חברה מנומסת?!
חברה מנומסת?!
"חברה חמושה היא חברה מנומסת", כך נאמר...
האם מברג נכלל בהגדרה של "חמושה"
ובכן היום, בין השעה 1530 ל - 1600, נפרץ רכבו של קרוב משפחתי (עימו הייתי 200 מטר מהרכב, בבית...) בעזרת מברג...
הם היו מנומסים מספיק בשביל להשאיר את האיסוזו, אך לקחו את כל הקשור במערכת השמע!
בנימוס מופתי ובשקט, מבלי להפריע למנוחת הצהריים של השכנים, ניפצו את החלון, ניטרלו את האזעקה (כנראה ע"י דלי מים) ועשו ברכב כבשלהם!
פשוט לא יאמן!
גם הפעם, יצאתי מהבית רבע שעה לפני בעל הרכב - ובזמן זה התבצעה הפריצה.
זו הפעם הרביעית שאני נתקל בפריצות האלה (פעמיים הרכב של אימי, פעם אחת של אחי, ועכשיו זה...) ותמיד אני תוהה מה עלי לעשות כחמוש ומנומס לאנשים מסוג זה במידה ותפסתי אותם "על חם"?!

האם מברג נכלל בהגדרה של "חמושה"

ובכן היום, בין השעה 1530 ל - 1600, נפרץ רכבו של קרוב משפחתי (עימו הייתי 200 מטר מהרכב, בבית...) בעזרת מברג...
הם היו מנומסים מספיק בשביל להשאיר את האיסוזו, אך לקחו את כל הקשור במערכת השמע!
בנימוס מופתי ובשקט, מבלי להפריע למנוחת הצהריים של השכנים, ניפצו את החלון, ניטרלו את האזעקה (כנראה ע"י דלי מים) ועשו ברכב כבשלהם!
פשוט לא יאמן!
גם הפעם, יצאתי מהבית רבע שעה לפני בעל הרכב - ובזמן זה התבצעה הפריצה.
זו הפעם הרביעית שאני נתקל בפריצות האלה (פעמיים הרכב של אימי, פעם אחת של אחי, ועכשיו זה...) ותמיד אני תוהה מה עלי לעשות כחמוש ומנומס לאנשים מסוג זה במידה ותפסתי אותם "על חם"?!

אם שותים... לא צמאים...
אני תוהה מה עלי לעשות כחמוש ומנומס לאנשים מסוג זה במידה ותפסתי אותם "על חם"?!
טדי
יש הבדל בין מה שאתה צריך לעשות מה שאתה רוצה לעשות .
כל עוד הם לא באים לתקוף אותך, מה שנשאר לך לעשות הוא להרים טלפון למשטרה ולהתפלל שהם יבואו לפני שהגנבים יילכו.
במידה והם מבחינים בך ומתכוונים לתקוף אותך, על מנת שלא יישארו עדים ,,,

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
יוצא החוצה, משווה לעצמך מראה היסטרי וצועק "הצילו הצילו" ...
"תעשו מה שאתם רוצים רק אל תהרגו אותי !!! אני צעיר !!!
אני רוצה לחיות !!! אל תדקרו אותי עם המברג !!!"
בשלב הזה אתה מתחיל כבר לעצבן אותם וגם נתת להם רעיון איך להשתיק אותך ומה לעשות עם המברג... ברגע שהם פונים לכיוונך...
אני ממליץ לברוח ולהתקשר למשטרה....
אם מישהו חשב על משהו אחר...
.... אני מכחיש כל קשר ...
"תעשו מה שאתם רוצים רק אל תהרגו אותי !!! אני צעיר !!!
אני רוצה לחיות !!! אל תדקרו אותי עם המברג !!!"
בשלב הזה אתה מתחיל כבר לעצבן אותם וגם נתת להם רעיון איך להשתיק אותך ומה לעשות עם המברג... ברגע שהם פונים לכיוונך...

אני ממליץ לברוח ולהתקשר למשטרה....

אם מישהו חשב על משהו אחר...

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
במקרה דנן, המלצתי הבלתי מחייבת היא להזעיק את המשטרה ולא לנסות בשום אופן "לחתור למגע" עם אותם עברינים.
הסיבות:
- אם תתפוס אחד מהם הוא יכחיש כל קשר למעשה ויאשים אותך בתקיפתו ובכליאה לא חוקית. המשטרה תעדיף במקרה כזה לשחרר אותו ולחקור אותך....כי המילה שלו שווה בדיוק כמו שלך ואתה יותר זמין.
- אתה עלול להיפגע מסכין, מברג או כלי אחר ושום סטריאו לא שווה את זה.
- אם במקרה היית גם חמוש..... ההמשך ידוע
נכון שזה מעצבן שאתה חסר אונים מול עבירת הרכוש המתבצעת אבל יש לחשוב לטווח ארוך ע"ח "בליעת הרוק" בטווח הקצר.
הסיבות:
- אם תתפוס אחד מהם הוא יכחיש כל קשר למעשה ויאשים אותך בתקיפתו ובכליאה לא חוקית. המשטרה תעדיף במקרה כזה לשחרר אותו ולחקור אותך....כי המילה שלו שווה בדיוק כמו שלך ואתה יותר זמין.
- אתה עלול להיפגע מסכין, מברג או כלי אחר ושום סטריאו לא שווה את זה.
- אם במקרה היית גם חמוש..... ההמשך ידוע
נכון שזה מעצבן שאתה חסר אונים מול עבירת הרכוש המתבצעת אבל יש לחשוב לטווח ארוך ע"ח "בליעת הרוק" בטווח הקצר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יוסי.
מתנדב משא"ז שאינו בתפקיד יכול להתקשר למשטרה, בדיוק כמו כל אזרח אחר.
אם תזדהה כאיש משטרה, או כמתנדב משא"ז, אתה עלול למצוא את עצמך מואשם בהתחזות לשוטר.
אם אתה מתנדב המוכר לרוב השוטרים באיזור מגוריך, כמובן שטלפון לתחנה יכול לסייע לשוטרים להגיע מהר יותר, אבל כמתנדב אין לך שום יתרון אחר על אזרח מן השורה.
מתנדב משא"ז שאינו בתפקיד יכול להתקשר למשטרה, בדיוק כמו כל אזרח אחר.
אם תזדהה כאיש משטרה, או כמתנדב משא"ז, אתה עלול למצוא את עצמך מואשם בהתחזות לשוטר.
אם אתה מתנדב המוכר לרוב השוטרים באיזור מגוריך, כמובן שטלפון לתחנה יכול לסייע לשוטרים להגיע מהר יותר, אבל כמתנדב אין לך שום יתרון אחר על אזרח מן השורה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
מה עם מקרה בו אני מתעורר באמצע הלילה עקב רעשים ורחשים בביתי ומגלה גנב/ים
גם במקרה בו הגיע הגנב ללא כל אמצעי היכולת והסבירות כי ישתמש בחפץ כלשהו ( כסא , סכין מטבח , אגרטל וכו' ) מביתי כנגדי הינה גדולה ובלתי נסבלת
מה אז ? האם מותר לי לפעול ?

גם במקרה בו הגיע הגנב ללא כל אמצעי היכולת והסבירות כי ישתמש בחפץ כלשהו ( כסא , סכין מטבח , אגרטל וכו' ) מביתי כנגדי הינה גדולה ובלתי נסבלת

מה אז ? האם מותר לי לפעול ?
יוסי
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
לפני שינעל עלי האשכול
הרשו לי להפנות את תשומת ליבכם לכתבה על השר
לביטחון פנים, וסיורו בבירת הנגב !
איני רוצה לפרט מידי,,,אך לדעתי יש צורך לאכוף על הרשות האוכפת לאכוף,,,
כי אם לא ,תוך זמן קצרצר,כל מה שישאר לה לעשות יהיה למלא דוחות חסרי חשיבות
ועניין למה אין ,,,, עינין לציבור,,,תקציב,,, כוחות,,, ציוד,,,כח אדם,,,אמצאים,,,וכד'

לביטחון פנים, וסיורו בבירת הנגב !
איני רוצה לפרט מידי,,,אך לדעתי יש צורך לאכוף על הרשות האוכפת לאכוף,,,
כי אם לא ,תוך זמן קצרצר,כל מה שישאר לה לעשות יהיה למלא דוחות חסרי חשיבות
ועניין למה אין ,,,, עינין לציבור,,,תקציב,,, כוחות,,, ציוד,,,כח אדם,,,אמצאים,,,וכד'

פחות -לרוב זה יותר,,
כמתנדב משא"ז וכבעל רכוש שאחוזים זעירים ממנו נגנב בנסיבות שונות (מחשב, שני זוגות אופניים, אקדח גז מדמיע (
), אני ממליץ כדלקמן:
1. התקשר למשטרה. היא בחיים לא תגיע בזמן, אבל זה כסת"ח מצוין שמופיע בהמשך בכתב.
2. הקמת רעש מבריחה. במיוחד רעש של סירנה.
3. אל תבוא לטווח מגע. אם הנוכחות של סליקאי אינה מבריחה גנבים, סימן שהם אינם מתבוששים ממגע, ובטוח שלא ינהגו לפי ספר הכללים והאתיקה של ההליכות המקובלות בפרהסיה.
4. אל תנסה לעכב חשוד לבד אלא אם יש לך דן חמישי בקראטה וחוש שישי מפותח, וגם אז, אל תעשה את זה.
5. אם הפורץ שוכח שהוא בא רק לגנוב ושולף סכין או תת מקלע ומתחיל לתקוף אותך, תעבור לתרגולת מוזמביק. (ואני לא מאחל לאף אחד להגיע לזה).
ועכשיו בנימה יותר פילוסופית: צריך להכיר קצת את הראש הקרימינלי. פורצים קטנים בדרך כלל עובדים לפי האלגוריתם של מכסימום עלות מינימום סיכון. היינו פריצה לרכב ללא השגחה כאשר אין בנמצא אף אחד, פריצה לרכב יקר, קורץ או לא מוגן. הנוכחות של אחרים בדרך כלל תרתיע (אם כי יש מקרים של carjackings גם בארצנו). באותה מידה, מרבית השודדים מעדיפים לחטוף תיק מסבתא עם שלושה נכדים צורחים מאשר לנסות לשדוד פלוגת נח"ל.
סיפור נחמד שממחיש את המטרה של דבריי: אריה רודף אחרי שני עורכי דין, שכמובן רצים כמה שיותר מהר. אחד אומר לשני: למה אנחנו רצים בכלל? ברור שהאריה רץ יותר מהר מאתנו. השני אומר: אני לא צריך לרוץ יותר מהר מהאריה, אלא מספיק לרוץ יותר מהר ממך.
זה אומר: לא צריך הגנה הרמטית על כל רכוש. רק צריך שהרכוש שלך יהיה יותר מוגן מזה של השכן. חברות אבטחה מנצלות אלגוריתם קרימינלי זה: קניון שאין בו שומר יותר פגיע בעיני מחבלוש מאשר קניון בו מוצב שומר בן 80 המצויד במגלה מתכות ללא סוללה בכלל.

1. התקשר למשטרה. היא בחיים לא תגיע בזמן, אבל זה כסת"ח מצוין שמופיע בהמשך בכתב.
2. הקמת רעש מבריחה. במיוחד רעש של סירנה.
3. אל תבוא לטווח מגע. אם הנוכחות של סליקאי אינה מבריחה גנבים, סימן שהם אינם מתבוששים ממגע, ובטוח שלא ינהגו לפי ספר הכללים והאתיקה של ההליכות המקובלות בפרהסיה.
4. אל תנסה לעכב חשוד לבד אלא אם יש לך דן חמישי בקראטה וחוש שישי מפותח, וגם אז, אל תעשה את זה.
5. אם הפורץ שוכח שהוא בא רק לגנוב ושולף סכין או תת מקלע ומתחיל לתקוף אותך, תעבור לתרגולת מוזמביק. (ואני לא מאחל לאף אחד להגיע לזה).
ועכשיו בנימה יותר פילוסופית: צריך להכיר קצת את הראש הקרימינלי. פורצים קטנים בדרך כלל עובדים לפי האלגוריתם של מכסימום עלות מינימום סיכון. היינו פריצה לרכב ללא השגחה כאשר אין בנמצא אף אחד, פריצה לרכב יקר, קורץ או לא מוגן. הנוכחות של אחרים בדרך כלל תרתיע (אם כי יש מקרים של carjackings גם בארצנו). באותה מידה, מרבית השודדים מעדיפים לחטוף תיק מסבתא עם שלושה נכדים צורחים מאשר לנסות לשדוד פלוגת נח"ל.
סיפור נחמד שממחיש את המטרה של דבריי: אריה רודף אחרי שני עורכי דין, שכמובן רצים כמה שיותר מהר. אחד אומר לשני: למה אנחנו רצים בכלל? ברור שהאריה רץ יותר מהר מאתנו. השני אומר: אני לא צריך לרוץ יותר מהר מהאריה, אלא מספיק לרוץ יותר מהר ממך.
זה אומר: לא צריך הגנה הרמטית על כל רכוש. רק צריך שהרכוש שלך יהיה יותר מוגן מזה של השכן. חברות אבטחה מנצלות אלגוריתם קרימינלי זה: קניון שאין בו שומר יותר פגיע בעיני מחבלוש מאשר קניון בו מוצב שומר בן 80 המצויד במגלה מתכות ללא סוללה בכלל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד