לא קשור ישירות בנשק - שאלה על נשיאת מצלמה דיגיטלית
לא קשור ישירות בנשק - שאלה על נשיאת מצלמה דיגיטלית
סליקאים יקרים,
את השאלה הבאה אני בחרתי לפרסם ב"אחים לנשק" כי לא חשבתי על מקום טוב יותר לעשות זאת.
האם לדעתכם נשיאה של מצלמה דיגיטלית ושימוש בה עשויים לעזור במניעת פשיעה או הפחתתה?
דוגמה לכך היא צילום חשודים ב"איסוף מודיעין לקראת פריצה" ואנשים לא מוכרים, מבלי ליצור איתם מגע, רק שהם עשויים לדעת שהם על המכ"מ.
בתור אזרחים חמושים איננו חותרים ליצור מגע, ואנו לעולם לא נפעיל כוח אלא כתגובה ולא כפעולה מקדימה. אך צילום והסרטה זה סיפור אחר, לכן פתחתי את האשכול.
מה דעתכם על כך? תגובות חיוביות ושליליות אשמח לשמוע כאחת.
בברכת שבוע טוב,
ליאור
את השאלה הבאה אני בחרתי לפרסם ב"אחים לנשק" כי לא חשבתי על מקום טוב יותר לעשות זאת.
האם לדעתכם נשיאה של מצלמה דיגיטלית ושימוש בה עשויים לעזור במניעת פשיעה או הפחתתה?
דוגמה לכך היא צילום חשודים ב"איסוף מודיעין לקראת פריצה" ואנשים לא מוכרים, מבלי ליצור איתם מגע, רק שהם עשויים לדעת שהם על המכ"מ.
בתור אזרחים חמושים איננו חותרים ליצור מגע, ואנו לעולם לא נפעיל כוח אלא כתגובה ולא כפעולה מקדימה. אך צילום והסרטה זה סיפור אחר, לכן פתחתי את האשכול.
מה דעתכם על כך? תגובות חיוביות ושליליות אשמח לשמוע כאחת.
בברכת שבוע טוב,
ליאור
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 11 ספטמבר 2005, 09:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
- סליקאי זהב

הצעדן כתב:עצם השימוש במצלמה על "אזרחים חשודים" עשוי לשים אותך בקו הראשון.
מודל שיכול לעבוד בשוויץ, אבל בינתיים אני לא מוצא מפעלים לשעוני קוקיות בדפי זהב שלנו (אבל קוקיות יש למכביר).
ברי...
לא בטוח שהבנתי את התגובה שלך... אני חושב שפלאפון משולב מצלמה הוא דבר מאד יעיל בתפיסה ותיעוד בזמן אמיתי של מעשי פשע שנתקלים בהם באקראי ברחוב.
היכולות של המצלמות האלה הולכות ומשתפרות עם הזמן, ולא ירחק היום בו נוכל לצלם איתן תמונות ברזולוציה גבוהה, סרטים באורך סביר, באיכות טובה ובמחיר שווה לכל נפש.
כבר היום יש מספר מקרים בהם צילומים שנעשו על ידי מצלמות פלאפון עזרו למשטרה באיתור עבריינים.
אז מה הקשר פה לשוויץ, שעוני קוקיה ודפי זהב?
א.
- תרמתי למען הסליק

ארנולד,
נראה לי שאתה מחפש בכוח מישהו שיעשה לך "טיפול קוסמטי"... או יספק לך סיבה להשתמש ב"יכולות ההגנה העצמית" שלך.
אני מזמין אותך לניסוי, בוא ותעשה סיבוב צילומים כזה בשוק הכרמל, או בשוק התקווה... נראה אם תצליח לעבור את השוק מצד לצד ולהשאר שלם.
ואתה, שקנאי לפרטיותך בצורה כה ברורה, איך אתה מעלה רעיון שכזה? מעניין מה היה קורה אם האיש האהוב עליך, המאבטח בכניסה לקניון, היה חושד בך ולכן מצלם אותך כדי להקל על הזיהוי העתידי, אם תעורר בעיות.
מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך, לא כך?
נראה לי שאתה מחפש בכוח מישהו שיעשה לך "טיפול קוסמטי"... או יספק לך סיבה להשתמש ב"יכולות ההגנה העצמית" שלך.
אני מזמין אותך לניסוי, בוא ותעשה סיבוב צילומים כזה בשוק הכרמל, או בשוק התקווה... נראה אם תצליח לעבור את השוק מצד לצד ולהשאר שלם.
ואתה, שקנאי לפרטיותך בצורה כה ברורה, איך אתה מעלה רעיון שכזה? מעניין מה היה קורה אם האיש האהוב עליך, המאבטח בכניסה לקניון, היה חושד בך ולכן מצלם אותך כדי להקל על הזיהוי העתידי, אם תעורר בעיות.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
דביר, אדם הנכנס לחצרים, גם לצורך בילוי, קנייה, אינו יכול לצפות שלעולם לא יצלמו אותו. לדוגמה, האנשים שהטמינו פצצת דמה בתחנת האוטובוסים בירושלים זוהו על ידי מצלמות כאלה. ע"ע מצלמות ביטחון בבנקים ובעוד אלפי מקומות. ניסיון מעניין מצדך, בין אם בכוונה או לא, לצייר אותי כאדם צבוע, אך לא בחרת דוגמה טובה.
כמו כן המשפט: "נראה לי שאתה מחפש בכוח מישהו שיעשה לך "טיפול קוסמטי"... או יספק לך סיבה להשתמש ב"יכולות ההגנה העצמית" שלך." שלך תמוה בעיניי. פנ"ה.
כמו כן קשה לי לספור כמה פעמים באתי לתת סיוע למאבטחים בקניונים במסגרת תפקידי במשא"ז.
כמו כן המשפט: "נראה לי שאתה מחפש בכוח מישהו שיעשה לך "טיפול קוסמטי"... או יספק לך סיבה להשתמש ב"יכולות ההגנה העצמית" שלך." שלך תמוה בעיניי. פנ"ה.
כמו כן קשה לי לספור כמה פעמים באתי לתת סיוע למאבטחים בקניונים במסגרת תפקידי במשא"ז.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד,
סליחה אם דברי נקראו בטון הלא נכון, אך כוונתי לא היתה לאיים, או ליצור מתקפה אישית או כל דבר בסגנון זה.
התכוונתי לציין כי:
א. הסיכוי שתצלם אדם (במיוחד אם הוא לא רק נראה עבריין) ואותו אדון יבליג ויעבור על כך לסדר היום, קטן במיוחד ויתכן מאוד כי אף יחמיר את הסיטואציה (שיתכן ולא היתה מתדרדת כלל לולא עניין המצלמה).
במיוחד לאור נסיון שצברתי בשבוע שעבר את צילמתי בעזרת הטלפון שלי נהג שחתך אותי בכביש.
ב. העלתי את עניין המאבטח והפרטיות מכיוון שאתה, יותר מכל חבר אחר באתר, מסתייג מנושא אי-שמירת הפרטיות בפתחי הקניונים, ואם אינני טועה, זה שאף הטביע את שמם "מסדרי הבושה" ולכן עניין נושא הצילום ועידוד "האח הגדול" הצית בי עניין במיוחד.
ג. עדיין אני עומד מאחורי כל שכתבתי, רק רציתי להבהיר כי כנראה ולא ניסית לקרוא את השורות או בין השורות.
תגובתי הנוספת, בפרטי.
סליחה אם דברי נקראו בטון הלא נכון, אך כוונתי לא היתה לאיים, או ליצור מתקפה אישית או כל דבר בסגנון זה.
התכוונתי לציין כי:
א. הסיכוי שתצלם אדם (במיוחד אם הוא לא רק נראה עבריין) ואותו אדון יבליג ויעבור על כך לסדר היום, קטן במיוחד ויתכן מאוד כי אף יחמיר את הסיטואציה (שיתכן ולא היתה מתדרדת כלל לולא עניין המצלמה).
במיוחד לאור נסיון שצברתי בשבוע שעבר את צילמתי בעזרת הטלפון שלי נהג שחתך אותי בכביש.
ב. העלתי את עניין המאבטח והפרטיות מכיוון שאתה, יותר מכל חבר אחר באתר, מסתייג מנושא אי-שמירת הפרטיות בפתחי הקניונים, ואם אינני טועה, זה שאף הטביע את שמם "מסדרי הבושה" ולכן עניין נושא הצילום ועידוד "האח הגדול" הצית בי עניין במיוחד.
ג. עדיין אני עומד מאחורי כל שכתבתי, רק רציתי להבהיר כי כנראה ולא ניסית לקרוא את השורות או בין השורות.
תגובתי הנוספת, בפרטי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
Webart כתב:א. הסיכוי שתצלם אדם (במיוחד אם הוא לא רק נראה עבריין) ואותו אדון יבליג ויעבור על כך לסדר היום, קטן במיוחד ויתכן מאוד כי אף יחמיר את הסיטואציה (שיתכן ולא היתה מתדרדת כלל לולא עניין המצלמה).
דביר,
עובדה שנשארת בחיים אחרי אותה הסיטואציה עם הנהג...
וכמובן אף אחד לא מדבר על לתקוע מצלמה בפניו של עבריין זועם וחם מזג, או לעשות איזה מעשה שעשוי להסלים ולהחמיר סיטואציה מסוימת...
לעומת זאת בתור אזרח שנקלע לסיטואציה פלילית אתה יכול לעשות הרבה מבלי למשוך תשומת ומבלי להחמיר את המצב. המכשירים הם כל כך קטנים ואף אחד בדיוק יודע אם אתה מצלם או מנהל עם מישהו שיחה דרך הדיבורית של המכשיר.
ולהזכירך....לעבריינים לא מגיעה פרטיות...מגיע להם כלא!
א.
- תרמתי למען הסליק

אני מסתובב כ-20 שנים עמ מצלמה באופן קבוע בתיק. יותר מאשר אם הנשק.
בשנתיים האחרונות מצלמה דיגיטלית ולפני כן מצלמת סרט (רוב השנים סרט שחור/לבן)
השימוש העיקרי מעבר לתעוד עודות תוך כדי ביצוע היה תאונות דרכים (לא ברובן ללא השתתפותי הפעילה)
הצילום (ותאמינו לי) נעשה מבלי שהבחינו הסובבים בכך שבוצע. ובמקרה שבו נהג טען שפגעתי בו המצלמה שינתה את דעתו.
נהג שחתך אותי? אני מאט ונותן לו להסתלק לי מהעינים יש לי אישה ושלושה ילדים לחזור אליהם.
אגב בעבר נהגתי אחרת
המצלמה כמו הנשק מוצפנים היטב בכדי למנוע משיכת תשומת לב מהסביבה אך הם שם למקרה הצורך.
אגב (שני) לפני כ -25 שנים תמונה של רמזור חילצה נהג מאחריות לתאונת נהג / הולך רגל ברמזור.
יש לזכור שמי שחתך אותנו בכביש לא יאהב (בלשון המעטה) את הנצחת האירוע בתמונה שיכולה להרשיע אותו ולכן ("חסיד אומות העולם") ינסה לטפל במצלם.
ודי לחכם ברמזים!
בשנתיים האחרונות מצלמה דיגיטלית ולפני כן מצלמת סרט (רוב השנים סרט שחור/לבן)
השימוש העיקרי מעבר לתעוד עודות תוך כדי ביצוע היה תאונות דרכים (לא ברובן ללא השתתפותי הפעילה)
הצילום (ותאמינו לי) נעשה מבלי שהבחינו הסובבים בכך שבוצע. ובמקרה שבו נהג טען שפגעתי בו המצלמה שינתה את דעתו.
נהג שחתך אותי? אני מאט ונותן לו להסתלק לי מהעינים יש לי אישה ושלושה ילדים לחזור אליהם.
אגב בעבר נהגתי אחרת
המצלמה כמו הנשק מוצפנים היטב בכדי למנוע משיכת תשומת לב מהסביבה אך הם שם למקרה הצורך.
אגב (שני) לפני כ -25 שנים תמונה של רמזור חילצה נהג מאחריות לתאונת נהג / הולך רגל ברמזור.
יש לזכור שמי שחתך אותנו בכביש לא יאהב (בלשון המעטה) את הנצחת האירוע בתמונה שיכולה להרשיע אותו ולכן ("חסיד אומות העולם") ינסה לטפל במצלם.
ודי לחכם ברמזים!
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
אגב... (כמה זה יוצא? שלישי במספר?) אל מי יופנו התמונות? משטרת ישראל? עו"ד?
ואם כבר יעשה בהן שימוש - אני לא בטוח שאני רוצה לעמוד מול אותו אחד תחת אפם של מאבטחי בתי המשפט - ואח"כ לעמוד תחת אפו נוטף החימה והזעם...
יחד עם זאת - בלי צל של ספק - אפשריים מצבים בהם תמונה יכולה לשנות את המצב לטובה.
המשך שבוע נפלא,
ואם כבר יעשה בהן שימוש - אני לא בטוח שאני רוצה לעמוד מול אותו אחד תחת אפם של מאבטחי בתי המשפט - ואח"כ לעמוד תחת אפו נוטף החימה והזעם...
יחד עם זאת - בלי צל של ספק - אפשריים מצבים בהם תמונה יכולה לשנות את המצב לטובה.
המשך שבוע נפלא,
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
Webart כתב:ארנולד,
אומנם לא פשוט הוא הדבר.....אבל אפשר להפוך אותו לכזה !!!
"רחוק מהעין רחוק מהלב". כל כך פשוט וכל כך נכון.
הרי כל יום אנו מצולמים ע"י אינספור מצלמות(בנק,קניוןברחוב ועוד), אלא מה - ברוב המקרים אנו לא מייחסים לכך חשיבות או לא יודעים בכלל על הצילום.....
בקיצור ולעניין -
אם באת להרתיע מישהו עם המצלמה - תחשוב פעם נוספת.
(ותוודא שיש לך מסיכה על הפנים ושוטר צמוד).
המצלמה הינה נשק רב עוצמה בידיים הנכונות ובתיזמון המדויק ולכן כל הדיוט יודע שעבירה+תמונה(צילום) = כלא.
(טוב,נו....לכל כלל יש יוצא מן הכלל....).
אבל -
אם המצלמה הינה לגיבוי וכל מטרתך תיעוד והנצחה שקטה,חשאית ופרטית של האירוע,
הרי שהצילום יכול להיחשב כהצלחה גדולה.
אז -
" אל תהיה צודק - תהיה חכם " .
לגבי הצילום החשאי - נעשה בו שימוש יום יומי עם חדירה אדירה לפרטיות.
וזה לפני שהזכרתי חקירות ושאר האזנות.....
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
הכנרתי כתב:האם מבחינה חוקית עצם הצילום נחשב להיתגרות או להיתנהגות שתגובה אלימה (מצד המצולם) עליה תהיה ברת הגנה בבית משפט?
לא, אני לא מתקוון להרביץ לכל אדם או אמוד עם מצלמה, אני רק מלבן את הסוגייה
תנסה לדמיין אותך מטייל עם אישתך והילדים ופתאום מישהו צץ לו מאי שם
ומתחיל לבצע סידרת תמונות עליך,על אישתך והילדים.
אני די בטוח שלא היית נשאר אדיש.
עדיין -
המרחק בין צילום לבין מעשה הנחשב כהתקפה, הינו רב למדי לדעתי
ומעטים המקרים שבית המשפט יכיר בצילום כאקט תוקפני (ע"ע פפראצ'י).
זו דעתי.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
ערב טוב,
רוב המצלמות שמצלמות אותנו בחיי היום מובאות לידיעתנו,קרי קניון ,בנק וכיוצא בזה, ואתה נכנס לתחום הצילום שלהם בידיעה ברורה שמצלמים אותך, אין לנו מה להלין על זה..לא רוצה שיזהו אותך? לבש כובע רחב שוליים ושאר מרעין בישין...
"האח הגדול"? לא, אתה לא האח הגדול,ואני מציע לאף אחד שלא עושה זאת ברשות ובסמכות לנסות לעשות זאת.
מעבר לכך, לפני כחודש הסתובבתי עם מצלמה וצילמתי "בן דוד" שבא לגנוב ממני ברזל,
למרות שאני נראה די "בריון" אני מאמין שאם המשכנע לא היה נתון בפובוס חיצוני.. המפגש היה מסתכם בשן ועין , מבחינתי..
מסקנה? לא נוגע לך? למשפחתך? לפעמים עדיף להמשיך הלאה, ולהגיע הביתה בשלום.
רוב המצלמות שמצלמות אותנו בחיי היום מובאות לידיעתנו,קרי קניון ,בנק וכיוצא בזה, ואתה נכנס לתחום הצילום שלהם בידיעה ברורה שמצלמים אותך, אין לנו מה להלין על זה..לא רוצה שיזהו אותך? לבש כובע רחב שוליים ושאר מרעין בישין...
"האח הגדול"? לא, אתה לא האח הגדול,ואני מציע לאף אחד שלא עושה זאת ברשות ובסמכות לנסות לעשות זאת.
מעבר לכך, לפני כחודש הסתובבתי עם מצלמה וצילמתי "בן דוד" שבא לגנוב ממני ברזל,
למרות שאני נראה די "בריון" אני מאמין שאם המשכנע לא היה נתון בפובוס חיצוני.. המפגש היה מסתכם בשן ועין , מבחינתי..
מסקנה? לא נוגע לך? למשפחתך? לפעמים עדיף להמשיך הלאה, ולהגיע הביתה בשלום.
JOHNDOE
don't hate the player...
hate the game.
don't hate the player...
hate the game.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד