אליפות ישראל בנשק זעיר - קריטריונים להשתתפות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אילן - יש לך טעות בתוצאות המינימום.
MQS בשכיבה - 587. משמע תוצאת המינימום לאליפות ישראל היא שבע נקודות פחות מהקריטריון הבינלאומי. במחזור האחרון של הליגה אחד עשר קלעים וקלעיות עברו מינימום זה ועוד שניים היו נקודה מתחת. לפי הקריטריון לאליפות ישראל - בליגה האחרונה ארבעה-עשר גברים עברו את ה-580. מכל הקלעים שירו לפחות שני מחזורים בליגה הלאומית רק שבעה לא עשו ממוצע של 580 כששניים מהם במרחק של שליש הנקודה מהממוצע.
MQS באקדח חופשי - 540. משמע שתוצאת המינימום לאליפות ישראל היא ארבעים נקודות פחות מהקריטריון הבינלאומי. בליגה האחרונה באקדח (לאומית) אף אחד מהקלעים לא הגיע ל-540 (רק גרי ארמיסט בליגה הארצית - תשובה למי שחושב שלא פייר לירות על מטרות קרטון). לקריטריון לאליפות ישראל הגיעו בלאומית ששה קלעים בלבד + יורם שטיינר שעשה 499 ובמחזור הקודם עשה 525. מכל הקלעים שירו לפחות שני מחזורים בליגה הלאומית רק ששה עברו ממוצע של 500 ואחד במרחק של נקודה ושליש מהממוצע.
http://www.issf-shooting.org/update/mqs.asp
(עם יובל אני לא מסכים אבל לא אנהל ויכוח באתר)
MQS בשכיבה - 587. משמע תוצאת המינימום לאליפות ישראל היא שבע נקודות פחות מהקריטריון הבינלאומי. במחזור האחרון של הליגה אחד עשר קלעים וקלעיות עברו מינימום זה ועוד שניים היו נקודה מתחת. לפי הקריטריון לאליפות ישראל - בליגה האחרונה ארבעה-עשר גברים עברו את ה-580. מכל הקלעים שירו לפחות שני מחזורים בליגה הלאומית רק שבעה לא עשו ממוצע של 580 כששניים מהם במרחק של שליש הנקודה מהממוצע.
MQS באקדח חופשי - 540. משמע שתוצאת המינימום לאליפות ישראל היא ארבעים נקודות פחות מהקריטריון הבינלאומי. בליגה האחרונה באקדח (לאומית) אף אחד מהקלעים לא הגיע ל-540 (רק גרי ארמיסט בליגה הארצית - תשובה למי שחושב שלא פייר לירות על מטרות קרטון). לקריטריון לאליפות ישראל הגיעו בלאומית ששה קלעים בלבד + יורם שטיינר שעשה 499 ובמחזור הקודם עשה 525. מכל הקלעים שירו לפחות שני מחזורים בליגה הלאומית רק ששה עברו ממוצע של 500 ואחד במרחק של נקודה ושליש מהממוצע.
http://www.issf-shooting.org/update/mqs.asp
(עם יובל אני לא מסכים אבל לא אנהל ויכוח באתר)
nobody expects the spanish inquisition
אילן ב כתב:אבי עם יד על הלב שבת אחרונה 6 קלעי שכיבה הישיגו 592 ומעלה (592= MQS)
כמה קלעי אקדח חופשי השיגו 553 נק ? לא בשבת אחרונה - במהלך השנה ?
אילן ידידי,
MQS באקדח חופשי עומד על 540 נקודות.
במהלך השנה התוצאה הזו הושגה על ידי 6 קלעי אקדח חופשי:
1 - דנילוב (מדורג 21 בעולם)
2 - טריפולסקי (כולל שיא ישראל חדש של 570)
3 - קירייבסקי (קלע נוער עם פוטנציאל אדיר!)
4 - קוסובר
5 - ארמיסט
6 - קדר
אילן, עם יד על הלב, אם אתה לא סופר את קלעי האקדח - מי כן יספור?
בידידות
יובל
- סליקאי כסף
מיכאל ידידי,
הדרך היותר נכונה להשוות בין איכות התוצאות בענפים השונים היא על פי מרחק התוצאות היחסי מתוצאה של 600 נקודות ולא על פי הפרש הנקודות הנומינאלי מה-MQS.
בשיטה זו, תוצאה של 580 ברובה שווה בערך באיכותה לתוצאה של 508 נקודות באקדח חופשי.
לגבי אי ההסכמות שהזכרתה - אשמח להמשיך את השיח באופן פרטי (כפי שכבר עשינו בעבר).
בידידות
יובל
הדרך היותר נכונה להשוות בין איכות התוצאות בענפים השונים היא על פי מרחק התוצאות היחסי מתוצאה של 600 נקודות ולא על פי הפרש הנקודות הנומינאלי מה-MQS.
בשיטה זו, תוצאה של 580 ברובה שווה בערך באיכותה לתוצאה של 508 נקודות באקדח חופשי.
לגבי אי ההסכמות שהזכרתה - אשמח להמשיך את השיח באופן פרטי (כפי שכבר עשינו בעבר).
בידידות
יובל
- סליקאי כסף
מיכאל,
עם כל הכבוד, אתה יכול להסביר לי מדוע שיהיה קריטריון הישגי לעליה לגמר אליפות ישראל ?
הרי אין מחלוקת שהרמה של קלעי הרובה עולה על הרמה של קלעי האקדח, לא צריך להוכיח את העובדה הזו שמקובלת על כולם שוב ושוב עם מספרים.
השאלה שאני שואל ואף אחד לא מוכן להתייחס אליה היא: מדוע שיהיה קריטריון הישגי לעליה לגמר ? האם באליפות ישראל באתלטיקה קלה קובעים תוצאת מינימום לעליה לגמר בתחרות 100 מטר ? אם יש 100 רצים יעלו ה-8 הטובים ביותר גם אם 7 מהם רצים 100 מטר ב-11 שניות כי מה לעשות, אם כל הצער שבדבר הם ה-8 הכי טובים ....
הצלחת לבלבל אותי בנוגע הקריטריון לאליפות ישראל שאתה דיברת עליו, זו הפעם הראשונה שממוצע מוזכר, עד כה דובר על תוצאת מקסימום (מוזכר בסיכום ישיבת הנהלה שגלעד צטט)
עם כל הכבוד, אתה יכול להסביר לי מדוע שיהיה קריטריון הישגי לעליה לגמר אליפות ישראל ?
הרי אין מחלוקת שהרמה של קלעי הרובה עולה על הרמה של קלעי האקדח, לא צריך להוכיח את העובדה הזו שמקובלת על כולם שוב ושוב עם מספרים.
השאלה שאני שואל ואף אחד לא מוכן להתייחס אליה היא: מדוע שיהיה קריטריון הישגי לעליה לגמר ? האם באליפות ישראל באתלטיקה קלה קובעים תוצאת מינימום לעליה לגמר בתחרות 100 מטר ? אם יש 100 רצים יעלו ה-8 הטובים ביותר גם אם 7 מהם רצים 100 מטר ב-11 שניות כי מה לעשות, אם כל הצער שבדבר הם ה-8 הכי טובים ....
הצלחת לבלבל אותי בנוגע הקריטריון לאליפות ישראל שאתה דיברת עליו, זו הפעם הראשונה שממוצע מוזכר, עד כה דובר על תוצאת מקסימום (מוזכר בסיכום ישיבת הנהלה שגלעד צטט)
אבי,
אתה צודק לחלוטין, וזה גם מה שנעשה כרגע...
אין, ולא היה קריטריון מספרי, אלא עלו כמה קלעים שהמטווח יכול להכיל (כפי שנעשה בכל תחרות בינ"ל רשמית).
ה"קריטריון" שאתה מתייחס אליו, ושאני ציינתי בהודעתי היה רק על מנת לתת לאנשים כלים לדעת האם הם בפנים או בחוץ, או, אם להשתמש באנלוגיה שלך, זה כמו שאחרי מקצי חצי הגמר במאה מטר יגידו שעלה לגמר כל מי שרץ 11 שניות ומטה (פשוט כי זה המספר שהתקבל לאחר שהעלו 8 רצים...).
מקווה שלא סיבכתי יותר מדי,
חג עצמאות שמח לכולם
אתה צודק לחלוטין, וזה גם מה שנעשה כרגע...
אין, ולא היה קריטריון מספרי, אלא עלו כמה קלעים שהמטווח יכול להכיל (כפי שנעשה בכל תחרות בינ"ל רשמית).
ה"קריטריון" שאתה מתייחס אליו, ושאני ציינתי בהודעתי היה רק על מנת לתת לאנשים כלים לדעת האם הם בפנים או בחוץ, או, אם להשתמש באנלוגיה שלך, זה כמו שאחרי מקצי חצי הגמר במאה מטר יגידו שעלה לגמר כל מי שרץ 11 שניות ומטה (פשוט כי זה המספר שהתקבל לאחר שהעלו 8 רצים...).
מקווה שלא סיבכתי יותר מדי,
חג עצמאות שמח לכולם
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
אופיר,
אותך הבנתי לחלוטין, מי שהצליח לבלבל אותי בתגובתו הוא מיכאל
בכל מקרה אני מודה לך שאתה עונה, מתייחס ומקיים את הדיון הציבורי הזה.
אני חושב שהדיון הפומבי הוא חשוב והוא צריך להקיף כמה שיותר בעלי עניין: קלעים וחברי הנהלה כאחד, כל עוד הוא תרבותי וענייני (ולעניות דעתי הוא כזה...)
חבל רק שמעטים בחרו להשתתף בו ....
חג שמח לכולם
אותך הבנתי לחלוטין, מי שהצליח לבלבל אותי בתגובתו הוא מיכאל
לקריטריון לאליפות ישראל הגיעו בלאומית ששה קלעים בלבד + יורם שטיינר שעשה 499 ובמחזור הקודם עשה 525. מכל הקלעים שירו לפחות שני מחזורים בליגה הלאומית רק ששה עברו ממוצע של 500 ואחד במרחק של נקודה ושליש מהממוצע.
בכל מקרה אני מודה לך שאתה עונה, מתייחס ומקיים את הדיון הציבורי הזה.
אני חושב שהדיון הפומבי הוא חשוב והוא צריך להקיף כמה שיותר בעלי עניין: קלעים וחברי הנהלה כאחד, כל עוד הוא תרבותי וענייני (ולעניות דעתי הוא כזה...)
חבל רק שמעטים בחרו להשתתף בו ....
חג שמח לכולם
Coach כתב:גם במסגרת הליגה, אין לשתף קלעים במקצועות שלא להם לפי החוקה, כלומר... אין לשתף נשים בתחרות אקדח חופשי.
תקנון הליגה לא מגביל השתתפות על בסיס מין הקלע.
תחרויות אקדח ורובה אויר 60 כדור אינם מקצועות לנשים ע"פ החוקה, ובכל זאת נשים משתתפות בליגות בנשק אויר.
מיכאל כתב:אם מועדון מסויים משתף אישה בתחרות לגברים, שיבדוק על מה צעק בשנה שעברה בענין דומה.
קלע מהפועל חדרה הוזמן לקבל פרס, הגיע לאירוע חלוקת הפרסים, ורק במהלך האירוע גילה כי הפרס ניתן לאחר.
מיכאל כתב:ההחלטה על שינוי השיטה פורסמה בתחילת העונה ועובדה שמתחילת העונה אף אחד לא שאל איפה חצי גמר.
החלפת חצי הגמר בתוצאה המירבית במהלך העונה היא פעולה הגיונית, ביחוד בתקופה לחוצה של העונה המקשה על מציאת סופ"ש פנוי לחצי הגמר.
התרעומת היא על דרך עיבוד התוצאות וקביעת המשתתפים בגמר.
מיכאל כתב:...כי בהגדרה של החוקה הבינלאומית...
חוקה בינלאומית?
7.7.3 - מקצי ניפוי (אלימינציה) ברובה.
8.7.3 - מקצי ניפוי באקדח 50 מטר.
שני סעיפים אלו נועדו להבטיח תנאים שווים ככל הניתן בין המתמודדים.
מישהו זוכר את הנושא שפתח שרשור זה? שני סעיפים אלו מגדירים באופן ברור כיצד לקבוע מיהם המשתתפים בגמר.
8.16.0 - לא זכורה לי ולו פעם אחת ששקלו אקדח ובדקוהו בקופסה. אפילו שקילת ההדק (8.4.2.6) איננה מבוצעת תדיר, ולא מבוצעת כנדרש.
7.4.7.7 - אמצעי בדיקה לחליפות רובה. מעט יוזמה וחרט ממוצע אולי היו חוסכים את הפסילה המביכה בפורט בנינג.
מיכאל כתב:תשובה למי שחושב שלא פייר לירות על מטרות קרטון
אין בעיה לירות על מטרת נייר. אין בעיה לירות על מטרה אלקטרונית. יש בעיה כשהתנאים שונים בין המתמודדים.
Coach כתב:באקדח חופשי יעלו לגמר 22 הקלעים הראשונים
ב-60 שכיבה יעלו לגמר 25 גברים,
אם אין דיי בכך שמוקצים פחות מקומות לגברים באקדח לעומת הרובה, באקדח הגברים מתמודדים גם עם הנערים על מקום בגמר.
ברובה יערכו שני מקצים, באקדח מקצה בודד. מעניין מדוע...?

אילן ב כתב:מה אנחנו אשמים שרובאים "עצלנים" עברו לאקדח חופשי בשביל הכיף ?
לא נמאס להגיד זאת שוב ושוב? כי לי ממש נמאס לשמוע.
אקדח הוא מקצוע מכובד בפני עצמו. לא לרובאים כושלים/עצלים/נכים.
בברכה,
גלעד
גלעד
slavochk כתב:לא נמאס להגיד זאת שוב ושוב? כי לי ממש נמאס לשמוע.
בהחלט צריך לתת כבוד לכל ענף ירי בפני עצמו וכמובן שיש להתייחס בכובד ראש לנושא אם יש פגיעה מכוונות ביכולת של אקדוחנים להצליח.
אבל צריך גם לדעת שהנסיבות ההיסטוריות בארץ הובילו לבדיחה שכל רובאי זקן / עצלן הפך להיות אקדוחן (כן כן, גם אני כבר חושב על זה..

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
riko כתב:slavochk כתב:לא נמאס להגיד זאת שוב ושוב? כי לי ממש נמאס לשמוע.
בהחלט צריך לתת כבוד לכל ענף ירי בפני עצמו וכמובן שיש להתייחס בכובד ראש לנושא אם יש פגיעה מכוונות ביכולת של אקדוחנים להצליח.
אבל צריך גם לדעת שהנסיבות ההיסטוריות בארץ הובילו לבדיחה שכל רובאי זקן / עצלן הפך להיות אקדוחן (כן כן, גם אני כבר חושב על זה..) אז גלעד, אל תתרגש יותר מדי מהבדיחה הזו, הומור עצמי זה תמיד טוב
![]()
שחר
ריקו הנה נפל עוד גיבור !

רק חסר שבגללך חדרה לא יכניסו קבוצה לגמר.
אגב גלעד כמה נוער יש באקדח חופשי היום ?
וכמה יהיו בשנה הבאה אחרי שקירייבסקי יהיה בוגר?
אני סבור שהלא פר זה שנוער צריך להתמודד עם בוגרים ולא ההפך.
ואם האקדוחן הוא לא רובאי עצלן אלא אקדוחן רציני : "קטן עליו" ממש תרוץ עלוב.
אפשר להרגיש כל הזמן כאילו דופקים את ענף האקדח. לדעתי זה לא כך..........
ודווקא אני שטוען שיש לתת לו העדפה מתקנת מסתכל בעיניים אובייקטיביות מהצד ואומר 22 בוגרים באקדח חופשי שווה רמה זה הרבה יותר מ 25 ברובה.
הדבר היחיד שאנשי האקדח באמת חסרים אותו היום הוא רכז ענף (לא חייב להיות חבר הנהלה) שיביא את הדברים הנחוצים טיפול מיידי אל השולחן לפתרון מיידי.
שיהיה לך בהצלחה כי אתה יודע שעם תוצאות אי אפשר להתווכח.
אם היית היום בשמיניה הראשונה בעולם אני סבור שהיית חש קצת אחרת.
אף אחד לא ידפוק אקדוחן בכוונת מכוון !!!
רק הישגי הענף ומספר המשתתפים הרציניים כמוך הם שמעמידים אותו היכן שהוא.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
לקראת השנה הבאה כדאי להשלים את הפרטים החסרים בקריטריון שהוגדר בשנה הקודמת כדי להמנע מהשלמתו לאחר שהכל חתום וגמור.
להלן הצעה אחת מיני רבות להשלמת אותם חוסרים:
לקבוע מספר עולים מראש (תכולת המטווח ידועה מראש וניתן לקחת כמה עמדות רזרבה מראש) וכן לקבוע כללים לשובר שוויון (לדוגמא התוצאה השניה הטובה ביותר, השלישית וכו' כאשר אם לקלע יש פחות תחרות היא נחשבת ל-0) ועוד שוברי שוויון ככל שידרש (לדוגמא עדיפות למי שהשיג את התוצאה הטובה ביותר קודם לכן (או מאוחר יותר ...) , סטים אחרונים ...)
מספר העולים צריך לקחת בחשבון 5 משלימי קבוצה במקרה הגרוע, כאשר ניתן לקבוע שאם יוצא שצריך פחות כל מקום שמתפנה,מעלה קלע נוסף מעל למכסה שהוגדרה מראש בקריטריון האישי.
לגבי הקריטריון הקבוצתי, כדאי לאמץ גישה דומה לקריטריון האישי ולזכות את 5 הקבוצות שהשיגו את התוצאה הטובה ביותר במהלך העונה בזכות השתתפות בגמר וזו בתנאי שיש לקבוצה לפחות שני קלעים שעמדו בקריטריון האישי. קבוצה שיש לה שלושה נציגים שעלו לגמר באופן אישי זכאית להרכיב קבוצה גם אם לא עמדה בקריטריון 5 התוצאות הטובות ביותר במהלך השנה.
השלמת הפרטים האלו הן בבחינת עבודה חד פעמית שתחסוך להמציא את הגלגל בכל שנה מחדש וגם תחסוך אי נעימויות מיותרות.
אלו 2 הסנטים שלי ...
בברכה
להלן הצעה אחת מיני רבות להשלמת אותם חוסרים:
לקבוע מספר עולים מראש (תכולת המטווח ידועה מראש וניתן לקחת כמה עמדות רזרבה מראש) וכן לקבוע כללים לשובר שוויון (לדוגמא התוצאה השניה הטובה ביותר, השלישית וכו' כאשר אם לקלע יש פחות תחרות היא נחשבת ל-0) ועוד שוברי שוויון ככל שידרש (לדוגמא עדיפות למי שהשיג את התוצאה הטובה ביותר קודם לכן (או מאוחר יותר ...) , סטים אחרונים ...)
מספר העולים צריך לקחת בחשבון 5 משלימי קבוצה במקרה הגרוע, כאשר ניתן לקבוע שאם יוצא שצריך פחות כל מקום שמתפנה,מעלה קלע נוסף מעל למכסה שהוגדרה מראש בקריטריון האישי.
לגבי הקריטריון הקבוצתי, כדאי לאמץ גישה דומה לקריטריון האישי ולזכות את 5 הקבוצות שהשיגו את התוצאה הטובה ביותר במהלך העונה בזכות השתתפות בגמר וזו בתנאי שיש לקבוצה לפחות שני קלעים שעמדו בקריטריון האישי. קבוצה שיש לה שלושה נציגים שעלו לגמר באופן אישי זכאית להרכיב קבוצה גם אם לא עמדה בקריטריון 5 התוצאות הטובות ביותר במהלך השנה.
השלמת הפרטים האלו הן בבחינת עבודה חד פעמית שתחסוך להמציא את הגלגל בכל שנה מחדש וגם תחסוך אי נעימויות מיותרות.
אלו 2 הסנטים שלי ...
בברכה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד