קריאה לעזרה
קריאה לעזרה
עכשיו לאחר שרכשתי אקדח (אמנם זה כבר יותר מחודש אבל רק עכשיו התחילו הבעיות) גיליתי בעיה חדשה, האוניברסיטה העברית, בה אני סטודנט מן המניין לא מאפשרת כניסה עם נשק לתחום האוניברסיטה אלא לאנשי צבא/משטרה, אמנם ניתן להגיש בקשה אבל משיחה עם הפקידה של קב"ט האוניברסיטה נמסר כי בעיקרון דוחים כמעט אוטומטית בקשות מסוג זה
החלופה שניתנת היא הפקדה של הנשק במח' הבטחון אצל הפקידה התורנית (אפשר לקרוא לה מוקדנית) שם הוא מאוחסן בכספת מרובת תאים ואני מקבל טופס הפקדה.
הבעיה היא שאני גר באיזור המרכז ונוסע כל יום לירושלים שם אני גם עובד ולכן אני רוצה לשאת עלי את הנשק, עכשיו מגיע החלק שלכם במתן רעיונות לתירוצים יצירתיים למה צריך לאשר לי להיכנס עם נשק וכיצד לתקוף את החלופה המוצעת של הפקדה אצל הפקידה (זה לא יישים - אם זאת תהיה האופציה היחידה אני אשאיר את האקדח בבית כי זה סיפור של רבע שעה הליכה עד לביטחון ועוד זמן ההמתנה מוכפל ב2 ולפעמים יש גם מעבר בין קמפוסים במשך יום אחד כך שזה שעה שלמה של התעסקות עם הנשק)
החלופה שניתנת היא הפקדה של הנשק במח' הבטחון אצל הפקידה התורנית (אפשר לקרוא לה מוקדנית) שם הוא מאוחסן בכספת מרובת תאים ואני מקבל טופס הפקדה.
הבעיה היא שאני גר באיזור המרכז ונוסע כל יום לירושלים שם אני גם עובד ולכן אני רוצה לשאת עלי את הנשק, עכשיו מגיע החלק שלכם במתן רעיונות לתירוצים יצירתיים למה צריך לאשר לי להיכנס עם נשק וכיצד לתקוף את החלופה המוצעת של הפקדה אצל הפקידה (זה לא יישים - אם זאת תהיה האופציה היחידה אני אשאיר את האקדח בבית כי זה סיפור של רבע שעה הליכה עד לביטחון ועוד זמן ההמתנה מוכפל ב2 ולפעמים יש גם מעבר בין קמפוסים במשך יום אחד כך שזה שעה שלמה של התעסקות עם הנשק)
- סליקאי כסף

בזמנו כשלמדתי שם נכנסתי מהשער שהכי קרוב למעונות...
לא כל כך הייתה בעייה ואם הייתה, הייתה נפתרת על בסיס אד הוק...
לא כל כך הייתה בעייה ואם הייתה, הייתה נפתרת על בסיס אד הוק...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
- סליקאי כסף

[quote="advocate"]בזמנו כשלמדתי שם נכנסתי מהשער שהכי קרוב למעונות...
לא כל כך הייתה בעייה ואם הייתה, הייתה נפתרת על בסיס אד הוק...[/quote]
עו"ד יקר, מאז הפיגוע שהיה שם, האוניברסיטה בטירוף של אבטחה זה המקום היחיד שבו עוברים במגנומטרים בכניסה ויש גם מאבטחים לכל קפיטריה, לפעמים גם בתוך הקמפוס ישנם מקומות שבהם אתה נבדק שוב (לא נפרט כאן) וצריך להראות את תכולת החפצים שלך
לא כל כך הייתה בעייה ואם הייתה, הייתה נפתרת על בסיס אד הוק...[/quote]
עו"ד יקר, מאז הפיגוע שהיה שם, האוניברסיטה בטירוף של אבטחה זה המקום היחיד שבו עוברים במגנומטרים בכניסה ויש גם מאבטחים לכל קפיטריה, לפעמים גם בתוך הקמפוס ישנם מקומות שבהם אתה נבדק שוב (לא נפרט כאן) וצריך להראות את תכולת החפצים שלך
- סליקאי כסף

בכלל קורים דברים מוזרים בעיר הקודש. לא מזמן עברתי דרך מוקד תחבורה מסוים. ברגע שהצגתי את עצמי לזקיף בכניסה הוא צעק "נשק!!" ופחדתי לחיי. כנראה זה דבר סטנדרטי שם כי עובדה שאני כותב שורות אלה.
מנחם אותי שאמצעים אלה שאנו מנסים להמעיט בתיאורם "מקנים תחושת ביטחון ללא שיבוש חיי יומיום" לרוב הציבור.
מנחם אותי שאמצעים אלה שאנו מנסים להמעיט בתיאורם "מקנים תחושת ביטחון ללא שיבוש חיי יומיום" לרוב הציבור.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
תבקש לשוחח עם הקב"ט ולדבר על ליבו שיאשר לך תנועה עם נשק בתוך הקמפוס.
אין לך מה להפסיד, ובמקרה של סירוב האופציה של הפקדה הנשק תמיד תשאר לך.
תשתדל גם לתפוס אותו ביום טוב
ורק לשם אינפורמציה, קבטי"ם של מוסדות/מפעלים גדולים עומדים בקשר ישיר והדוק עם שירותי הביטחון, המשטרה והמשרד לביטחון הפנים ומקבלים מהם הנחיות ותדריכים בקשר למדיניות הביטחון של המוסד עליו הם אחראים. על זה תוסיף את היצירתיות ומידת הפאניקה של הקב"ט בפועל ותקבל את מדיניות הביטחון של אותו מוסד.
אני מציע לך לדוגמא לנסות להכנס למשרדי פרטנר אורנג' בראש העין ולראות מה זה קב"ט שמחזיק את המקום קצר.
1. יש שם סידורי הפקדה של נשק
2. נסה להתחבר שם בתור אורח עם הלפטופ שך לרשת המקומית. תוך 2 דקות יש לך איש ביטחון בחדר ששואל אותך מה בדיוק אתה מנסה לעשות...
א.
אין לך מה להפסיד, ובמקרה של סירוב האופציה של הפקדה הנשק תמיד תשאר לך.
תשתדל גם לתפוס אותו ביום טוב
ורק לשם אינפורמציה, קבטי"ם של מוסדות/מפעלים גדולים עומדים בקשר ישיר והדוק עם שירותי הביטחון, המשטרה והמשרד לביטחון הפנים ומקבלים מהם הנחיות ותדריכים בקשר למדיניות הביטחון של המוסד עליו הם אחראים. על זה תוסיף את היצירתיות ומידת הפאניקה של הקב"ט בפועל ותקבל את מדיניות הביטחון של אותו מוסד.
אני מציע לך לדוגמא לנסות להכנס למשרדי פרטנר אורנג' בראש העין ולראות מה זה קב"ט שמחזיק את המקום קצר.
1. יש שם סידורי הפקדה של נשק
2. נסה להתחבר שם בתור אורח עם הלפטופ שך לרשת המקומית. תוך 2 דקות יש לך איש ביטחון בחדר ששואל אותך מה בדיוק אתה מנסה לעשות...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

השאלה היא כמה אוו מה אתה מוכן להשקיעה בזכות שלך להכנס חמוש לקמפוס בהיותך אזרח שומר חוק שנושא נשק ברשיון .
ופה אולי המקום לקבל חוות דעת משפטית
עד כמה שאני מבין ומכיר אין שום דרך חוקית למנוע מאזרח שמחזיק נשק כחוק להכנס איתו לכל מתחם ציבורי (לא פרטי) במדינת ישראל למעט מקומות מסוימים שנמצאים תחת הנחיה של השב"כ.
היות והמוסד שבו אתה לומד הוא ככל שידוע לי מוסד ציבורי שנהנה מכספי המדינה ומבחינה ביטחונית הוא מונחה ע"י משטרת ישראל יש בפנו שתי אופציות
1)לאפשר כניסה חמושה בכפוף להצגת רשיון +תדריך
2) לאפשר לך לנעול את הנשק במקום שלך ורק לך יש גישה עלו (לא מספיק אישור הפקדה
צריך גם מפתח שנמצא רק אצלך) .
ההצעה שלי היא שתיגש לעורך דין שתמורת כמה מאות שקלים יוציא בשמך מכתב עם התענות הנ"ל.
ואז יכולים להתרחש שתי תרחישים אוו שהם קונים כספת תיקנית אוו שהם אומרים לעצמם
"בואנה יש לנו פה עסק עם משוגע ,הולך לעורך דין בטח יגרור אותנו למשפט ,מי צריך את זה! "
ואז יתנו לך היתר להסתובב חמוש ללא הפרעה.
אגב גם בתקופת לימודי החליט המוסד בו למדתי "להקשות "כניסה עם נשק מכיוון שלא היתה להם שום דרך למנוע אותה הוחלט לחייב כל מי שנכנס עם נשק להרשם במסדר בושה
וככה נכנס לו לקמפוס "אבו אמר" שהכניס שלוש משגרי RPG ו4 קלצים ,ואחמד שהביא רק טנק
מרכבה סימן 3 ועוד כמה חברה נחמדים ואז לבסוף הבין הקבט שהוא אידיוט והפסיק עם זה.
ופה אולי המקום לקבל חוות דעת משפטית
עד כמה שאני מבין ומכיר אין שום דרך חוקית למנוע מאזרח שמחזיק נשק כחוק להכנס איתו לכל מתחם ציבורי (לא פרטי) במדינת ישראל למעט מקומות מסוימים שנמצאים תחת הנחיה של השב"כ.
היות והמוסד שבו אתה לומד הוא ככל שידוע לי מוסד ציבורי שנהנה מכספי המדינה ומבחינה ביטחונית הוא מונחה ע"י משטרת ישראל יש בפנו שתי אופציות
ההצעה שלי היא שתיגש לעורך דין שתמורת כמה מאות שקלים יוציא בשמך מכתב עם התענות הנ"ל.
ואז יכולים להתרחש שתי תרחישים אוו שהם קונים כספת תיקנית אוו שהם אומרים לעצמם
"בואנה יש לנו פה עסק עם משוגע ,הולך לעורך דין בטח יגרור אותנו למשפט ,מי צריך את זה! "
ואז יתנו לך היתר להסתובב חמוש ללא הפרעה.
אגב גם בתקופת לימודי החליט המוסד בו למדתי "להקשות "כניסה עם נשק מכיוון שלא היתה להם שום דרך למנוע אותה הוחלט לחייב כל מי שנכנס עם נשק להרשם במסדר בושה
וככה נכנס לו לקמפוס "אבו אמר" שהכניס שלוש משגרי RPG ו4 קלצים ,ואחמד שהביא רק טנק
מרכבה סימן 3 ועוד כמה חברה נחמדים ואז לבסוף הבין הקבט שהוא אידיוט והפסיק עם זה.
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 11 דצמבר 2006, 14:02, נערך פעם אחת בסך הכל.
בדרך כלל הסיפור הוא שהקב"טים רוצים "חיים קלים".
אין נשק - אין בעיות. (כך לפחות הם חושבים).
השנה, לפני סוכות, הודיעה עיריית פ"ת שאין כניסה עם נשק לשוק ארבעת המינים.
נו, באמת, שוק פתוח "סטרילי" ???
דווקא במקומות שמחזיקי נשק נכנסים על בסיס קבוע אפשר "לגייס" אותם להיות מעיין כיתת כוננות עם הדרכה והוראות בטיחות ולהרוויח ביטחון וגם בטיחות.
אבל, בגופים ציבוריים לא רוצים "יותר טוב" אלא רוצים "שקט".
אין נשק - אין בעיות. (כך לפחות הם חושבים).
השנה, לפני סוכות, הודיעה עיריית פ"ת שאין כניסה עם נשק לשוק ארבעת המינים.
דווקא במקומות שמחזיקי נשק נכנסים על בסיס קבוע אפשר "לגייס" אותם להיות מעיין כיתת כוננות עם הדרכה והוראות בטיחות ולהרוויח ביטחון וגם בטיחות.
אבל, בגופים ציבוריים לא רוצים "יותר טוב" אלא רוצים "שקט".
- סליקאי זהב

hk765 כתב:השנה, לפני סוכות, הודיעה עיריית פ"ת שאין כניסה עם נשק לשוק ארבעת המינים.
שכני היקר,
הודיעה, הודיעה, אבל להכנס תוך כדי הצגת רשיון, נכנסתי גם נכנסתי.
ולגבי דבריו של היגט
את זה אתה אמרת.
קב"ט מוסדות החינוך בעיר יכול לקבל החלטה בשיתוף המשטרה האוסרת בצורה גורפת כניסה עם נשק למוסד חינוכי זה או אחר.
גם את הדוגמא הזאת אפשר לזקוף לזכות עיריית פ"ת.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
חברה,
בהרבה מדינות בארהב נהוג סביב מוסדות חינוך GUN FREE ZONE שזה מעגל וירטואלי בקוטר חצי מייל עד 1000רגל מסביב לאותו מוסד שבו אסור לך להמצא עם נשק למעט אם הוא נעול פרוק ומופרד מתחמושת בתא המטען שברכב שלך...
ולענייננו יש מי שמעוניין להפוך את החיים של נושאי הנשק במדינה לבלתי נסבלים ככל האפשר, כדי שנשאיר את הנשק במגירה בבית ואם הוא בבית אז מדוע כבר שלא נוותר על הרשיון.
הייתי מציע לנהל פה בסליק רשימה של מוסדות/בתי עסק שלא מאפשרים כניסה עם נשק כדי שנדע את מי להחרים...
א.
בהרבה מדינות בארהב נהוג סביב מוסדות חינוך GUN FREE ZONE שזה מעגל וירטואלי בקוטר חצי מייל עד 1000רגל מסביב לאותו מוסד שבו אסור לך להמצא עם נשק למעט אם הוא נעול פרוק ומופרד מתחמושת בתא המטען שברכב שלך...
ולענייננו יש מי שמעוניין להפוך את החיים של נושאי הנשק במדינה לבלתי נסבלים ככל האפשר, כדי שנשאיר את הנשק במגירה בבית ואם הוא בבית אז מדוע כבר שלא נוותר על הרשיון.
הייתי מציע לנהל פה בסליק רשימה של מוסדות/בתי עסק שלא מאפשרים כניסה עם נשק כדי שנדע את מי להחרים...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב:hk765 כתב:ולגבי דבריו של היגטהיות והמוסד שבו אתה לומד הוא ככל שידוע לי מוסד ציבורי שנהנה מכספי המדינה ומבחינה ביטחונית הוא מונחה ע"י משטרת ישראל יש בפנו שתי אופציות
את זה אתה אמרת.
קב"ט מוסדות החינוך בעיר יכול לקבל החלטה בשיתוף המשטרה האוסרת בצורה גורפת כניסה עם נשק למוסד חינוכי זה או אחר.
גם את הדוגמא הזאת אפשר לזקוף לזכות עיריית פ"ת.
הוא בהחלט יכול להחליט השאלה היא כמה קבטי"ם מוכנים להעמיד את החלטה שלהם במבחן בית המשפט ?
לדעתי מעטי מעט.
ככה שלרוב די בשליפת האיום הזה בלבד כדי להעביר את רועה הגזרה
ע"ע המוסד שבו אני למדתי (מכללת יו"ש) מאיסור גורף עברנו למסדר בושה שאחרי שהפכנו את אותו מסדר בושה לקרקס שהקב"ט של המכללה משמש כמוקיון ראשי נעלם גם הוא.
ליאור45 כתב:בשבוע הבא אני מוזמן לעבודה באוניברסיטה העברית. התניתי את הסכמתי לבצע את העבודה באישור כניסה חמושה, על אף שמעולם לא ביקרתי בעבר בקמפוס. אעדכן את מי שמתעניין לגבי מה שקורה.
אם יאשר מה טוב - אם לא אז יש שם סידור הפקדה טוב ואיכותי יחסית, גם מקבלים אישור הפקדה וגם מפתח אחד מתוך 2 מפתחות שפותחות את התא בכספת שבה מאחסנים את הנשק
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד