לא איום - הבטחה!

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

לא איום - הבטחה!

על ידי יובל קדר » 31 מאי 2009, 22:35

כולנו מכירים וחווים הפרעות ליורים במהלך תחרות.
מקורות ההפרעה רבים:
קלעים שמגיעים באיחור ונכנסים לעמדה בצורה רעשנית.
המקצה הבא שמגיע ומתחיל במפגש חברתי סוער מאחורי קו היורים.
שופטים משועממים המעבירים את הזמן בשיחות חולין.
וכן הלאה...

ביום חמישי האחרון, במהלך תחרות חצי גמר אליפות ישראל בנשק זעיר ברעננה, הצלחתי להכיר רמות חדשות של התופעה:
בעקבות בקשת קלע רובה (התקשה לירות בעמדה מספר 15 ברעננה), התחלפתי איתו ומצאתי את עצמי יורה לצד שישה רובאים. כל עוד ירינו ביחד (מטרה ראשונה של האקדח ביחד עם 2 המטרות הראשונות של הרובה) הכל זרם על מי מנוחות.
אבל, תוך כדי ירי מטרת האקדח השניה (שעה) החלו קלעי הרובה לסיים את הירי שלהם ומכאן התחיל הבלגן. חלק מהקלעים עזב את העמדה בצורה שקטה וללא הפרעה, אבל החלק האחר נשאר בעמדה דקות ארוכות והתרכז בדברים שברומו של עולם כמו: החלפת בגדים, טיפול מקיף לנשק, שיחות עם חברים ועוד. כל זאת על קו הירי כאשר יורה לצידם קלע במהלך תחרות!
קראתי למנהל התחרות וביקשתי לפנות את קו הירי ואכן ההפרעה נפסקה.
או אז, הופתעתי לגלות קלעים של המקצה הבא, אשר שמחו לראות את קו הירי פנוי והתחילו להכניס את הציוד שלהם לעמדות. כמובן שהם גם שמחו לנצל את הזמן לשיחות קולניות...
ברגע זה, הצלחתי לאבד את שלוותי והרמתי את קולי (הרעש פסק, אבל כל אחד מכם מבין את המשמעות של ירי בסיטואציה כזו).

בשיחות שלאחר הירי, הבנתי שלא רק אני סובל מהבעיה.

רציתי להגיד על כך כמה דברים:
1 - זה לא חברי
2 - זה לא ספורטיבי
3 - זה בניגוד לחוקת הקליעה
4 - בפעם הבאה שזה יקרה לי או שאהיה עד לתופעה כזו, בכוונתי להגיש תלונה לוועדת משמעת
5 - זה לא איום - זו הבטחה

בברכת ירי שקט וללא הפרעות לכולנו

יובל
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: לא איום - הבטחה!

על ידי הצעדן » 01 יוני 2009, 07:35

כל הכבוד !
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי AK » 03 יוני 2009, 14:47

בתור אחד מקלעי הרובה של המקצה השני שעליהם הרמת את קולך, אני רוצה להתנצל מעומק ליבי...
לא אדבר בשם האחרים, אבל אני אישית נכנסתי למטווח במחשבה שהמקצה שלכם סיים כבר, ובין כל התנועה (שלא הייתה צריכה להיות שם מלכתחילה כמובן) לא שמתי לב אפילו שמישהו עדיין יורה...
ועל כך אני באמת מתנצל.

על כל זאת, הייתי רוצה לציין שעם כל הרצון הטוב, כל הבלבול והעוגמת נפש של האקדוחנים בכלל יכלה לא להתקיים כלל אם רק היו מפרידים בין מקצי הרובה והאקדח כפי שזה אמור להיות (וכפי שצויין באותו יום לפני גם החוק של ניהול מיטווח תקין).

כל אחד מבין את הרצון לאפשר לקלעים להגיע מתי שנוח להם, אבל לצערנו זה פשוט לא יכול להתנהל כך תמיד...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אריק1 » 03 יוני 2009, 17:31

א. תומך בכל מה שיובל כתב
ב. בהחלט לא תומך במה שאדם כתב, בתור אחד שיורה בשנים האחרונות בליגה הארצית ברצוני לציין כי התחרויות מנוהלות לדעתי בצורה טובה מאוד ברעננה (יצוינו לשבח איתן, ברסלר, שטיבל, אדי וסליחה מי ששכחתי....), איני רואה בעייה בירי משותף המאפשר גמישות בבחירת מקצים וצריך רק רצון טוב מצד הקלעים ומנהלי התחרויות כדי לאפשר אוירה נוחה במטווח
ג. אולי בחצי גמר אליפות ישראל יש מקום לשקול הפרדה כזו אך לטעמי זו לא בעייה

אריה דיקמן
הצלחה בספורט היא גודל הכותרת שאתה תופס בעיתון ...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 03 יוני 2009, 19:42

לי זאת היתה הפעם הראשונה שיריתי ברעננה
אין שום כוונה לא להיות יותר חכם ולא לפגוע באף אחד אבל גם אני תומך בכך שיש להפריד את המקצים ע"פ סוג נשק
ואגב זה לא רק הרובאים שמפרעים לאקדוחנים מדובר בהפרעה הדדית שפשוט לא צריכה להיות (גם אים זה יפגע במעט
בגמישות הלוז של הקלעים).
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 04 יוני 2009, 11:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי AK » 04 יוני 2009, 08:30

חס וחלילה לא העברתי ביקורת על הניהול...
אני חושב שבהתחשב במוזרות של מקצה משולב על מטרות נייר שצריך להחליף ידנית, הירי התנהל בצורה מאוד מקצועית ושלווה.

אני פשוט חושב גם שכמו שידידי מעלי כתב, זה גורם לחיכוכים לא רצויים, ולעיתים אולי אפילו לא חוקיים.

גמישות הלו"ז של הקלעים באשר הם צריכה בסופו של דבר להיות משנית לחוקים ועקרונות פשוטים שעליהם אנחנו למעשה מתכננים את הירי במקצים.

ואגב (בצחוק בלבד!!!) כל זה יכול גם להיפתר אם פשוט תתקדמו מהאקדחים לרובים... :wink: סתם...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד