תלבטות מקצועית.

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי יובל קדר » 16 ינואר 2006, 19:39

שחר שלום,

למיטב הבנתי, ההגדרה שכל התחרויות (ליגה, מבחן, חו"ל וכו') שוות לצורך השגת קריטריון, היא השיטה הקיימת היום בפועל (ולא הצעה או רעיון שלי...).
אם אתה לא מקבל את השיטה, עליך לפנות להתאחדות לקליעה בבקשה לשנות אותה.

לדעתי - לא ניתן ליישם פקטור שאכן ידרג בצורה הוגנת קלעים שיורים בתחרויות שונות.

לפיכך, הצעתי שיטה העוקפת את הצורך בפקטור שכזה:
אם הקריטריון הוא השגת תוצאת מינימום (ללא קשר למה שהקלעים האחרים יעשו) אזי אין צורך בשום פקטור. פשוט יש להשיג את התוצאה.
ואם הקריטריון מבוסס על דירוג הקלעים, אז צריך לירות את תחרויות המבחן הקובעות ביחד ושוב אין צורך בפקטור.

יובל
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מיכאל » 16 ינואר 2006, 22:03

טוב לראות שאין הרבה בלונדיניות ויש יותר ראשים עם שיער שיבה.

מאחר ואני אינני כזה ו/או כזה, וגם מנוע להתייחס בתוקף תפקידי, אני אשמח לשמוע מה שיותר דעות.

בענין האמור, אני לא בטוח שאפשר לקבוע כללים מדוייקים או מודלים מתמטיים, אלא להסתמך לא מעט על תחושות בטן ורגש. הלא זו חלק מהמומחיות שנצברת עם השנים.
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי שמכוון למקום השני יישאר שם

על ידי שלומי גרינבלט » 18 ינואר 2006, 11:44

אני מסכים עם אופיר,
כל תחרות יורים על מנת להגיע למקום הטוב ביותר (ראשון מן הסתם) ולתוצאה הגבוהה ביותר (600+109).
נכון שלא מגיעים לזה אבל זו השאיפה או לפחות צריכה להיות ואם לא נתייחס לכל תחרות במלוא החשיבות ייוצר מצב - כמו שקורה היום לצערי- שקלעים לא מגיעים לתחרות כי היא לא "חשובה" - בלי להזכיר שמות כמובן.
(1) הירי היחיד שיותר מדויק מאש אויב הוא אש ידידותית
(2) לא משנה כמה פעמים בדקת את הנשק – תמיד יש עוד כדור אחד
(3) אפודים קרמיים אינם חסיני כדורים. (הם גם מיוצרים על ידי זה שהגיש את ההצעה הנמוכה ביותר במכרז)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי BigfOoT » 18 ינואר 2006, 15:51

עלה במוחי רעיון (בדרך כלל כשזה קורה זה לא טוב, אבל הפעם יכול להיות שיצא מזה משהו).
כל קלע שירצה להגיע לאליפויות אירופה ולתחרויות דומות שדרושות קריטריון מסויים מאוד, יצטרך לירות מספר תחרויות וכל התחרויות שיירה ייחשבו לו לממוצע, בתנאי שיירה מספר מינימום של תחרויות, בלי התחשבות איזו תחרויות הוא יורה.
לדוגמא: אם קובעים שחייבים לירות לפחות 5 תחרויות לקריטריון, אז קלע שירה 5 תחרויות ועבר את הממוצע שנקבע לקטגוריה שלו - יוכל לנסוע לתחרות.
אבל אם הוא ירה יותר תחרויות, אז גם אותם מוסיפים לממוצע וכך הקלע שלא עבר את הקריטריון ב5 תחרויות יוכל להוסיף נקודות לקריטריון שלו ואם הוא מצליח לעבור את הממוצע שנקבע ב7 תחרויות במקום 5, גם אז הוא יוכל לסוע.
אבל אותו הדבר גם יפעל להיפך- קלע שעבר את הממוצע אחרי 5 תחרויות בלבד ואחרי תחרויות נוספות הממוצע שלו ירד מהקריטריון הדרוש, לא יכול לנסוע. אני יודע שזה בעייה כי זה בעצם יגרום לקלעים שעברו את הממוצע ב5 תחרויות לא ירצו לירות את השאר בכדי שלא ירד להם הממוצע.

הצעתי רעיון- אפשר לזרום ולשפר אותו או לדחות אותו. מה דעתכם?
(אני יודע שזה לא מבריק, ואפילו בעייתי, אבל תגובות לשפר אותו יתקבלו בברכה...)
practice makes perfect
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: מי שמכוון למקום השני יישאר שם

על ידי רפתן » 18 ינואר 2006, 16:32

שלומי גרינבלט כתב:אני מסכים עם אופיר,
כל תחרות יורים על מנת להגיע למקום הטוב ביותר (ראשון מן הסתם) ולתוצאה הגבוהה ביותר (600+109).
נכון שלא מגיעים לזה אבל זו השאיפה או לפחות צריכה להיות ואם לא נתייחס לכל תחרות במלוא החשיבות ייוצר מצב - כמו שקורה היום לצערי- שקלעים לא מגיעים לתחרות כי היא לא "חשובה" - בלי להזכיר שמות כמובן.

זה כבר נושא אחר ודעתי נאמרה בו אין ספור פעמים - רק שהיא נותרה במיעוט !

אולי סו"ס יגיע המשיח !
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pronemaster » 18 ינואר 2006, 18:30

הנה כמה מהנקודות עליהן אני חשבתי:

קודם כל, יש שני סוגי קריטריונים שראויים להתייחסות. אלו של סגלי א' ו-ב' (שמשמעותם תחמושת, הגעה לתחרויות ההכנה הבינלאומיות ובסופ"ש לחשובות, וכסף) ואלו של הסגלים לאליפויות וגביעי העולם.

אליפויות וגביעי עולם:
במפתיע, לדעתי לא צריך להתחיל להסתבך עם פקטורים ושקלולים וכיו"ב. לצערנו בד"כ יש לנו שלושה או פחות עילאיים בכל מקצוע. על מנת ליצור קריטריון בכל אופן הייתי לוקח את התחרויות החשובות מבחינת יוקרה - קרוב ככל האפשר ללחץ התחרות הגדולה. שיטת 3 הטובות מתוך ארבע או משהו דומה נשמע לי מספיק ביותר.

סגלים:
א. לוח התחרויות לא מתייחס לסגלים. כתוצאה מכך ישנן בעיות של אי-רציפות בעמידה בקריטריון הסגל גם לכאלו שברור שצריכים להיות בו, וגם לאלו שרוצים להיכנס.
ב. בטוטו, למשל ישנן רק 2 תחרויות דרכן אפשר להיכנס לסגל עד מרץ (למיטב ידיעתי. אולי רק אחת מהן נחשבת).
ב. בשנה שעברה הקריטריון נקבע ע"פי תוצאות מאליפות אירופה שלפני כן. בטוטו יש מטווחים קלים יותר וקשים יותר. ב-2003 א"א התקיימה בפילזן ולכן מקום 16 היה עם 595 בשכיבה וזה היה הקריטריון לסגל א' ב 2004. בשנה הבאה הקריטריון יהיה לפי אליפות העולם במטווח הידוע לשמצה בזאגרב, ואז מקום 16 יכול להיות גם 593...
לדעתי יש מקום לשקול קיום מבחני סגל (א' וב') גם בטוטו קצת לאחר תחילת עונה, ולמצוא נוסחה יותר מותאמת לקריטריון.
גם בקריטריונים לתחרויות החשובות יש להתייחס למטווחים בהם מתחרים.

ובאופן כללי: יש לנו מאמנים מספיק מנוסים בשביל שלדעתם תהיה ערך. הייתי נותן להם יכולת להטות את הכף במקרים גבוליים. בשני סוגי הקריטריונים. אם רוצים שזה יהיה רשמי וברור אפשר למשל לתת להם להוסיף עד נקודה אחת (בהסכמת כל המאמנים) לשקלול תוצאתו של קלע.

הרמתי. תנחיתו.
The black knight always triumphs

אורן
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מיכאל » 19 ינואר 2006, 11:43

The master is back!!!!
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Gimel » 19 ינואר 2006, 16:16

כאשר מעמידים קריטריון של תוצאת מינימום, שלכל אחד יש סיכוי כלשהו לעמוד בו, אז כל ספורטאי עושה כמיטב יכולתו בכדי להשיג תוצאה זו. ומצד שני שותף בשמחתו של ספורטאי עמית שהשיג את המינימום.

דירוג פנימי בין הקלעים לקביעת סגלים (כלומר, מספר מקומות מוגבל) עלול להוביל לתחרות לא בריאה ויריבות מרירה בין הקלעים.
כשהצלחה של קלע באה על חשבון קלע אחר (אני יודע שזה המצב.) אז הוא לא תמיד שמח בשמחתו...

בקשר לקרטיריונים, אני מסכים עם "המאסטר" שיש מקום לשיקול דעתם של המאמנים. לפעמים כדאי לשלוח קלע עם תוצאות במגמת עליה שהממוצע שלו מעט נמוך יותר מקלע עם ממוצע טוב ותוצאות מידרדרות.
וכאן נכנסת דעת המאמן, שיכול לזהות ספורטאי ש"נפל לו האסימון" ומתקרב לשיא בתקופת התחרות.

בסופו של דבר, אי אפשר לרצות את כולם.
שיטה אחת תיטיב עם ספורטאי מסויים ושניה עם אחר.
מה שצריך להזכיר לקלעים זה שהספורט זה העיקר ושנוסעים כדי להתחרות ולא מתחרים כדי ליסוע!
גיל סימקוביץ'
גביען עולם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד