תחרויות אקדח 25 מטרים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תחרויות אקדח 25 מטרים
בשבועות החולפים התקיימו תחרויות בכל הענפים בטווח 25 מטרים באקדח.
אני השתתפתי בשתים מהתחרויות, והייתי עד למספר בעיות, שהעיבו על התחרויות, כגון:
יש לזכור כי 2 מתוך המקצועות הינם אולימפיים - אקדח ספורט לנשים ואש מהירה לגברים.
לאור המצב העגום, הצלחה בין לאומית תבוא למרות המצב, ולא בזכותו.
הצעות לשיפור:
אשמח להתיחסות לנושא,
גלעד
אני השתתפתי בשתים מהתחרויות, והייתי עד למספר בעיות, שהעיבו על התחרויות, כגון:
- 1. מספר המתקנים איננו מספיק.
2. מתקנים בתחזוקה ירודה או לא תקינים כלל. אפילו חדרי השירותים לא מתוחזקים...
3. שיפוט מסורבל, מה שהופך ענפים עם זמן ירי נטו קצר ביותר, לתחרויות ארוכות ומיגעות.
4. חוסר עניין, אפילו של הקלעים עצמם. המשתתפים בתחרות הצתה מרכזית נעלמו מיד עם סיום המקצה, ולא נשארו לצפות בבנות שירו את האש המהירה באקדח ספורט.
יש לזכור כי 2 מתוך המקצועות הינם אולימפיים - אקדח ספורט לנשים ואש מהירה לגברים.
לאור המצב העגום, הצלחה בין לאומית תבוא למרות המצב, ולא בזכותו.
הצעות לשיפור:
- 1. שיפוט יעיל שיקצר את זמן התחרות לזמן סביר.
מטרות אלקטרוניות הן הפתרון, אך לצערי לא תגענה בשנים הקרובות אם בכלל...
ניתן למצוא שיטת שיפוט בה הקלעים נחלקים לשני מקצים, כאשר כל קלע מהמקצה שלא יורה, מוצמד לקלע יורה, ומבצע בעבורו את השיפוט והדבקת המטרות.
בצורה זאת השיפוט יתבצע במהרה, והקלע היורה לא יאלץ להמתין זמן רב בין כל סבב ירי, ולא לעזוב את העמדה.
אמנם, לא כל הקלעים הם גם שופטים, אבל לא מדובר בפיזיקה גרעינית, רק חיבור עד 50 והדבקת מדבקות.
כמו כן, אפשר להקפיד על צימוד שונה בין המקצים, למנוע כל חשש של שיפוט לא הוגן.
הצעה זאת מחייבת את שיתוף פעולה של כלל היורים (שלא יוכלו להעלם מיד עם סיום המקצה), אבל אני מניח שכלל הקלעים ישמחו להרתם לנושא, בתמורה לחסכון בזמן.
2. הקפדה על תקינות המתקנים. אמנם אקדח סטנדרטי ניתן לירות ללא מטרות מסתובבות, אבל תחרויות הצתה מרכזית או אש מהירה היו לוקחות יומיים עם 5 מטרות מסתובבות בלבד...
3. הפיכת התחרויות לאטרקטיביות ומהנות. קיום תחרויות קיץ נוספות בענפים אלו, וכן קניה מרוכזת של תחמושת (אולי בעזרת ההתאחדות?) שתאפשר אימון במחיר סביר, יעלו הן את הרמה, והן את העניין בתחרויות.
אשמח להתיחסות לנושא,
גלעד
גלעד
3 מקצועות אולימפיים
אקדח ספורט - נשים
הצתה מרכזית גברים
אש מהירה גברים.
עריכה : מסתבר שאני חלוד הצתה מרכזית כבר לא אולימפי !
הכי טוב יהיה לפנות לרכז ענף האקדח בהתאחדות הקליעה.
בהצלחה
3 מקצועות אולימפיים
אקדח ספורט - נשים
הצתה מרכזית גברים
אש מהירה גברים.
עריכה : מסתבר שאני חלוד הצתה מרכזית כבר לא אולימפי !
הכי טוב יהיה לפנות לרכז ענף האקדח בהתאחדות הקליעה.
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי אילן ב בתאריך 29 דצמבר 2006, 04:28, נערך פעם אחת בסך הכל.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
לא היה אשכול בודד שריכז את כלל תחלואי הענפים, אלא אשכולות שעניינם היה תוצאות התחרות.higt-power כתב:נדון כבר באשכולות הרלוונטים חבל לפתוח עוד אשכול רק בשביל זה .
אילן ב כתב:הכי טוב יהיה לפנות לרכז ענף האקדח בהתאחדות הקליעה.
מי הרכז?
אגב, רק 2 מקצועות אולימפיים באקדח מכלל מקצועות 25 מטרים: אש מהירה גברים ואקדח נשים.
ראה רשימת קווטות ע"פ ענפים:
http://www.issf-shooting.org/update/quotaplaces.asp?mode=quota2
בברכה,
גלעד
גלעד
מסכים כמעט לכל מילה...
לגבי המטרות האלקטרוניות, אני לא חושב שנכון "להרים ידיים" מראש...
אני מאמין שכמו שנמצאה בעבר דרך להתקין מטרות אלקטרוניות בכל העמדות במטווח 50 מטר ובעשר עמדות במטווח 10 מטר, כך גם ניתן למצוא את הדרך להתקין לפחות שני טונלים במטווח 25 מטר במטרות כאלה.
השקעה במטרות מודרניות תחסוך בעלויות תפעול שוטפות של תחזוקת המתקנים הישנים, וכמובן תאפשר קיום תחרויות בצורה יעילה ונוחה (וכנראה גם בצוות יותר קטן של שופטים).
כמובן, יש כאן עניין של סדרי עדיפויות ותפקיד הקלעים והמועדונים לתמוך ברכז תחום האקדח בהתאחדות בקידום הנושא.
בברכה
יובל
לגבי המטרות האלקטרוניות, אני לא חושב שנכון "להרים ידיים" מראש...
אני מאמין שכמו שנמצאה בעבר דרך להתקין מטרות אלקטרוניות בכל העמדות במטווח 50 מטר ובעשר עמדות במטווח 10 מטר, כך גם ניתן למצוא את הדרך להתקין לפחות שני טונלים במטווח 25 מטר במטרות כאלה.
השקעה במטרות מודרניות תחסוך בעלויות תפעול שוטפות של תחזוקת המתקנים הישנים, וכמובן תאפשר קיום תחרויות בצורה יעילה ונוחה (וכנראה גם בצוות יותר קטן של שופטים).
כמובן, יש כאן עניין של סדרי עדיפויות ותפקיד הקלעים והמועדונים לתמוך ברכז תחום האקדח בהתאחדות בקידום הנושא.
בברכה
יובל
- סליקאי כסף
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד