אחרי 45 שנה המלשבי"ם לא יתאמנו בירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אחרי 45 שנה המלשבי"ם לא יתאמנו בירי
נלקח מאתר פרש
http://www1.idf.il/dover/site/mainp...&docid=59924.HE
וגם זה
http://zone.walla.co.il/?w=/2711/1033587
איך זה מסתדר יחד ?
שוב יגיעו לשדה בוקר, יספרו להם שקולט זה מפעל לצעצועים...........
50 % בכלל לא יפגעו במטרה והעסק יזרום.

http://www1.idf.il/dover/site/mainp...&docid=59924.HE
וגם זה
http://zone.walla.co.il/?w=/2711/1033587
איך זה מסתדר יחד ?
שוב יגיעו לשדה בוקר, יספרו להם שקולט זה מפעל לצעצועים...........
50 % בכלל לא יפגעו במטרה והעסק יזרום.

חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
שאלה
תגיד לי אילן, זה רק לי ולך כואב שנשארנו כאן שנינו לבד?
כבוגר המסגרת הגדנ"עית זה בהחלט מצער.
לי יש חוויות מצויינות מהשנים בהם הייתי חבר במועדון אביב של הגדנ"ע ואין ספק ששנים אלו הן שהקנו לי את הזיקה לעולם הקליעה.
בהנתן שנפל הפור ואכן המסגרת הזו תיסגר, צריך לראות כיצד ניתן להשאיר את החברה הצעירים שפעילים במסגרת הגדנ"ע בענף. לדעתי יש מקום לפעילות מכוונת של המועדונים לגיוס אותם בני נוער. מעבר לפעילות החד פעמית יש לבדוק כיצד ניתן לשלב את הפעילות שהצבא מתכנן (או לפחות בודק אפשרויות...) של מתן "שוברים" לבני נוער למטווחים, עם פעילות המועדונים השונים.
אולי יהיה ניתן להשתמש בצבא כעוד זרוע שתזרים דם צעיר למועדוני הקליעה ובכך אולי נמתיק מעט את הגלולה המרה.
לי יש חוויות מצויינות מהשנים בהם הייתי חבר במועדון אביב של הגדנ"ע ואין ספק ששנים אלו הן שהקנו לי את הזיקה לעולם הקליעה.
בהנתן שנפל הפור ואכן המסגרת הזו תיסגר, צריך לראות כיצד ניתן להשאיר את החברה הצעירים שפעילים במסגרת הגדנ"ע בענף. לדעתי יש מקום לפעילות מכוונת של המועדונים לגיוס אותם בני נוער. מעבר לפעילות החד פעמית יש לבדוק כיצד ניתן לשלב את הפעילות שהצבא מתכנן (או לפחות בודק אפשרויות...) של מתן "שוברים" לבני נוער למטווחים, עם פעילות המועדונים השונים.
אולי יהיה ניתן להשתמש בצבא כעוד זרוע שתזרים דם צעיר למועדוני הקליעה ובכך אולי נמתיק מעט את הגלולה המרה.
כואב מאוד.
ומה שעוד יותר כואב הוא התירוצים וההסברים.
בתור בוגר המחזור האחרון של הגדנ"ע (ומי ייתן והוא לא יהיה האחרון בסופו של דבר),
אני מעורה בתהליך הסגירה, ואפילו נכחתי בביקור של חלק ממקבלי ההחלטות, שלחלקם גם היה פלאפל או שניים, ושהיו אנשים משכמם ומעלה.
הם בסבר פנים יפות ניסו להסביר לנו שהסיבות לסגירה מתפלגות בין הרצון להתייעלות וחוסר רווחיות ובין פספוס המטרה של הגדנע, שהיא כביכול העלאת אחוזי המתגייסים, ושבעצם הגדנע פנה לקהילות לא נכונות שבהם רוב הילדים מתגייסים, ולכן אין בזה טעם.
אז לי זה עצוב כשכותבים שהייתה ירידה במספר בני הנוער המתאמנים, כשבעצם עוד לפני שנפתחה העונה האחרונה היו סימני סגירה ובשלב מסויים לא הורשו המועדונים לקלוט חניכים חדשים.
רוצים לסגור? רוצים להפסיק?... תגידו את האמת הכואבת בפנים. אני חושב שזה לפחות הכבוד שמגיע לעשרות האנשים שהפיקו משהו משמעותי מהגדנע ורוצים לשמוע למה בדיוק עשרות בני נוער בדורות הבאים לא יוכלו לחוות את אותם החוויות.
ומה שעוד יותר כואב הוא התירוצים וההסברים.
בתור בוגר המחזור האחרון של הגדנ"ע (ומי ייתן והוא לא יהיה האחרון בסופו של דבר),
אני מעורה בתהליך הסגירה, ואפילו נכחתי בביקור של חלק ממקבלי ההחלטות, שלחלקם גם היה פלאפל או שניים, ושהיו אנשים משכמם ומעלה.
הם בסבר פנים יפות ניסו להסביר לנו שהסיבות לסגירה מתפלגות בין הרצון להתייעלות וחוסר רווחיות ובין פספוס המטרה של הגדנע, שהיא כביכול העלאת אחוזי המתגייסים, ושבעצם הגדנע פנה לקהילות לא נכונות שבהם רוב הילדים מתגייסים, ולכן אין בזה טעם.
אז לי זה עצוב כשכותבים שהייתה ירידה במספר בני הנוער המתאמנים, כשבעצם עוד לפני שנפתחה העונה האחרונה היו סימני סגירה ובשלב מסויים לא הורשו המועדונים לקלוט חניכים חדשים.
רוצים לסגור? רוצים להפסיק?... תגידו את האמת הכואבת בפנים. אני חושב שזה לפחות הכבוד שמגיע לעשרות האנשים שהפיקו משהו משמעותי מהגדנע ורוצים לשמוע למה בדיוק עשרות בני נוער בדורות הבאים לא יוכלו לחוות את אותם החוויות.
- סליקאי ארד
זה מזכיר לי מדען שתשלש את רגלי העכביש בזו אחר זו וכל פעם צעק לעכביש קפוץ - העכביש קפץ.
לאחר תלישת הרגל האחרונה העכביש לא קפץ ................
במסקנות כתב המדען עכביש בלי רגליים חרש.
הסכיתו מד"ן עובר הכשרה של כחצי שנה ועוד קורס קליעה של שלשה שבועות.
יתרת השרות של בת לאחר הכשרה היא כשנה וחצי ברוטו ושל מד"ן כשנתיים וחצי.
אם הם לא באים מרקע קליעה לוקח להם עוד זמן מה להבין מי נגד מי...............
זורקים אותם לבד בשטח עם מנהלי בתי ספר עויינים לנושא נשק.
בלי פיקוח ובלי תמיכה מקצועית........... כשאפשר לקום מהמיטה ב 12 ולהיות חזרה בבית ב 6 בערב.
מי שאשם זה לא המדני"ם המסכנים אלא מי שאפשר להם את זה.
כל מועדון שעבד בו אזרח היה פעיל למדי (רחובות ר"ג ובעבר מועדונים נוספים)כל מועדון שפעלו בו רק חיילים נדון לכישלון מראש למעט חריגים פה ושם.(רעננה) מפקדי המרחבים אנשי חינוך שלא מבינים בקליעה דבר ראו את הכאב ראש הזה כקוץ בתחת. הם היו משתמשים בחיילי המועדונים כפקקים והפכו את המועדונים בהם אין אזרחים לדבר הנפתח ונסגר חליפות וחסר קביעות מה שהפך אותם לעוד פחות אטרקטיביים.
ב 6 השנים האחרונות נדרשו המדני"ם העובדים במטווח אזרחי לעבור הכשרת מפקח מטווח.
עבדכם הנאמן העביר קורסים אלו בהתנדבות.
הוא לא קיבל ימ"מ או כי לא היה או שכבר היה משוחרר.
הוא לא קיבל החזרי נסיעות .........
הכל למען המשך הדבר החשוב שנקרא מועדוני קליעה של הגדנ"ע.
צר לי אך כמו פעמים רבות העיתונות הצהלית (מטעם) ודוברת צה"ל אינם מדייקים בעובדות והאמת אינה נר לרגליהם.
ועכשיו בואו חשבון - גדי - נכה צה"ל כתוצאה מפליטת כדור.
(אף בוגר מועדון קליעה של הגדנ"ע 4 שנים לא היה מעורב בתאונת נשק)
יש לו רכב נכה מיוחד וכסא גלגלים ודירה מיוחדת ששופצה בכספי משהב"ט.
יש לו שני מטפלים צמודים ביום 365 יום בשנה. בכספי משהב"ט.
הוא עושה טיפולי פיזוטרפיה ואמבטיות בים המלח בכספי משרד הבטחון.
אתם יודעים כמה מועדוני קליעה אפשר היה להחזיק עם אזרח ותיק ומקצועי בכסף הזה?
או כמה מועדונים היו יכולים להחליף את נפגעי תאונות הנשק לדורותיהם?
חודשיים לאחר סגירת מועדון הקליעה של עפולה, בעיר עפולה, חוזר חייל מהטירונות ומלמד את שכנו נער בן 15 על נשק. השכן נפגע ומת. תארו לכם שאת הסקרנות היה יכול לספק במועדון הקליעה..................
שתי משפחות שהתאמללו היו חיות באושר.
לפני שנה במגדל העמק מקרה דומה גם שם נסגר המועדון לפני שנים.
עוד עובדה עצובה בשנות ה70 היתה מסה של בניית מטווחים חדישים בכספי משרד הבטחון על מנת להרחיב את מועדוני הקליעה ! (צורך בצלפים להתשה אחרי ששת הימים - בוגרי מועדוני קליעה גדנ"ע עשו אז קד"צ צלפים) רשויות שבתחומן נבנה המטווח התחייבו להעמידו לפחות 3 ימים בשבוע לרשות הגדנ"ע. מטווחים כאלו או נותרו שוממים כמו קרית שמונה קרית מלאכי בית שמש ועוד או הפכו למסחריים ובעטו משם את הגדנ"ע. כפר סבא ומגדל העמק.
משרד הבטחון השקיע החתים ואפילו לא ניסה לממש את החתימה - בושה!
מה אגיד לכם סר הבטחון
שרוני וקהלני אני פונה שוב מעל האתר הזה חיזרו בכם.
המועדונים זקוקים לשינוי.
כפיפות לרמ"ד קליעה.
כל בוגר בעל פרופיל מתאים ישרת בהתאם (היום אין קשר כזה).
קחו מדריכי ירי מובטלים שצמאים לעבודה ותפעילו אותם.
לצידם יוכל לעזור מד"ן.
תכפיפו אותם כבעבר לקצין קליעה ולא למפקד מרחב,
וודאו שיבקרו אותם לפחות פעם בשבוע ולא פעם בחודשיים שלושה.
תיצרו מערכת אמינה תקטפו פירות.
ולך אביגדור קהלני - גיבור ישראל !!!
הרשה לי לפנות לרגש שבך.
שכבת פצוע בבי"ח באר שבע. טיפל בך מלאך ד"ר ארווין קפלן ז"ל
פלסטיקאי בחסד וחתן פרס ישראל על השיטה שפיתח לטיפול בנפגעי כוויות.
ארווין היה איש קליעה בכל רמ"ח איבריו.
עם השנים עלה צפונה וחי בטבריה.
הוא ירה באיילת השחר ובעמק הירדן.
בנו ירה במועדון הגדנ"ע של עמק הירדן.
הוא בסתר תמך במועדון הגדנ"ע עד סוף ימיו גם כשבנו כבר לא היה חניך.
ארווין אולי מתהפך בקברו כשהוא יודע מה עשה גיבור ישראל שכה עמל להעמידו בריא על רגליו...
וביננו העבודה הנפלאה שאתה עושה במשרד הבטחון מתרכזת סביב עמק הבכא וסיפורו של גיבור אחד. עם ישראל חייב לך ולחבריך המון !
אבל האם אין עוד קרבות חשובים ? עוד נושאים לטיפול.?
אני פונה אליך גיבור ישראל
קח החלטה אמיצה חזור בך מסגירת מועדוני הקליעה.
למען צה"ל מקצועי יותר
אילן בן נון
אשדות יעקב.
לאחר תלישת הרגל האחרונה העכביש לא קפץ ................
במסקנות כתב המדען עכביש בלי רגליים חרש.
הסכיתו מד"ן עובר הכשרה של כחצי שנה ועוד קורס קליעה של שלשה שבועות.
יתרת השרות של בת לאחר הכשרה היא כשנה וחצי ברוטו ושל מד"ן כשנתיים וחצי.
אם הם לא באים מרקע קליעה לוקח להם עוד זמן מה להבין מי נגד מי...............
זורקים אותם לבד בשטח עם מנהלי בתי ספר עויינים לנושא נשק.
בלי פיקוח ובלי תמיכה מקצועית........... כשאפשר לקום מהמיטה ב 12 ולהיות חזרה בבית ב 6 בערב.
מי שאשם זה לא המדני"ם המסכנים אלא מי שאפשר להם את זה.
כל מועדון שעבד בו אזרח היה פעיל למדי (רחובות ר"ג ובעבר מועדונים נוספים)כל מועדון שפעלו בו רק חיילים נדון לכישלון מראש למעט חריגים פה ושם.(רעננה) מפקדי המרחבים אנשי חינוך שלא מבינים בקליעה דבר ראו את הכאב ראש הזה כקוץ בתחת. הם היו משתמשים בחיילי המועדונים כפקקים והפכו את המועדונים בהם אין אזרחים לדבר הנפתח ונסגר חליפות וחסר קביעות מה שהפך אותם לעוד פחות אטרקטיביים.
ב 6 השנים האחרונות נדרשו המדני"ם העובדים במטווח אזרחי לעבור הכשרת מפקח מטווח.
עבדכם הנאמן העביר קורסים אלו בהתנדבות.
הוא לא קיבל ימ"מ או כי לא היה או שכבר היה משוחרר.
הוא לא קיבל החזרי נסיעות .........
הכל למען המשך הדבר החשוב שנקרא מועדוני קליעה של הגדנ"ע.
צר לי אך כמו פעמים רבות העיתונות הצהלית (מטעם) ודוברת צה"ל אינם מדייקים בעובדות והאמת אינה נר לרגליהם.
ועכשיו בואו חשבון - גדי - נכה צה"ל כתוצאה מפליטת כדור.
(אף בוגר מועדון קליעה של הגדנ"ע 4 שנים לא היה מעורב בתאונת נשק)
יש לו רכב נכה מיוחד וכסא גלגלים ודירה מיוחדת ששופצה בכספי משהב"ט.
יש לו שני מטפלים צמודים ביום 365 יום בשנה. בכספי משהב"ט.
הוא עושה טיפולי פיזוטרפיה ואמבטיות בים המלח בכספי משרד הבטחון.
אתם יודעים כמה מועדוני קליעה אפשר היה להחזיק עם אזרח ותיק ומקצועי בכסף הזה?
או כמה מועדונים היו יכולים להחליף את נפגעי תאונות הנשק לדורותיהם?
חודשיים לאחר סגירת מועדון הקליעה של עפולה, בעיר עפולה, חוזר חייל מהטירונות ומלמד את שכנו נער בן 15 על נשק. השכן נפגע ומת. תארו לכם שאת הסקרנות היה יכול לספק במועדון הקליעה..................
שתי משפחות שהתאמללו היו חיות באושר.
לפני שנה במגדל העמק מקרה דומה גם שם נסגר המועדון לפני שנים.
עוד עובדה עצובה בשנות ה70 היתה מסה של בניית מטווחים חדישים בכספי משרד הבטחון על מנת להרחיב את מועדוני הקליעה ! (צורך בצלפים להתשה אחרי ששת הימים - בוגרי מועדוני קליעה גדנ"ע עשו אז קד"צ צלפים) רשויות שבתחומן נבנה המטווח התחייבו להעמידו לפחות 3 ימים בשבוע לרשות הגדנ"ע. מטווחים כאלו או נותרו שוממים כמו קרית שמונה קרית מלאכי בית שמש ועוד או הפכו למסחריים ובעטו משם את הגדנ"ע. כפר סבא ומגדל העמק.
משרד הבטחון השקיע החתים ואפילו לא ניסה לממש את החתימה - בושה!
מה אגיד לכם סר הבטחון
שרוני וקהלני אני פונה שוב מעל האתר הזה חיזרו בכם.
המועדונים זקוקים לשינוי.
כפיפות לרמ"ד קליעה.
כל בוגר בעל פרופיל מתאים ישרת בהתאם (היום אין קשר כזה).
קחו מדריכי ירי מובטלים שצמאים לעבודה ותפעילו אותם.
לצידם יוכל לעזור מד"ן.
תכפיפו אותם כבעבר לקצין קליעה ולא למפקד מרחב,
וודאו שיבקרו אותם לפחות פעם בשבוע ולא פעם בחודשיים שלושה.
תיצרו מערכת אמינה תקטפו פירות.
ולך אביגדור קהלני - גיבור ישראל !!!
הרשה לי לפנות לרגש שבך.
שכבת פצוע בבי"ח באר שבע. טיפל בך מלאך ד"ר ארווין קפלן ז"ל
פלסטיקאי בחסד וחתן פרס ישראל על השיטה שפיתח לטיפול בנפגעי כוויות.
ארווין היה איש קליעה בכל רמ"ח איבריו.
עם השנים עלה צפונה וחי בטבריה.
הוא ירה באיילת השחר ובעמק הירדן.
בנו ירה במועדון הגדנ"ע של עמק הירדן.
הוא בסתר תמך במועדון הגדנ"ע עד סוף ימיו גם כשבנו כבר לא היה חניך.
ארווין אולי מתהפך בקברו כשהוא יודע מה עשה גיבור ישראל שכה עמל להעמידו בריא על רגליו...
וביננו העבודה הנפלאה שאתה עושה במשרד הבטחון מתרכזת סביב עמק הבכא וסיפורו של גיבור אחד. עם ישראל חייב לך ולחבריך המון !
אבל האם אין עוד קרבות חשובים ? עוד נושאים לטיפול.?
אני פונה אליך גיבור ישראל
קח החלטה אמיצה חזור בך מסגירת מועדוני הקליעה.
למען צה"ל מקצועי יותר
אילן בן נון
אשדות יעקב.
חבר isia זכור !
אני מופתע שהם בכלל החליטו לפרסם את זה ולא המשיכו את השתיקה שנמשכה עד לרגעים האחרונים. עכשיו שהגדנ"ע כבר נסגר אין מה לעשות חוץ מלהתעצבן. זאת לא הפעם הראשונה בתולדות המדינה שניסו לסגור את הגדנ"ע, אך לצערנו הפעם הם הצליחו. (אני עדיין לא מבין למה המדינה צריכה את גדנ"ע אוויר יותר מגדנ"ע קליעה...בטוח שלפחות קורס הטיס לא צריך יחצ"נות)
אני תוהה לעצמי אם זאב שרוני שיתף פעולה כפקוד של משהב"ט או שהוא באמת קנה את השטויות-ואין מילה טובה יותר מזאת לתאר את ההסברים מאחורי הסגירה-של קהלני/פרץ (ואין פה שום כניסה לפוליטיקה, אני מסתכל על הצד המקצועי) או שהוא פשוט נכנס לתפקיד הזה מראש כאדם שלא מבין ולא מחפש לעשות.
אם משרד הבטחון היה משקיע טיפה בפרסום וממש טיפה-אתר, השקעה חד פעמית בסרטון שיווקי, והפצתו בצורה חכמה (דוא"ל, תנועות הכנה לצה"ל, הרצאות בבתי ספר כמו שנעשו עד תחילת השנה הזו) ופעילות להגברת המודעות לגדנ"ע, אין ספק שהמצב היה משתפר. אנשים שלא יודעים על הגדנ"ע, לא יכולים להירשם לגדנ"ע, נכון?
במקום ללכת נגד המכשולים ולהתאמץ קצת, הם החליטו לקפל את החבילה. אולי פשוט נסגור את כל המדינה ונצעד כולנו לתוך הים במקום להגן על עצמנו, הרי זה יותר קל, לא?
כולם יודעים שמקצועות התחזוקה בצבא אינם פופולריים (אלא אם מישהו מחפש לעצמו דרך לברוח מקרבי או שהוא מתעניין בזה, או רואה חשיבות במקצועות האלו). אבל הצבא חייב מערך טכני רחב ומעולה...מה עושים? חיל האוויר וחיל חימוש מעודדים תיכוניסטים להמשיך ללימודים גבוהים (טוב נו...טכנאים והנדסאים
), אבל מה...בתמורה למימון חלק לא מבוטל מלימודיו, הצעיר מתחייב לשירות במערך הטכני. הרבה תיכוניסטים שלא מתים לשרת במערך הטכני, מגיעים אליו בגלל ההצעה. ככה מגבירים גיוס!
אם צה"ל היה רואה בזה צורך אסטרטגי, כמו מערכת הנאוטילוס שמשמידה רקטות במעופן (רק שבמלחמה האחרונה הצפון גילה שכנראה המערכת אינה נתפסת בעיני מערכת הבטחון כדבר חיוני, כמו עוד כמה דברים), הגדנ"ע היה הופך להיות יותר פופולרי יותר מכל קורס הכנה לגיוס (/תנועות נוער/חוגים). ובדיוק פה נכנס הפרסום והפעילות בקרב הנוער.
ארתור בירם, מייסד החינוך הגופני המוגבר (חג"ם) ניסה שנים רבות להכניס את המסגרת לפעולה. רק אחרי כמה פרעות הוא הצליח. בהמשך הוקם הגדנ"ע כמחתרת. תודות לפעילות הרבה של הגדנ"ע למען גיוס חניכים חדשים, היו עשרות אלפי נערים בגדנ"ע (ובוגריו בזרועות אחרות כמו הפלמ"ח) עם פרוץ מלחמת העצמאות. כשרוצים, מצליחים...
בקשר לציטוט של שרוני "קשה לשכנע צעירים להפוך את הקליעה למקצוע"...קשה יש רק בלחם! (וגם אותו אוכלים). אם צה"ל היה מראש מכיר בגדנ"ע קליעה, חניכים היו מגיעים ללשכת הגיוס ומשם יוצאים לקורס צלפים, קורס מדריך ירי או קורס נשק, כמו שהנדסאים וטכנאים מגיעים לקורס טכני. ככה, במקום שחניכי הגדנ"ע היו מתפזרים בחילות השונים, היה ניתן להציב את הגדנ"ע כעדיפות ראשונה לפני חילות אחרים, גיוס כללי או מסגרות אחרות.
אגב, טעות בסיסית יש לכתב והיא חוסר ההפרדה בין מערך גדנ"ע, גדנ"ע וגדנ"ע קליעה. (וסתם הערה...שימו לב למחסנית של היורה...וגם יש מקום לשיפור במיקום הכתף והלחי/ראש לעומת הקת...אבל כל הכבוד לצה"ל שהתחילו להרגיל חיילים ליד מלאה על ידית האחיזה)
אני אשמח לבוא לפחות למפגש במארס להיפרד משמוליק ומשאר החברים...בתקווה שעוד נראה את הגדנ"ע קם שנית (אם הספינה הטובעת הזאת "ישראל" לא תטבע עד אז). אם יש למישהו יהיה מידע בקשר למפגש, בבקשה תדאגו לפרסם אותו בהזדמנות הראשונה שיש
נ"ב-יש עוד מישהו מהחברים באתר שמעוניין להוציא איזו הודעה לעיתונות?
עריכה: אילן, מעוניין בפקס/דוא"ל ישיר ללשכת ראש האגף הבטחוני חברתי (לשעבר או עוד לא
)? (אם כן, עלול לקחת לי זמן...ביררתי את זה לפני כמה שבועות וזה נמצא בקלסר שלי...התחלתי להכין נוסח למכתב אך העומס בלימודים דחה את זה)
אני תוהה לעצמי אם זאב שרוני שיתף פעולה כפקוד של משהב"ט או שהוא באמת קנה את השטויות-ואין מילה טובה יותר מזאת לתאר את ההסברים מאחורי הסגירה-של קהלני/פרץ (ואין פה שום כניסה לפוליטיקה, אני מסתכל על הצד המקצועי) או שהוא פשוט נכנס לתפקיד הזה מראש כאדם שלא מבין ולא מחפש לעשות.
אם משרד הבטחון היה משקיע טיפה בפרסום וממש טיפה-אתר, השקעה חד פעמית בסרטון שיווקי, והפצתו בצורה חכמה (דוא"ל, תנועות הכנה לצה"ל, הרצאות בבתי ספר כמו שנעשו עד תחילת השנה הזו) ופעילות להגברת המודעות לגדנ"ע, אין ספק שהמצב היה משתפר. אנשים שלא יודעים על הגדנ"ע, לא יכולים להירשם לגדנ"ע, נכון?
במקום ללכת נגד המכשולים ולהתאמץ קצת, הם החליטו לקפל את החבילה. אולי פשוט נסגור את כל המדינה ונצעד כולנו לתוך הים במקום להגן על עצמנו, הרי זה יותר קל, לא?
כולם יודעים שמקצועות התחזוקה בצבא אינם פופולריים (אלא אם מישהו מחפש לעצמו דרך לברוח מקרבי או שהוא מתעניין בזה, או רואה חשיבות במקצועות האלו). אבל הצבא חייב מערך טכני רחב ומעולה...מה עושים? חיל האוויר וחיל חימוש מעודדים תיכוניסטים להמשיך ללימודים גבוהים (טוב נו...טכנאים והנדסאים

אם צה"ל היה רואה בזה צורך אסטרטגי, כמו מערכת הנאוטילוס שמשמידה רקטות במעופן (רק שבמלחמה האחרונה הצפון גילה שכנראה המערכת אינה נתפסת בעיני מערכת הבטחון כדבר חיוני, כמו עוד כמה דברים), הגדנ"ע היה הופך להיות יותר פופולרי יותר מכל קורס הכנה לגיוס (/תנועות נוער/חוגים). ובדיוק פה נכנס הפרסום והפעילות בקרב הנוער.
ארתור בירם, מייסד החינוך הגופני המוגבר (חג"ם) ניסה שנים רבות להכניס את המסגרת לפעולה. רק אחרי כמה פרעות הוא הצליח. בהמשך הוקם הגדנ"ע כמחתרת. תודות לפעילות הרבה של הגדנ"ע למען גיוס חניכים חדשים, היו עשרות אלפי נערים בגדנ"ע (ובוגריו בזרועות אחרות כמו הפלמ"ח) עם פרוץ מלחמת העצמאות. כשרוצים, מצליחים...
בקשר לציטוט של שרוני "קשה לשכנע צעירים להפוך את הקליעה למקצוע"...קשה יש רק בלחם! (וגם אותו אוכלים). אם צה"ל היה מראש מכיר בגדנ"ע קליעה, חניכים היו מגיעים ללשכת הגיוס ומשם יוצאים לקורס צלפים, קורס מדריך ירי או קורס נשק, כמו שהנדסאים וטכנאים מגיעים לקורס טכני. ככה, במקום שחניכי הגדנ"ע היו מתפזרים בחילות השונים, היה ניתן להציב את הגדנ"ע כעדיפות ראשונה לפני חילות אחרים, גיוס כללי או מסגרות אחרות.
אגב, טעות בסיסית יש לכתב והיא חוסר ההפרדה בין מערך גדנ"ע, גדנ"ע וגדנ"ע קליעה. (וסתם הערה...שימו לב למחסנית של היורה...וגם יש מקום לשיפור במיקום הכתף והלחי/ראש לעומת הקת...אבל כל הכבוד לצה"ל שהתחילו להרגיל חיילים ליד מלאה על ידית האחיזה)
אני אשמח לבוא לפחות למפגש במארס להיפרד משמוליק ומשאר החברים...בתקווה שעוד נראה את הגדנ"ע קם שנית (אם הספינה הטובעת הזאת "ישראל" לא תטבע עד אז). אם יש למישהו יהיה מידע בקשר למפגש, בבקשה תדאגו לפרסם אותו בהזדמנות הראשונה שיש
נ"ב-יש עוד מישהו מהחברים באתר שמעוניין להוציא איזו הודעה לעיתונות?
עריכה: אילן, מעוניין בפקס/דוא"ל ישיר ללשכת ראש האגף הבטחוני חברתי (לשעבר או עוד לא

הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף
אבי ח כתב: מעבר לפעילות החד פעמית יש לבדוק כיצד ניתן לשלב את הפעילות שהצבא מתכנן (או לפחות בודק אפשרויות...) של מתן "שוברים" לבני נוער למטווחים, עם פעילות המועדונים השונים.
.
תהיה בטוח שלא יהיו לא "שוברים" ולא "סימולטורים" ולא כלום ,סתם זריקה של עוד קצת חול בענים .
כבר אחרי שהוקם הסימולטור הראשון במחנה במרכז הארץ היתה חיגיגה גדולה ואמרו שבסוף לכל בסיס גדול יהיה כזה מתקן והחילים יכולו להתאמן ..............עבר כמעט עשור איפה הם?
אה כן לפני שנה אוו שנתים התבשרנו שצה"ל רכש 2 מיתקנים נידים לאימון הכוחות שנמצאים
בתעסוקות ארוכות מישהוא ראה אותם?
בדחיפות להגיב פה! כדאי להפנות לקישור של צה"ל (למה דחיפות? ככל שהזמן עובר קטן הסיכוי שמישהו יראה את התגובות שלנו)...ושוב, להמליץ על תגובות שיעזרו לנו, לא פחות חשוב
(אגב-כל מי שנושא הנשק קרוב לליבו יש חשיבות שיגיב. סגירת הגדנ"ע=>מיעוט חובבי נשק בעתיד=>התנגדות קטנה מאוד לצעדים שליליים של משרד הפנים בנוגע לרישוי אקדחים לאזרחים פרטיים)
(אגב-כל מי שנושא הנשק קרוב לליבו יש חשיבות שיגיב. סגירת הגדנ"ע=>מיעוט חובבי נשק בעתיד=>התנגדות קטנה מאוד לצעדים שליליים של משרד הפנים בנוגע לרישוי אקדחים לאזרחים פרטיים)
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף
- סליקאי כסף
אנחנו כבר 6
סטטיסטית נכון להרגע כנראה שאחד למליון אזרחים במדינת ישראל כן אכפת.
נו, שיפור של 200% זה באמת משהו(צריך להיות אופטימיים ולהסתכל על הצדדים החיוביים).
מה שעוד מעודד זה ש 117 אנשים טרחו להיכנס ולקרוא את אשר על ליבנו.
מה שלא עודד זה חיבור הקצוות של הנושא,
לי אילן הדבר דווקא מזכיר את הסיפור על הנער שהיה זורק אבנים על רכבת מאחד הגשרים בברה"מ ושובר להן את החלון.
הציבו שומר יהודי +מחליף בסופי שבוע+מנהל עבודה+מזכירה+מנהל חשבונות+עוזר+מנהל על כולם+מזכירה+מנהל כח אדם+מזכירה+מנהל בכיר+מזכירה+מחלק תה+איש נקיון+...עד שיום אחד ראו שההוצאות על המערכת שנבנתה עברו במאוד את מחיר החלונות שנשברו. מה עשו? פיטרו את השומר היהודי.
הקימו את גדנ"ע קליעה עוד בימים שבגרוש היה חור. שנים מאוחר הרחיבו את פעילות הגדנ"ע לתחומים נוספים, וכל פעם שרוצים להתייעל מקצצים את גדנ"ע קליעה. הלו, סליחה, כאילו שרק לפני חצי שנה לא הייתה פה מלחמה, כאילו שהחיילים שלנו פגעו כל כך טוב והסבנו לאויבינו אבדות קשות שלא צריך ללמד את דור העתיד לירות. מה שאותי מטריד זה שבני נוער היום מוכנים להקדיש שנתיים לפני הגיוס בשיפור הכושר הגופני, מוכנים ללמוד שפות ומחשבים ומה לא, אבל לירות, זה מוקצה, לא צריך את זה, בסך הכל הרבה יותר מרגש לקבל מכה קטנה בכנף מאשר להרגיש רתע של רובה מלוכלך. אז נכון שללמוד לפגוע מ 25 מטר לוקח יום, אבל לייצר קלע ברמה לוקח שנים, כשהצבא בא לבחון נערים ליום סיירות ובוחן אותם רק על כושר קרבי הוא חוטא בחטא הראשון. הוא נותן לגיטימציה לעשרות מדריכי כושר ברחבי הארץ לקיים קורסי כושר קדציים. והם לא יכולים להבטיח שהילד שלנו יחזור הביתה כי הם לא מלמדים את הילדים שלנו לפגוע!!!למה באמת שהילדים יגיעו לצבא לא בכושר וייכנסו שם לכושר ?אני בטוח שבחור בן 18 תוך חודש יכול להיכנס לשיא הכושר. אם היו מחייבים בני נוער בירי היה בלתי ניתן לסגור את הגדנ"ע. היו פותחים קורסי צלפים כל קיץ. אבל ככה זה בארץ, מקימים ועדה ונותנים לגיטימציה למסקנותיה המוטעות.
ורק שיהיה ברור הצמד חמד המכובד שבחן את נושא הגדנ"ע לא היגיע משורותיו, מישהו יכול להעלות שיקימו בחיל האויר ועדה לסגירת נושא מסוים ואנשיה יהיו ירוקים חס וחלילה, מה הם יודעים וכו' יסערו הרוחות בקרב הלוביסטים שלהם.
אבל ככה זה כשאנשי הוועדה לא יודעים לשם מה הוקם גדנ"ע קליעה - ללמד בני יהודה קשת - ממש לא לשם העלאת אחוזי המתגייסים.
לסיום רק רציתי לצטט מהכתבה בבמחנה:
"רבים מבוגרי התוכנית שירתו ומשרתים ביחידות השדה, חלקם כקלעים וכצלפים מיומנים"
אם זה לא מעמיד את דברין של מפקד מערך מג"ן בחיל החינוך והנוער, אל"ם זאב שרוני כפטתיים אז מה כן?("מערך הקליעה, שייצר במשך שנים רבות צלפים צבאיים, הפך בעשור האחרון ללא רלוונטי")
נו, שיפור של 200% זה באמת משהו(צריך להיות אופטימיים ולהסתכל על הצדדים החיוביים).
מה שעוד מעודד זה ש 117 אנשים טרחו להיכנס ולקרוא את אשר על ליבנו.
מה שלא עודד זה חיבור הקצוות של הנושא,
לי אילן הדבר דווקא מזכיר את הסיפור על הנער שהיה זורק אבנים על רכבת מאחד הגשרים בברה"מ ושובר להן את החלון.
הציבו שומר יהודי +מחליף בסופי שבוע+מנהל עבודה+מזכירה+מנהל חשבונות+עוזר+מנהל על כולם+מזכירה+מנהל כח אדם+מזכירה+מנהל בכיר+מזכירה+מחלק תה+איש נקיון+...עד שיום אחד ראו שההוצאות על המערכת שנבנתה עברו במאוד את מחיר החלונות שנשברו. מה עשו? פיטרו את השומר היהודי.
הקימו את גדנ"ע קליעה עוד בימים שבגרוש היה חור. שנים מאוחר הרחיבו את פעילות הגדנ"ע לתחומים נוספים, וכל פעם שרוצים להתייעל מקצצים את גדנ"ע קליעה. הלו, סליחה, כאילו שרק לפני חצי שנה לא הייתה פה מלחמה, כאילו שהחיילים שלנו פגעו כל כך טוב והסבנו לאויבינו אבדות קשות שלא צריך ללמד את דור העתיד לירות. מה שאותי מטריד זה שבני נוער היום מוכנים להקדיש שנתיים לפני הגיוס בשיפור הכושר הגופני, מוכנים ללמוד שפות ומחשבים ומה לא, אבל לירות, זה מוקצה, לא צריך את זה, בסך הכל הרבה יותר מרגש לקבל מכה קטנה בכנף מאשר להרגיש רתע של רובה מלוכלך. אז נכון שללמוד לפגוע מ 25 מטר לוקח יום, אבל לייצר קלע ברמה לוקח שנים, כשהצבא בא לבחון נערים ליום סיירות ובוחן אותם רק על כושר קרבי הוא חוטא בחטא הראשון. הוא נותן לגיטימציה לעשרות מדריכי כושר ברחבי הארץ לקיים קורסי כושר קדציים. והם לא יכולים להבטיח שהילד שלנו יחזור הביתה כי הם לא מלמדים את הילדים שלנו לפגוע!!!למה באמת שהילדים יגיעו לצבא לא בכושר וייכנסו שם לכושר ?אני בטוח שבחור בן 18 תוך חודש יכול להיכנס לשיא הכושר. אם היו מחייבים בני נוער בירי היה בלתי ניתן לסגור את הגדנ"ע. היו פותחים קורסי צלפים כל קיץ. אבל ככה זה בארץ, מקימים ועדה ונותנים לגיטימציה למסקנותיה המוטעות.
ורק שיהיה ברור הצמד חמד המכובד שבחן את נושא הגדנ"ע לא היגיע משורותיו, מישהו יכול להעלות שיקימו בחיל האויר ועדה לסגירת נושא מסוים ואנשיה יהיו ירוקים חס וחלילה, מה הם יודעים וכו' יסערו הרוחות בקרב הלוביסטים שלהם.
אבל ככה זה כשאנשי הוועדה לא יודעים לשם מה הוקם גדנ"ע קליעה - ללמד בני יהודה קשת - ממש לא לשם העלאת אחוזי המתגייסים.
לסיום רק רציתי לצטט מהכתבה בבמחנה:
"רבים מבוגרי התוכנית שירתו ומשרתים ביחידות השדה, חלקם כקלעים וכצלפים מיומנים"
אם זה לא מעמיד את דברין של מפקד מערך מג"ן בחיל החינוך והנוער, אל"ם זאב שרוני כפטתיים אז מה כן?("מערך הקליעה, שייצר במשך שנים רבות צלפים צבאיים, הפך בעשור האחרון ללא רלוונטי")
ניצנץ ואבי
דיברתם על פרסום !!!
איך אפשר לפרסם כשמד"ן קליעה קם 1/2 שעה לפני פתיחת המטווח מגיע למטווח טרוט עיניים,
ואחרי 4 שעות הוא כבר בבית?
איך יהיה פרסום כשמי שאחראי על אותו מד"ן מבקר אותו פעם בארבעה חודשים?
אתה באמת לא מבין איפה הבעיה?
היה צריך למנות קצין קליעה !!!!!!!!!!!!
להכפיף את המועדונים אליו!!!!!!!!!!
ושמפקדי המרחב יחפשו להם פקקים אחרים.
מה שקרה בשנים האחרונות לא רציני - לא מקצועי ואם כך אולי טוב שלא ממשיך.
אבל כן צריך רק אחרת !!!!
ולא אי אפשר להתחיל מחדש עם אנשים שהתרגלו לא לעבוד !
להתחיל מחדש זה גם לבנות סגל חדש !
דיברתם על פרסום !!!
איך אפשר לפרסם כשמד"ן קליעה קם 1/2 שעה לפני פתיחת המטווח מגיע למטווח טרוט עיניים,
ואחרי 4 שעות הוא כבר בבית?
איך יהיה פרסום כשמי שאחראי על אותו מד"ן מבקר אותו פעם בארבעה חודשים?
אתה באמת לא מבין איפה הבעיה?
היה צריך למנות קצין קליעה !!!!!!!!!!!!
להכפיף את המועדונים אליו!!!!!!!!!!
ושמפקדי המרחב יחפשו להם פקקים אחרים.
מה שקרה בשנים האחרונות לא רציני - לא מקצועי ואם כך אולי טוב שלא ממשיך.
אבל כן צריך רק אחרת !!!!
ולא אי אפשר להתחיל מחדש עם אנשים שהתרגלו לא לעבוד !
להתחיל מחדש זה גם לבנות סגל חדש !
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד