ממורמרי משרד הפנים - התאחדו

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ממורמרי משרד הפנים - התאחדו

על ידי מיכאל » 16 יולי 2003, 18:16

השבוע קבלתי תשובה בערר שהגשתי על סרוב פקיד הרישוי לתת לי רשיון לרובה טוטו.

את הבקשה הגשתי ביוני לפני שנה ואת הערעור הגשתי באוגוסט דאז - לאחר חודשיים (מייד לאחר שקבלתי תשובה שלילית.

בתחילת חודש יוני דברתי בטלפון עם יעקב עמית ממשרד הפנים בירושלים והוא אמר לי, שהערר שלי "כבר נדון" ושתשובה נשלחה בדואר. מהתשובה שקבלתי מתברר, כי הערר נדון שלושה שבועות לאחר מכן.

בכלל לא ברור לי מדוע כל בקשה לרשיון נשק צריכה לעבור ועדת ערר וידוע לי, כי זהו נוהל קבוע של פקידי הרישוי.

אם גם אתם נפגעתם מאטימות משרד הפנים - הבה נתאחד ונפנה בעצומה לשר החדש. :?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי baraks78 » 16 יולי 2003, 21:13

כפי הנראה זה עוד אחד מהסינונים שהמערכת הבירוקרטית "הנאורה" של מדינתנו מפעילה על אזרחיה. :?
מי שמגיש בקשה לרשיון "סתם" כי בא לו והוא חושב שזה "מגניב", מוותר על הרעיון כאשר בקשתו נידחית.
אנשים כאלו בד"כ מוותרים בשלב זה ולא ממשיכים להאבק במערכת ע"י הגשת ערר.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 16 יולי 2003, 22:53

מיכאל נדמה לי שקלע אולימפי לא אמורה להיות לך בעיה. תפנה ליאיר דוידוביץ'.
הנוהל של סרוב אוטומטי והגשה לועדת ערר נולד גם בגלל שאנשים נרשמו לקליעה באופן פיקטיבי.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: ממורמרי משרד הפנים - התאחדו

על ידי Colonel » 16 יולי 2003, 23:05

מיכאל כתב:אם גם אתם נפגעתם מאטימות משרד הפנים - הבה נתאחד ונפנה בעצומה לשר החדש. :?

לצערי, הודעה זו נערכה מכיוון שעסקה בפוליטיקה, וחלק מתוכנה נמחק, Webart.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Coach » 16 יולי 2003, 23:21

במקרה הזה פניה ליאיר דוידוביץ כנראה לא תועיל, לא הוא אחראי על אישור או דחיית בקשות.
מיכאל הוא לא הקלע האולימפי היחיד שמסורב והטיפול בו נגרר לאורך יותר משנה.
כמאמן, אני יכול לספר על מספר ספורטאים שהם לא רק קלעים אולימפיים אלא גם חברי נבחרת ישראל (בשביל לחסוך את השאלות - כן, רובם לאחר גיוס) שמגישים כבר במשך כשנה וחצי בקשות חוזרות ונשנות ועררים וכל שאר ירקות, וכל פעם נדחים בתירוץ יותר קלוש מהקודם (לפעמים פשוט מתעלמים מהערר בכלל).

יש מקום לדרוש פרסום פומבי של תאריכי ועדות הערר ולאפשר למערער להיות נוכח, שכן לעניות דעתי (וזוהי דעה פרטית בלבד) וועדות אלו אינן מתכנסות כלל, והאדונים הנכבדים ממשרד הפנים מחליטים כמו על כל נושא אחר ברישוי נשק - כל אחד ופירושו הוא לתקנות ולחוקים - ללא כל קו מנחה.

מיכאל, אני אשמח אם תנסח מכתב או עצומה כלשהי, אוכל להפנות אותך למספר לא מבוטל של חותמים פוטנציאליים, כולל אני עצמי, שניכוותי לא פעם ולא פעמיים מאטימותם של פקידי משרד הפנים...
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 16 יולי 2003, 23:35

בהודעתי הקודמת הבעתי את ספקנות מה לגבי נכונות ויעילות מהלך העצומה לשר הפנים
למרות שכוונתי היתה כללית, בהודעה היתה התייחסות ספציפית לשר הנוכחי ועל כן ההודעה נמחקה ובצדק...
(לכל הסקרנים : שום דבר בוטה, אבל עדיין פוליטיקה בפורום ... :oops: )

עדיין אני חושב שמהלך כזה יהיה בעוכרנו ולא משנה מי עומד בראש המשרד.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 17 יולי 2003, 06:17

לחברים שלום
אבקש מכולם לקרוא את נהלי הכתיבה בפורום, לא אנחנו לא נעסוק כאן בפוליטיקה כחלק מהכללים אותם אנו מקבלים עלינו כתנאי להצטרפות לסליק ודעתי הפרטית אינה משנה כהוא זה.

ולהלן העובדות - ב8/7 נפגש יאיר עם יעקב עמית ועוזריו וסוכמו דברים להקלה על הספורט, ומאידך נמסרו פרטים על המגמה להקשות על נשק לנשיאה ואיסופו. דברים הנובעים מאימוץ דו"ח ועדת כהן (1992) + בקורת מבקר המדינה 2002.(פרטים תוכלו לקבל בפרטי)
פרוטוקול ישיבת הנהלת התאחדות הקליעה (שנערכה למחרת)טרם פורסם כי מחכים למכתב הסיכום של משרד הפנים כדי לצרפו. מבטיח לפרסם המסמך כלשונו לידיעת כולנו.

מותרת כל התארגנות שאינה בלתי חוקית באשר היא לכל אחד במדינה בכל נושא(למעט צנזורה),
אבל לא יתכן שאדם המקים אתר ביזמה פרטית ובהשקעה פרטית למען כולנו, לא נכבד את בקשתו לא לערב פוליטיקה שעליה הסכמנו כתנאי להצטרפות לאתר. גם אני ננזפתי בעבר ע"י דביר בנושא וקיבלתי זאת כביקורת בונה. אני מבקש מכולנו לא לקחת את האשכול למקומות שיצריכו מחיקות (שונא לצנזר) ואם רוצים להתארגן בבקשה אבל מחוץ לאתר.
תודה על תשומת הלב
אילן
ואגב אני מוכרח לציין שבכל מגעי עם משרד הפנים מצאתי יחס נאות ואוזן קשבת גם אם היו חילוקי דעות, צריך לזכור שפקידים אלו עושים עבודתם על פי הנחיית הממונים עליהם. (ועל הממונים לא נדון כאן) אף אחד לא מציע לפקידים אלו להתפטר נכון?
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיכאל » 17 יולי 2003, 08:36

אני מבקש להשיב לכל מי שפנה אלי.

ראשית אבהיר, כי כוונתי בפניה לשר החדש להבדיל מהישנים היא, שהוא נבחר ממפלגה המייצגת (להבדיל משרי פנים קודמים והמבין יבין) חופש לאזרח.

אני לא אומר שאנחנו צריכים להיות כמו ארצות הברית שכל אדם קונה לו נשק חצי אוטומטי בלי לעבור הליכי רישוי, אבל גם בארצנו הקטנטונת, מי שחשקה נפשו במאג או בטיל לאו או סתם באקדח או כמה אצבעות טן בשביל חיסולי חשבונות לא פונה למשרד הפנים לבקש רשיון אלא נכנס לבסיס צה"ל וגונב כאוות נפשו. דרך אגב - זו הביקורת העיקרית בבריטניה ובאוסטרליה על חוקי הגבלת נשיאת הנשק - החוק בא להקטין את הפשיעה, אבל סביר להניח שהפושעים לא יצייתו לו....

האמירה שלי היתה לא-פוליטית לחלוטין. אני רק חושב ששר הפנים הנוכחי, בהיותו כאמור לעיל ממפלגה שאמורה להיות שונה, וגם עורך-דין, יבין יותר טוב את מסלול המכשולים הביורוקרטי שאנחנו עוברים.

אלך מהסוף להתחלה - אילן כותב על הפגישה עם יעקב עמית. כפי שכתבתי בהודעה המקורי, יעקב עמית שיקר לי בשיחת טלפון - ומבחינתי לא משנה מה יעשה - לי אישית אין יותר אמון באדם זה.
בענין התאחדות הקליעה - לא לבנות יותר מדי על דאגה לאינטרסים הכלליים.
התארגנות להקים שדולה לתיקון ותיקנון כללים בנושא מסויים אינה פוליטיקה ואינה בלתי חוקית. האמת היא, ששאלת אי-החוקיות היא כשלעצמה ענין פוליטי.
אני לא מציע לפקידים במשרד הפנים להתפטר, כי גם הם יצטרפו למעגל האבטלה. כל ניסיונותי ומגעי עם פקיד רישוי תל אביב הראו לי (לפחות בשנים האחרונות מאז שגומולינסקי עזב....) שמדובר באנשים טובים. אני מציע שהממונים עליהם, אלה שמכתיבים להם את המדיניות, יתפטרו. כוונתי ליעקב עמית וראובן אברם.

בענין ההודעה של אופיר - אני זוכר ארוע שאופיר אולי שכח למרות שידע עליו בזמנו, בו מועדון ייבא רובים במישרים מגרמניה וכשביקש רשיון יבוא ראובן אברם אמר לו שיקנה אותם מחברת להב. אמרתי למי שאמרתי שיתקשר לראובן אברם ויגיד לו שעורך הדין שלו אמר שאין לו שום סמכות לדחות בקשה לרשיון רק בגלל שיש סוחר נשק בארץ שמוכר את הרובים במחיר גבוה יותר ושיוציא מכתב בפקב מיד לאחר מכן לקיום השיחה. יש לכם ספק שתוך זמן קצר ביוצר ניתן הרשיון ליבוא?
נכנסתי לאתר משרד הפנים באינטרנט. יש שם את ההנחיות והתבחינים לרישוי כל כלי היריה, למעט נשק ספורטיבי. מה דעתכם? זב בגלל ששכחו או בגלל שאין בכלל הנחיות לגבי נשק ספורטיבי?

להודעה הראשונה של אילן - יחד עם הבקשה לרשיון צרפתי תצלום תעודת ספורטאי ומכתב של המועדון שאני קלע פעיל. היו במשך השנים לא עשרות אבל לא מעט רובים. הערעור שלי הוגש לפני שנה. איך אתה יכול לחשוב שאין בעיה כשסופר לי על קלע שפנה לפקיד רישוי בעיר מסויימת ופקיד הרישוי שהיה מאוד קואופרטיבי וענייני הציע לו שימלא ביחד עם הבקשה גם טופס ערר, כי ההנחייה שיש לו היא לדחות בקשות לנשק ושיוגש ערעור?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 18 יולי 2003, 05:59

מיכאל הצעתי לך להתעדכן, דע לך שבנושא האולימפי שור ויאיר עשו חריש עמוק וטיפלו בבעיה.
אבל הרמתי ידיים מלנסות לשכנע אנשים שמשוכנעים שהכל אבוד!
בכל מקרה קביעתך לגבי עמית לא מקובלת עלי, מציע לך לבדוק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיכאל » 18 יולי 2003, 12:57

אין כאן שאלה של מקובל או לא מקובל. האדם פשוט שיקר לי במצח נחושה בשיחת טלפון.

איך הבעיה טופלה אם יש קלעים שבמשך למעלה משנה לא מקבלים רשיון (והרשימה בידי)?

איך זה שמערימים קשיים על מי שרוצה לייבא נשק בעצמו ולא לתת לשיילוקים להרוויח עשרות אחוזים על חשבונו?

איך זה שבזמנו כשהבאתי רובה מוולטר מנהל המכירות כתב לי שבלי אישור של מר בן עמרם שהוא הנציג שלהם הם לא ימכרו לי רובה (ושוב - המכתב בידי לרבות אישור שניתן לוולטר למכור לי רובה)?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 20 יולי 2003, 15:56

מיכאל יקר
ב13/2/03 יצא חוזר לסניפים עפ"י הברור שערכתי היום לא פעלת על פיו.
כדאי שהרשימה שאתה מחזיק בידך תפנה מחר ליאיר עם שובו לארץ כדי שבעיתם תטופל בהקדם.

קוץ
לא רצית לעדכן אותנו במשהו?
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיכאל » 20 יולי 2003, 16:10

אילן יקירי,

לא יכולתי לפעול על פי חוזר מפברואר 2003 כי את הבקשה והערר הגשתי בחודשים יוני-אוגוסט 2002.

היום הייתי במשרד הפנים לנסות ולקבל את הרשיון והתבררו לי מספר עובדות מעניינות על הסיביל סרבנטס:

1. הם חושבים שבמדינת ישראל אדם אינו זכאי לרשיון לרובה זעיר, ואם הוא רוצה רובה כזה עליו להרשם למועדון ושהמועדון ייתן לו רובה; ואם הוא בכ"ז מתעקש - אזי מגיע לו שיעבור בדרך הייסורים של הערר.
2. למרות שלפי החוק אין חובת הכשרה למי שרשום במועדון קליעה (תקנה 8 לתקנות כלי יריה (חובת אכשרה)) הם אמרו לי שאני חייב לעבור הכשרה וגם שהבקשה עוברת למשרד המשטרה ולמשרד הבריאות כי עבר הרבה זמן מאז הבקשה........

מסתבר שכל פקיד רישוי מפרש אחרת את החוק והתקנות או מייצר לעצמו קריטריונים משלו. על כך צריכה לקום מחאה.[/b]
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 20 יולי 2003, 20:30

מיכאל!
פעם אחרונה שאני מנסה לעזור לך אחר כך מצידי תתרסק.
1.שלח פקס קבל מסמך.
2.תפנה ליאיר קצר תהליכים.
3.מה אתה רוצה מפקידי הרישוי אם אתה עובד בנוהל הפוך?
4.תקציר התהליך
קלע/סניף פונה ליאיר -בכתב
יאיר מעביר הבקשה בצרוף המלצה(אם עומד בקריטריונים שנקבעו) ליעקב עמית מבלי להמתין לועדת חריגים. יאיר מקבל תשובה עם העתקים לפקיד הרישוי ולמבקש.
המבקש הולך למשרד הפנים ממלא טפסים, לאחר שנבדק משטרה ובריאות מקבל. אם יש לו רשיון בר תוקף יקבל על המקום. הכשרה - כל מי שמביא מכתב זה פטור מהכשרה.
בברכה אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיכאל » 21 יולי 2003, 08:16

תודה רבה!!!!

בניגוד למה שאתה אולי חושב - אני לא מחפש את הויכוח לשם הויכוח. את זה יש לי מספיק בעבודה (ואני חושב שאני לא רע בתחום העיסוק שלי).

הצרה שלי שאני אולי אידאליסט או נאיבי וחושב שאפשר לתקן את העולם, או שכל אדם צריך לתרום כמיטב יכולתו.

אין לי כוונה לעשות דווקא ולשנות ממה שהושג ע"י ההתאחדות. עדיין, התשובה שמבחינת משרד הפנים אין כזה דבר רשיון לרובה זעיר מראה, שלפחות ניתן לומר שיש בעיה בפיקוח של משרד הפנים על פקידי הרישוי אם כל פקיד מחליט ועושה אחרת. האם כדי לקבל רשיון ללא בעיות אדם צריך לרשום כתובת מגורים פיקטיבית בעיר אחרת כמו שמקובל כדי לקבל רשיון חניה? גם ידוע לי, שהיו פקידי רישוי שאמרו לאנשים שההנחיות לא מעניינות אותם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מנחם אילן » 25 יולי 2003, 23:56

שלום רבותיי
אני רוצה להפנות את תשומת לבכם לעניין נילווה לזה בו אתם עוסקים.
לאחרונה ( לפני כשנה ) חידשתי את רשיונותיי ( 3 ).
קיבלתי את הטפסים, הלכתי לרופא ולמטווח לזיהוי ולאימון.
אחרי זמן מה קיבלתי את הכרטיס הפלסטי המחליף היום את הנייר שהיה בעבר. אז הסתבר לי דבר שלא שמתי אליו לב קודם לכן ואגב גם במטווח לא שמו לב:
רשיון לרובה אויר- אין בעיה, חודש לנשיאה.
רשיון לאקדח להגנה עצמית- חודש ללא בעיה, לנשיאה.
רשיון לרובה זעיר חודש בלי בעיה.... להחזקה בבית!!!!
אגב, במקרה שמתי לב לכיתוב השונה. הרי במקרה אני מחזיק רשיון לרובה זעיר כבר מ 1976, כאשר נער קטון הייתי. תמיד זה היה לאימונים בקליעה ( היום זה תחת הכותרת- "נשיאה" ).
בבירור שערכתי אצל פקידת הרישוי בכפר סבא- הסתבר שנוהל חדש שלהם קובע שבמקרה של רובה זעיר- על בעליו להמציא בחידוש אישור מהתאחדות הקליעה על כי הינו קלע פעיל ( לא מספיק מהמועדון ). כמובן שפניתי ליאיר, קיבלתי אישור, העברתי לפקידת הרישוי והעניין סודר.
מוזר ששינוי כזה לא לווה בכל הודעה לציבור או מכתב לנוגעים בדבר.
סתם- שתדעו.
אגב, עצה לחלקנו המשמשים כדון קישוטים לעת מצוא. לפעמים העניין אולי מרגיז אבל פשוט. אישור מהתאחדות הקליעה שאתה קלע פעיל ויש לך רשיון.
מנחם אילן
נ.ב כל הכבוד לנבחרת הבנות על התוצאה היפה בפילזן.
ליל מנוחה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד