מי מכיר אטמור (ולא, זה לא אקדח :lol: )

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

מי מכיר אטמור (ולא, זה לא אקדח :lol: )

על ידי Hungarfield » 07 ינואר 2005, 13:10

שלום לפאנל המומחים שלנו.
והיום, בתוכניתנו "הכה את המומחה", אני מארחים את המאזין הונגארפילד.
"שלום למומחים! הדוד בדירתי (דוד חשמלי, כ-60 ליטר, השוכב לו באינרסול) כנראה לא תקין - מספיק למקלחת של 5 דקות בלבד. היות ואצלי יש הרבה מה לרחוץ, שקלתי פתרונות חלופיים. אחד מהם (חוץ מלהחליף דוד) הוא להתקין בדירה אטמור - מחמם מים חשמלי בהספק של 5 קילוואט.
שאלתי היא: האם למישהו יש נסיון עם המכשיר, ויכול לומר לי אם זה פתרון מספק למקלחת? אני אוהב מקלחות ארוכות חזקות וחמות (+דרושות), והעניין קריטי עבורי... תודה מראש!"
תודה למאזין, ועכשיו לתגובות...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי itamar » 07 ינואר 2005, 13:32

מה זה לא תקין??

כל עוד הדוד שלך לא נוזל אז הוא תקין ביותר..... לפני שאתה שוקל ללכת לפתרונות יקרים כמו אטמור או החלפת דוד, כדאי שתקרא לחשמלאי שיבדוק את הדברים הבאים:

1. הטרמוסטט של הדוד...יכול להיות שהוא פשוט גמר את החיים שלו והוא מזייף
2. יכול להיות שנשרפו כמה סלילים בגוף החימום של הדוד וצריך להחליף אותו (באותה הזדמנות לא מזיק להחליף טרמוסטט)
3. אם אתה רוצה להנות משיפור יותר רציני, אתה יכול לבקש שיחליפו את השרוול שנמצא בתוך הדוד -- קרוב לוודאי שהוא מכוסה בהרבה אבנית. אתה יכול גם לבקש שיתקינו לך שרוול לחימום מהיר -- אבל שמעתי שזה מגביר את הבלאי של הדוד.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אטמור??!!

על ידי קומפאונד » 07 ינואר 2005, 14:41

שלום לך!

מנסיוני אני לא ממליץ על אטמור!
אומנם המים חמים אבל יוצאים "דרדלה" ולא זה לא קשור ללחץ מים!
וחוץ מזה מבחינה בטיחותית המכשיר הזה פשוט מפחיד!!!
איתמר למה ככה? מה זה שרוול??? תגיד פלאנז' שכולם יבינו :D

קומפאונד
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 07 ינואר 2005, 15:08

פלאנג' הוא לא שרוול. פלאנג' הוא (היא) טבעת מתכת, בעניין הדודים הפלאנג' היא טבעת המתכת אליה מחובר גוף החימום.

הונגרפילד,

תקנה גוף חימום חדש ושרוול מאיץ לחימום המים, הנה פרטים :

http://www.water.co.il/Index.asp?Catego ... icleID=108

העיקרון של המתקן - חימום המים נעשה בתוך חלל קטן יותר מאשר כל הדוד, ולכן החימום מהיר יותר.

העלות נעה בין 80 ל 160 ש"ח לערך. ממליץ לגשת לחנויות חשמל מקצועיות כמו לב אופיר, היפר רוזנפלד, חשמל השרון וכו'.

ההתקנה - אם יש לך קצת חוש טכני (חוש אורטופדי / פתלוגי ?) אפשר בהחלט לעשות לבד, מנסיון.

www.water.co.il

בהצלחה ותיזהר אחרי ההרכבה שלא להיכוות מהמים...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מנסיון....

על ידי עדן23 » 07 ינואר 2005, 16:05

מנסיון אישי (יש לי בבית) עם אטמור זה נחמד אם נתקעת בלי מים חמים חוץ מזה לא כל כך מומלץ בעיקר בגלל הסיבה שטמפרטורת המים תלויה בזרם המים

זרם מים גבוה-טמפרטורת מים נמוכה והפוך...

דוד של 120 ל' עם מחמם מים מהיר (מומלץ שיהייה גם חשמלי וגם שמש)
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 07 ינואר 2005, 16:09

אם יש בעיה של מים קשים (הרבה אבנית) המאיץ יגרום להצטברות אבנית שיכולה להשבית את הדוד תוך זמן קצר. תבדוק אם יש מחממי מים כמו אטמור בעלי הספק גבוה יותר ?!
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי הצעדן » 07 ינואר 2005, 16:14

5 KW כנראה לא מספיק. הנה, יש של 12.5 KW

http://www.atmor.co.il/hinline.html
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי יונה » 07 ינואר 2005, 16:38

בד"כ מצריך התקנה של תלת פאזי :cry:
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יאיר אדרי » 07 ינואר 2005, 17:23

לא אטמור. הסיבות.: לחץ המים במקלחת צריך להשמר לאחור בכדי שהוא יחמם ולכן הספיקה של המים למקלחת עצמה קטנה יותר ממש לא נעים להתקלח עם מעט מים.
התקנה דורשת כבל חשמל ישר מלוח החשמל וכמו כן צריך להתקין מפסק נפרד בלוח. ומנסיון מכשיר שאוהב להסתם באבנית ולא הוכיח את עצמו .

דוד החשמל שלך: עם צריך גוף חימום ושרוול חדש אזי ההוצאה של החלק של חברת חומי + טרמוסטט עולה לא יותר מ100 ש"ח להרכבה בדרך כלל צריך בעל מקצוע.(במידה ויש לך ידע מוקדם ואו תעודת חשמלאי (לפרוטוקול) שלוש חוטים לניתוק אחרי וידוא מפסק מורד בלוח החשמל ניתוק המים לדוד פתיחת 6 או 8 ברגים 14 מ"מ הוצאת הגוף והפלאנש הישן ושאריות האטם ניקוי עם היד של שאריות האבנית מתוך הדוד אפשרי גם לשטוף עם המקום מאפשר. הרכבה של החדש לפי הוראות הכתובות כיווני חורים וכדומה סגירה מוצלבת של הברגים היטב מילוי מים בדיקת נזילות (ניקוז אוויר מאחד מברזי הבית , להוריד המסננת מהברז שממנו מנקזים האוויר והמים מכיוון שיגיע אבן יחד עם גל המים הראשון) במידה ותקין לחבר חשמל לפי הוראות לטמוסטט וממנו לגוף החימום כיוון טמפ לא יותר מ70 צלזיוס. סגור הכיסוי התחתון הפעל החשמל להדוד והחל להתכונן להתקלח עוד 30דקות אתה במקלחת.

בהצלחה. :!:

אין זו המלצה לבצע לבד :!: והביצוע על אחריות המבצע, יש צורך בחשמלאי בכדי לקבל 100% בטיחות וביטחון.
:!:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי baraks78 » 07 ינואר 2005, 20:52

טוב, אז ככה...

הבעיה הראשונה שלך היה שהדוד שוכב. פתח יציאת המים החמים מהדוד ממוקם בחלקו העליון מהסיבה שמים חמים עולים למעלה. בגלל שהדוד שוכב המים שנמצאים בגובה של הפתח אינם המים החמים ביותר בדוד ולכן אתה לא מקבל את ה"קיטור" שאתה מייחל לו. בכדי לקבל את אותו קיטור יש צורך בהפעלה ארוכה מאוווווווווווווד של הדוד.

לגבי הרכבת שרוול חימום "חמם" בלשון העם, זהו שרוול פלסטיק אשר עוטף את גוף החימום שבדוד, וע"י כך מקטין את הנפח שגוף החימום מחמם. המים החמים שמסביב לגוף עולים למעלה דרך צינור צר יותר ויוצאים ממנו ממש מול פתח יציאת המים מהדוד.
במידה ואתה מתקין שרוול כזה, מומלץ מאוד (!!!) להתקין פילטר מסנן אבנית לפני הדוד אחרת השרוול וגוף החימות שבתוכו יסתמו מהר מאוד באבנית וכך מעבר לניטרול אפקט החימום של הדוד, אתה גם מסתכן בשריפתו של גוף החימום.

לבסוף, אין לי ניסיון עם מחמם המים החשמלי שהזכרת, אבל שכן שלי התקין מחמם מים ע"י גז (לטענתו תוך 30 שניות יוצא קיטור מהברז ללא ירידת לחץ), והוא מאוד מרוצה, כך שאולי כדאי לך לבדוק את האופציה הזאת עם ספק הגז הביתי שלך.

בהצלחה,
ברק.

נ.ב.
לדעתי עדיף לך להזמין איש מקצוע שיבצע את החלפת גוף החימום (אם תחליט על זה) מכיוון שמים וחשמל לא מסתדרים טוב ביחד (בלשון המעטה)...
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Hungarfield » 07 ינואר 2005, 21:58

אז ככה:
את הדוד ראה כבר איש מקצוע, חיכך בראש (אני עדיין שומע את הרעש שזה עשה). הוא ויסת את הטרמוסטט, כיוון את הדוד, ועשה גם וודו, ריקוד גשם קטן (אך חינני) והילינג. כל זה לא נתן לי מים חמים בכמות נורמלית.
היות והדוד שוכב, קשה להתקין לו מאיץ נורמלי, ואם כן צריך - אני בטח ובטח שלא אנסה להתקין אותו (כי כשאני מנסה לפתח חוש טכני, זה באמת הופך מהר מאוד לפתולוגי). אני אשאיר את הבעיה לבעלת הדירה, כי אני רק שוכר קטן.
לגבי מתקן החימום בגז - את זה אני מכיר - היה לי כזה בהונגריה ולכן ההורים שלי לקחו אחד כזה כאן בארץ. הבעיה היא שאני בדירה שכורה, ובעלת הבית לא תשקיע בחיים במשהו כזה.
הברירה שלי היתה בין אטמור (שקיויתי הוא כמו במחמם בגז רק חשמלי), לבין שיפוץ/החלפת הדוד.
לאור התגובות כאן - אני לא אקח אטמור, ואלך על דוד.
תודה לחברי הפאנל שלנו, ונתראה בשבוע הבא, באותה השעה 8)
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי נועם » 08 ינואר 2005, 20:57

אולי תנסה לאתר במכרזים של משרד הביטחון "גייזר" משומש במצב טוב ? :D
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יאיר אדרי » 08 ינואר 2005, 21:01

ראיון לא רע . לא האמנתי שעדיין יש בצבא כאלא עד שביתי שמשרתת עכשיו סיפרה לי שבבסיס מסויים שהיתה היה גייזר... :lol: :cry: :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 09 ינואר 2005, 16:46

אם חימום מלא של הדוד לא מספק כמות נאותה של מים חמים, מה עוסים?

אם הדוד נראה תקין ולא נוזל, פתח אותו, הוצא ממנו כמה קילו אבן שממלאים את החלל, החלף למחמם מהיר ( לא משמעותי בדוד קטן), וודא שהגומיה שאוטמת את הפלנג' שלימה, סגור.

לרוב הבעיה זה האבן שמצטברת סביב גוף החימום ומונעת את חימום המים בדוד.
האבן גם תופסת נפח מהדוד ומקטינה את כמות המים שבו - משמעותי ביותר בדודים קטנים.

אטמור: מתאים לכיור לשטיפת 5 ספלי קפה.
לא שווה כלום למיקלחת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי doron-30 » 09 ינואר 2005, 17:59

Hungarfield

על תתקן שום דבר על חשבונך ,בעלת הדירה חייבת למסור לך דירה תקינהלחלוטין.
גם לא את השקע שבמטבח,
על תתקין אטמור לא שווה תהשקעה.

ביי דורוןן
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד