניים ?
תעיר משהו בכ"ז ?
תסתפק במבט זועם ?
תאיים ?

ומה אם אני מטייל עם החברה ?
ומה אם אתה עם המשפחה .....והילד שואל : "אבא, למה הוא עושה את זה ?".
מה אפשר להגיד לילד ?
מה אפשר להגיד לעצמנו ?
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 09 יולי 2003, 17:07

אורי, קולונל, אני אדם קטן מימדים וצנום, עם עיגולדים די עבים וחגורה שחורה בתורת ניהול משרד. אין בידי את היכולת לעמוד בפרץ במצב כזה ללא סיכון משמעותי של חרותי וחיי ואין לי כל כוונה להיות סיפור למוסף שבת ביום ה 30 למקרה דומה למה שקרה בחיפה !!!

אין שום דבר שאפשר לעשות שלא מחייב סיכון ברור של העושה. מי שמגיב באצבע משולשת, איומים וקריאת תגר וממילא מי שמגיע למצב כזה מראש הוא אדם שאינו צפוי, אינו נוהג על פי הכללים המקובלים במקום בו חיים בני תרבות ועוד.

אורי מה הייתי עושה באם היה איתי הילד שלי? הייתי מסביר לו מה נעשה לא נכון, משווה למה אנחנו עושים נכון בביתנו שלנו, מסביר את הסבל, הכאב והפחד של הכלבים, את העובדה שזה הופך אותם למסוכנים ואת מי שמחזיק בהם למסוכן ושם כמה שיותר מרחק ביני ובינהם. אין פה צודק, יש רק חכם, וכל מרחק ומגן ומחסום בין אנשים לבין הכלבים ובעליהם זה טוב.

מבט זועם לא מזיז ולהיפך מהווה עילה לצורך להוכחת גבריות כי הם מרגישים מאויימים. אותו דבר עם מילים. תבין אורי, המונח "פצצה מתקתקת" בנוי עבורם. הם יום אחד יתפוצצו על מישהו או משהו שיכנס להם בדרך. או בכביש (נהג מונית רצח נהג אוטובוס, נהג שלקחו לו מקום חנייה שלף נהג אחר מרכבו והרג אותו, אדם ביפו ברחוב צר ביקש מנהג שיזהר בסיבוב ונרצח), או בפאב או מסעדה או משחק כדורגל, בים (אדם שיסף אדם אחר בבקבוק שבור למוות בריב על כיסא נוח), ביום עצמאות (משפחות זרקו אוכל וציוד בריב על מקום בצל)..... הכלבים זה רק סימפטום אחד לזה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 09 יולי 2003, 18:22

trail_g19c כתבת:
...הייתי מודיע על היותי מתנדב הנמצא במקום האירוע וכי אני מבקש כי ירשמו אותי לפעילות חריגה על מנת להקפיא מצב...

וגם :
...בסמכות שכזאת, והיא ניתנה וניתנת במקרים שבהם מדובר (תאונות דרכים, סיכון חיים) ניתן לעכב את בעל הכלבים...

לצערך או לא, אין דבר כזה. אתה לא יכול להכניס את עצמך לפעילות בטלפון, המוקדן בטח ובטח שלא יכול לעשות זאת, וכל הבועה הזאת סופה שתתפוצץ בפניך.
אכן יש מקומות שמתנדבים נוהגים מנהג נפסד זה, אולם כל המודל הזה עובד כל זמן שלא קורה שום דבר חריג. לא תמצא בכל הפלנטה קצין משמרת או אחראי מכל סוג שהוא שיקח אחריות על אירוע שהחל להתגלגלו מנקודת התחלה כזאת, אם חלילה ידרדר לתוצאות בלתי צפויות.
בוא לא נשכח כי בעת כזאת אתה נמצא לבד, ללא בן זוג, ללא נשק, ללא קשר, לא עברת כל תדרוך שהוא, אתה לא מצוות בשום מקום (במשפט אחד, זה בניגוד לכל ההוראות), מי אתה מצפה שיקח אחריות בדיוק אם חלילה אותו פושטק נניח ידקור אותך ?. איך אפשר בכלל להטיל אחריות על ראש משמרת אם אינו יודע מי אנשי הצוות, מאין הם צצו, איפה הם, איך אפשר לתקשר איתם ?
אתה יכול לרשום את עצמך ביומן דרך המוקד 10 פעמים, אם חלילה יקרה משהו, הרישום הזה יהיה שווה כקליפת הבצל, ואתה תמצא עצמך כמי שפעל בחוסר סמכות ובחוסר רשות.

יש בחוק מנגנון שלם של פעילות אזרחית בעת מצוקה, אבל זאת כבר שאלה אחרת.

מתנדבים יקרים, זאת היתה עצת אחיתופל, אל תנהגו כך פן תמצאו עצמכם קרחים מכאן ומכאן.

להשתמע
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי trail_g19c » 09 יולי 2003, 18:58

מתנדב,

כמתנדב אל מתנדב אני קורא את תגובתך ואפילו מוצא עצמי מסכים איתה במידת מה (הפתעתי אותך?). בקריאה שנייה אפשר ליחס את זה לבעיה שבין הידע לרגש, שכן בעיית המתעלל והאובייקטים שלו לא תקבל את הטיפול ההולם מצד אחד ומצד שני ישנה האפשרות הדי בעייתית לטפל בה..., נו שויין, אז עוד מקרה שיכול היה להיפתר בטוב ולבסוף נגמר ברע עם איזה ילד שסוע ותפור :twisted:

שים לב שזו אפשרות אחת מתוך 3 שניתן לבחור בהן ואולי היחידה שמאפשרת תגובה מהירה או תגובה בכלל (כפי שכולנו יודעים, לא תהיה תגובה של רשויות למקרה כזה בדרך כלל וגם לא יתקבל אישור לפעולה בנושא של מתנדב יחיד, וזאת לאור סדרי עדיפויות שלא כאן המקום לדון בהם).

אני מסכים כי מדובר במשהו שנראה כעל כרעי תרנגולת (ואולי צריך להגיד קירעי) ושישנה בעייה ברישום מרחוק. יצא לי להזדקק לכך במקרים אלו ואחרים במצב של טיפול בתאונות דרכים ותמיד דאגתי לידע את המוקד / תחנה מקומית ואת המפקד שלי לפני כל פעולה שכזאת. מצד שני, אלו שהגיעו לשטח קיבלו כבר שטח מוכן עבורם, עם טיפול ראשוני בפצועים, פינוי דרך לאמבולנס והם עצמם, פינוי אזרחים מכביש סואן... בכתב עדות שנכתב לאחר מכן נרשמה דרך פעולתי וזה הועבר ישירות למערכת, לא התקבלה כל תגובה שלילית.

להבדיל אין כאן מצב של תאונה ובאמת לא נראה לי כי המקרה דומה ואין להשליך מקרה על מקרה. נשק וקשר אכן חובה וחבל שלא רשמתי (בסליק ההנחה כי הנשק יש). במצב המדובר גם מירס עם קשר למוקד היה עוזר, כמו שיש לי :wink: ).

שוב, אין להתייחס לכך כאל המלצה או הרשאה אלא רק כדעה אישית היפותטית שנרשמת ברגיעה מול המחשב, ולא במצב אמיתי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד