משרד הבטחון וצה"ל הפקיר אותנו

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי bor » 02 מאי 2007, 15:35

לחזיאל כתב:רבותיי.....אף אחד לא סגר את גדנ"ע קליעה!!!
בסך הכל ,הגוף היה חולה,הזמינו "רופא",ולאחר בדיקה קצרה הוא נוכח לדעת כי החולה מת.
החולה מת כל כך הרבה זמן בעצם...
די לכל התלונות הנ"ל.כל מי שטרח לדוגמא להגיע לאחד מתחריות הכ"ג האחרונות לא
יכל שלא לראות כי מהמקווה הענק שהיה פעם נותרה שלולית דלוחה....
הגדנ"ע כבר מת שנים רבות.בסך הכל לקהלני היה את השכל הישר לחתום על תעודת פטירה.

אני לא מסכים איתך, בתחרות פסח האחרונה (לפני שנה) היה הרבה אנשים קרוב ל 5 אוטבוסים (אפילו יותר), במועדון קליעה כביר היה 40 חניכים, נכון זה לא הרבה אבל אי אפשר לפרסם את הגדנ"ע קליעה בדף קטן ומיסכן! נקודה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Sergey Richter » 02 מאי 2007, 15:56

bor כתב:
לחזיאל כתב:רבותיי.....אף אחד לא סגר את גדנ"ע קליעה!!!
בסך הכל ,הגוף היה חולה,הזמינו "רופא",ולאחר בדיקה קצרה הוא נוכח לדעת כי החולה מת.
החולה מת כל כך הרבה זמן בעצם...
די לכל התלונות הנ"ל.כל מי שטרח לדוגמא להגיע לאחד מתחריות הכ"ג האחרונות לא
יכל שלא לראות כי מהמקווה הענק שהיה פעם נותרה שלולית דלוחה....
הגדנ"ע כבר מת שנים רבות.בסך הכל לקהלני היה את השכל הישר לחתום על תעודת פטירה.

אני לא מסכים איתך, בתחרות פסח האחרונה (לפני שנה) היה הרבה אנשים קרוב ל 5 אוטבוסים (אפילו יותר), במועדון קליעה כביר היה 40 חניכים, נכון זה לא הרבה אבל אי אפשר לפרסם את הגדנ"ע קליעה בדף קטן ומיסכן! נקודה.

אבל לעומת שנים קדמות זה מיעוט לפי מה ששמעתי ..
התחרויות נפרסו על כמה ימים
והיו הרבה יותר מאורגנות מכל הבחינות
ומה שהלך לא מזמן בכ"ג זה שגעון אחד גדול (הייתי וראיתי)
אני לא אומר שהמהלך של קהלני הוא נכון אבל הוא בהחלט מוצדק

בוריס איני מבין את מטרת המחאה .. די סגרו בנתיים אין מה לעשות בנושא הגדנ"ע
אז אולי במקום לשגע את משרד הבטחון ולקוות לטוב פשוט תצטרף למועדון ותמשיך בפעילות שלך ? תאמין לי שכל מועדון אחר יכול לתת לך פי 100 ממה שיכל לתת לך מועדון קליעה גדנ"ע כביר .

בהצלחה
סרגי ריכטר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 02 מאי 2007, 16:49

תקווה אני לא מאבד, בעינין המעשה לא מוצדק בכלל ולכן משרד הביטחון ישמע ממני עוד קצת.
אני מבין שכל מועדון אחר יתן לי פי כמה, אבל הנסיעה למועדון הקרוב אלי (אוסישקין) היא בערך כשעתיים, אני אשכול זאת.
תודה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי nitz » 02 מאי 2007, 17:56

(כן, כן...מאריך כהרגלי :twisted: )

החולה לא מת. מוות פירושו total loss, וזה ממש לא היה ככה עד שקהלני בחר לסגור את הגדנ"ע.

מלבד "קרובים של" או "חברים של", בדרך כלל נערים ונערות לא מצטרפים סתם כך אל ענפי הירי האולימפי (אני אשמח אם תתקנו אותי...בכל זאת, גם אם קיימים כאלו שהגיעו מרצונם, מה חלקם בין כל הקלעים?).
הגדנ"ע קליעה פנה אל כיתות בחטיבות ביניים והתיכונים, ובשנים האחרונות היה קצב הצטרפות סביר, אבל לא מצוין. היה נוהג שהחיילים של הגדנ"ע עברו בבתי הספר, דבר שההתאחדות כרגע לא עושה (אלא אם יש התנדבות...אני לא שמעתי עדיין על קלעים שבאים לבתי ספר).
אם 16 מעניין יותר את הצעירים, אין מה לעשות...בשלב מסוים, חניכים שלא נדבקו בחיידק של הירי האולימפי (יש כאלו שה"הנאות" שהקלע חווה במהלך הירי לא ממש מושכות אותם), מקבלים תחושה של מיצוי ועוזבים את המסגרת. יש כאלו שכן נדבקים.
עם זאת, אני לא רואה את מועדוני הקליעה של ההתאחדות מוצפים בעשרות חדשים מדי שנה. מה שהיה טוב בגדנ"ע הוא שהוא הביא דם חדש לענפי הקליעה. נראה בעשור הבא כמה קלעי נוער חדשים (שהם לא "קרובים/חברים של...") יהיו לנו...אני לא אופטימי.

אני מתאר לעצמי שבשנים שבהם לא היו מחשבים ומשחקי ירי, בני נוער קיבלו סיפוק לסקרנות שלהם בנוגע לכלי נשק באמצעות הגדנ"ע. היום לכל זאטוט יש את האשליה שאם הוא מביא headshots במשחקי ירי אז הוא צלף, וזה מספיק לו ככה והוא לא מחפש גם לדעת לירות במציאות. אלו שכן מתכוננים לצבא, עושים אימונים גופניים ומזניחים את הקליעה (כי כנראה זה לא ממש נתפס כדבר מסובך).
עובדה היא שלהרבה חיילים יש כושר קליעה ירוד. אד בצה"ל מצאו פתרון קסם-יש קלעי סער עם כוונת אופטית על הנשק שמפצה על חוסר יכולת. אז לאט לאט לומדים איך להפחית את הרעידות של הנשק, וככה מעבירים את השירות הצבאי. היה אירוע ברג'ר, לפני המלחמה האחרונה, שחוליה של החיזבאללה ניסתה לחטוף חייל, רק שאז הם לא פגעו בסיור עם טילי נ"ט אלא ניסו הסתערות. מכל החיילים שהיו במבנה בכפר וארבו למחבלים, רק קלע סער צעיר סימן בסוף היום "איקסים" על הנשק, וזה מ40 מטר, במבנה מוגן. בסוף אנחנו נצטרך לסמוך על מכונות שיירו במקומנו וטילים מונחים שיחסכו לנו את הצורך לכוון. בהחלט יש צורך בגדנ"ע

נכון, בשנים האחרונות מעט מאוד צלפים יצאו משורות הגדנ"ע, מעט מאוד חניכים הצטרפו אליו. זה לא אומר שאין פתרון לבעיות האלו. חיילים נמנעים מלהתגייס למערך הטכני של הצבא, אבל צה"ל לא בחר לסגור אותו-הרי כשטנק נפגע לא יתיכו אותו ויזמינו חדש. מצאו שכשמכסים 80 אחוז מההוצאות על תואר הנדסאי או טכנאי, אנשים מוכנים להתחייב לשרת במערך הטכני. גם הגיוס לצה"ל נמצא בירידה, הסרבנות וההשתמטות בעלייה. אז מחפשים דרכים איך להגביר את הגיוס לצה"ל ואף אחד לא סוגר את הצבא כי כיום אין ויכוח שמדינת ישראל צריכה את צה"ל. (רק תדעו שלפני קום המדינה, לא חשבו שצריכים צבא. אנשי השומר היו צריכים להתאמץ בשביל לשכנע יישובים לבחור בשמירה עברית. גם ההגנה קמה רק לאחר ימי פרעות)
בניגוד לשנים האלימות של פיגועי הירי שגרמו להעשרת המועדונים, השנה האחרונה של הגדנ"ע הייתה יבשה בהרבה מועדונים, גם אנחנו הרגשנו את זה. אין ספק שהמצב היה מעולה בעבר, אבל זה לא אומר שאם עכשיו המצב גרוע בהכרח צריכים לבחור בסגירה. כשמכונית עושה רעשים משונים ואז נתקעת בצד הדרך, לא שולחים אותה למשחטת רכב. מביאים אותה למוסך, מתקנים מה שצריך ואז אפשר לחזור ולהשתמש בה. לקהלני אין כסף מיותר למוסך כי הוא צריך אותו ליום בעקבות לוחמים אז הוא העדיף את משחטת הרכב.

עריכה:
אגב, אין מניעה שבוריס יתאמן גם באוסישקין, אבל אין סיבה לוותר על המאבק.
נערך לאחרונה על ידי nitz בתאריך 02 מאי 2007, 18:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Sergey Richter » 02 מאי 2007, 18:13

nitz כתב:(כן, כן...מאריך כהרגלי :twisted: )

החולה לא מת. מוות פירושו total loss, וזה ממש לא היה ככה עד שקהלני בחר לסגור את הגדנ"ע.

מלבד "קרובים של" או "חברים של", בדרך כלל נערים ונערות לא מצטרפים סתם כך אל ענפי הירי האולימפי (אני אשמח אם תתקנו אותי...בכל זאת, גם אם קיימים כאלו שהגיעו מרצונם, מה חלקם בין כל הקלעים?).
הגדנ"ע קליעה פנה אל כיתות בחטיבות ביניים והתיכונים, ובשנים האחרונות היה קצב הצטרפות סביר, אבל לא מצוין. היה נוהג שהחיילים של הגדנ"ע עברו בבתי הספר, דבר שההתאחדות כרגע לא עושה (אלא אם יש התנדבות...אני לא שמעתי עדיין על קלעים שבאים לבתי ספר).
אם 16 מעניין יותר את הצעירים, אין מה לעשות...בשלב מסוים, חניכים שלא נדבקו בחיידק של הירי האולימפי (יש כאלו שה"הנאות" שהקלע חווה במהלך הירי לא ממש מושכות אותם), מקבלים תחושה של מיצוי ועוזבים את המסגרת. יש כאלו שכן נדבקים.
עם זאת, אני לא רואה את מועדוני הקליעה של ההתאחדות מוצפים בעשרות חדשים מדי שנה. מה שהיה טוב בגדנ"ע הוא שהוא הביא דם חדש לענפי הקליעה. נראה בעשור הבא כמה קלעי נוער חדשים (שהם לא "קרובים/חברים של...") יהיו לנו...אני לא אופטימי.

אני מתאר לעצמי שבשנים שבהם לא היו מחשבים ומשחקי ירי, בני נוער קיבלו סיפוק לסקרנות שלהם בנוגע לכלי נשק באמצעות הגדנ"ע. היום לכל זאטוט יש את האשליה שאם הוא מביא headshots במשחקי ירי אז הוא צלף, וזה מספיק לו ככה והוא לא מחפש גם לדעת לירות במציאות. אלו שכן מתכוננים לצבא, עושים אימונים גופניים ומזניחים את הקליעה (כי כנראה זה לא ממש נתפס כדבר מסובך).
עובדה היא שלהרבה חיילים יש כושר קליעה ירוד. אד בצה"ל מצאו פתרון קסם-יש קלעי סער עם כוונת אופטית על הנשק שמפצה על חוסר יכולת. אז לאט לאט לומדים איך להפחית את הרעידות של הנשק, וככה מעבירים את השירות הצבאי. היה אירוע ברג'ר, לפני המלחמה האחרונה, שחוליה של החיזבאללה ניסתה לחטוף חייל, רק שאז הם לא פגעו בסיור עם טילי נ"ט אלא ניסו הסתערות. מכל החיילים שהיו במבנה בכפר וארבו למחבלים, רק קלע סער צעיר סימן בסוף היום "איקסים" על הנשק, וזה מ40 מטר, במבנה מוגן. בסוף אנחנו נצטרך לסמוך על מכונות שיירו במקומנו וטילים מונחים שיחסכו לנו את הצורך לכוון. בהחלט יש צורך בגדנ"ע

נכון, בשנים האחרונות מעט מאוד צלפים יצאו משורות הגדנ"ע, מעט מאוד חניכים הצטרפו אליו. זה לא אומר שאין פתרון לבעיות האלו. חיילים נמנעים מלהתגייס למערך הטכני של הצבא, אבל צה"ל לא בחר לסגור אותו-הרי כשטנק נפגע לא יתיכו אותו ויזמינו חדש. מצאו שכשמכסים 80 אחוז מההוצאות על תואר הנדסאי או טכנאי, אנשים מוכנים להתחייב לשרת במערך הטכני. גם הגיוס לצה"ל נמצא בירידה, הסרבנות וההשתמטות בעלייה. אז מחפשים דרכים איך להגביר את הגיוס לצה"ל ואף אחד לא סוגר את הצבא כי כיום אין ויכוח שמדינת ישראל צריכה את צה"ל. (רק תדעו שלפני קום המדינה, לא חשבו שצריכים צבא. אנשי השומר היו צריכים להתאמץ בשביל לשכנע יישובים לבחור בשמירה עברית. גם ההגנה קמה רק לאחר ימי פרעות)
בניגוד לשנים האלימות של פיגועי הירי שגרמו להעשרת המועדונים, השנה האחרונה של הגדנ"ע הייתה יבשה בהרבה מועדונים, גם אנחנו הרגשנו את זה. אין ספק שהמצב היה מעולה בעבר, אבל זה לא אומר שאם עכשיו המצב גרוע בהכרח צריכים לבחור בסגירה. כשמכונית עושה רעשים משונים ואז נתקעת בצד הדרך, לא שולחים אותה למשחטת רכב. מביאים אותה למוסך, מתקנים מה שצריך ואז אפשר לחזור ולהשתמש בה. לקהלני אין כסף מיותר למוסך כי הוא צריך אותו ליום בעקבות לוחמים אז הוא העדיף את משחטת הרכב.

תרשה לי לא להסכים איתך .
הכסף שקהלני משקיע על יום בעקבות הלוחמיים הוא אפילו לא מחצית הכסף הדרוש לפעילות סדירה במועדוני הגדנ"ע . תחשוב על משכורות לעובדי משרד הבטחון על השכרת המטווחים במועדוני הקליעה ,תיפול בנשקים , תחמושת , ציוד קליעה, העמדת תחרויות , כח אדם ועוד ועוד ..

ניצן עשה לי טובה גם אני וגם אתה יודעם אך זה נראה לפני שנה במועדון שלנו ,בולש*ט אחד גדול, החיילים לא עשו כלום חניכים לא הגיעו ( לפחות יומיים בשבוע המועדון היה ריק) פה חיל לא בא שם חיל לא בא (וזה אפילו לא עניין אף אחד ). אף אחד לא מתאמן כולם מריצים צחוקים ולא הייתה שום פעילות רצינית, אז למה לבזבז כספים אל פעילות לא מועילה ?

אשכול מיותר (אבל זו רק דעתי )
ואני יודע מה אילן יגיב על זה חחחח :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nitz » 02 מאי 2007, 18:57

זה לא יקר להביא אלפי בני נוער עד לרמת הגולן? תרגיל שריון וארטילריה, מכונות בידוק ומפעילים, עובדי במה והובלה של הציוד, נהגי אוטובוסים, לארגן את האתרים שבהם יסיירו?
נשקים (בעלי מקצוע) נמצאים ממילא בצה"ל, חלקי חילוף גם הם קיימים ורובם לא יקרים. ירי של טירונים ב5.56 (וגם של תלמידי בית ספר ונערים מחו"ל) עולה לצה"ל יותר מירי של גדנ"עים ב0.22. מקצה איפוס נוסף שמדריכי ירי צה"ליים צריכים לעשות לחייל שפספס את כל ה12 כדורים זה לא יקר?
תחשוב כמה עולה פגז אחד (היית ביום בעקבות לוחמים, נכון?) ושרשיר של מאג וכמה עולה ארגז תחמושת קטן של 0.22 או אריזה של שש קופסאות כדורי אוויר.

השנה האחרונה-היה מיעוט בחניכים. חלקם התגייסו, חלקם למדו במכללות, חלקם היו עסוקים מעל הראש בבגרויות ולימודים, וגם הייתה את בעיית גיוס החניכים בבתי הספר שהסגל בהם לא הקל על החיילים לעשות את העבודה, בלשון המעטה.
בשנים הראשונות שלי במטווח היו מצבים שחניכים היו צריכים להמתין שהחניכים לפניהם יסיימו את הירי (הכוונה היא שכל העמדות מלאות, גם במקצה השני, וזה אימון לצעירים). שמוליק תמיד היה בכל מקרה (אלא אם מערך מג"ן חשב שדווקא לפני תחרות צריך להוציא חיילים ומדריכים לטיול או השתלמות) והחיילים זה כבר משהו אחר, זה פאק שהצבא היה צריך לטפל בו. עם כל הכבוד להם, החיילים רלוונטים רק מתי שאין עובדי משהב"ט במטווח,או שיש הרבה מדי חניכים חדשים שצריכים הדרכה, המפקד עסוק עם חניכים בוגרים וצריך להדריך על מאוזר או אם 16 (אלא אם מדובר ביוצאי גדנ"ע כמו רועי או יוצאים מהכלל, שלצערי הם לא רבים).
גם לחוסר בחניכים יש פתרונות (כמו שאמרתי) ואעדיף שאני לא אאריך, כי לזה דווקא יש הרבה פתרונות. גם לחוסר במוטיבציה אצל חניכים יש פתרונות, קצת פחות, אבל יש. נגיד רק שאפשר להשקיע יצירתיות ותקציב במציאת "גזרים" מתאימים.
להגיד שאף אחד לא מתאמן זה לא נכון, אבל זה נכון שלא היו יותר משישה כל יום. בזמנים לפני תחרויות היו באים בתדירות יותר גבוהה, אבל גם אז העמדות לא היו מלאות.

זה עניין שגם הצבא וגם משרד הבטחון צריכים לטפל בו, ואני אשמח להציע פתרונות. רק בינתיים נראה לי שקהלני העדיף לקבל תמונות שלו ולדלג על ההמלצות שלי. הרבה יותר קל להרוס מליצור.

אני לא אומר שהמערכת מושלמת, אני יודע שהיא דפוקה. אבל מה שאני אומר זה שצריך לתקן ולא להשליך לפח. כעת 2 למאי, אני מזכיר (אילן, אם תוכל) מחקר שהצעתי לעשות, שיוכיח שצה"ל צריך את הגדנ"ע. יש חשיבות גדולה במחקר כזה גם בשביל לשכנע את קהלני עצמו, ואם לא אותו אז את המבקר או שרים ביטחוניסטיים, בתקווה (לא רבה) שהם יסייעו (אם לא יהיו בחירות בקרוב :roll: ).

(אגב, אתה לא צריך לצטט את כל מה שאמרתי...גם ככה כתבתי מספיק :oops: )
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 02 מאי 2007, 19:30

Sergey Richter כתב:

תרשה לי לא להסכים איתך .
הכסף שקהלני משקיע על יום בעקבות הלוחמיים הוא אפילו לא מחצית הכסף הדרוש לפעילות סדירה במועדוני הגדנ"ע . תחשוב על משכורות לעובדי משרד הבטחון על השכרת המטווחים במועדוני הקליעה ,תיפול בנשקים , תחמושת , ציוד קליעה, העמדת תחרויות , כח אדם ועוד ועוד ..

ניצן עשה לי טובה גם אני וגם אתה יודעם אך זה נראה לפני שנה במועדון שלנו ,בולש*ט אחד גדול, החיילים לא עשו כלום חניכים לא הגיעו ( לפחות יומיים בשבוע המועדון היה ריק) פה חיל לא בא שם חיל לא בא (וזה אפילו לא עניין אף אחד ). אף אחד לא מתאמן כולם מריצים צחוקים ולא הייתה שום פעילות רצינית, אז למה לבזבז כספים אל פעילות לא מועילה ?

סרגיי, תעשה לי טוב איזה בקשר למשכורת לעובדי ביטחון אני רוצה לחדש לך, במועדון "כביר" לא היה עובד מטעם משרד הביטחון היה 3 חיילים, ציוד קליעה? חח הצחקת אותי, אם הייתה יודע באיזה ציוד קליעה השתמשנו הייתה נופל מהכסא.
טיפול בנשק? פעם בכמה חודשים בא נשק בדק את הנשק.
הבעיה של הגדנ"ע קליעה זה פירסום!
אי אפשר לפרסם קליעה על נייר קטן פשוט אי אפשר, רק אנשים כמוני (שהם מיעוט) שיש להם שריטה במוח יכולים ללכת על זה.
תחשוב גם על על מצב הקליעה האופלימפית בארץ, מה יהיה בעוד מספר שנים?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Sergey Richter » 02 מאי 2007, 19:55

bor כתב:
Sergey Richter כתב:

תרשה לי לא להסכים איתך .

סרגיי, תעשה לי טוב איזה בקשר למשכורת לעובדי ביטחון אני רוצה לחדש לך, במועדון "כביר" לא היה עובד מטעם משרד הביטחון היה 3 חיילים, ציוד קליעה? חח הצחקת אותי, אם הייתה יודע באיזה ציוד קליעה השתמשנו הייתה נופל מהכסא.
אי אפשר לפרסם קליעה על נייר קטן פשוט אי אפשר, רק אנשים כמוני (שהם מיעוט) שיש להם שריטה במוח יכולים ללכת על זה.

כן כן אני אחדש לך גם בכביר היה עובד משרד הבטחון מוטי שמו ? נראה לי אני לא בטוח אבל אני חושב שזה השם ,
אני יודע ,השאלה עם אתה יודע מה עלות חליפה אחת שהגדנ"ע קנה לפני שנתיים וחילק שווה בשווה בכל המועדונים ועם אני לא טועב הגדנ"ע קנה מאות של חליפות כאלה ..

אני יושב מגיב לכם ואני לא מבין למה אני עושה את זה
זה מיותר
זה שתשבו ותתרשמו ותבכו פה זה לא יפוך ת'מוח של קהלני למה שהוא היה פעם .
אז למה כל הפירוטים האלה ?
ובוריס כנראה שסגרת עניים בשנה האחרונה שלך בגד"ע ולא שמת לב מה המצב של המערכת
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 02 מאי 2007, 20:08

Sergey Richter כתב:
bor כתב:
Sergey Richter כתב:

תרשה לי לא להסכים איתך .

כן כן אני אחדש לך גם בכביר היה עובד משרד הבטחון מוטי שמו ? נראה לי אני לא בטוח אבל אני חושב שזה השם ,
אני יודע ,השאלה עם אתה יודע מה עלות חליפה אחת שהגדנ"ע קנה לפני שנתיים וחילק שווה בשווה בכל המועדונים ועם אני לא טועב הגדנ"ע קנה מאות של חליפות כאלה ..

אני יושב מגיב לכם ואני לא מבין למה אני עושה את זה
זה מיותר
זה שתשבו ותתרשמו ותבכו פה זה לא יפוך ת'מוח של קהלני למה שהוא היה פעם .
אז למה כל הפירוטים האלה ?
ובוריס כנראה שסגרת עניים בשנה האחרונה שלך בגד"ע ולא שמת לב מה המצב של המערכת

לא צריך לחדש לי בקשר למוטי, מוטי היה בן אדם זהב (עד שלא העיפו אותו לפנסייה).
אני לא סגרתי את העיניין אני ראיתי שב"כביר" לא הושקעו כספים חוץ משיפוץ הגג (שהסתיים אחרי הסגירה.
הא סליחה הושקעו כספים בכוח אדם ותחמושת.
הריב מיותר, אני להפסיק לא מוכן ובהמשך אני ישכול להעביר מכתב לברור מעמיק יותר למבקר המדינה ולגורמים נוספים.
נערך לאחרונה על ידי bor בתאריך 03 מאי 2007, 13:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Serjio » 02 מאי 2007, 23:08

ככה מן הסתם הצבאות במדינות שלהבדיל ממדינה שלנו לא נמצאות תחת איום קבוע
מחזיקות יחידות קליע אולימפית (דרך אגב גם בנשקים בקליברים גדולים למקצועות של מ300 ועד 1000מטר שתיפול ותחמושת בשבלם ונשקים עצמם עולים קצת יותר ממה שיש קאן) שחיילים מיחידות הלאלו משמשים כמדריכי ירי ליחידות אחרות, במטרה שחיילים ילמדו ליות אצל אנשי מקצוע הטובים ביותר, לדוגמה מרינס אמריקאי.
אני לא חושב שהם עשים את זה בגלל שהם אנשים תיפשים שלא יודים לאן לבזבז את הכסף.

בהחלט יש צורך בגדנ"ע ככוונת אופתית רק מסבכת את הדברים כצריך לדעת להשתמש בה.
(: (: (: .If you won't shoot, shoot don’t talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי AK » 03 מאי 2007, 13:56

תסלחו לי שלא קראתי את כל התגובה הארוכה של ניצן לפני בראש העמוד הזה ומטה אבל זה פשוט התחיל להראות כמו ריב חסר משמעות ביניכם...

נמנעתי מלהגיב פה עד עכשיו מסיבות שונות.
מצד אחד אני חושב שגדנ"ע קליעה זה פרויקט מדהים שאין כמותו בחיל חינוך.
הוא תורם לירי האולימפי. תורם ליכולת הירי של מלש"בים מכל הרמות, בין אם כאלה שבקושי יעשו טירונות 02 ויהיו נהגי בוסים לאלה שיעשו 07 וילכו למטכ"ל.
זה תורם לבטיחות, בכל שאולי מאבטח אחד מתוך 100 שעובד בבית ספר יודע לא לשחק עם האקדח שלו.
זה מוציא את הילדים של היום מחוסר המסגרת שרובם נמצאים בה שמבזבזת כ"כ הרבה מהחיים שלהם בחוסר מעש יחסי.
כל זה טוב ויפה.

אבל מצד שני, בתור מי שגדל בגדנ"ע לא פחות (ואולי יותר) מכל אחד מכם הצעירים שפה בתור חניך, ואח"כ הלך והדריך (גם אותכם) והמשיך הלאה למשהו קצת יותר פיקודי אם תרצו,
אני יכול לומר לכם שלפי דעתי הגדנ"ע גם גסס.
ניצן היו מועדונים שפעלו ב-10% ממה שהם היו פעם וזה היה יפה.
אני יודע כמה קשה היה בהרצליה להגיע ל-80(!) חניכים כי אני עשיתי את זה אישית לצד גוני.
קרענו את התחת מתי שרק יכולנו.
אתה יודע מה זה להריץ כיתת בוקר של 45 ילד עם עוד חייל אחד? 4 פעמים בשבוע אם לא 5?
זה מתיש. וזה לא מניב כ"כ הרבה. אבל עשינו את זה כי צריך. אין על מה להתלונן פה.
אבל זה לא מספיק. אנחנו לא היינו מסוגלים להביא כמויות שמצדיקות את המחיר.
ובתור מה שכולם קראו לו "קמ"ט קליעה" אני יכול גם לומר עוד יותר בביטחון שאת המעט שהצלחתי לעשות שם לא היה קל.
מעט חיילים שבאמת בליבם מעוניינים לעבוד באים. השאר יכולים ללכת לשחק במחזות עם ההופעות שהם דפקו לי ולשאר המפקדים בראיונות קבלה.
ואחרי שקיבלת את כל מי שבא לראיונות כי היו פחות משאתה צריך, אתה רק נכנס לעוד מערבולת של חרא,
כי מה לעשות? גדנ"ע קליעה לא מפיקה אפילו מספיק חיילים בכדי להצדיק קורס מסודר ומאובזר.
גם אתם החניכים הרגשתם את זה בקורסי הקיץ האחרונים.
אני נסעתי כמו מטורף. עבדתי עם המילואימניקים שגם אכלו חרא שלא תאמינו כולל מקרה שבו אני עליתי למשפט בגלל סיבוך ששני מילואימניקים עבדו ביום שהם לא חתמו עליו, למרות שהם חשבו שכן, כי אסור היה להביא מלואימניקים באותו יום. חג כלשהו... לא זוכר.
במשך חודש או יותר אחד מהם לא קיבל משכורת מהמעביד שלו כי הטופס מהצבא לא כיסה את כל הימים שהוא נעדר מהעבודה. הוא כמעט בכה לי בטלפון.

ככה התנהלו הדברים בגדנ"ע קליעה בשנה האחרונה שאני הייתי ומשם זה רק התדרדר.
זה לא שאנשים לא מנסים. אבל המערכת הזאת כפי שהיא עמדה, לא התאימה ולא עבדה.
צריך גדנ"ע קליעה. אבל חדש. מהבסיס. משהו אחר.
מה שהיה כבר אין ולא בגלל קהלני. אני הייתי בישיבות בהם הוא קיבל מעט תשובות ועדיין הבטיח הבטחות ואישר תקציבים מפוצצים. אני זה שהכין את המצגות בשבילו עם המעט מידע שהיה לי לתת לו! והוא רק ביקש שנביא הוכחות יותר מאוחר. אבל הן לא באו.
יש לנו בגדנ"ע קליעה היום רק רעיון דגול להתגאות בו. לא תוצאות.

והרעיון הזה גם הוא ידידי, להכין את המלש"בים לגיוס שלהם לצה"ל בכדי לשפר את בטחונם בשימוש בנשק ובכך גם את בטחון המדינה.
גדנ"ע קליעה לא היה קיים כדי לגייס חניכים להתאחדות הקליעה או לספורט האולימפי
אז בבקשה, רדו מהעץ הזה כי הוא לא קשור. זה היה בונוס נהדר שגם אני חלק ממנו אבל לא בשביל זה בסופו של דבר קהלני שם כסף ולא בשביל זה לקחו אותי או כל אחד אחר לעבוד שם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 03 מאי 2007, 15:03

AK כתב:תסלחו לי שלא קראתי את כל התגובה הארוכה של ניצן לפני בראש העמוד הזה ומטה אבל זה פשוט התחיל להראות כמו ריב חסר משמעות ביניכם...

נמנעתי מלהגיב פה עד עכשיו מסיבות שונות.
מצד אחד אני חושב שגדנ"ע קליעה זה פרויקט מדהים שאין כמותו בחיל חינוך.
הוא תורם לירי האולימפי. תורם ליכולת הירי של מלש"בים מכל הרמות, בין אם כאלה שבקושי יעשו טירונות 02 ויהיו נהגי בוסים לאלה שיעשו 07 וילכו למטכ"ל.
זה תורם לבטיחות, בכל שאולי מאבטח אחד מתוך 100 שעובד בבית ספר יודע לא לשחק עם האקדח שלו.
זה מוציא את הילדים של היום מחוסר המסגרת שרובם נמצאים בה שמבזבזת כ"כ הרבה מהחיים שלהם בחוסר מעש יחסי.
כל זה טוב ויפה.

אבל מצד שני, בתור מי שגדל בגדנ"ע לא פחות (ואולי יותר) מכל אחד מכם הצעירים שפה בתור חניך, ואח"כ הלך והדריך (גם אותכם) והמשיך הלאה למשהו קצת יותר פיקודי אם תרצו,
אני יכול לומר לכם שלפי דעתי הגדנ"ע גם גסס.
ניצן היו מועדונים שפעלו ב-10% ממה שהם היו פעם וזה היה יפה.
אני יודע כמה קשה היה בהרצליה להגיע ל-80(!) חניכים כי אני עשיתי את זה אישית לצד גוני.
קרענו את התחת מתי שרק יכולנו.
אתה יודע מה זה להריץ כיתת בוקר של 45 ילד עם עוד חייל אחד? 4 פעמים בשבוע אם לא 5?
זה מתיש. וזה לא מניב כ"כ הרבה. אבל עשינו את זה כי צריך. אין על מה להתלונן פה.
אבל זה לא מספיק. אנחנו לא היינו מסוגלים להביא כמויות שמצדיקות את המחיר.
ובתור מה שכולם קראו לו "קמ"ט קליעה" אני יכול גם לומר עוד יותר בביטחון שאת המעט שהצלחתי לעשות שם לא היה קל.
מעט חיילים שבאמת בליבם מעוניינים לעבוד באים. השאר יכולים ללכת לשחק במחזות עם ההופעות שהם דפקו לי ולשאר המפקדים בראיונות קבלה.
ואחרי שקיבלת את כל מי שבא לראיונות כי היו פחות משאתה צריך, אתה רק נכנס לעוד מערבולת של חרא,
כי מה לעשות? גדנ"ע קליעה לא מפיקה אפילו מספיק חיילים בכדי להצדיק קורס מסודר ומאובזר.
גם אתם החניכים הרגשתם את זה בקורסי הקיץ האחרונים.
אני נסעתי כמו מטורף. עבדתי עם המילואימניקים שגם אכלו חרא שלא תאמינו כולל מקרה שבו אני עליתי למשפט בגלל סיבוך ששני מילואימניקים עבדו ביום שהם לא חתמו עליו, למרות שהם חשבו שכן, כי אסור היה להביא מלואימניקים באותו יום. חג כלשהו... לא זוכר.
במשך חודש או יותר אחד מהם לא קיבל משכורת מהמעביד שלו כי הטופס מהצבא לא כיסה את כל הימים שהוא נעדר מהעבודה. הוא כמעט בכה לי בטלפון.

ככה התנהלו הדברים בגדנ"ע קליעה בשנה האחרונה שאני הייתי ומשם זה רק התדרדר.
זה לא שאנשים לא מנסים. אבל המערכת הזאת כפי שהיא עמדה, לא התאימה ולא עבדה.
צריך גדנ"ע קליעה. אבל חדש. מהבסיס. משהו אחר.
מה שהיה כבר אין ולא בגלל קהלני. אני הייתי בישיבות בהם הוא קיבל מעט תשובות ועדיין הבטיח הבטחות ואישר תקציבים מפוצצים. אני זה שהכין את המצגות בשבילו עם המעט מידע שהיה לי לתת לו! והוא רק ביקש שנביא הוכחות יותר מאוחר. אבל הן לא באו.
יש לנו בגדנ"ע קליעה היום רק רעיון דגול להתגאות בו. לא תוצאות.

והרעיון הזה גם הוא ידידי, להכין את המלש"בים לגיוס שלהם לצה"ל בכדי לשפר את בטחונם בשימוש בנשק ובכך גם את בטחון המדינה.
גדנ"ע קליעה לא היה קיים כדי לגייס חניכים להתאחדות הקליעה או לספורט האולימפי
אז בבקשה, רדו מהעץ הזה כי הוא לא קשור. זה היה בונוס נהדר שגם אני חלק ממנו אבל לא בשביל זה בסופו של דבר קהלני שם כסף ולא בשביל זה לקחו אותי או כל אחד אחר לעבוד שם.

אני מסכים איתך ב 100% אבל לדעתי הדבר יפגעה קשה בירי האולימפי (לא עכשיו אלה בעתיד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי AK » 03 מאי 2007, 16:37

אני לא יודע אם קשה או לא... ברור שתהיה פגיעה כלשהי אבל שום דבר שלא ניתן לעקוף בדרכים אזרחיות בידיים של התאחדות הקליעה ו/או המועדונים עצמם.
אבל זה עדיין לא קשור...
באחת הפגישות שנכחתי בהן עם הממ"ר הוא ציין את העובדה שבסופו של דבר אנחנו מלמדים או יותר נכון נותנים לבני הנוער את הכלי להרוג.
זה דרך קצת קודרת להסתכל על זה אבל זה לא רחוק מהאמת...
מה שהוא בעצם אמר בזה זה שירי אולימפי הוא בדרג השני בחשיבות גדנ"ע קליעה כרעיון. זה אמנם עוזר ומחנך ומלמד עוד יותר טוב איך יורים אבל זה לא התוצאה שאליה מכוונים.
ולכן זו לא נקודה שצריך להעלות בנושא זה. זה לא ישכנע אף אחד להשאיר את הגדנ"ע.
וזה גם לא מצדיק את זה.
בטח לא בעיני משרד הבטחון שעסקיו הם מלחמה וכל מה שמסביב, ולא האוליפיאדה הבאה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 03 מאי 2007, 19:57

AK כתב:אני לא יודע אם קשה או לא... ברור שתהיה פגיעה כלשהי אבל שום דבר שלא ניתן לעקוף בדרכים אזרחיות בידיים של התאחדות הקליעה ו/או המועדונים עצמם.
אבל זה עדיין לא קשור...
באחת הפגישות שנכחתי בהן עם הממ"ר הוא ציין את העובדה שבסופו של דבר אנחנו מלמדים או יותר נכון נותנים לבני הנוער את הכלי להרוג.
זה דרך קצת קודרת להסתכל על זה אבל זה לא רחוק מהאמת...
מה שהוא בעצם אמר בזה זה שירי אולימפי הוא בדרג השני בחשיבות גדנ"ע קליעה כרעיון. זה אמנם עוזר ומחנך ומלמד עוד יותר טוב איך יורים אבל זה לא התוצאה שאליה מכוונים.
ולכן זו לא נקודה שצריך להעלות בנושא זה. זה לא ישכנע אף אחד להשאיר את הגדנ"ע.
וזה גם לא מצדיק את זה.
בטח לא בעיני משרד הבטחון שעסקיו הם מלחמה וכל מה שמסביב, ולא האוליפיאדה הבאה.

נכון, הדבר מלמד להרוג אבל הנער ילמד להרוג בגיל 14 או בגיל 19 ההבדל הוא לא ממש משמעותי!
יש מצב שאת הנושא של הירי אולימפי לא צריך לעלות אבל את כל השאר חובה להעלות ובמדית הצורך אני יפנה למבקר המדינה ולגורמים נוספים
אני בטוח ששווה להקיעה קצת כסף בגדנ"ע במקום להשקיעה 4 אלף דולר( או שזה היה 100 אלף) ליום על מסוק אחד מתוך 4 להסיעה קצינים מהקריה הביתה או לבר מצווה!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי AK » 03 מאי 2007, 20:51

bor כתב:נכון, הדבר מלמד להרוג אבל הנער ילמד להרוג בגיל 14 או בגיל 19 ההבדל הוא לא ממש משמעותי!

טעות... משמעותי מאד. אבל בוא נפסיק לקרוא לזה ככה למה אני השתמשתי בזה רק להבהיר את הנקודה שלי. אנחנו מדברים על לימוד נוער איך לירות. כמו כל יכולת נרכשת, כגון שפה, נסיעה על אופניים, וכל דבר אחר, גם ירי נקלט יותר טוב בגיל יותר צעיר.
אבל נניח שאתה צודק, וזה לא משמעותי... למה צריך גדנ"ע קליעה? אם הוא יכול ללמוד את זה בגיל 19, למה לא לחסוך את ה-300,000 שקל או יותר שהתכוונו לתת לגדנ"ע?

bor כתב:אני בטוח ששווה להקיעה קצת כסף בגדנ"ע במקום להשקיעה 4 אלף דולר( או שזה היה 100 אלף) ליום על מסוק אחד מתוך 4 להסיעה קצינים מהקריה הביתה או לבר מצווה!

פה אני מסכים אתך. רק שלהריץ רק את מרחב מרכז לדוגמא (במרחב מרכז היו בשנים האחרונות להערכתי פי 5 אם לא יותר חניכים משני המרחבים האחרים יחדיו) עדיין יעלה 200,000 שקל לפחות לשנה שזה לא מעט כסף. ולא, ההכנסות מהחניכים לא מכסות את זה.
ככה שלא משנה אם יחליטו לקרקע את כל הקצינים ולא לתת לטיסות שהן לא מבצעיות או אימונים לעלות לאוויר, זה עדיין עסק יקר שלדעת האנשים למעלה וגם חלק שלמטה, לא משתלם.
איך תעריך את מה שגדנ"ע קליעה עושה בכסף? אני לא יודע. אבל הם נותנים כסף ומצפים לקבל תוצאות. את התוצאות הם לא קיבלו. ככה שההחלטה לסגור את הגדנ"ע (בין אם נכונה או לא) מוצדקת.

וכך גם יגיד לך מבקר המדינה אם יגיע הנושא אליו. כי אין לו מידע אחר שיצביע אחרת, כי המידע הזה לא קיים.
יש הרבה מקומות שבהם מתבזבז תקציב הביטחון על שטויות.
בעיניהם, גדנ"ע קליעה היה לפחות כמעט אחד מהם.

כולי תקווה שמשהו, איך שאילן אומר, ירים את הכפפה וייצור משהו חדש על בסיס או דומה לגדנ"ע קליעה. אבל מה שהיה היה וכבר לא יהיה אותו דבר. כל העוסקים בדבר הרגישו והתלוננו על זה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד