דיון בנושא קידום ענף הירי בישראל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
דיון בנושא קידום ענף הירי בישראל
הועדה בראשות חבר ההנהלה שלמה ברסלר (חבר הועדה לתקשורת וקידום של ה ISSF התאחדות הקליעה הבי"ל) תתכנס בקרוב להכנת תוכנית.
בתוכנית יידונו כל הרעיונות והסעיפים שהעלו חברים. נחפש איך לשפר את הרעיונות, לתמחר אותם, ואח"כ להביא להנהלת ההתאחדות שתצטרך למיינם להקצות להם תקציב וסדר עדיפויות לביצוע. ידון כל רעיון ולא גם המשוגע ביותר.
עדיין אפשר לפנות בפרטי לשלמה ברסלר או לרשום באשכול הנ"ל.
להלן תקציר ההצעות שנתקבלו מאשכול שננעל.
1.סרג'יו
במטווח אולימפי כידוע יש מערכת אלקטרונית שמעבירה תוצאה של פגיעה למסך קטן שנימצא ליד קלעי. למה לא לשים מסך יותר גדול מעל כל עמדת ירי שיעשה אותו דבר רק להוסיף אליו מספר עמדה ,שם הקלע/ית ותוצאה כוללת.. בצורה כזו הקהל יוכל ליראות תמונה כוללת של תחרות בזמן אמת. ולהזמין לפתיחה של מערכת כזאת את העיתונאים כדי שיפרסמו שקיים דבר כזה ותחרות ירי זה כבר לא רק קלעים בשל עצמם שיורים בכיף שלהם ועד סוף תחרות אף אחד לא יודע מה קורא באמת. (סרג'יו גם הציע להקרין תוצאות מרוכזות על מסך גדול אך הצעה זו כבר מיושמת ביזמתו של אופיר)
2. אדם
לקחת חברי נבחרת (בהנחה שהם יכולים. אני בטוח שכמה וכמה מהם מקדישים כבר כמעט את כל הזמן שהם יכולים לקליעה) ולגייס במקומות ציבוריים (עם אישורים כמובן( לדוגמא, ואת הרעיון הזה דחף לי לראש כל הזמן אדון וידלנסקי בשביל גיוסים לגדנ"ע, לקחת רובה ואקדח אויר, ומכשיר סקאט לקניון שבעת הכוכבים ליד המטווח האולימפי ולהקים שם עמדה שבה ייתנו הסברים ולתת לאנשים אפשרות להראות מה הם מסוגלים וכו'.
לצערי לא יצא לי להשתמש ברעיון בתפקידי כמדריך, אבל לי זה נשמע כמו רעיון מצויין.
3. ניצנץ
לגדנ"ע היה נוהג להביא תלמידים באוטובוסים למטווחים...
לעשות דוכן כזה במקום מרכזי, שהתלמידים יעברו בהפסקה, יתרשמו, ישאלו שאלות, ידברו עם החיילים והחניכים מאותו ביה"ס וירשמו...
לכן הרעיון שלי (ושמעתי ממישהו שגם הוא חשב על רעיון דומה) היה להכין סרטון שיווקי על הגדנ"ע... (או על הקליעה)לא צריך להיכנס לבתי ספר, לא צריך את שיתוף הפעולה של הסגל (אם כי רצוי), לא צריך להדפיס מודעות...להגיע ישר אל המעוניינים בכך, דרך האינטרנט..להפיץ מאחד לאחד...(הכוונה הראשונית הייתה להציג את הנשקים והפעילות במטווח באמצעות סרטון בביה"ס(
סרטון שימשוך אנשים אל הגדנ"ע (הירי באם 16 זה אחד הדברים שהכי זכורים לטובה לכל נער/ה שעשה שבוע התנסות), ובהמשך, מהגדנ"ע גם לקליעה...
חשבתי גם לעשות קישור בסרטון לאתר שבו נוכל לשוחח עם בני נוער שמתעניינים או הורים שמעוניינים לרשום את ילדיהם-לא יהיה צורך להתקשר למטווח בשעות מסוימות (ועוד דווקא בשעות שלומדים בהם או חוזרים הביתה)...רק להשאיר הודעה בפורום ולבדוק מאוחר יותר את התשובה..או לקרוא מידע שכתוב...לראות סרטונים שצולמו במטווח, תמונות וכד'...
אבל נראה שזה כבר לא יצא לפועל עבור הגדנ"ע...אולי יצא מזה משהו נחמד כמזכרת
לגבי הקליעה (וגם ירי מעשי)...אפשר לקחת את אותו רעיון ולהשתמש בו
קצת יהיה מאתגר להראות קלעים בחליפות כמשהו מדליק
אם זה יהיה קצר וקולע נראה לי שזה אפשרי...זה טוב גם לקליעה האולימפית וגם לירי מעשי...
סיכום הרעיון-צריך לתכנן סרטון, לשים מוזיקה מתאימה (וולסים או דכאון לא מתאים מן הסתם' לשים קישור נוח לאתר קבוע (למשל, הסליק..אולי התאחדות הקליעה) שבו הגולשים יוכלו לקבל מידע על הענפים והפעילות בהם או שיענו להם על שאלות...וזהו (וכמובן שיהיה צורך להתאים את האתר של ההתאחדות למטרה זו, אם יש רצון להציג את הקליעה למי שאינו קלע.
4. יובל קידר
בשנים האחרונות, שילבנו ברעננה, במסגרת התחרות השנתית על שם זאב ברגמן, ירי על "מטרות נופלות" (בסגנון המטרות הנמצאות בשימוש בתחרויות ביאטלון).
מצאנו כי יש כאן תחום ירי המספק עניין רב לקהל הצופה בו - פשוט רואים (ושומעים) כל פגיעה באופן מיידי וכן סגנון התחרות של "ראש מול ראש" בזמן קצר ותובעני, מוסיף הרבה "דרמה" ומתח לתחרות. אמנם, זה לא ירי "אולימפי" לשמו, אבל יורים בדיוק עם אותם כלים (רובה או אקדח אויר) ועם אותו ציוד...
5. ינוקא
בלוגים של הווידאו .צריך להסביר ?
תמונות והרבה וגם סרטים יביאו אורחים וגם ייצרו עניין ורצון להשתתף .
תנסו לצלם תחרות בסרטונים קצרים ותפרסמו ב fix או you tuba וכדומה
חשוב להוסיף את המילה ירי או צלפים או טקטי וכדומה שכל מי שיחפש ימצא
משהו משלנו בסרטים . זה פורמט שמתפתח ומהר . (מבוצע יש מקום לשיפור)
6.ניצנץ
וחשוב לא פחות לדרג טוב את הסרטונים (אבל כמובן להשתדל להכין סרטונים שראויים לציונים כאלו)-ז"א בין 3 ל5 וגם להיכנס מדי פעם לקישור, בתקווה שהכניסה תעלה את מספר הכניסות שנרשם לסרטון.
אם אתם מאלה ששולחים דוא"ל שמתחיל ב"פרסי, רומני ומיקה מוני אחד יושבים להם בצוללה. פתאום לאוניד..." או "תמונות מדהימות!!!!11" לכל רשימת התפוצה שלהם...בדרך אפשר גם לדחוף את הלינק לסרטון באותה הודעה (עדיף) או שהלינק יקבל הודעה משלו.
סרטונים שמקבלים מספר כניסות גבוה באתרים כמו youtube, מושכים אנשים אחרים לראות את הסרטון מאחר והם נתפסים כפופולריים.
(וכמובן, רצוי שזה יהיה סרטון שאנשים ירצו מעצמם להעביר הלאה או לדרג כ5)
לא חייבים להשתמש בתמונות/סרטונים רק מהקליעה בארץ או מהענפים האולימפיים בלבד...רצוי להשתמש בענפים אחרים על מנת למשוך את הגולש להמשיך לראות את הסרטון
כמו שנאמר כבר, רצוי להשתמש בכל מיני מילים (אני חושב שזה מכונה "tags") שלאו דווקא שייכות לעולם הקליעה, אך קרובות...לחפש מילים נרדפות ומילים זהות בשפות אחרות ולהוסיף אותן גם כן
7. קשת
יש המון אנשים במדינה עם רובה אויר בארון שלא ממש משתמשים בו כי המדינה עושה קשיים בעניין. מצד שני אותם אנשים לא יכולים להתקרב לירי תחרותי אולימפי כי הרשויות מכתיבות תנאים כאלו שבעלי רובה אויר פשוט לא יכולים להצטרף למועדוני קליעה עם הכלי שלהם כדי לירות להנאה ולתחרויות סתמיות לא אולימפיות ולא למטרת דרוג וליגה.
תנו לי לירות במועדון בתשלום סמלי מתי שאני רוצה בלי להיות חבר רשום מתחרה פעיל בחמש תחרויות שנתיות ושאר ירקות שאתם דורשים. תנו לי להתחרות תחרות חופשית עם רובה האויר המצ'וקמק שלי באיזו פוזיציה שאני רוצה, ירי חופשי יענו בדמי רישום סמליים של 5 שקלים בשביל המדליות לזוכים. אנשים שיוכלו להשתמש כך בכלי שלהם שמוחבא בארון יגיעו בשביל הכיף הקטן שלהם, יביאו את הילדים שלהם ויחשפו לכלים יותר משוכללים ולירי מתקדם.
וגם... מחוץ למקום שלנו על הגלובוס אפשר לירות ברובה אויר בבית או בגינה של השכן אם הוא מרשה. כאן אסור. אז כל המגבלות השלטוניות לא ממש מעודדים אנשים לספורט הזה שעיקרו התמודדות מול שלטונות כלשהם ולא סתם הנאה.
אולי תפעלו למימוש דו"ח כהן מ 93 - רובה אויר מגיל 14... ואולי כמו שאפשר לעשות מנגל ביער ולפעמים לשרוף את היער תדאגו למקומות מוסתרים שאפשר להתאמן בהם בטבע כמו מחצבות נטושות...
קשת ממליץלהתאחדות לפעול לשינוי חוק הספורט באשר לירי עממי.
באשכול זה ימחקו דברים שאינם מעינינו.
בתוכנית יידונו כל הרעיונות והסעיפים שהעלו חברים. נחפש איך לשפר את הרעיונות, לתמחר אותם, ואח"כ להביא להנהלת ההתאחדות שתצטרך למיינם להקצות להם תקציב וסדר עדיפויות לביצוע. ידון כל רעיון ולא גם המשוגע ביותר.
עדיין אפשר לפנות בפרטי לשלמה ברסלר או לרשום באשכול הנ"ל.
להלן תקציר ההצעות שנתקבלו מאשכול שננעל.
1.סרג'יו
במטווח אולימפי כידוע יש מערכת אלקטרונית שמעבירה תוצאה של פגיעה למסך קטן שנימצא ליד קלעי. למה לא לשים מסך יותר גדול מעל כל עמדת ירי שיעשה אותו דבר רק להוסיף אליו מספר עמדה ,שם הקלע/ית ותוצאה כוללת.. בצורה כזו הקהל יוכל ליראות תמונה כוללת של תחרות בזמן אמת. ולהזמין לפתיחה של מערכת כזאת את העיתונאים כדי שיפרסמו שקיים דבר כזה ותחרות ירי זה כבר לא רק קלעים בשל עצמם שיורים בכיף שלהם ועד סוף תחרות אף אחד לא יודע מה קורא באמת. (סרג'יו גם הציע להקרין תוצאות מרוכזות על מסך גדול אך הצעה זו כבר מיושמת ביזמתו של אופיר)
2. אדם
לקחת חברי נבחרת (בהנחה שהם יכולים. אני בטוח שכמה וכמה מהם מקדישים כבר כמעט את כל הזמן שהם יכולים לקליעה) ולגייס במקומות ציבוריים (עם אישורים כמובן( לדוגמא, ואת הרעיון הזה דחף לי לראש כל הזמן אדון וידלנסקי בשביל גיוסים לגדנ"ע, לקחת רובה ואקדח אויר, ומכשיר סקאט לקניון שבעת הכוכבים ליד המטווח האולימפי ולהקים שם עמדה שבה ייתנו הסברים ולתת לאנשים אפשרות להראות מה הם מסוגלים וכו'.
לצערי לא יצא לי להשתמש ברעיון בתפקידי כמדריך, אבל לי זה נשמע כמו רעיון מצויין.
3. ניצנץ
לגדנ"ע היה נוהג להביא תלמידים באוטובוסים למטווחים...
לעשות דוכן כזה במקום מרכזי, שהתלמידים יעברו בהפסקה, יתרשמו, ישאלו שאלות, ידברו עם החיילים והחניכים מאותו ביה"ס וירשמו...
לכן הרעיון שלי (ושמעתי ממישהו שגם הוא חשב על רעיון דומה) היה להכין סרטון שיווקי על הגדנ"ע... (או על הקליעה)לא צריך להיכנס לבתי ספר, לא צריך את שיתוף הפעולה של הסגל (אם כי רצוי), לא צריך להדפיס מודעות...להגיע ישר אל המעוניינים בכך, דרך האינטרנט..להפיץ מאחד לאחד...(הכוונה הראשונית הייתה להציג את הנשקים והפעילות במטווח באמצעות סרטון בביה"ס(
סרטון שימשוך אנשים אל הגדנ"ע (הירי באם 16 זה אחד הדברים שהכי זכורים לטובה לכל נער/ה שעשה שבוע התנסות), ובהמשך, מהגדנ"ע גם לקליעה...
חשבתי גם לעשות קישור בסרטון לאתר שבו נוכל לשוחח עם בני נוער שמתעניינים או הורים שמעוניינים לרשום את ילדיהם-לא יהיה צורך להתקשר למטווח בשעות מסוימות (ועוד דווקא בשעות שלומדים בהם או חוזרים הביתה)...רק להשאיר הודעה בפורום ולבדוק מאוחר יותר את התשובה..או לקרוא מידע שכתוב...לראות סרטונים שצולמו במטווח, תמונות וכד'...
אבל נראה שזה כבר לא יצא לפועל עבור הגדנ"ע...אולי יצא מזה משהו נחמד כמזכרת
לגבי הקליעה (וגם ירי מעשי)...אפשר לקחת את אותו רעיון ולהשתמש בו
קצת יהיה מאתגר להראות קלעים בחליפות כמשהו מדליק
אם זה יהיה קצר וקולע נראה לי שזה אפשרי...זה טוב גם לקליעה האולימפית וגם לירי מעשי...
סיכום הרעיון-צריך לתכנן סרטון, לשים מוזיקה מתאימה (וולסים או דכאון לא מתאים מן הסתם' לשים קישור נוח לאתר קבוע (למשל, הסליק..אולי התאחדות הקליעה) שבו הגולשים יוכלו לקבל מידע על הענפים והפעילות בהם או שיענו להם על שאלות...וזהו (וכמובן שיהיה צורך להתאים את האתר של ההתאחדות למטרה זו, אם יש רצון להציג את הקליעה למי שאינו קלע.
4. יובל קידר
בשנים האחרונות, שילבנו ברעננה, במסגרת התחרות השנתית על שם זאב ברגמן, ירי על "מטרות נופלות" (בסגנון המטרות הנמצאות בשימוש בתחרויות ביאטלון).
מצאנו כי יש כאן תחום ירי המספק עניין רב לקהל הצופה בו - פשוט רואים (ושומעים) כל פגיעה באופן מיידי וכן סגנון התחרות של "ראש מול ראש" בזמן קצר ותובעני, מוסיף הרבה "דרמה" ומתח לתחרות. אמנם, זה לא ירי "אולימפי" לשמו, אבל יורים בדיוק עם אותם כלים (רובה או אקדח אויר) ועם אותו ציוד...
5. ינוקא
בלוגים של הווידאו .צריך להסביר ?
תמונות והרבה וגם סרטים יביאו אורחים וגם ייצרו עניין ורצון להשתתף .
תנסו לצלם תחרות בסרטונים קצרים ותפרסמו ב fix או you tuba וכדומה
חשוב להוסיף את המילה ירי או צלפים או טקטי וכדומה שכל מי שיחפש ימצא
משהו משלנו בסרטים . זה פורמט שמתפתח ומהר . (מבוצע יש מקום לשיפור)
6.ניצנץ
וחשוב לא פחות לדרג טוב את הסרטונים (אבל כמובן להשתדל להכין סרטונים שראויים לציונים כאלו)-ז"א בין 3 ל5 וגם להיכנס מדי פעם לקישור, בתקווה שהכניסה תעלה את מספר הכניסות שנרשם לסרטון.
אם אתם מאלה ששולחים דוא"ל שמתחיל ב"פרסי, רומני ומיקה מוני אחד יושבים להם בצוללה. פתאום לאוניד..." או "תמונות מדהימות!!!!11" לכל רשימת התפוצה שלהם...בדרך אפשר גם לדחוף את הלינק לסרטון באותה הודעה (עדיף) או שהלינק יקבל הודעה משלו.
סרטונים שמקבלים מספר כניסות גבוה באתרים כמו youtube, מושכים אנשים אחרים לראות את הסרטון מאחר והם נתפסים כפופולריים.
(וכמובן, רצוי שזה יהיה סרטון שאנשים ירצו מעצמם להעביר הלאה או לדרג כ5)
לא חייבים להשתמש בתמונות/סרטונים רק מהקליעה בארץ או מהענפים האולימפיים בלבד...רצוי להשתמש בענפים אחרים על מנת למשוך את הגולש להמשיך לראות את הסרטון
כמו שנאמר כבר, רצוי להשתמש בכל מיני מילים (אני חושב שזה מכונה "tags") שלאו דווקא שייכות לעולם הקליעה, אך קרובות...לחפש מילים נרדפות ומילים זהות בשפות אחרות ולהוסיף אותן גם כן
7. קשת
יש המון אנשים במדינה עם רובה אויר בארון שלא ממש משתמשים בו כי המדינה עושה קשיים בעניין. מצד שני אותם אנשים לא יכולים להתקרב לירי תחרותי אולימפי כי הרשויות מכתיבות תנאים כאלו שבעלי רובה אויר פשוט לא יכולים להצטרף למועדוני קליעה עם הכלי שלהם כדי לירות להנאה ולתחרויות סתמיות לא אולימפיות ולא למטרת דרוג וליגה.
תנו לי לירות במועדון בתשלום סמלי מתי שאני רוצה בלי להיות חבר רשום מתחרה פעיל בחמש תחרויות שנתיות ושאר ירקות שאתם דורשים. תנו לי להתחרות תחרות חופשית עם רובה האויר המצ'וקמק שלי באיזו פוזיציה שאני רוצה, ירי חופשי יענו בדמי רישום סמליים של 5 שקלים בשביל המדליות לזוכים. אנשים שיוכלו להשתמש כך בכלי שלהם שמוחבא בארון יגיעו בשביל הכיף הקטן שלהם, יביאו את הילדים שלהם ויחשפו לכלים יותר משוכללים ולירי מתקדם.
וגם... מחוץ למקום שלנו על הגלובוס אפשר לירות ברובה אויר בבית או בגינה של השכן אם הוא מרשה. כאן אסור. אז כל המגבלות השלטוניות לא ממש מעודדים אנשים לספורט הזה שעיקרו התמודדות מול שלטונות כלשהם ולא סתם הנאה.
אולי תפעלו למימוש דו"ח כהן מ 93 - רובה אויר מגיל 14... ואולי כמו שאפשר לעשות מנגל ביער ולפעמים לשרוף את היער תדאגו למקומות מוסתרים שאפשר להתאמן בהם בטבע כמו מחצבות נטושות...
קשת ממליץלהתאחדות לפעול לשינוי חוק הספורט באשר לירי עממי.
באשכול זה ימחקו דברים שאינם מעינינו.
נערך לאחרונה על ידי אילן ב בתאריך 20 נובמבר 2006, 23:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבהרה
לאחר שיחות טלפוניות שקיימתי עם אילן, אופיר ונועם הובהרו אי ההבנות וכוונות הצדדים שהיו בהתאם לנקודות המבט השונות של הצדדים שלא מתוך רצון כלשהו לפגוע במישהו. כל מה שנכתב על ידי הינו מתוך נתונים הקיימים בידי בכתב מאת כל הגורמים השונים מנקודת המבט של האזרח הפשוט והחומר הגלוי עבורו ומהתכתבויות שאספתי ממשרד הפנים ומהמשטרה. התייחסותי להתאחדות הקליעה היתה בעיקר מנקודת המוצא של חיוב המלצת מנכ"ל ההתאחדות להשגת רשיון רובה אויר כפי שהודגש ע"י צוות משרד הפנים, דבר שמבחינתי מהווה המצאה יצירתית כי אינו מופיע בחוק ובתקנות. לא התכוונתי בכלל לעניינים כספיים אלא לעובדת החיוב בהשתתפות בפעילות שוטפת, תחרויות, ליגה וכיו"ב דבר שגם הוא אינו מופיע בחוק או בתקנות וברור שאינו מיועד אלא לקלעים ספורטיביים (וזה איננו אני...). וכן חוסר הרצון לשיתוף פעולה כפי שהובהר לי לפני כשנתיים וחצי. יהיה נחמד אם אנשי ההתאחדות יבינו שזה מה שאני רואה מהצד שלי וזה מה שאני מפרש מכך.
ברור לי הסד שבו נתונה התאחדות הקליעה ויצירת נוהלים מול הרשויות שיאפשרו פעילות סבירה של הענף.
שמחתי לקבל תמיכה מצד אנשים שרואים את הדברים מאותו צד שאני נמצא בו ואין הכוונה להשתלחות בהתאחדות אלא מציאת דרך של כל הגורמים המעוניינים מול הרשויות העושות כמיטב יכולתן להצר את הענף הן תחביבית והן מקצועית.
אישרתי לאופיר לערוך את הטקסטים שלי שפגעו לכאורה במישהו באותו דיון.
ברור לי הסד שבו נתונה התאחדות הקליעה ויצירת נוהלים מול הרשויות שיאפשרו פעילות סבירה של הענף.
שמחתי לקבל תמיכה מצד אנשים שרואים את הדברים מאותו צד שאני נמצא בו ואין הכוונה להשתלחות בהתאחדות אלא מציאת דרך של כל הגורמים המעוניינים מול הרשויות העושות כמיטב יכולתן להצר את הענף הן תחביבית והן מקצועית.
אישרתי לאופיר לערוך את הטקסטים שלי שפגעו לכאורה במישהו באותו דיון.
- סליקאי ארד
ירי חופשי
חברים שלום
כתבתי לקשת בפרטי ואחזור על עיקרי הדברים.
אני בטוח שכל מועדון קליעה בארץ לא יגרש אדם שרוצה לירות להנאתו בנשק אוויר מה שמוגדר אצלנו ירי חופשי (בעלות נמוכה מירי באקדחים) אני חושב שאפשר גם להשכיר רובה או אקדח ולירות להנאתכם.
על כל התנהלותנו מול ועם משרד הפנים זה לא המקום לפרט תמיד אפשר לעשות יותר
כתבתי לקשת בפרטי ואחזור על עיקרי הדברים.
אני בטוח שכל מועדון קליעה בארץ לא יגרש אדם שרוצה לירות להנאתו בנשק אוויר מה שמוגדר אצלנו ירי חופשי (בעלות נמוכה מירי באקדחים) אני חושב שאפשר גם להשכיר רובה או אקדח ולירות להנאתכם.
על כל התנהלותנו מול ועם משרד הפנים זה לא המקום לפרט תמיד אפשר לעשות יותר
יאיר דוידוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
בכל הקשור לבלוג שנפתח לצורך העניין וכתובתו נשלחה לכל העולם ואשתו:
מדוע לא נפתח הבלוג בתוך אתר ההתאחדות? האם סיבות טכניות אמורות לפרק את החבילה ולהפחית את כמות הצופים בסרטים?
משונה בעיניי הצורך להתחיל ולהפיץ את חלקי אתר ההתאחדות השונים לארבע רוחות תבל.
כמו כן, אני מציע שוב את שרותי בליווי קבוצות מתעניינים לתחרויות ירי מעשי, אנשים אשר לא מכירים את הענף וראויים לקבל את ה-GRAND TOUR, הכולל הסברים, הדגמות ומעבר של כל תרגילי התחרות בליווי מודרך.
אני מניח שניתן לקיים דבר זהה גם בכל ענפי הירי האחרים.
מדוע לא נפתח הבלוג בתוך אתר ההתאחדות? האם סיבות טכניות אמורות לפרק את החבילה ולהפחית את כמות הצופים בסרטים?
משונה בעיניי הצורך להתחיל ולהפיץ את חלקי אתר ההתאחדות השונים לארבע רוחות תבל.
כמו כן, אני מציע שוב את שרותי בליווי קבוצות מתעניינים לתחרויות ירי מעשי, אנשים אשר לא מכירים את הענף וראויים לקבל את ה-GRAND TOUR, הכולל הסברים, הדגמות ומעבר של כל תרגילי התחרות בליווי מודרך.
אני מניח שניתן לקיים דבר זהה גם בכל ענפי הירי האחרים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
א. לקשת - אכן הבנתי שקשת הבין מיעקב עמית שההתאחדות היא הגוף הקובע למי ינתן רובה אויר ולמי לא.
לאחר שהוסבר לו הנושא הגענו להסכמה. אני מתנצל על הפגיעה בקשת.
אפנה את דבריו של יעקב עמית למנכ"ל ההתאחדות וסגן היו"ר ע"מ שידריכו את יעקב עמית לפרסם דברים על דיוקם.
ב. לדביר
שאלתי באשכול אחר אם אני אוכל להושיב שני חברים שלי יחד, (כנראה שלא)
כרגע אתר ההתאחדות כמו שהוא נראה היום אינו מסוגל למלא את הפונקציות שהוגדרו לו.
את הבלוג פתח מי שהיום ממלא את התפקיד. איני יכול לענות בשמו.
תרים לו טלפון.
ג. לגבי הצעתך - שמחתי - תאם עם אבי לגמן.
ושוב זו הפינה להודות לך על האכסניה שפתחת לירי האולימפי בסליק.
לאחר שהוסבר לו הנושא הגענו להסכמה. אני מתנצל על הפגיעה בקשת.
אפנה את דבריו של יעקב עמית למנכ"ל ההתאחדות וסגן היו"ר ע"מ שידריכו את יעקב עמית לפרסם דברים על דיוקם.
ב. לדביר
שאלתי באשכול אחר אם אני אוכל להושיב שני חברים שלי יחד, (כנראה שלא)
כרגע אתר ההתאחדות כמו שהוא נראה היום אינו מסוגל למלא את הפונקציות שהוגדרו לו.
את הבלוג פתח מי שהיום ממלא את התפקיד. איני יכול לענות בשמו.
תרים לו טלפון.
ג. לגבי הצעתך - שמחתי - תאם עם אבי לגמן.
ושוב זו הפינה להודות לך על האכסניה שפתחת לירי האולימפי בסליק.
חבר isia זכור !
אילן,
אני שמח שהצלחתי לחבר את הקצוות ולהביא לשיתוף, אחרי הכל, איחוד הכוחות ופעולה משותפת יכולה רק הועיל לנו.
נ.ב. ...
בכל הדברים הללו, מקומו של הירי המעשי נשכח, כאילו היה בן חורג לוועדה לקידום הקשר עם התקשורת ?
(וכאן הכדור עובר למחסנית של שלמה)
אני שמח שהצלחתי לחבר את הקצוות ולהביא לשיתוף, אחרי הכל, איחוד הכוחות ופעולה משותפת יכולה רק הועיל לנו.
נ.ב. ...
בכל הדברים הללו, מקומו של הירי המעשי נשכח, כאילו היה בן חורג לוועדה לקידום הקשר עם התקשורת ?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
להלן מספר רעיונות שאינם מקוריים במיוחד:
יצירת מסגרת תחרותית עממית נושאת פרסים/דירוג/ליגה שתאפשר לכל נער מגיל 12 שאינו קלע מקצועי ושאין לו ציוד קליעה להשתתף בתחרות שמאפיינה הם:
1. העדר שימוש בציוד קליעה מקצועי (לבוש הנעלה וכדומה)
2. תחרות שכיף לקחת בה חלק וגם לצפות בה (לדוגמה מטרות נופלות בשיטה של ראש בראש)
אולי נכון לחלק את התחרות לרמות שונות של קלעים (בחו"ל נהוג לקיים תחרויות כאשר המתחרים נחלקים לרמות ובכל רמה יש דירוג/פרסים נוסף על הדירוג הכללי)
צריך לייצר באז תקשורתי על קיום המסגרת (בעיקר בקרב הנוער).
המטרות העיקריות של המסגרת:
1. חשיפה לספורט הקליעה בצורה חוויותית
2. פעילות תרבות פנאי אתגרית
דבר נוסף שיכול לקדם את הענף ושהוזכר גם באשכולות אחרים הוא הד תקשורתי והצפת התקשורת בידיעות. בנוסף לתוצאות תחרויות והישגים בינלאומיים אולי כדאי לנהל דירוג לאומי בכל אחד מענפי הקליעה שיפורסם אחת לחודש (בדומה לדירוג העולמי) כמו כן לפרסם את דירוגם של כל הקלעים הישראלים בדירוג העולמי (גם המקום ה-19 של דנילוב כמו הדירוגים סימקוביץ ואגוזי בין 40 הקלעים הטובים בעולם הם סיבות טובות לגאווה) בצורה שיגרתית אחת לחודש, לשכנע אתרי ספורט לפרסם בצורה קבועה את הדירוגים הללו (בדומה לדירוג העולמי בטניס)
בנוסף, כאשר מפרסמים תוצאות והישגים מרשימים ניתן להוסיף קצת אינפורמציה (קצת צבע) לאיכות התוצאה (כגון: תוצאה כזו היתה מקנה לקלע מקום בגמר אולימפי או תוצאה שוות ערך למדליית כסף אולימפית). הציבור שאינו מצוי בענף לא תמיד מבין את המשמעות של התוצאות וצריך פשוט לעזור לו. עלינו לזכור שקהל היעד של הידיעות בתקשורת הוא לא ציבור הקלעים אלא הציבור הרחב ומעבר לעברת אינפורציה יש לנו מטרה משנית/ראשית לקדם את הענף
בהצלחה לכולם.
יצירת מסגרת תחרותית עממית נושאת פרסים/דירוג/ליגה שתאפשר לכל נער מגיל 12 שאינו קלע מקצועי ושאין לו ציוד קליעה להשתתף בתחרות שמאפיינה הם:
אולי נכון לחלק את התחרות לרמות שונות של קלעים (בחו"ל נהוג לקיים תחרויות כאשר המתחרים נחלקים לרמות ובכל רמה יש דירוג/פרסים נוסף על הדירוג הכללי)
דבר נוסף שיכול לקדם את הענף ושהוזכר גם באשכולות אחרים הוא הד תקשורתי והצפת התקשורת בידיעות. בנוסף לתוצאות תחרויות והישגים בינלאומיים אולי כדאי לנהל דירוג לאומי בכל אחד מענפי הקליעה שיפורסם אחת לחודש (בדומה לדירוג העולמי) כמו כן לפרסם את דירוגם של כל הקלעים הישראלים בדירוג העולמי (גם המקום ה-19 של דנילוב כמו הדירוגים סימקוביץ ואגוזי בין 40 הקלעים הטובים בעולם הם סיבות טובות לגאווה) בצורה שיגרתית אחת לחודש, לשכנע אתרי ספורט לפרסם בצורה קבועה את הדירוגים הללו (בדומה לדירוג העולמי בטניס)
בנוסף, כאשר מפרסמים תוצאות והישגים מרשימים ניתן להוסיף קצת אינפורמציה (קצת צבע) לאיכות התוצאה (כגון: תוצאה כזו היתה מקנה לקלע מקום בגמר אולימפי או תוצאה שוות ערך למדליית כסף אולימפית). הציבור שאינו מצוי בענף לא תמיד מבין את המשמעות של התוצאות וצריך פשוט לעזור לו. עלינו לזכור שקהל היעד של הידיעות בתקשורת הוא לא ציבור הקלעים אלא הציבור הרחב ומעבר לעברת אינפורציה יש לנו מטרה משנית/ראשית לקדם את הענף
בהצלחה לכולם.
להתחיל לגלגל
שלום,
בעניין הקליעה העממית שכבר העלינו פה ובהמשך להודעה של אבי מרעננה הייתי מציע שהגורמים בהתאחדות עם המועדונים יבדקו את האפשרות לאפשר למעוניינים שאינם חברים אכן להתחיל ולהשתמש במתקנים או להודיע שכבר קיימים מתקנים המוכנים לקבל את הציבור באופן חופשי לקליעה ברובה אויר לבעלי רובה אויר באיזה שהוא סכום סמלי שאמור לכסות ביטוח והוצאות מינימום. מדובר בקליעה לכיף לבעלי רשיון. לא חידושי רשיון ולא שום דבר אחר.
הרי גם לאלו שתבחינם החזקה בבית מותר לקחת את הכלי ולירות במטווח. עד היום ידעתי כי אני יכול לעשות זאת במטווח של חנות ולא במועדון של התאחדות הקליעה.
ניתן לנצל עובדה זו לקדם את עניינינו בלי לצאת בהצהרות ובלי לערב רשויות.
אני רוצה להביא דוגמא מחוג אייקידו שהשתתפתי בו. התשלום לחוג שההדרכה בו היא בהתנדבות הוא עבור הביטוח ויש אפשרות לשלם פר שעור בודד.
והצעה משופרת יותר - לגבי מטווחים משוכללים יותר שבהם ציוד אולימפי - לאפשר למתמידים שמפגינים רמה סבירה לקבל תוצאות בזמן אמת על הצג.
אם אפשרות כזו אכן קיימת, אפשר להתחיל את פירסומה בפורומים השונים פה ולפנות לציבור בכל דרך אפשרית, אם בערוץ הספורט, עיתונים וכיו'ב.
בעניין הקליעה העממית שכבר העלינו פה ובהמשך להודעה של אבי מרעננה הייתי מציע שהגורמים בהתאחדות עם המועדונים יבדקו את האפשרות לאפשר למעוניינים שאינם חברים אכן להתחיל ולהשתמש במתקנים או להודיע שכבר קיימים מתקנים המוכנים לקבל את הציבור באופן חופשי לקליעה ברובה אויר לבעלי רובה אויר באיזה שהוא סכום סמלי שאמור לכסות ביטוח והוצאות מינימום. מדובר בקליעה לכיף לבעלי רשיון. לא חידושי רשיון ולא שום דבר אחר.
הרי גם לאלו שתבחינם החזקה בבית מותר לקחת את הכלי ולירות במטווח. עד היום ידעתי כי אני יכול לעשות זאת במטווח של חנות ולא במועדון של התאחדות הקליעה.
אני רוצה להביא דוגמא מחוג אייקידו שהשתתפתי בו. התשלום לחוג שההדרכה בו היא בהתנדבות הוא עבור הביטוח ויש אפשרות לשלם פר שעור בודד.
והצעה משופרת יותר - לגבי מטווחים משוכללים יותר שבהם ציוד אולימפי - לאפשר למתמידים שמפגינים רמה סבירה לקבל תוצאות בזמן אמת על הצג.
אם אפשרות כזו אכן קיימת, אפשר להתחיל את פירסומה בפורומים השונים פה ולפנות לציבור בכל דרך אפשרית, אם בערוץ הספורט, עיתונים וכיו'ב.
- סליקאי ארד
נועם כתב:אילן,
נ.ב. ...
חבר הועדה אבי לגמן - נציג הירי המעשי בועדה ואיש הקשר לתקשורת של הירי המעשי.
זרוק לו איזה עידוד קטן...........
חבר isia זכור !
אבי ח כתב:להלן מספר רעיונות שאינם מקוריים במיוחד:
בהצלחה לכולם.
איי איי זה כואב,
חכם "ציני" אמר לא דורכים למרבה רגליים על היבלות.
כשניתנת האפשרות עושים זאת בתגובה לכתבה או באתר כמו תפוז.
לצערי רוב העיתונאים למעט אשל ושועלי מתעלמים ממשפט כמו : תוצאה כזו היתה יכולה להכניס את הקלע/ית אסי רית לפיינל בכל תחרות בי"ל חשובה.
אולי שלוימה יצליח אני מחזיק לו אצבעות.
חבר isia זכור !
Re: להתחיל לגלגל
kashat כתב:שלום,
קשת בקרוב תידון הצעתך בנושא הירי העממי .
לידיעתך
תודה
אני מזכיר לך שבשרשורים קודמים רשמתי 3 אגורות ספורט שמוכנות לקבל יורים לירי כנ"ל.
(ת"א - רעננה - כפר סבא) תוסיף נירים עה"י ומעברות.
חבר isia זכור !
אילן,
נירים תוך כחודש.
החבר אבי לגמן ? תזכיר לי מי זה ...
נירים תוך כחודש.
החבר אבי לגמן ? תזכיר לי מי זה ...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
לרפתן אילן
שלום
באחד המכתבים האחרונים שלך תארת את העיסוק בקליעה וציינת
את ענף, הקליעה בקליבר גדול האסור בישראל .
שאלתי הנבובה היה למה ?
למה שלא תהיה אפשרות לחובבי קליעה בקליבר גדול האפשרות לירות
בנשק כזה בישראל ?
אני סבור שהמתקונת הנכונה לכך יכולה להיות רשיונות ונשק רק דרך מועדוני קליעה
יעודיים ,היינו,צריך להקים בשלב ראשון לפחות מועדון קליעה לקליבר גדול אחד
(יש כזה כידוע לנו)
ו מטווח אחד בארץ שיהיה בטווח מינימום של 500 מטר וילקח \ יושאל
מצהל בימי שישי ושבתות,לצורך כך .
שטחי האימונים של צהל שייכים לכל עם ישראל לו .?
כמובן שזה ידרוש סדר ואני אשמח מאוד לתת כמה וכמה רעיונות במידה וזה יהיה
אפשרי ,ולדוגמה :
מטווח אליקים .
משמש לירי משטרה בשישי עד 12:00 כל שבוע כמעט ,כל מה שצריך זה להעביר סוג של
בעלות לגורם אזרחי לזמן השימוש כולל האחריות .
כפי שהמשטרה חותמת על המטווח לימי השישי .
חבר במועדון יקבל רשיון לנשק לשימוש רק במטווח הנ"ל ויפקיד אותו במטווח
עד לאימון הבא הוא לא יהיה רשאי להוציא אותו מתחום המטווח למעט אישורים
מיוחדים לתחרויות במקומות אחרים או ב חו"ל .
למיטב ידיעתי יש מספר מדינות בעולם שנוהגות כך וניתן ורצוי ללמוד מהן
אחת מהן עם אני לא טועה היה צרפת .
יש בישראל לא מעט מטווחים ארוכי טווח צריך פשוט למצוא את הדרך לשכנע את
צהל ,אולי גם בתשלום ,שזה רצוי וכדאי גם לו.
ניקח לדוגמה קלעים של צהל במילואים שיוכלו לבוא להתאמן במסגרת כזו ו או
צלפים כמובן וגם כל רובאי בכל אחת מיחידות השדה במיל או בסדיר שרוצה
לשפר את יכולת הקליעה שלו .
ונושא נוסף אולי בכלל צריך להוציא מצהל את מטווחי הנקל להעביר אותם לחברות פרטיות
שיתחרו ביניהן על מתן שירות מטווחים לצהל ,למשטרה ולאזרחי המדינה וכך כולם יזכו .
אופס
סליחה נסחפתי
מזכיר לך איזה חלום שלך ?
ינוקא
באחד המכתבים האחרונים שלך תארת את העיסוק בקליעה וציינת
את ענף, הקליעה בקליבר גדול האסור בישראל .
שאלתי הנבובה היה למה ?
למה שלא תהיה אפשרות לחובבי קליעה בקליבר גדול האפשרות לירות
בנשק כזה בישראל ?
אני סבור שהמתקונת הנכונה לכך יכולה להיות רשיונות ונשק רק דרך מועדוני קליעה
יעודיים ,היינו,צריך להקים בשלב ראשון לפחות מועדון קליעה לקליבר גדול אחד
(יש כזה כידוע לנו)
ו מטווח אחד בארץ שיהיה בטווח מינימום של 500 מטר וילקח \ יושאל
מצהל בימי שישי ושבתות,לצורך כך .
שטחי האימונים של צהל שייכים לכל עם ישראל לו .?
כמובן שזה ידרוש סדר ואני אשמח מאוד לתת כמה וכמה רעיונות במידה וזה יהיה
אפשרי ,ולדוגמה :
מטווח אליקים .
משמש לירי משטרה בשישי עד 12:00 כל שבוע כמעט ,כל מה שצריך זה להעביר סוג של
בעלות לגורם אזרחי לזמן השימוש כולל האחריות .
כפי שהמשטרה חותמת על המטווח לימי השישי .
חבר במועדון יקבל רשיון לנשק לשימוש רק במטווח הנ"ל ויפקיד אותו במטווח
עד לאימון הבא הוא לא יהיה רשאי להוציא אותו מתחום המטווח למעט אישורים
מיוחדים לתחרויות במקומות אחרים או ב חו"ל .
למיטב ידיעתי יש מספר מדינות בעולם שנוהגות כך וניתן ורצוי ללמוד מהן
אחת מהן עם אני לא טועה היה צרפת .
יש בישראל לא מעט מטווחים ארוכי טווח צריך פשוט למצוא את הדרך לשכנע את
צהל ,אולי גם בתשלום ,שזה רצוי וכדאי גם לו.
ניקח לדוגמה קלעים של צהל במילואים שיוכלו לבוא להתאמן במסגרת כזו ו או
צלפים כמובן וגם כל רובאי בכל אחת מיחידות השדה במיל או בסדיר שרוצה
לשפר את יכולת הקליעה שלו .
ונושא נוסף אולי בכלל צריך להוציא מצהל את מטווחי הנקל להעביר אותם לחברות פרטיות
שיתחרו ביניהן על מתן שירות מטווחים לצהל ,למשטרה ולאזרחי המדינה וכך כולם יזכו .
אופס
סליחה נסחפתי
מזכיר לך איזה חלום שלך ?
ינוקא
ינוקא ידידי
אני כבר מזמן עברתי לחלומות קטנים יותר.
ההצעה שלך כל כך הגיונית שפשוט אין לה סיכוי בחלם.
תיקון קטן לגבי הפרנסאווים. כל אחד יכול לקחת נשק לביתו בתנאים הבאים:
מועבר מהמטווח בדרך הקצרה הביתה וההיפך. מועבר בתוך ארגז נעול. נשק בטעינה בודדת בלבד. הנשק והתחמושת מופרדים.
במקרה של רצון לנשק מטען (חצי אבטומט בלבד) - 0.22 על פי הכללים הנ"ל.
נשק בהצתה מרכזית רק בדגמים שאושרו ע"י ההתאחדות הצרפתית : בתרגום חופשי - ירי עממי רק ב 0.22. ירי מקצועי מקבל אישור לנשק המתאים לתרגיל הצתה מרכזית בלבד על פי חוקי ה ISSF.
(למיטב ידיעתי הסדר זה נהוג גם בהולנד)
אני סבור שאם איני מדייק שלומית תתקן אותי במידי.
דעתי האישית - קלע בקליבר גדול מסיים תחרות לוקח נשק הביתה.
אני - נשק שלי שמאופסן באליקים ואני מלטף אותו פעם בחודש בקושי, - פשוט לא בעסק.
אני כבר מזמן עברתי לחלומות קטנים יותר.
ההצעה שלך כל כך הגיונית שפשוט אין לה סיכוי בחלם.
תיקון קטן לגבי הפרנסאווים. כל אחד יכול לקחת נשק לביתו בתנאים הבאים:
מועבר מהמטווח בדרך הקצרה הביתה וההיפך. מועבר בתוך ארגז נעול. נשק בטעינה בודדת בלבד. הנשק והתחמושת מופרדים.
במקרה של רצון לנשק מטען (חצי אבטומט בלבד) - 0.22 על פי הכללים הנ"ל.
נשק בהצתה מרכזית רק בדגמים שאושרו ע"י ההתאחדות הצרפתית : בתרגום חופשי - ירי עממי רק ב 0.22. ירי מקצועי מקבל אישור לנשק המתאים לתרגיל הצתה מרכזית בלבד על פי חוקי ה ISSF.
(למיטב ידיעתי הסדר זה נהוג גם בהולנד)
אני סבור שאם איני מדייק שלומית תתקן אותי במידי.
דעתי האישית - קלע בקליבר גדול מסיים תחרות לוקח נשק הביתה.
אני - נשק שלי שמאופסן באליקים ואני מלטף אותו פעם בחודש בקושי, - פשוט לא בעסק.
נערך לאחרונה על ידי אילן ב בתאריך 24 נובמבר 2006, 05:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד