בעיות ראיה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
בעיות ראיה
לא רואה טוב למרחק. המטרות ממש מעורפלות...
מרכיב משקפיים- לא רואה טוב את הכוונות... ממש מרצדות...
מחפש אופטומטריסט/רופא עיניים שמבין ענין - מישהו מומלץ שעובד עם קלעים ?
מרכיב משקפיים- לא רואה טוב את הכוונות... ממש מרצדות...
מחפש אופטומטריסט/רופא עיניים שמבין ענין - מישהו מומלץ שעובד עם קלעים ?
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
מהבנתי הקטנה באופטיקה, יש לך בעיה בלתי פתירה. אי אפשר מיקוד גם בכוונת של האקדח לפני הפנים וגם במטרות במרחק.
עדיף לראות טוב את הכוונות ולא את המטרות.
נדמה לי שיש מישהו בנתניה - לא זוכר את השם. תבדוק על לוח המודעות במטווח 50 מ' בהרצליה.
האם ניסית להסביר לאופטיקאי שלך את הבעיה והלתייעץ איתו? אולי תלך אליו עם האקדח ותנסה עד שתמצא משהו?
עדיף לראות טוב את הכוונות ולא את המטרות.
נדמה לי שיש מישהו בנתניה - לא זוכר את השם. תבדוק על לוח המודעות במטווח 50 מ' בהרצליה.
האם ניסית להסביר לאופטיקאי שלך את הבעיה והלתייעץ איתו? אולי תלך אליו עם האקדח ותנסה עד שתמצא משהו?
nobody expects the spanish inquisition
איציק שלום,
מבין שאתה מדבר על ירי באקדח אולימפי.
עברתי תהליך די ארוך של ניסוי וטעיה בנושא (כולל האופטיקאי מנתניה) ולהלן המלצותי:
1 - הפוקוס צריך להיות על הכוונת הקדמית של האקדח כאשר שרירי העיין במנוחה
2 - כדי להגיע למצב הנ"ל יש להשתמש בעדשה עם דיאופטר (מספר) הגדול ב 0.5 מהמספר של העדשה הנדרשת לך לראות טוב מרחוק. במידה ובנוסף יש לך אסטיגמטיזם (צילינדר), יש להשתמש באותו ערך צילינדר בו אתה משתמש לראיה מרחוק.
3 - אף אופטיקאי לא השכיל לעשות זאת עבורי (קיבלתי עדשות שנראו מצויין אצל האופטיקאי עם האקדח ביד, אבל לאחר שעה של ירי במטווח, העיין התעייפה והפוקוס הלך...)
4 - שווה לעשות עדשה ראשונה לנסיון (מסוג הכי פשוט וזול) ורק לאחר שאתה מרוצה ממנה (במטווח במשך זמן ירי מייצג) להשקיע בעדשה איכותית עם ציפוי נגד השתקפות
5 - על מנת להקטין את רמת הטשטוש בה אנו רואים את המטרה, יש להשתמש בצמצם אשר מגדיל את "עומק השדה" ובכך מקטין את הטשטוש של המטרה והכוונת האחורית.
אני מניח כמובן מאליו שימוש במשקפי קליעה...
מקווה שעזרתי
מבין שאתה מדבר על ירי באקדח אולימפי.
עברתי תהליך די ארוך של ניסוי וטעיה בנושא (כולל האופטיקאי מנתניה) ולהלן המלצותי:
1 - הפוקוס צריך להיות על הכוונת הקדמית של האקדח כאשר שרירי העיין במנוחה
2 - כדי להגיע למצב הנ"ל יש להשתמש בעדשה עם דיאופטר (מספר) הגדול ב 0.5 מהמספר של העדשה הנדרשת לך לראות טוב מרחוק. במידה ובנוסף יש לך אסטיגמטיזם (צילינדר), יש להשתמש באותו ערך צילינדר בו אתה משתמש לראיה מרחוק.
3 - אף אופטיקאי לא השכיל לעשות זאת עבורי (קיבלתי עדשות שנראו מצויין אצל האופטיקאי עם האקדח ביד, אבל לאחר שעה של ירי במטווח, העיין התעייפה והפוקוס הלך...)
4 - שווה לעשות עדשה ראשונה לנסיון (מסוג הכי פשוט וזול) ורק לאחר שאתה מרוצה ממנה (במטווח במשך זמן ירי מייצג) להשקיע בעדשה איכותית עם ציפוי נגד השתקפות
5 - על מנת להקטין את רמת הטשטוש בה אנו רואים את המטרה, יש להשתמש בצמצם אשר מגדיל את "עומק השדה" ובכך מקטין את הטשטוש של המטרה והכוונת האחורית.
אני מניח כמובן מאליו שימוש במשקפי קליעה...
מקווה שעזרתי
- סליקאי כסף
יציק ברוך הבא למועדון.
אפשר גם צמצם
אני מעדיף לעבוד עם מה שאני קורא - משקפי מחשב משקפיים ממוקדות עד לטווח של 3 מ' נכון המטרות טיפה מטושטשות (אצלי זה 1/2 דיאופטר ממשקפי ראיה למרחק) אבל זה לא משנה. בירי מעשי מרכז המסה לא משתנה ובירי אולימפי בהחלט ניתן לשמור נימה. בוודאי ב10 מ' אבל גם באקדח חופשי.
אפשר גם צמצם
אני מעדיף לעבוד עם מה שאני קורא - משקפי מחשב משקפיים ממוקדות עד לטווח של 3 מ' נכון המטרות טיפה מטושטשות (אצלי זה 1/2 דיאופטר ממשקפי ראיה למרחק) אבל זה לא משנה. בירי מעשי מרכז המסה לא משתנה ובירי אולימפי בהחלט ניתן לשמור נימה. בוודאי ב10 מ' אבל גם באקדח חופשי.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד