ברשותכם האדיבה יש לי שאלה

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

ברשותכם האדיבה יש לי שאלה

על ידי ויקטור » 13 יולי 2005, 21:51

עכשיו שאני בפנסיה ומנהל לעצמי חברה קטנה של עבודות עפר עם שלושה שופלים ושני בגרים, השנה התחלתי ללמוד בקתדרא למבוגרים בטבריה במסגרת לימודים בנושא כלכלה ומנהל עסקים (אני רוצה להרחיב ידיעותי בנושא כלכלה ומנהל עסקים כי אני מחזיק עסק לעבודות עפר למי שלא זוכר) ובשיעורים האחרונים קצת הלכתי לעיבוד עם החומר של הססטיסטיקס או איך שקוראים לזה.. (זה בה מהשפה היוונית ? )

יש לי כמה שאלות ואני מבקש שיענה לי רק מי שבאמת אבל באמת מבין בזה כי אני צריך הסברים : (הנכד שלי לומד באוניוורסיטה אבל התייאש מלהסביר לי) אני מבקש להסביר לי בשפה פשוטה ובדוגמאות ציוריות על מנת שאבין ואוכל להמשיך במקצוע בלימודים.

1. מה זה "ממוצה" ?

2. מה זה "תוחלת" ?

3. מה זה "איקס גג" ?

4. מה זה "מיו" ?

5. מה ההבדגל בין "פאראמטר" ובין "ססטיסטי" ?

שוב בבקשה דוגמאות והסברים ממי שמבין באמת ולא לחרב לי את הראש כי חם בימים האלו בטבריה וגם חם בכינרת.

הרבה תודה למי שיענה ואצליח להבין

ויקטור ב.ע.
דור מחדש ויוצר איננו זורק אל גל האשפה את ירושת הדורות. שיש בה כדי להזין את נפש הדור מחדש. ברל כצנלסון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 13 יולי 2005, 23:57

וחוץ מזה אתה יודע הכל ???????
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי trooperglock » 14 יולי 2005, 04:42

הלו.......... זה רדיו?

איך קוראים לצ'ופציק של הקומקום............ :?: :?: :?:

ויקטר.......... כאן זה פורום נשק.............. תשאל הדק, צינה. קפיץ מחזיר......... :lol:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: ברשותכם האדיבה יש לי שאלה

על ידי itamar » 14 יולי 2005, 06:44

ויקטור כתב:1. מה זה "ממוצה" ?

2. מה זה "תוחלת" ?

3. מה זה "איקס גג" ?

4. מה זה "מיו" ?

5. מה ההבדגל בין "פאראמטר" ובין "ססטיסטי" ?

iיקטור ב.ע.

1. ממוצע זה סכום כל הערכים של מדגם מסוים מתוך אוכלוסיה מסוימת חלקי מספר המשתתפים במדגם . לדוגמא, אתה יכול לקחת 10 חברים מתוך 1800 החברים בסליק, ולשאול אותם על המשקל שלהם. אתה מחבר את כל המשקלים ומחלק ב-10 וקיבלת את המשקל הממוצע.

2. תוחלת זה למעשה הממוצע של כל האוכלוסיה. לדוגמה תיקח את כל המשקלים של כל 1800 חברי הסליק, תחבר אותם ביחד ותחלק ב-1800

3. X גג לרוב משמש לסימון ממוצע

4. מיו לרוב משמש לסימון תוחלת (לפחות בסדרות מרקוב ותהליכי לידה ומוות)

5. לגבי פרמטרים, תן לי דוגמא של שאלה ואני אסביר לך. פרמטרים הם לרוב סמלים שאתה משתמש בהם במקום קבועים מספריים, להבדיל ממשתנים. לדוגמא, נוסחא של בינום:
aX^2 + bX + c

אז: a, b,c הם פרמטרים של המקדמים של הבינום
ו-X הוא המשתנה.

זה פחות או יותר מה שאני זוכר מהתואר שלי במתמטיקה מלפני 20 שנה....

א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 14 יולי 2005, 12:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 14 יולי 2005, 06:45

תום יקירי,

הפורום הזה מיועד גם לשאלות מסוג זה, ולא רק נשק.
(אחים לנשק... אחים.....)

אני בטוח שהקולונל יוכל לענות לך ללא בעיה (כי הוא קולונל, ואני בקושי טוראי)...
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיקה מוני » 14 יולי 2005, 07:57

שלום אחות שלי מה קוראים ויקטור
אני לזכור זה חומר מה למדתה בפוליטכניקה בשביל צוללה.

אני לקלוט זה ראש בשביל אתה ואני מסבירה.
מחבה זה טלפון ולשמוע:

ממוצא, זה קאילו אתה לוקחת 10 אנשים ואמרת להם אומדת בשורה. נותנת לכל אחד זה צ'פחה. אחשיו, אתה סופרת כמה אנשים מחזיר לך זה בעיטה בבצים כי אתה נותנת להם צ'פחה.
אחשיו, אתה מחלקת את מספר אנשים נותנת לך בעיטה בבצים, מחלקת ב 10, אתה מקבלת זה ממוצא של כמה אנשים מחזיר לך בעיטה בביצים אם אתה נותנת להם צ'פחה. קפיש ?

תוחלת ויקטור קומרנד, זה טיפה יותר מסובכת.
נגיד אתה כבר לדעת מה זה ממוצא. עכשיו יש לך וריאנט (משתנה) מה קוראים אותו כמה פיתה עים שווארמה אתה לאכול בשווארמה של סרגי בטבריה (אני להגיד לך, זה זרגי, בן של דודה של לאוניד, לעשות שווארמה אוד ברוסיה...זה בומבה).
בקיצור, זה וריאנט יכול מקבלת ערכים. אבל מה, זה סרגי לא פריאר, הוא לדאת אתה מגיע בשביל מסטלבט אליו, הוא לדאת שאתה קמצן אש, והיסתברות אתה מזמין פיתה אחד זה 50% (אחוזות), הסתברות אתה מזמין 2 פיתה שווארמה זה 30 אחוזות, והסתברות אתה מזמין 3 פיתה שווארמה - אם אתה מאוד רעב זה 20% אחוזות. אתה מבין זה ויקטור אח שלי. זה סרגי כבר לדעת שאתה אף פעם לא מזמין יותר מ 3 פיתות אז הו מחשבת זה תוחת ככה.
1X0.5+2X0.3+3X0.2=1.7 יענו, 1.7 זה תוחלת של פיתות אתה לאכול אצל סרגי לפי הסתברות של סרגי.

אתה לשאול זה X גג ?
אני לסביר ויקטור. תחשוב אתה לשבת בחוף של טבריה. מסביב יא ויקטור, יש מסביב ויקטור 100 בלונדיניות, מה 3 מהם זה לשבת לך על ברכיים (לא לגיד ויקטור אני לא מסדרת אתך :lol: ), אז אכשיו, X גג זה 97, יאנו, כמה בחורות זה לא לשבת על רגלים שלך (בטח לא אהבת גברים קשישים). אתה להבין זה ויקטור, זה כאולו משלים של 100 בלונדיניות. זה כאילו כל השאר מה לא לצאת לך מהם שום דבר בלילה ויקטור. אבל בחיאט זה ויקטור, אני לקלוט אתה מרגע ראשון, אני מכיר זה ראש כחולה אתה, אתה בטח שואלת למה רק יש 100 בלונדיניות, יש הרבה יותר...טוב חביבי, כאן זה נכנסת מושג חדשה מה קוראים לה מרחב מדגםן יא ויקטור. אני לעשות מרחב מדגם זה רק 100 בלנדיניות מה להיות בחוף לידו בטבריה...

מיו ?? - אני לדאת ככה עושה חתולה, לא

אתה לשאול הבדל בין פרמטר וסטטיסטי ?
אני ויקטור יכולה עונה לך זה, רק אם אתה יכולתה עונה לי קודם מה הבדל בין צוללה גרעינית מאפולה ומיכאל ג'ורבצ'וף עם מלפופון באוזן.

אם אתה לרצות זה ויקטור חבר שלי, אני חזרת מצוללה בחופש מחר, אני להסביר לך על קוס של תה בפריסקופה. גם אישה של לאוניד זה למסורתה דש חמה במיוחד לנכדה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ארנון » 14 יולי 2005, 10:49

צונזר לבקשת הקהל
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי AlexiS » 14 יולי 2005, 13:21

מיקה מוני,
אתה שככתי STANDARD DEVIATION וסטיה מותרת מנורמל לחברים בא סליקה .
ומה זה - מפצה סטיה בה אקדחולוגיה. לא לפי דרוין (Charles Darwin ) :lol:
:lol: :lol: :lol:

בבקשה בה אוטו סגנונה...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דרור_ע » 14 יולי 2005, 14:56

טוב... התבקשתי ע"י מישהו שהוא יותר שמן ממני (אני מקווה שלא לאורך זמן) אז אני נאלץ לענות... :)
ממוצע: כמו שכבר הוסבר קודם - סכום הערכים מחולק בגודל המדגם. הדוגמא של המשקלים בסליק היתה נכונה. דוגמא נוספת - הממוצע של 7,2,6 הוא: 5 כי 7+2+6=15 ואז 15/3=5 - 3 הוא גודל המדגם.

איקס גג: תלוי באיזה הקשר - בסטטיסטיקה והסתברות מקובל לסמן ב- X גג את הממוצע. הדוגמא עם 100 הבחורות, למרות היותה מעניינת מאוד מתארת שימוש אחר בסימון של גג והוא בא מתורת הקבוצת ומציין את המשלים ואז הדוגמא מדוייקת.

תוחלת: זה מונח קצת מסובך יותר, הדוגמא הנוגעת לכלל המדגם נכונה אם כי אינה שלמה. אני חושש שקצת יקשה עליי להרחיב בדבר משום שצריך להציג את המונח משתנה מקרי. אבל בגדול: התוחלת של משתנה מקרי X היא סכום של הערכים האפשריים של המשתנה וכל אחד מהערכים כפול בסיכוי שלו. אם תהיה ממש דרישה אני אציג דוגמא.

מיו: אכן ידועים מקרים בהם זהו קולו של החתול אך בסטטיסטיקה והסתברות מדובר על סימון מקובל לתוחלת.

פרמטר: בד"כ מציין משהו לא ידוע אך שאינו יכול להשתנות, לאמור ערכו קבוע.

משתנה: כשמו כן הוא. מייצג ערך שאנו לא יודעים מהו אך יכול להתשנות. למשל נוכל לציין באיקס את משקלו של חבר סליק כלשהו.

בהצלחה בבחינות 8)
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ויקטור » 14 יולי 2005, 20:09

תודה תודה תודה לכולם, אני מודה לכולם ובמיוחד למיקא מוניה שהיטיב להסביר את עמדתו.

אגב, אין בטרביה שווארמה ציון יש אחר, אבל טעים.

תודה תודה תודה גם לדוקטור דרור עין ולאיתמר הנכבדים, שהקדשתם מזמנכם על מנת להסביר לי.

אני מזמין אותכם לעיר שלי, טבריה, עיר נמוכה עם חום גבוה.

ויקטור.

הנה קצת מנופה של עיר :

תמונה

תמונה

ובשביל הבחור עם השווראמה, הנה תמונות שצילמתי בשבוע שעבר :

תמונה

והנכד שלי שלא הצליח להסביר לי מה זה המושגים הללו שהסביר לי טוב כל כך מיקא מוניה, ביקש לשלוח לו תמונה שלו אוכל שאוורמה :

תמונה
דור מחדש ויוצר איננו זורק אל גל האשפה את ירושת הדורות. שיש בה כדי להזין את נפש הדור מחדש. ברל כצנלסון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד