משרד הבטחון וצה"ל הפקיר אותנו

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Sergey Richter » 03 מאי 2007, 23:10

כל מילה באבן :lol:
אדם
ביצוע מדהים
הוצאת לי את המילים מהפה
במיוחד בציטוט השני :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nitz » 04 מאי 2007, 00:34

(עוד מגילה :roll: )
רוצה לחסוך ב300 אלף? בוא ניקח מכל חיילי ה02 את אימוני הנשק...במילא צה"ל לא נותן להם נשק מחוץ לבסיס וגם אין להם פעילות מבצעית...יש מאבטחי מתקנים והם יעשו את השמירות. כל החיילים שהיו איתי בטירונות יתקנו כלי רכב, גנרטורים, טנקים ותותחים. קרוב לוודאי שחוץ מלהיות מטרה עם קסדה ונשק שעומדת בעמדת שמירה, הם לא ישתמשו במטאטא שלהם. גם ה03 לא ישתמשו בו. לא כל דבר נמדד בכסף...במלחמה האחרונה ראינו את זה. גם גדוד שריון עולה הרבה כסף, וראינו כמה השריון עזר לנו. לפעמים יש דברים שדורשים השקעה גם אם לא נראה שהם מניבים תוצאות. מערכות יירוט טילים (מסתבר שגם כלכלית עדיף ליירט טילים במקום שהם יפגעו בתוך ערים), מערכות הגנה לטנקים (מעיל רוח), ציוד איכותי למילואימניקים אבל גם הכשרה טובה יותר לחיילים (כולל מדריכי ירי טובים יותר).
בוריס לא שם לב וטעה במה שהוא אמר...כשחייל מגיע מוכן עם ידע של שלוש שנים, הוא הרבה יותר טוב מחייל שרק מתחיל ללמוד. ההבדל ביניהם (כמו מלש"ב טרי לעומת חייל ותיק ומנוסה) שהחייל השני יסתמך יותר מדי על התנועות של הכוונת האופטית שהוא קיבל מצה"ל כדי לתקן את עצמו או שהוא ינסה להמר מתי הצלב יפול על המחבל שמולו...החייל השני לא ילחץ נכון על ההדק...החייל השני יאמץ שרירים...כי לדברים האלה מדריכי הירי של צה"ל לא ממש נותנים דגש.
הרבה מדריכים של היום מדקלמים את החומר ולא תמיד יודעים באמת מה שהם עושים. בטירונות הורידו לי כמה נקודות במבחן על אם 16 בגלל שלא זכרתי את שנת הייצור שלו. נו באמת...מה יעזור לי לדעת ממתי הנשק הזה?
במטווח ניסיתי להיות במצב שאני רגיל אליו, פתאום אני מרגיש איך המדריכים כופים עלי את המצב הצבאי שממש לא נוח עם הנעליים הצבאיות...אני מקבל כמשען שק ממולא בקלקר עם בקושי חצי גובה מהדרוש...זה אולי כרית לברך, זה לא משען. אז אני רוצה לירות בלי שק..."אי אפשר"...מה עושים עם מדריכים כאלה? (וטוב שזה רק טירונות ל02...אני מקווה שהמצב בקרבי יותר טוב)
סיפרתי כבר שראיתי איך בטירונות עושים מתהליך פריקת נשק תחרות של מי מסיים קודם...אמורים לוודא בתהליך שב100 אחוז אין כדור בנשק ובמקום זה מישהו עלול לחטוף את המכלול על האצבע או לפלוט כדור, אם זה אחרי המטווח. בטיחות זה לא משחק, רק שבמג"ל לא הפנימו את זה
גם בגדנ"ע עצמו המצב לא היה משהו. אחת החיילות הנחמדות שהיו אצלנו במטווח...רצתה לירות באם 16. אני עומד להיכנס לירי,אני מסתכל עליה מהצד ואני רואה אותה מתעייפת והרובה שלה רועד מרוב שהיא מתאמצת עם הכתף שלא לצורך. אני מעיר לה על זה, במטרה הבאה היא השתפרה, אבל אחריה כבר נגמר לה הכוח (אחרי שתי מטרות בלבד, כן?). חניך שמתקן חיילת שסיימה קורס ואמורה להדריך אותו! (לזכותה ייאמר שהיא יודעת להדריך את החניכים המתחילים). החיילים שידריכו בגדנ"ע צריכים להיות חניכים לשעבר. כמו רועי...זה כמו עוד שמוליק במטווח, ומה טוב שיש שניים כאלו...תמיד יהיה מישהו שיהיה איתך בזמן הירי ויתקן אותך. אין דברים כאלה בצבא, אולי רק לצלפים!
בגדנ"ע לא לומדים להרוג (אף אחד לא עבר איתנו על אנטומיה). בקייטנות של עזה יורים על מטרות אדם, בצה"ל יורים על מטרות אדם. אנחנו לומדים לקלוע על מטרות נייר, עיגולים וח'-ים. כן, אנחנו אמורים ליישם את זה בעתיד על "מטרות אחרות" או להדריך אחרים איך לעשות את זה. ידוע שרעננה, וגם הרבה חניכים צעירים העדיפו ירי צבאי. אבל לאן אפשר להתקדם מעבר לאם 16? כמה זמן אפשר לעשות 80? הדבר היחיד שנשאר לנו לעשות זה ירי מצבים באם 16 שעשינו מיוזמתנו (ופעם אחת שעשינו ירי אחרי מאמץ), ובכל זאת לא אישרו ירי מצבים בתחרויות כדי להזניק את הרמה (אבל זה לא אומר שהפסקנו להתאמן). כל פעם שביקשנו מצבים זה נדחה.
כמו שאמרתי, צריכים יותר "גזרים" מפתים. ככה אפשר להשאיר חניכים בגדנ"ע. רוצים יותר ירי צבאי? שיעשו משהו חוץ משכיבה ב50 מטר. אם ירי אולימפי זה מה שמפריע, אפשר היה להימנע מתחרויות אולימפיות, לזרוק את רובי האוויר והאנשוטס (כי לצבא יש היגיון משלו), ולהמשיך לירות עם אם 16. היו דברים שהצעתי בפורום הזה עוד כשהייתי חניך, והכל נשאר באוויר. השאלה היא האם ההתעסקות בירי הצבאי תעזור במשהו ליכולת הקליעה יותר מירי אולימפי, והאם מצאו בגדנ"ע צורך או שסוגרים ויהי מה? אם פירקו את הנשקים כנראה שגם ירי צבאי לא רוצים לעשות בגדנ"ע...לא רוצים ירי בכלל
מה עדיף, שהאויבים שלנו ידעו יותר טוב איך לפגוע מרחוק? זה מאוד צריך לעניין את משרד-הביטחון-שמתעסק-במלחמות, כי במלחמה האחרונה חיילים שלנו היו צריכים לבקש סיוע אווירי (שגם הוא לא עזר כי לא רצו לפגוע במסגד) בשביל לפגוע במחבל שיורה עליהם מצריח של מסגד. מחבל אחד שנמצא בצריח, מהווה איום על כוח גדול של חיילים. בסיטואציה דומה באחים לנשק (לא, אני לא פריק של צבא) הראו איך עם קצת יצירתיות של המפקד, ויכולת הקליעה של צלף, נפתר סיבוך דומה.
הממונים עליך שאלו אותך למה הם לא מקבלים תוצאות? אני שואל למה הגדנ"ע לא נמצא באליפות צה"ל בשביל לבחון את הרמה? קודם כל מספיק לדעת שכושר קליעה בגדנ"ע עולה על הרמה ביחידות אחרות...זה שאין צלפים מהגדנ"ע זה כבר כשל של הצבא-אם הם רוצים צלפים, הם צריכים לטפל באכ"א. אם הם רוצים צלפים הם צריכים קד"צ צלפים בגדנ"ע שימשוך חניכים לתחום הצליפה או ממש יחייב אותם להיות צלפים.
יש לא מעט חניכים מוכשרים שהגיעו למקומות עדיפים על צליפה. חברי דוד, לפחות שלוש פעמים מקום ראשון בתחרויות אם 16, מה לעשות, הוא גם למד תכנות. המשיך הלאה בלימודים, ועכשיו הוא עוסק בזה בצבא (לפי הפעם האחרונה שדיברנו). יש כאלו שהגיעו לקרבי אבל היו בעיות גופניות שמנעו מהם את הצליפה. לצערי, אני לא יכול לעקוב אחרי כל החניכים, אבל אולי זה לקח לפעם הבאה...להקים בגדנ"ע (בעתיד) אגף שתפקידו לעקוב אחרי השירות הצבאי של החניכים לשעבר. עוד לקח הוא שצריך להוציא את הגדנ"ע מחיל חינוך ולשים אותו תחת בית הספר לצלפים במתקן אדם. לפתח את הקליעה בצבא זה לא האינטרס של חיל החינוך. כנראה (כמו שאמרנו כמה פעמים בפורום הזה) שצריך לכפות את התפקידים על החניכים ולהחתים אותם על שירות בתפקיד קליעה אם הם לא מיועדים לתפקיד משמעותי אחר...קד"צ צליפה, קד"צ נשקות, קד"צ מדריך ירי. הצבא צריך לבחור מה חשוב לו יותר...מהנדסים, טכנאים, מתכנתים, טייסים, חובלים, מטכליסטים או צלפים.
יש מלא דברים שאפשר היה לעשות לפני הסגירה. אבל אני לא ראיתי שום שינויים, להיפך, המצב החמיר. אם הפריע הירי האולימפי, היו יכולים להפסיק את הפעילות בו, אבל לא עשו גם את זה. אתה ניסית והיה לך את הרצון, רק שלאלו שמעליך לא היה. :?
הדבר היחיד שאני רוצה לדעת זה האם יש ויכוח על השאלות-האם יש צורך בגדנ"ע? האם רמת הקליעה בצה"ל מספיקה לנו? האם המדריכים של החיילים יודעים מה הם עושים? בוודאי שצריך את הגדנ"ע...השאלה הבאה היא רק איך להפעיל אותו.

ואל תצטטו אותי שוב פעם...הדיון מספיק מתארך גם ככה :)
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי AK » 04 מאי 2007, 16:35

אני אענה על כמה שאלות...

האם יש צורך בגדנ"ע?

כן. צורך מסויים מאוד שלא יושם נכונה.

האם רמת הקליעה בצה"ל מספיקה לנו?

עשרות פעמים התלוננו בפורום הזה שהיא לא. זה ידוע.

האם המדריכים של החיילים יודעים מה הם עושים?

כמוך גם אני עשיתי טירונות משחק. לא ידעו כלום בתכלס... איך זה בקרבי אני לא יודע אבל בטוח שטיפה יותר טוב מאצלנו.

בוודאי שצריך את הגדנ"ע...השאלה הבאה היא רק איך להפעיל אותו

כמו שאמרתי, מה שהיה היה ולא יהיה עוד. ואולי טוב שכך כי זה לא עבד.

אני מסכים איתך במאה אחוז ניצן. יש הרבה דברים שאפשר לשפר במיליון דרכים שונות.
אני לא מסכים לחלוטין שחיילים שלא קרביים לא צריכים ללמוד להשתמש בנשק... אם זה כך אז בשביל מה המדים? הם חיילים בסופו של דבר.
אבל כן, רצוי מאד שיהיה גוף מסודר, מאורגן שיפעל על עיקרון גדנ"ע קליעה למען לימוד מלש"בים איך לירות ואח"כ לכוון אותם למקומות הנכונים ולא בשיטת המד"ן.
אין ספק שאת התוצאות שציפו לקבל היו צריכים לקחת בצורה אחרת.
ולהעביר את הטיפול לענף קל"צ או מה שזה לא יהיה היום יכול לעזור מאד. אבל הם יגידו לך שהם עסוקים בדברים יותר קריטיים ברגע זה. וזה לא יהיה רחוק מהאמת.

ירי אולימפי לא מהווה בעיה אבל הוא לא פיתרון או סיבה לקיום הגדנ"ע.
אתה התלוננת שאין לאן להתקדם באמ-16 מ-80 (60 דרך אגב אם אני זוכר נכון) ואתה צודק!
אין לאן להתקדם כשאתה סופר נקודות כמו ירי אולימפי.
אבל הפלא ופלא יש לנו מקבצים. אותו דבר בסיסי שממנו מתחילים בירי אולימפי.
אז זה תמיד אפשר לשפר.
אז כמו שאמרתי, אין צורך להזכיר ירי אולימפי פה (למרות שזהו הפורום הנכון...) וכמו שסרגיי אמר, אם משהו רוצה את זה, הוא מוזמן למועדונים הפזורים. שעות ומיקום זה בעיה לפעמים נכון אבל שום דבר לא קרוב למושלם במדינתנו.
ירי צבאי? ללמד בני נוער לפני הצבא איך להשתמש בנשק?
זה משהו שגדנ"ע קליעה לא סיפק בצורה מופלאה בסופו של דבר. לא למאסות שרצו.
היו מעטים מוצלחים שהגיעו לירי אולימפי כמוך, כמו סרגיי, כמוני וכמו רועי, שגם המשכנו להדריך כמו שאמרת. היו אפילו כמה, כמו שאריק מר"ג תמיד אהב לספר על חניך שלו, שהגיעו להיות צלפים או קלעים.
אבל לא כמות שמצדיקה את מה שהיה!

רוצים גדנ"ע קליעה? לא תקבלו חזרה. מצטער אבל אני לא מאמין שמועדון כביר ודומיו יחזרו לפעול.

מה שאני חושב שזה במקום למרר בבכי על זה שסגרו את הגדנ"ע זה להתחיל משהו חדש.
כן, יש ליצור מודעות אצל אנשים (ובמיוחד אנשים נכונים) על קיום פעילות שכזו בעבר ומה ניתן להפיק ממנה גם עכשיו.
לדבר עם החדשות ומה לא אולי יעזור. אני לא יודע מספיק...
אבל מה שאני חושב שצריך זה פשוט משהו חדש. גדנ"ע קליעה מחודשת, בהנהלה חדשה, עם בסיס חדש, אולי תחת ענף קל"צ... המון רעיונות נפלאים שאתם הצעתם פה...
רק תפסיקו לנבוח תחת העץ הלא נכון.
זה לא מתאים לחיל חינוך ואי לכך זה לא מתאים להיות תחת הענף הזה של משרד הביטחון.
אדון מינוי פוליטי, גיבור ישראל, עסוק בשלו בכל מקרה. זה לא מעניין אותו עד כדי כך.
הגיע הזמן למצוא מישהו אחר שכן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 04 מאי 2007, 22:23

אני מסכים איתך בחלק מהדברים,גם בזה שצריך להחליף את הפיקוד וכד' השאלה היא למי ליפנות? לדעתי את אף אחד במדינה שלנו לא מעניין, לא שר החינוך והספורט לא שר הביטחון לא ראש הממשלה לא את הרמטכ"ל וכו' (מניסיון אף מכתב לא נענה).
מה שהכי עצוב יש לי סיפור ואני יספר אותו
בקיצור, אני זוכר יום גשום מאוד והיה אז ביקור קצינים ב"כביר" וביקשו מהחניכים להגיעה.
אני זוכר איך שפגשתי קצין אחד (סא"ל רז קארני) והינו תקועים בגשם, אני מאמין שהוא ראה את מצב המטווח אני מאמין שהוא ראה את מזג האוויר וראה שחניכים מגיעים! בסערה ענקית (בגג דלף) אני לא יודע מה עבר לו בראש אז אבל לדעתי הוא הבין שסתם ככה אנשים תחת מזג אוויר כזה ובתנאים כאלה לא היו מבזבזים את הזמן שלהם, לאחר כמה חודשים הוא היה אחד האחרים לסגירה. בקיצור במילה אחת אכזבה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי slavochk » 04 מאי 2007, 22:53

לפני כשנה נזדמן לי לעבור במטווח העירוני ברעננה בשעות הפעילות של הגדנ"ע, ונכנסתי בכדי להתרשם.

לצערי, פרט לאוירה הנעימה, אין לי ולו מילה אחת טובה להגיד על מה שראיתי. מבחינת קליעה, הרמה היתה נמוכה ביותר. לא נראה כי למדריכים עניין רב בנעשה, וגם אם כן, ספק אם היו מוכשרים דיים בקליעה ובהדרכתה. חלק מהמדריכים נעלמו לפני תום הפעילות, האחרים הסתובבו בחולצת טריקו במקום בחולצה צבאית.
הברדק הזה לא הזכיר במאומה קליעה, צבא, משמעת, ספורט, גדנ"ע, חינוך או כל תחום אחר שמצדיק את הפעילות.
חבל, אבל כך נראתה הפעילות בעיניי המתבונן מהצד.
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי AK » 04 מאי 2007, 23:24

רז קרני הינו מפקד מרחב מרכז. אותו מפקד שהסכים והחליט להשאיר את המעוז האחרון של גדנ"ע קליעה פועל ברעננה כי זה המקום היחיד שבו הייתה הצדקה מסויימת מבחינת החיילים וכמות החניכים.
וגם זה, לעת עתה, רק עד סוף השנה.

אכן מה שהולך שם היום זה לא משהיה פעם.
הרבה מהוותיקים עסוקים ולא באים ורוב בני הנוער שם הם חברה שהגיעו רק השנה...
מה שמוכיח שהחיילים שם, בין אם מקצועיים או לא, לא מוותרים ועדיין עושים עבודת גיוסים.
מגיע להם על זה צל"ש ביחס למרבית האנשים ששירתו בגדנ"ע קליעה בשנים האחרונות.

אבל חזרה לרז,
אני חושב שהוא אחד האנשים שראה שזה פרוייקט נהדר שנפל מהסוס.
הוא רצה לגרום לזה לעבוד אבל לא יכל.
יש לו בכל זאת עוד מרחב שלם להתעסק בו. מה שמדגים שוב למה אני חושב שגדנ"ע קליעה היה ממוקם במקום לא נכון לתפעול.

למי לפנות? אני לא יודע... הייתי אומר התאחדות הקליעה, אבל לבקש מההתאחדות לעשות את זה למען קליעה צבאית ולצה"ל זה אבסורדי.
זה לא שלא היו עושים את זה למען צה"ל והמדינה אבל התקציב הוא גם שאלה.

בקיצור... משרד הביטחון... שר הביטחון... הבא... :P בתקווה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 05 מאי 2007, 10:47

חברים יקרים ברחתם לי...............

להזכירכם : הסיבות להקמת מועדוני הקליעה של הגדנ"ע.

צהל צבא קטן ועני (1955 זוכרים) אין זמן רב לאימונים (משך שירות שנתיים וחצי)
הצבא עסוק בבטחון שוטף ונופל מהרגליים מרוב משימות וחוסר כו"א.
הגדנ"ע עוסק בהכנה לצה"ל - אז לא עמדה שאלה האם להתגיס או לא - מי שלא גויס היה סופר חריג. כל אחד גם המוגבלים תרמו כפי יכולתם. בצבא שטרם מדינה היה הרבה ירי יבש (חוסר בתחמושת) וכשכבר ירו כדור חשוב היה שיפגע !
היכולת אבדה עם הגיע מסות של עולים תוך כדי מלחמת הקוממיות ועם עזיבתם של רוב לוחמי הפלמח האצ"ל והלחי את הצבא עם תום המערכה.
עלות התחמושת באותם ימים (7.92 ו 7.62 היתה מאד יקרה)

מה עושים אנשי חזון - מחליטים (בהשראת צבא המילואים השוויצרי ) להקים מועדוני קליעה.
לכל מועדון שיוקם יוקצה אזרח יוצא מערכת הבטחון (אבטלה ותעסוקה מוגנת אמרנו ?) לידו יסיעו חייל או חיילת, הם יטמיעו את תורת הקליעה במיטבה כך שלצה"ל יגיעו קלעים !
א. הכשרה נכונה ויסודית ב. חסכון כספי ניכר כדור 0.22 עלה 8% מעלות כדור 7.62.

מה יצא -
קמו מועדוני קליעה ובהם מאות חניכים (לא היו 180 ערוצי טמבלוויזיה ו 77 חוגים לבחירה) והכל היה בתשלום מאד מאד סימלי.
חניכי הגדנ"ע זכו במקומות הראשונים באליפויות צהל בקליעה באופן רציף מתחילת שנות השישים ועד שנת 78 בו לראשונה הופרדו לוחמים משאר הצבא - וגם אז בכלל צה"ל זכו הגדנעים בפרסים.
בסוף שנות ה 60 היוו הקלעים האולימפיים (שעברו הכשרה) ובוגרי מועדוני הקליעה של הגדנ"ע את שדרת הצלפים של צה"ל שנתנו מענה במלחמת ההתשה.

איפה ולמה זה התחיל להתדרדר.
78 ביקור סאדת ואח"כ השלום עם מצריים !!!
קיצוצים בצבא ובמשרד הבטחון והפנית תקציבים לחברה. (שיקום השכונות)
שנות ה 80 ירידה חדה במוטיבציה לשרות בקרב בני הנוער ובעיות חברה.
הגדנ"ע משנה כיוון - מהכנה לצה"ל כעיקרי - הפך למשני ! והנושא החברתי עולה לראש סדר העדיפויות. חבורות רחוב נערי רפול ועוד.
איש לא ישמע ממני ביקורת על הדברים היפים שעשה הגדנ"ע בתחומים אלו אך גם בהם חל פיחות נוראי בין אז להיום.

בעובדה : מפסיקים לקחת אזרחים למועדונים - מי שיוצא אינו מוחלף ואת מי שנותר מעודדים להתפטר בפיצוי מוגדל. נשארים אלו שאוהבים או אלו שאין להם לאן ללכת.
מוחקים את תקן קצין הקליעה של הגדנ"ע.
לקליעה מגיעים המדני"ם הפחות טובים בד"כ. גם הספורטאים המיצטיינים לא מספקים את הסחורה בדיעבד ניתן לאמר שלמעט בודדים הם גרמו נזק רב.
חיילים שאינם מקצועיים מקבלים את המועדונים הרמה יורדת המוטיבציה בריצפה ואין בקרה על עבודתם של המדני"ם (לרחוקים לא מגיעה אפילו בקורת אחת בשנה)
קציני החינוך נותנים לקליעה העדפה ז' ומטה - הם משתמשים במדריכי הקליעה כפקקים לכל מיני משימות אד הוק. לא פעם חניך מגיע ומוצא לפתע מועדון סגור. אין מקצועיות אין אמינות אין התמדה אין מוטיבציה אין מנהיגות = עדר ללא רועה. את זה לא סיפרו לקהלני.
אם אדם היה חייל שלי ולא של מפקדיו יש להניח שהוא היה יוצא גם בן אדם ולא רק אדם. ובטח שהי מתפקד כחייל ולא כאורח בצה"ל.(אדם לא אשם אשמים מפקדיו - בחור עם איכות שלא נוצלה) אם יגאל לחזיאל היה מצליח כקצין קליעה לעמוד בפני מפקדיו ולא לברוח אולי לא היתה ההתדרדרות כמו שהיתה .
במצב שנוצר היה צריך ניעור. צריך היה להביא קצין קליעה להקצות תקנים לקבע / או אעצי"ם להגדיר מטרות מחדש להכפיף לקחצ"ר או לענף קליעה וצלפים (כמו גדנ"ע אויר) והחשוב ביותר דרך אכ"א לנצל את המשאב הזה ששמו בוגר מועדון ןלהכפיף אותו למקום בו הוא נחוץ.

סגירה היה הפתרון הקל והמטומטם.
על ביזיון ההכשרה בצה"ל לא צריך לכתוב הוא נכתב רבות ולצערי ניצנץ בקרבי הוא לא שונה.

צה"ל כל כך חולה - שהוא לא יודע כמה הוא זקוק למועדוני קליעה !
הוא זקוק להם והוא זקוק לבוגרים שלהם !!!
הוא לא צריך וינוגרד ולא סטאלינגראד ולא בטיח - הוא צריך לחזור להכשרה יסודית ואיכותית ובמקום סיפוק מהיר כאן ועכשיו הוא צריך ללמד לדחות סיפוקים. הכשלון הוא לא רק של צה"ל הוא קודם כל של מנהיגים ומערכת החינוך. (זאת שלא מרשה לאיגוד הקליעה להיכנס לבתי ספר).

עכשיו זה נסגר.
אסור שזה ייפתח מחדש דרך מרחבי הגדנ"ע הם לא בנויים לזה ולא מבינים בזה.
(בכלל נחוץ קיצוץ רציני בחיל החינוך והחזרת תפקיד המחנך למפקד בשטח)
אסור שזה יהיה שייך למשרד הבטחון כמינוי פוליטי ונתון לגחמה של שר ממפלגה זו או אחרת.
זה צריך להיות שייך לעם היהודי (דרך הסוכנות).

ביום ג' הקרוב תהיה ליפ גישה בנושא 90% שלא יצא מזה כלום אבל אפילו בשביל אחוז אחד קטן אני אקח יום חופש ואלך.............
כשהנכדים שלי ישאלו אותי מה עשיתי אוכל להביט להם בעיניים ולאמר ניסיתי.
מה יספרו אלו שבחרו בפתרון הקל?
:cry: :cry: :cry:
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי AK » 05 מאי 2007, 14:15

אילן אם הייתי חייל שלך, בן כמה הייתי היום?
:lol:

אני פשוט תוהה אם במצב ההוא הייתי יכול לנהוג באוטו של יגאל...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bor » 05 מאי 2007, 18:40

אילן, כואב לי הלב עד כמה שזה נכון
אני מבקש ממך אישור להעלות ציטוט של הדברים לאתר המחאה ולהשתמש בציטוט במכתבים לגורמים נוספים.
תודה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 05 מאי 2007, 19:32

AK כתב:אילן אם הייתי חייל שלך, בן כמה הייתי היום?
:lol:

אני פשוט תוהה אם במצב ההוא הייתי יכול לנהוג באוטו של יגאל...

אדם בוא נתחיל עכשיו

30 שניות הקפת................!!!

ידעתי שלא תעמוד בזמנים - תמשיך עד שתצליח. :cry: :oops:

נערך פעם אחת ע"י אילן
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 05 מאי 2007, 19:33

bor כתב:אילן, כואב לי הלב עד כמה שזה נכון
אני מבקש ממך אישור להעלות ציטוט של הדברים לאתר המחאה ולהשתמש בציטוט במכתבים לגורמים נוספים.
תודה

מרגע שנכתבו בפומבי אין לי בעלות עליהם - הרי כל אחד יכול לקרוא !!!

בהצלחה.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי nitz » 05 מאי 2007, 23:56

סתם הערה בקשר לציטוט-עדיף בכל זאת לשאול...אני לא חשבתי שישלחו דברים שרשמתי בפורום לקהלני (לא נעשה כל נזק) אז כשראיתי שזה נשלח לקהלני, הזדרזתי לסיים את המכתב כדי שהוא יקבל את הדברים כפי שאני רואה אותם בצורה מלאה ולא איך שהשתדלתי לקצר אותם פה, בסגנון כתיבה פשוט ולא רשמי. (נכון, כל אחד יכול לקרוא אבל בכל זאת, לא נראה לי שקהלני הוא קורא נלהב של הפורום :) )

לדעתי, סידורים דרושים לעתיד שאנחנו צריכים לעשות/להשיג: (הכי חשובים בעיניי)
1. הסכמה עקרונית של ראש ענף הקליעה/צליפה לרעיון שהגדנ"ע קליעה יופעל על ידי הענף. (הסידורים עם אגף משאבי אנוש של חניכים שיעברו לצליפה ייעשו כבר דרך הענף) כשיהיה תקציב לא תהיה בעיה. (אבל זאת גם סוגיה אחרת)
צריך להסביר את ההיגיון שזה האינטרס של הענף, ורק הוא צריך להפעיל אותו (כמו גדנ"ע מזרחנים שמופעל על ידי חיל המודיעין)
2. לאסוף מידע על רמת הקליעה-במטרה לשכנע אנשים גם בתוך צה"ל ומשהב"ט וגם מחוצה לו שזה הדבר הנכון.
3. פגישה עם מר קהלני-לא יזיק...אולי גם יעזור.
4. לגבש (פה בפורום) דגם של גדנ"ע קליעה מיטבי בעינינו, עם המלצות לגבי הנוכחי: מה לשנות, מה לבטל, מה לחדש.

לגבי 4 (שסעיף 1 הוא אמור להיות אחת המסקנות שלו), דיברנו למשל על מד"נים-באמת שלא צריכים אותם...היו הרבה חיילים נחמדים אבל זה בזבוז של זמן :? . צריכים יוצאי גדנ"ע (ופה דרוש שיתוף פעולה של אגף משאבי אנוש) וגם אם לא זה אז חובה חיילים עם מוטיבציה או שאפילו סתם חובבי נשק (זה כמו גדנ"עי מתחיל). חייל שלא רוצה לעשות, הוא פחות מועיל עוד יותר מחייל שלא יודע ורוצה לעשות.
אני מודה שגם ממד"נים קיבלתי טיפים (בתחילת דרכי), אבל עיקר הטיפים שקיבלתי בשנותיי בגדנ"ע הגיעו מגדנ"עים בוגרים שהיו איתי, וכמובן שמוליק ורועי, ז"א אדם בעל ידע שמבין בהדרכה, וחייל מדריך ירי יוצא גדנ"ע. ז"א שימור ידע...הגדנ"עים מלמדים את עצמם
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי לחזיאל » 06 מאי 2007, 01:15

מר בן נון היקר,אתן לך הקרדיט כי הינך תחת השפעת אלכוהל ובטטות של ל"ג בעומר.
מה מקור טענתך בדיוק " אם מר לחזיאל היה עומד בפני פקודיו ולא בורח...." ??
במלוא הצניעות,לא מכיר עוד הרבה שעשו יותר ממני למען גדנ"ע קליעה.
בשנים 92-95 הייתי קצין הקליעה של הגדנ"ע,בזמן שאוחד עם חיל החינוך, מה שפגע מאוד.
שנים אלו היו מהיפות בתחום,ובהן פעם ראשונה שנערכו היוזמתי ובביצועי קורסי קלעי סער לחניכי המועדונים במתקן אדם ,בענף צלפים,שגם כללו תרגילי לילה ואמרל"ים, ועוד ועוד.גם לאחר מכן שהתקדמתי והפכתי לראש מדור קליעה במתקן אדם המשכתי בקשר רציף עם הגדנ"ע ויזמתי קורסים נוספים.ניסיתי ליצור מסלול גיוס מלשב"ים ומלשב"יות לגיוס למדריכי קליעה וצלפים ולשירות כקלעים וכצלפים ביחידות הלוחמות,וכבר שקיבלתי את האו קיי להחיל בכך, ההיענות מצד הגדנ"ע הייתה אפסית.הטובים והטובות ביותר ,הדבר היחיד שעיניין אותם ואותן הוא להיות ג'ובניקים ולשרת קל"ב ככל שאפשר.( ועם היוצאי דופן התנצלותי..). הייתי דיי המום מחוסר הרצינות וההיענות.מצב זה לא יכול להוביל למסקנה אחרת מזה שגדנ"ע קליעה לא תורם,ולו כלום לצה"ל,ואין שום סיבה הגיונית שצה"ל ישא בעליות הכשרת ואימון קלעי נבחרת ישראל לעתיד.עם כל הכבוד והאהבה לתחום.
השמצתכם את רמת הקליעה בצה"ל נובעת מבורות וטמטום נטו. לוחמי צה"ל הינם היום מטובי הקלעים בין צבאות העולם.לא סתם צבא ארה"ב וצבא גרמניה שולחים את בכירי מדריכהם להשתלמויות וקורסים של קלעות וצליפה כאן!!!
טירונות חי"ר שנמשכת כמעט חצי שנה הינה כמעט נטו סדרת קליעה אחת ארוכה,בכל גדוד יש כיתת צלפים הנפרדת מיתר הפלוגות.בכל מחלקה ישנם 6 קלעי סער המצויידים בנשקים מעולים לירי יום ולילה.היחס לנושא הקליעה עבר מהפכה מדהימה לפני יותר מעשור,ונותן את תוצאותיו בשטח.גם בכך אוכל להתגאות כי היה לי חלק לא מבוטל.
גדנ"ע קליעה מת!!
אין בו צורך!!!
חוץ מליצר לחוצי בית,ואלופים החנוטים במעילהם מה עוד בדיוק תרם????
כל המברברים בלי סוף מדברים על נושאים הקשורים להיסטוריה הרחוקה ואינם רלוונטים יותר.
איזה שהוא צלף בגולני אחת לכמה שנים שבמקרה ירה ארבע וחצי כדורים ברובה אוויר אינו הצדקה להחזיק מערך שכזה.
רדו מהנושא.טוב מאוד שההחלטה על הסגירה התקבלה.ניתן היום להתרפק על העבר היפה,
ולהיזכר...זה הכל.
יש לזכור...מערך זה אמור להועיל לצה"ל...ולא לאף נבחרת.אלו המשקפיים שהם צריך להסתכל.
ואם כולם יהיו כנים עם עצמם ...אז מסקנותיי הן היחידות המתבקשות.
היה..נגמר..טוב שהיה..היה טוב,טוב מאוד אפילו,ועכשיו צריך לסגור.
יום אחד..גם הרולינג סטונס יתפרקו.
ואדם,..שתחגוג גיל 24,מבטיח לך סיבוב באוטו.
אגב,עד אז זה אולי יהיה 911... מקווה שתסתפק.. :wink:
אל אל אל לחזיאל
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי AK » 06 מאי 2007, 02:46

אילן ב כתב:30 שניות הקפת................!!!

ידעתי שלא תעמוד בזמנים - תמשיך עד שתצליח. :cry: :oops:

אתה רואה? אם הייתי חייל שלך כבר היה לי 24 לפחות, ועם האוטו של יגאל הייתי עומד בזמנים ויותר :lol:

ויגאל,

...

מה אתה חושב? :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nitz » 06 מאי 2007, 04:05

1. אני במקומך לא הייתי נחפז להסיק כי אם בתקופה מסוימת שדרת הפיקוד של הגדנ"ע סירבה לקבל את הצעד שלך (שכולנו רוצים אותו, וחבל שזה לא קרה כבר אז), או שקלעי הגדנ"ע רוצים לשרת קל"ב, זה אומר שהגדנ"ע מת ואין בו צורך.
נכון, תוצר הלוואי של הגדנ"ע הוא העשרת ענפי הירי. זאת לא המטרה העיקרית וכולם מסכימים על זה. אבל אין סיבה להרים ידיים...צריכים לחפש את המקור לבעיה שגדנ"עים לא רוצים קרבי. כנראה שלא מספיק ללמד חניכים קליעה, אלא צריך גם "להרעיל" אותם כדי שישרתו בקרבי (אני נשמע כמו רענניסט מצוי). זאת המסקנה שלי לפחות. בכל זאת, אם לא תרעיל אותם (כן, יש מקום לדברים כמו מורשת קרב ו"יום בעקבות לוחמים", אבל לא איך שקהלני עושה את זה), תוכל לקבל רק מדריכי קליעה מצוינים ולא צלפים, שזה בכלל לא רע.
כשהייתי חניך אני נדנדתי לא מעט פעמים לאילן "מה עם הקורס צליפה"...באותו זמן זה השאיר אותי איזה שנה שנתיים בגדנ"ע...מאוחר יותר כבר זה כבר לא שינה לי כי גיליתי דברים מעניינים אחרים בגדנ"ע מעבר לאם 16 וקורס צלפים שצה"ל לא נתן.

2. לגבי רמת הקליעה...תסכים איתי שהמדריכים של 02 לא הכי מקצוענים (אם כי באופן בסיסי הם יודעים לדקלם את מה שהמפקדים שלהם אומרים להם לעשות) ושרמת הקליעה של חיילי 02 היא "לא בשיאה". וזה פשוט כי הם לא צריכים להשתמש בנשק. בשביל זה יש מאבטחי מתקנים שאמורים לשמור על בסיסי צה"ל והג'ובניקים שבתוכם (כן, גם אני ביניהם...אבל אני חושב שמי שרוצה ב02 ללמוד אסור למנוע זאת ממנו).
על קלעים וצלפים לא היה ויכוח ואני אף פעם לא דיברתי עליהם ככישלון (מלבד הכוונת האופטית של קלעי הסער שאני מקווה שהם לא מסתמכים עליה יותר מדי במקום ללמוד את תורת הקליעה). מה שאני מדבר זה על חסרי הכוונת האופטית-הלוחמים ה"פשוטים" עם כוונות המתכת וההשלכה (שגם זה סוג של עצלנות ללמוד לירות). רמת קליעה זה לא רק קלעים וצלפים...
קשה לי להאמין שדווקא הגרמנים והאמריקאים שולחים אלינו מדריכים להשתלמות וקורסים של קליעה וצליפה כשבשתי המדינות האלו נושא הקליעה מפותח בהרבה מאצלנו. מה המקור לטענה הזו שלך? האם אין סיכוי שמאז 95 דברים השתנו לרעה בישראל?

3. התרומה? גדנ"ע קליעה האיץ את כל נושא ההתמקצעות בנשק, קליעה וצליפה בצה"ל ובישראל עד שנות ה70-80. אחרת איך ניתן להסביר את זה שהגדנ"ע ניצח אליפויות צה"ל יותר מפעם אחת? התרומה שלו רלוונטית מאוד להיסטוריה, ואולי לפי טענתך כבר שייכת לעבר. עם זאת, יש דברים שרלוונטים גם להיום. אני חושב שחשוב לשמר את הידע ולא להמשיך לדקלם ספרי הדרכה צה"ליים. חוץ מזה, בלי הגדנ"ע אז, אפשר היה לחלום על זה שיהיה בית ספר לקליעה וצליפה ושיהיו קלעי סער וכל מה שיש היום.

4. נכון, צלף אחד על 300 חניכים (אני משער...אין לי מושג מה באמת) הוא לא הצדקה לקיים מערך. אבל אם ניתן להגדיל את מספר הצלפים והקלעים לצרכים של צה"ל, למה לא לחפש דרך לעשות את זה? נכון, הגדנ"ע קליעה מתפקד חרא בשנים האחרונות. קצת כיוונונים במקומות הנכונים ויהיה לנו "בית חרושת לצלפים" (בהגזמה, כן? אבל כוונתי שנהיה במצב הרבה יותר טוב מהיום). לפי איך שאתה מתאר את זה, אם המשטרה לא מצליחה לעשות את הרחובות בטוחים, צריכים לסגור אותה, כי "היא מתה" (שזה באמת לא רחוק מהאמת...אבל לסגור את המשטרה זה יחמיר עוד יותר את הפשע). יש דבר שנקרא בקרה...בודקים למה המערכת לא פועלת. מוצאים את הסיבה, מתקנים...ושוב בודקים אם המערכת עובדת כמו שצריך או לא.
כמו שאמרתי במגילות הקודמות...זה ממש לא מת. באותה מידה אפשר להגיד שענפי הירי בארץ מתים בגלל שאין בזמן נתון 200-100 אנשים העוסקים באותו ענף וגם עדיין אין מדליה באולימפיאדה...מישהו אמר שצריך להפסיק לנסות? מישהו אמר שצריך לפרק אם אין הישגים? קצת עקשנות וכוח רצון לא מזיקה...

הבה נשמור על דיון רגוע בבקשה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד