מודם אלקטל
מודם אלקטל
שלום חברים.
איך הופכים מודם של חברת אלקטל לראוטר?
אני מעוניין לחבר 2 מחשבים לראוטר דרך hub ולגלוש משניהם במקביל.
תודה.
איך הופכים מודם של חברת אלקטל לראוטר?
אני מעוניין לחבר 2 מחשבים לראוטר דרך hub ולגלוש משניהם במקביל.
תודה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

בוקר טוב יואב,
אני כמובן יוצא מהנחה שהמודם שאתה מבדבר עליו הוא קנוי ולא התקבל מחברת הבזק / כבלים תמורת פיקדון, הרי אחרת אוסר לבצע כל שינוי במודם... והרי ידוע שאתה שומר על קלה כחמורה...
אז לאחר שזה ברור, מותר לי לשאול על איזה מודם ומה הדגם בו מדובר?
האם Alcatel SpeedTouch Home ?
האם Alcatel SpeedTouch Pro ? [אם זה רם יש לו Router מובנה, ההבדל בין הרגיל ל Pro זה רק גרסת תוכנה (אם ה firmware הוא מהגרסאות של השנתיים האחרונות)]
האם Alcatel 510 ?
האם Alcatel 1000 ?
הבא לנו הפרטים הנדרשים [מודל, דגם, גרסת תוכנה] ונוכל [אולי...] לעזור
שיהיה לך רק טוב
אני כמובן יוצא מהנחה שהמודם שאתה מבדבר עליו הוא קנוי ולא התקבל מחברת הבזק / כבלים תמורת פיקדון, הרי אחרת אוסר לבצע כל שינוי במודם... והרי ידוע שאתה שומר על קלה כחמורה...
אז לאחר שזה ברור, מותר לי לשאול על איזה מודם ומה הדגם בו מדובר?
האם Alcatel SpeedTouch Home ?
האם Alcatel SpeedTouch Pro ? [אם זה רם יש לו Router מובנה, ההבדל בין הרגיל ל Pro זה רק גרסת תוכנה (אם ה firmware הוא מהגרסאות של השנתיים האחרונות)]
האם Alcatel 510 ?
האם Alcatel 1000 ?
הבא לנו הפרטים הנדרשים [מודל, דגם, גרסת תוכנה] ונוכל [אולי...] לעזור
שיהיה לך רק טוב
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

היי יואב,
אף על פי שניתן להפוך את המודם ל-ROUTER אני לא הייתי מציע לעשות את זה. יש כל מיני אפשרויות שטעות ותקלה בדרך ישביתו לך את המודם בצורה בלתי הפיכה.
יש המון מבצעים של D-LINK מסתובבים בחוץ והמוצרים שלהם ממש מעולים וקלים לשימוש. אני חושב ששווה להשקיע ב-ROUTER שלהם, אפילו אלחוטי שזה מאד שימושי אם יש לך מחשב נייד בבית, ואפילו אם לא זה חוסך לך הרבה בלגן של חוטים.
חוץ מזה כל מוצר של D-LINK הוא גם HUB שנותן לך 4 יציאות.
א.
אף על פי שניתן להפוך את המודם ל-ROUTER אני לא הייתי מציע לעשות את זה. יש כל מיני אפשרויות שטעות ותקלה בדרך ישביתו לך את המודם בצורה בלתי הפיכה.
יש המון מבצעים של D-LINK מסתובבים בחוץ והמוצרים שלהם ממש מעולים וקלים לשימוש. אני חושב ששווה להשקיע ב-ROUTER שלהם, אפילו אלחוטי שזה מאד שימושי אם יש לך מחשב נייד בבית, ואפילו אם לא זה חוסך לך הרבה בלגן של חוטים.
חוץ מזה כל מוצר של D-LINK הוא גם HUB שנותן לך 4 יציאות.
א.
- תרמתי למען הסליק

א. יואבי, כשאגיע הביתה, אחפש בשבילך דף מסודר שיש לי בנושא והוא מסביר שלב אחרי שלב בדיוק איך לעדכן את המודם.
ב. איתמר, מכיון שלמודם המדובר יש מערכת הפעלה פנימית משלו (יוניקסית) לא מדובר ב-HACK אלא בהפעלת האפשרות לשימוש כחייגן/ראוטר.
שלוש שנים הייתי מחובר כך (עד שעברתי לכבלים) ללא שום בעיה/תקלה/ניתוק.
ג. הראוטרים האלחוטיים של די-לינק אינם יודעים לחייג ולכן לא ניתן להתחבר איתם לספק שאינו מאפשר גישה ל-IP במקום למס' טלפון, מעבר לכך, אני מאוד מרוצה מהדי-לינק שלי, התומך ללא בעיה גם בכרטיסים אלחוטיים נוספים של חברות אחרות, מה שאפשר לי לחבר גם את המחשבים הנייחים בבית ברשת אלחוטית.
ב. איתמר, מכיון שלמודם המדובר יש מערכת הפעלה פנימית משלו (יוניקסית) לא מדובר ב-HACK אלא בהפעלת האפשרות לשימוש כחייגן/ראוטר.
ג. הראוטרים האלחוטיים של די-לינק אינם יודעים לחייג ולכן לא ניתן להתחבר איתם לספק שאינו מאפשר גישה ל-IP במקום למס' טלפון, מעבר לכך, אני מאוד מרוצה מהדי-לינק שלי, התומך ללא בעיה גם בכרטיסים אלחוטיים נוספים של חברות אחרות, מה שאפשר לי לחבר גם את המחשבים הנייחים בבית ברשת אלחוטית.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
יואב ידידי, הייתי במצב דומה לשלך, בסוף החלטתי להשקיע במודם רשת של ECI ונתב אלחוטי של TRENDnet - כך אנו רואים סרטים על הדשא בלילה שמאוחסנים בכלל על מחשב אחר. השדרוג עלה כ-1200 ש"ח, וביצעתי אותו בעקבות אשכול קודם בסליק שהשתתף בו Webart, לו אני אומר תודה בהזדמנות חגיגית זו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
איתמר, מכיון שלמודם המדובר יש מערכת הפעלה פנימית משלו (יוניקסית) לא מדובר ב-HACK אלא בהפעלת האפשרות לשימוש כחייגן/ראוטר.
ואני לתומי חשבתי שזה מודם ADSL.... אצלי בבית המודם מחובר ל-ROUTER אלחוטי של D-LINK ובהחלט יש בו כמעט כל סוג של חייגן שהיית רוצה. לדוגמה בתור משתמש של בזק ה-ROUTER שלי מבצע את החיוג ב-PPPoE ומתחבר לרשת של בזק. או שבמקרה אנחנו מדברים על משהו אחר...
- תרמתי למען הסליק

יואב,
מספר אפשרויות עומדות בפניך:
1. במידה וזה אלקטל speed touch home ניתן לאפשר בחלק מהמיקרים לעדכנו ל- speed touch pro הכולל router פנימי. דפים על כך חפש בגוגל.
2. לחבר נתב חיצוני למודם יש הרבה כאלו המובילים- D-Link Linksys edimax ואחרים. הניסיון שלי הוא בעיקר עם Linksys ו-D-Link
שיקולים:
עדכון האלקטל גורם לעיתים להופעת באג מעצבן הדורש לאתחל אותו פעם ביממה. עשיתי את זה עם שעון שבת מכני אבל זה פוגע לעיתים בהורדת קבצים מהאינטרנט.
מבין הנתבים אני משתמש היום ב- D-Link וב-Linksys כאשר ה-Linksys סובל מבעית התחממות קשה אך עובד טוב.
במידה ואתה רוכש נתב בדוק האם הוא תומך גם בפרוטוקול של הכבלים בכדי לא לחסום אפשרויות לעתיד.
מספר אפשרויות עומדות בפניך:
1. במידה וזה אלקטל speed touch home ניתן לאפשר בחלק מהמיקרים לעדכנו ל- speed touch pro הכולל router פנימי. דפים על כך חפש בגוגל.
2. לחבר נתב חיצוני למודם יש הרבה כאלו המובילים- D-Link Linksys edimax ואחרים. הניסיון שלי הוא בעיקר עם Linksys ו-D-Link
שיקולים:
עדכון האלקטל גורם לעיתים להופעת באג מעצבן הדורש לאתחל אותו פעם ביממה. עשיתי את זה עם שעון שבת מכני אבל זה פוגע לעיתים בהורדת קבצים מהאינטרנט.
מבין הנתבים אני משתמש היום ב- D-Link וב-Linksys כאשר ה-Linksys סובל מבעית התחממות קשה אך עובד טוב.
במידה ואתה רוכש נתב בדוק האם הוא תומך גם בפרוטוקול של הכבלים בכדי לא לחסום אפשרויות לעתיד.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
איתמר שלום,
בזק בינ"ל הינה החברה היחידה כיום המאפשרת חיבור ללא חיוג וללא כל תשלום מיוחד, אצל 012 ו-013 זאת אפשרות הכרוכה בתשלום (או בטון של איום קל) ושתי ה"מובילות" האחרות (אינטרנט זהב ונטוויז'ן) אינן מאפשרות זאת כלל.
לכן אתה מקים קשר ללא כל בעיה מול בזק.
אגב, אני הייתי הולך על הראוטר החדש של D-LINK המשלב בתוכו כבר את המודם וחוסך בכך את ה"מגדל" של מודם ועליו ראוטר.
בזק בינ"ל הינה החברה היחידה כיום המאפשרת חיבור ללא חיוג וללא כל תשלום מיוחד, אצל 012 ו-013 זאת אפשרות הכרוכה בתשלום (או בטון של איום קל) ושתי ה"מובילות" האחרות (אינטרנט זהב ונטוויז'ן) אינן מאפשרות זאת כלל.
אגב, אני הייתי הולך על הראוטר החדש של D-LINK המשלב בתוכו כבר את המודם וחוסך בכך את ה"מגדל" של מודם ועליו ראוטר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
מניסיון רשת אלחוטית זה פשוט נהדר, אתה יכול לשתף משאבים בבית כך שאתה יכול להחזיק צורב אחד, סורק אחד, מדפסת אחת, דיסק קשיח ענק אחד ........ וחיבור אינטרנט אחד
אני מכיר חבר שהוא והשכן שלו קנו בייחד ומשתפים חיבור רשת אלחוטי וחוסכים ככה כסף.
לפני כחצי שנה קניתי ראוטר אלחוטי של ASKEY מדגם RTA 300 במכירה פומבית זה היה 449 או 499 ... לא זוכר בדיוק, בכל מקרה הוא כולל מודם ADSL פנימי תמיכה בפרוטוקולים PPOe/a פיירוול פנימי וכמובן יש לו 4 חיבורי רשת 10/100 וחיבור USB אחד.
אם יש לך רשת קיימת הוא גם יכול לשמש ב "גשר"
הבעיה היחידה שאולי תפריע לך היא שהוא רק 802.11B ולא הG המהיר יותר, יש בעיה נוספת אבל לא נראה לי שהיא תפריע לך והיא שהאבטחה למשאבי רשת היא רק בעזרת כתובת MAC של כרטיס הרשת והוא תומך בפרוטוקול הצפנה WEP 128BIT ולא בפרוטוקול ה"מאובטח יותר" WPA.
יש עשרות דגמים של חברות מתחרות שאני מאמין שהם טובים באותה מידה וניתן להשיג אותם במכרזים במכירים טובים, רשת אלחוטית זה איכות חיים וחבל להתעסק עם עדכוני מודמים וכדומה.
אני מכיר חבר שהוא והשכן שלו קנו בייחד ומשתפים חיבור רשת אלחוטי וחוסכים ככה כסף.
לפני כחצי שנה קניתי ראוטר אלחוטי של ASKEY מדגם RTA 300 במכירה פומבית זה היה 449 או 499 ... לא זוכר בדיוק, בכל מקרה הוא כולל מודם ADSL פנימי תמיכה בפרוטוקולים PPOe/a פיירוול פנימי וכמובן יש לו 4 חיבורי רשת 10/100 וחיבור USB אחד.
אם יש לך רשת קיימת הוא גם יכול לשמש ב "גשר"
הבעיה היחידה שאולי תפריע לך היא שהוא רק 802.11B ולא הG המהיר יותר, יש בעיה נוספת אבל לא נראה לי שהיא תפריע לך והיא שהאבטחה למשאבי רשת היא רק בעזרת כתובת MAC של כרטיס הרשת והוא תומך בפרוטוקול הצפנה WEP 128BIT ולא בפרוטוקול ה"מאובטח יותר" WPA.
יש עשרות דגמים של חברות מתחרות שאני מאמין שהם טובים באותה מידה וניתן להשיג אותם במכרזים במכירים טובים, רשת אלחוטית זה איכות חיים וחבל להתעסק עם עדכוני מודמים וכדומה.
אחד בפה, אחד בלב!!! וחשוב לדייק...
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
!Know guns, know peace and safety
!!!No guns, no peace nor safety
Webart כתב:איתמר שלום,
Webart, אתה יכול להסביר מה כוונתך בחיבור ללא חיוג ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
על מה הם מדברים לעז*** ?
או יותר נכון באיזו שפה ?
חיבורים,ROUTER,..... זה לא משהו בסינית ?
לאאאאאאאא ,לא נראה לי ,סינית אולי הייתי מבין
או יותר נכון באיזו שפה ?
חיבורים,ROUTER,..... זה לא משהו בסינית ?
לאאאאאאאא ,לא נראה לי ,סינית אולי הייתי מבין
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

Gimel כתב:באינטרנט בכבלים של בזק בינ"ל אין צורך בקישור VPN.
המודם תמיד מחובר לאיטרנט ומקצה כתובת IP לכל מחשב שמתחבר אליו (כמו ראוטר).
זו הצורה שבה אני מחובר...
אני לא יודע מה איתכם, אבל מבלי שה-ROUTER שלי יתחייג ב-PPPOE ויזהה את עצמו עם שם המשתמש והסיסמא שבזק סיפקו לי כשהתחברתי אליהם אין לי שום חיבור לאינטרנט. אז מישהו יכול להסביר איך אפשר לעבוד בלי זה?
לגבי מה שגימל אמר, יכול להיות שזה עובד ככה, אבל אם זה נכון אז בזק יוצאים ממש פראיירים. כתובת IP חיצונית וחוקית זה משאב יקר שעולה לבזק כסף. גם ככה מרחב הכתובות החוקיות הולך ומצטמצם ככל שאנשים מתחברים יותר. בצורה כזו כל מחשב שמתחבר לרשת יקבל כתובת חיצונית חוקית וזה נראה לי פשוט בזבוז איום!
זהו בדיוק התפקיד של ROUTER,
1. ליצור רשת פנימית בעלת מרחב כתובות "בלתי חוקי"
2. לקחת את כל התעבורה לאינטרנט ברשת הפנימית הזו ולנתב אותה בצורה יעילה לאותה הכתובת החוקית היחידה שקיבלנו (למעשה היא נקודת היציאה שלנו לאינטרנט)
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד