פטירה - המשך, לצערי
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
פטירה - המשך, לצערי
תקציר הפרקים הקודמים:
אבי נפטר, השאיר אקדח - ברשיון עד פטירתו,
בפורום הבהרתם לי שהרשיון פג ברגע הפטירה ויש להפקידו במשטרה.
הלכתי למשטרת כפר-סבא, שם השוטר חג'ג' לא היה מוכן לקחת את האקדח מכיוון שכפר-סבא אינה מקום מגורי.
פרק קודם ונוכחי:
התקשרתי למשטרת נתניה, השוטרת הנחתה אותי להגיע ביום שני או רביעי בבוקר לשוטר אורן.
היום חזרתי מהשוטר אורן, והנשק בידי...
הוא לא היה מוכן לקחת את האקדח מכיוון שאין ברשותי תעודת פטירה.
הוא צודק, אבל זה מכיוון שבמשרד הפנים זה לוקח 10 ימי עבודה - שעוד לא תמו. וגם צריך ללכת לשם לקחת את התעודה.
לא היה לו פתרון בשבילי: "תשים את הנשק בכספת בבית".
אולי כדאי שבמקום שאני אתרוצץ, אני אחכה שהמשטרה תבוא אלי...
אבי נפטר, השאיר אקדח - ברשיון עד פטירתו,
בפורום הבהרתם לי שהרשיון פג ברגע הפטירה ויש להפקידו במשטרה.
הלכתי למשטרת כפר-סבא, שם השוטר חג'ג' לא היה מוכן לקחת את האקדח מכיוון שכפר-סבא אינה מקום מגורי.
פרק קודם ונוכחי:
התקשרתי למשטרת נתניה, השוטרת הנחתה אותי להגיע ביום שני או רביעי בבוקר לשוטר אורן.
היום חזרתי מהשוטר אורן, והנשק בידי...
הוא לא היה מוכן לקחת את האקדח מכיוון שאין ברשותי תעודת פטירה.
הוא צודק, אבל זה מכיוון שבמשרד הפנים זה לוקח 10 ימי עבודה - שעוד לא תמו. וגם צריך ללכת לשם לקחת את התעודה.
לא היה לו פתרון בשבילי: "תשים את הנשק בכספת בבית".
אולי כדאי שבמקום שאני אתרוצץ, אני אחכה שהמשטרה תבוא אלי...
- סליקאי ארד
אני במקומך לא הייתי דואג כל כך כי למשטרה יש צרות גדולות יותר מאשר לחפש אזרח שמנסה להחזיר את נשקו של אביו שנפטר.....
אבל מצד שני הייתי דואג שיהיה לי תיעוד ורישום של כל מה שעשית וכל מה שקרה.
ז"א בכל ביקור שלך בתחנת המשטרה תדרוש מהם סיכום/מזכר בכתב עלניר של המשטרה חתום על ידם.
"... הנ"ל התייצב במשטרה כדי להפקיד אקדח מסוג X מסת"ב 1234 ונשלח לתחנת המשטרה באיזור מגוריו של אביו המנוח..."
"...הנ"ל התייצב בתחנת המשטרה כדי להפקיד אקדח מסוג X מסת"ב 1234 ונשלח לביתו כדי להמציא תעודת פטירה...."
אם הם לא יהיו מוכנים לתת לך את האישורים האלה, תתעקש להגיע עד למפקד התחנה - ובכל מקרה תדאג בפעמים הבאות להביא איתך עד בלתי תלוי.
אני גם ליתר ביטחון הייתי מתעד את הדברים האלה ומפקסס אותם למשרד הפנים מחלקת הרישוי.
א.
אבל מצד שני הייתי דואג שיהיה לי תיעוד ורישום של כל מה שעשית וכל מה שקרה.
ז"א בכל ביקור שלך בתחנת המשטרה תדרוש מהם סיכום/מזכר בכתב עלניר של המשטרה חתום על ידם.
"... הנ"ל התייצב במשטרה כדי להפקיד אקדח מסוג X מסת"ב 1234 ונשלח לתחנת המשטרה באיזור מגוריו של אביו המנוח..."
"...הנ"ל התייצב בתחנת המשטרה כדי להפקיד אקדח מסוג X מסת"ב 1234 ונשלח לביתו כדי להמציא תעודת פטירה...."
אם הם לא יהיו מוכנים לתת לך את האישורים האלה, תתעקש להגיע עד למפקד התחנה - ובכל מקרה תדאג בפעמים הבאות להביא איתך עד בלתי תלוי.
אני גם ליתר ביטחון הייתי מתעד את הדברים האלה ומפקסס אותם למשרד הפנים מחלקת הרישוי.
א.
- תרמתי למען הסליק
Webart,
רשיון האקדח אינו בתוקף, שכן תוקפו פג עם מות בעליו. הרשיון ניתן לבעלים, לצורך נשיאתו של כלי יריה או אחזקתו, ולא לאקדח עצמו.
לפיכך סוחר נשק לא יהיה רשאי לאחסן את הנשק אצלו, שכן דבר ראשון הוא ידרוש לראות את הרישיון וכן תעודה מזהה של בעליו שהוא המפקיד.
מאידך, איני בטוח כי מרגע שנפטר האב הופך בנו, באופן אוטומטי, למחזיק (ללא רישיון) בנשק, כל עוד לא העביר, פיזית, את האקדח לרשותו.
אם האקדח מצוי בבית האב בצורה מאובטחת, למשל בכספת, אולי עדיף להשאירו שם, על מנת שלא להחשב למחזיק ללא רישיון, (כל עוד אין בכך חשיפת הנשק לגניבה) ולדווח על כך מיידית לתחנת משטרה.
רשיון האקדח אינו בתוקף, שכן תוקפו פג עם מות בעליו. הרשיון ניתן לבעלים, לצורך נשיאתו של כלי יריה או אחזקתו, ולא לאקדח עצמו.
לפיכך סוחר נשק לא יהיה רשאי לאחסן את הנשק אצלו, שכן דבר ראשון הוא ידרוש לראות את הרישיון וכן תעודה מזהה של בעליו שהוא המפקיד.
מאידך, איני בטוח כי מרגע שנפטר האב הופך בנו, באופן אוטומטי, למחזיק (ללא רישיון) בנשק, כל עוד לא העביר, פיזית, את האקדח לרשותו.
אם האקדח מצוי בבית האב בצורה מאובטחת, למשל בכספת, אולי עדיף להשאירו שם, על מנת שלא להחשב למחזיק ללא רישיון, (כל עוד אין בכך חשיפת הנשק לגניבה) ולדווח על כך מיידית לתחנת משטרה.
- סליקאי כסף
יש לך 30 ימים להפקיד את הנשק במשטרה, במידה ולא תצליח בפרק הזמן הזה, לארגן את המסמכים הדרושים, גש למשטרה ותדרוש להפקיד את האקדח אצלם, ואז גם תגיע עד מפקד התחנה.
בינתיים, שב בבית ותמתין לתעודת הפטירה. עם תעודת הפטירה, גש לתחנת המשטרה והפקד אותו שם (וזה ממש לא משנה אם הרשיון בתוקף או לא).
בינתיים, שב בבית ותמתין לתעודת הפטירה. עם תעודת הפטירה, גש לתחנת המשטרה והפקד אותו שם (וזה ממש לא משנה אם הרשיון בתוקף או לא).
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
- סליקאי זהב
לפני הקבורה מקבלים רשיון קבורה!!!
ולא תעודת פטירה , זה נעשה בהמשך לאחר הקבורה ולאחר השבעה...
(הרופא מוציא תעודת פטירה ואם אין למשטרה התנגדות "חשד לפלילים" אז מוציאים רשיון קבורה על פי התעודה של הרופא . "במשטרה רוצים רק תעודת פטירה של משרד הפנים" )
לידיעתכם!
ולא תעודת פטירה , זה נעשה בהמשך לאחר הקבורה ולאחר השבעה...
(הרופא מוציא תעודת פטירה ואם אין למשטרה התנגדות "חשד לפלילים" אז מוציאים רשיון קבורה על פי התעודה של הרופא . "במשטרה רוצים רק תעודת פטירה של משרד הפנים" )
לידיעתכם!
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....
-----------------------------------
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....
-----------------------------------
- תרמתי למען הסליק
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד