הצעה לשינוי בציוד קליעה

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הצעה לשינוי בציוד קליעה

על ידי מיכאל » 25 ינואר 2004, 16:27

ההתאחדות הבינלאומית מציעה לעשות שינויים מרחיקי לכת בציוד - לבטל החל משנת 2005 את השימוש במכנסי קליעה. לפירוט עמדת ההתאחדות - http://www.issfnews.com/default.asp?fil ... les&id=338.

התייחסותכם ותגובותיכם להתאחדות הבינלאומית חשובות.
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pilot » 25 ינואר 2004, 17:22

אני הייתי מעדיף לראות באולומפידה את היורים, יורים בתחתונים :lol:
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 25 ינואר 2004, 17:43

pilot ידידי אם ירו בתחתונים מי בכלל ירצה להדביק מטרות,,,?
או שאלו תחתונים עמידי נק"ל? :shock:
מקצה 1 ירי ב"בוקסר"
מקצה 2 ירי ב"טנגה"
מקצה 3 לאלופים ירי ב"חוטיני"....
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Gimel » 26 ינואר 2004, 00:21

רק היום סיימתי לשקם את הגב שלי ועכשיו מפילים עלינו את הגזרה המרה הזו? :x

למזלי אני יורה ומצליח לפגוע ללא יציבות גם עם העזרה של מכנסי הקליעה, אז הרמה שלי לא תרד בהרבה... :wink:

אני לא בטוח שאני נגד השינוי בחוקה.
נו מה עוד אפשר להגיד, כולם אנטישמים. :roll:
גיל סימקוביץ'
גביען עולם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 26 ינואר 2004, 01:05

פילוט
אני בהחלט מצטרף לדעתך , יש לא מעט קלעיות אולימפיות שהייתי שמח לראות יורות כשהן לבושות רק בתחתוניהן .. ואני אומר זאת ע"ס ההצצות הקצרות שהן מאפשרות לנו בזמן שהן מתלבשות לקראת הירי
ואולי בעצם עלינו להתנגד לשינוי הזה , שכן אז הן יותר לא יתלבשו (יתפשטו) לקראת הירי ..

נקודה למחשבה

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיכאל » 26 ינואר 2004, 08:29

אני מאוד מצטער על התגובות, בעיקר של אלה שככל הנראה אינם עוסקים בירי אולימפי אלא בירי מעשי, אם כי גם שחר מתחרה בהם בהצלחה לא מבוטלת.

הנושא רציני מאוד ובעייתי מאוד. ההתאחדות הבינלאומית מנסה להציג את הענין כ done deal. נדרשות תגובות ממה שיותר קלעים כדי להראות שהנושא חשוב לא רק לעסקני הספורט ולשיווק האולימפי (שכבר מזמן איבד את רוח הספורט והפך לעסק מסחרי נטו).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 29 ינואר 2004, 03:05

בתחילת הדרך רוב התחרויות היו בנשק חם ואפילו ל 300 מ'.
מעיל הקליעה היה בד חקי פשוט ולו ריפודי מרפקים, וכתף למנוע טניס אלבו ושטפי דם. כן היה אבזם למניעת החלקת הרצועה.

עם המעבר לנשק אויר כמעט התבטל הצורך בהגנה זו. ב0.22 זה נחוץ.

על מכנסי קליעה בתחילת הדרך... הס מלהזכיר -היו מכנסיים ושלייקס.

לאט לאט עם התפתחות הטכנולוגיה והחומרים, הפכו חליפות הקליעה לשריון אבירים!! המייצב את הגוף. והתוצאות לא אחרו לבוא. במו עיני ראיתי את בוסמן מהולנד עושה 600 נק' מתוך 600 ברובה אויר במצב עמידה.

כיוון שמטרת האויר כבר הוקטנה בעבר, כנל מטרת ה0.22 (פעמיים) אין אני רואה מקום להקטנת המטרות, אלא להעלאת חלקו של הקלע - כושרו הגופני ויכולתו הספורטיבית ע"ח שימוש בעזרים. הכיוון מבורך (הוא גם יחסוך עלויות ציוד) הוא יחזיר קלעים ליותר שעות לחדר הכוישר, על כמה ולמה יש מקום לדון, אך הכיוון נראה לי נכון.
אני מודע לכך שחלק מהקלעים המובילים כיום יפרשו, אבל תוך מס' שנים יקום דור חדש ויתחיל להציב שיאים חדשים שיפתיעו את כל הפסימים.
(מיכאל אתה ואני נירשם לבית הלוחם ונתחרה מכיסא גלגלים)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיכאל » 29 ינואר 2004, 09:34

כש"מעיל הקליעה היה בד חקי פשוט ולו ריפודי מרפקים, וכתף" גם לא היה אינטרנט, פקס וטלפון סלולרי (אם נזכרי רק כמה מהדברים שלא היו אז). גם לא חשבו על מתקנים אלקטרוניים במקום מטרות קרטון (וההתאחדות הבינלאומית לא מציעה להפסיק את השימוש במתקנים אלקטרוניים, למרות שהן עולים הרבה יותר ממטרות........)

זה שבארץ היו רק מעילי בד לא אומר שבחו"ל ירו כך. עד שנת 1970 ירו עם מעילים, שבטון של חדר בטחון בקיבוץ של אילן רק לידם, עם אינספור רצועות להידוק המעיל על הגוף, עד שאי-אפשר כמעט לנשום (ומי שלא מאמין לי - אני יכול לסרוק ולהראות תמונות מהספר של פאלאם משנות הששים). אני זוכר את המעיל הראשון של גיא סטריק - זה היה מעיל הוקאיי אמריקאי שהוא קנה ממיכה קאופמן (כבר אז המעיל היה קטן עלי......) שעמד בכוחות עצמו - שנים לפני שמעילי טון עשו כך.

המשמעות בעולם המודרני של צורך בכושר גופני גבוה במיוחד כדי להתחרות בקליעה אומרת שתיים -
האחת, שפחות אנשים יתחרו, כי צריך להשקיע יותר זמן, שלהרבה אנשים - אלא אם הם יחיד הסגולה שהגיעו לרמה בה הם מקבלים תמיכה מהמדינה - אין כיום, כשכולם עובדים ממילא 9 שעות ביום (ואני לא מדבר על עצמי).
השניה, שטווח הגילאים של הקלעים יצטמצם. ההתאחדות הבינלאומית תמיד השוויצה שקליעה הוא ספורט לכל האנשים ולכל הגילאים. האלוף האולימפי הצעיר ביותר בקליעה היה בן 16.5 והמבוגר ביותר - בן 72!!. איך הוא היה מתחרה כיום, אם בשביל לירות תרגיל ברמה בינלאומית הוא היה צריך להיות בכושר לרוץ (נניח) 10 ק"מ?

אם אני כבר בכושר לרוץ 10 ק"מ, למה לי להתעסק בקליעה? אני אעבור לריצה או לשחיה ואתמכר לאנדורפין המופרש במאמץ, וגם לא אסבול מכאבי גב, שבכל מקרה יהיו למי שמתעסק בקליעה ואין לו הגנה קשיחה לגב. אולי אעבור לענף ספורט לא אולימפי, כמו ירי ברובה צלפים, בו כמעט הכל מותר.

למותר לציין, שהמחקר הרפואי שההתאחדות בינלאומית טוענת שתומך ברעיונותיה לא הוצג לפרסום במדיה האלקטרונית וכפי שלימדו אותי בשיעור השלישי או הרביעי בדיני ראיות - מי שלא מגלה מסמך שיש לו מוחזק כמי שרוצה להסתיר את המסמך, כי הוא אומר הפוך ממה שאותו אדם טוען.

ובנימה פסימית זו אסיים להפעם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 29 ינואר 2004, 14:20

מיכאל כתב:אם אני כבר בכושר לרוץ 10 ק"מ, למה לי להתעסק בקליעה? אני אעבור לריצה או לשחיה ואתמכר לאנדורפין המופרש במאמץ, וגם לא אסבול מכאבי גב, שבכל מקרה יהיו למי שמתעסק בקליעה ואין לו הגנה קשיחה לגב. אולי אעבור לענף ספורט לא אולימפי, כמו ירי ברובה צלפים, בו כמעט הכל מותר.
.

הכי כדאי לך זה לעבור לירי מעשי.
גם לא אולימפי, גם אנדורפינים חופשי חופשי, גם לא מקבלים תמיכות ממשלתיות, גם התחמושת יקרה, וגם הכל מותר....
בקיצור גן עדן ליורה. :) :cry:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 30 ינואר 2004, 01:00

מיכאל תחשוב שלילי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי riko » 31 ינואר 2004, 01:09

מיכאל רוצה תגובה רצינית -
קראתי כמעט את כל התגובות שנכתבו באתר ISSF בנוגע לשינוי
החכמתי משני צידי הויכוח
דעתי האישית היא שנעשה בהחלט עוול בנסיון להציג את הנושא כסגור ומוחלט למרות שעדיין לא דנו בו לקראת החלטה,
יתרה מכך אני מצטרף לדעה שאומרת כי עד שמחקר רפואי יוכיח אחרת, צריך להתייחס למכנס כמונע פציעות גב ולכן חובה להתיר את השימוש בו
מעבר לנושא הרפואי אני מוצא טיפשות מסוימת באיסור מחד על מכנס מיוחד ובדרישה מאידך לירות עם אותו מכנס בכל ימי התחרות , הלא זה הופך את המכנס למיוחד ... ?
ויש עוד כמה חורים לא ברורים בטענות ה ISSF כמו הטענה המגוחכת בנוגע למאפיין הויזואלי בו הם מתייחסים להליכת הברווז שהקלע הלבוש הולך בה כ"לא מצטלמת טוב בטלויזיה" ולכן צריך "להוריד" את המכנסיים ..
סה"כ נראה לי שב ISSF עשו עד כה עבודה גרועה בחיזוק העמדה שלהם ע"י טיעונים רציניים ומשכנעים, לא ברור לי מה המניע לשינוי הנ"ל, לא ברור לי למה זה מוצג / נעשה כמחטף ויותר מהכל לא ברור לי למה לעזאזל הפדרציה הפסיקה להקשיב למי שהיא אמורה לסייע לו .. במיוחד לאחר כזו תרעומת מצד הקלעים ומאמנים

שחר ינסוביץ
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיכאל » 31 ינואר 2004, 21:41

כפי ששחר אמר - העמדה של ההתאחדות הבינלאומית לא ברורה, ולעניות דעתי מעורבים אינטרסים אישיים של מישהו שרוצה למצוא חן בעיני הועד האולמפי הבינלאומי כדי להקבל כחבר בקאנטרי קלאב הזה (ראה הרמיזות של ריימונד בענין). מזל שסומו לא מקצוע אולימפי; וגם לא ברור לי מה אסטתי במרימת משקולות פולניה ששוקלת 120 ק"ג - האם בגלל זה לא ניתן לה להתחרות?

ואם בענייני הליכי עסקינן - האם מחליקי קרח או מגלשי שלג תורמים להליכה יותר טעבית ממכנסי או נעלי קליעה? הלא הנעליים הם אלה שגורמים להליכה המצחיקה בגלל הסוליה הקשיחה שלהם, ודוקא את הנעליים ההתאחדות ממליצה להשאיר........

אנדרסון טוען, בין היתר, "תראו שבאקדח השיאים לא השתנו במשך שנים = ההישגים ברובה בהכרח קשורים לציוד". אולי השיאים באקדח לא התקדמו, בגלל הפיקוח הקפדני יותר על סמים? אולי השינוי בין רובי אויר בלחץ פניאומטי לרובי אויר דחוס ו/או גופי אלומיניום הם אלה שעשו את השינוי? אני מזכיר- הציוד היה די דומה כבר בשנת 1989 (אליפות העולם הראשונה שלי) וכבר אז השיא העולמי היה 594 ותוך שנה - 596.

אחת הבעיות עם אנדרסון היא שהוא בא ממדינה עשירה ויותר מכך - הוא היה ביחידת הקליעה של הצבא, שאני בטוח שהתקציב שלה אז והיום יותר גדול מזה של לא מעט פדרציות של מדינות - רק תיכנסו לאתר שלהם ותראו איזה מטווחים וכוח אדם הם מחזיקים. זה מזכיר לי את הסיפור על נפוליאון שלא קידם אחד מהקולונלים שלו לדרגת גנרל וכששאלו אותו למה הוא לא מקדם אותו - האיש עשוי ללא חת ולא יודע פחד מהו, הוא אמר - בגלל שהוא לא יודע פחד הוא לא מבין שהחיילים שלו מפחדים. והמבין יבין

חוצמזה - מה שחר עושה מול המחשב באמצע הלילה לפני תחרות?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 03 פברואר 2004, 01:01

מיכאל -
באמצע הלילה אני לומד !!! ומדי פעם עושה הפסקות מתודיות לעיכול החומר , חוצמזה גיליתי כבר לפני הרבה שנים שחוסר שינה וחוסר אימונים תורמים לחדות ולריכוז כי אין שאננות כשאתה "אנדרדוג" , וגם ככה יש תרוץ טוב אם אתה לא פוגע ... אבל אני לא ממליץ על זה כשיטה !
אתה יכל לשלוח לי את הקישור ליחידה שממנה אנדרסון הגיע , נשמע מענין , יש מילגות למשוחררי ה IDF שהם אלופי אירופה לשעבר ?

שחר

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיכאל » 03 פברואר 2004, 12:32

אנדרסון שרת למיטב ידיעתי ב United Stated Army Marksmenship Unit. אם אתה כשיר להתגייס לצבא האמריקאי אתה יכול לנסות.

הקישור - http://www.usarec.army.mil/hq/amu/
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל » 04 פברואר 2004, 18:47

בתשובה לאילן ולנוסטלגיה שלו לציוד שהיה פעם בארץ - מצאתי התייחסות באתר אמריקאי שהיא קורט טון מפי קלע שויצרי, המתייחס לציוד שאנדרסון עצמו השתמש בו בשנות הששים (קשיח ועבה וצמוד בהרבה ממה שמותר היום) ו"תמיהה" האם היה מנצח כ"כ הרבה תחרויות אם למתחרים שלו היה ציוד דומה - בנוסף לשאלה החוקית, האם נדרשת החלטה של האסיפה הכללית כדי לשנות את כללי הביגוד:
http://www.midcoast.com/~pilkguns/bbs/m ... 48955.html
:shock:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד