תחרות ליגה 2

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי donduck » 18 אוקטובר 2008, 22:10

ראשית, ברצוני להודות לכל המארגנים, השופטים והיורים שהשתתפו בתחרות 2. הייתה תחרות מהנה, אשר זרמה הייטב למרות, או אולי בגלל, לחץ הזמן שהיינו בו.
צריך להבין שכאשר חרב הזמנים מתנופפת מעל הראש, לא ניתן לבצע תרגילים מורכבים, ארוכים או מסובכים שגוזלים זמן רב של ניקוד והחזרה לכשרות.
ביצוע תרגיל בודד לחומה הוא אידאלי, אבל, צריך יותר חומות->יותר כסף->יותר תקציב לתחרות-> יותר יורים אבל, אין זמן ליותר יורים....

לדעתי, צריך להיות גוף אחד שיהיה אחראי על תחרויות הליגה.
שמו- התאחדות הקליעה בישראל.
בצורה הזו תישמר האחידות בין התחרויות והנטל ירד מהמועדונים.
בשנה שעברה היה נסיון לבצע מין פרוייקט כזה ואז ההתאחדות לקחה קבלן מבצע (אחד!) שלקח על עצמו את כל הפרוייקט.
כתוצאה מכך, חשו מספר מועדונים מקופחים על שלקחו להם את הזכות לבצע תחרויות והתמרמרו על שקבלן אחד זכה בכל העוגה (בכל זאת כנראה שיש קצת עוגה...).
כולנו ירינו ולכולנו יש דעות לכאן ולכאן על השיטה והביצוע.
השנה , הוחלט לחזור לשיטה הישנה, אך הפלא ופלא יש עדין 2 תחרויות בסוף העונה שאף מועדון לא לקח לביצוע.

עדין, הגוף האחראי צריך להיות ההתאחדות אבל, אין חובה שהגוף המארגן יקח רק קבלן אחד לביצוע.

מה שברור לכל הוא שביצוע תחרויות מוגבלות משתתפים מצעיד את הירי המעשי לאחור!

לא ברורות לי הצעות שהועלו כאן האומרות שיש להקטין, דוקא, את מספר התחרויות בשנה :? הרי בכך יקטינו עוד יותר את כמות היורים בסך כל התחרויות.
האם יש מצב שכאשר הביקוש עולה על ההיצע מקטינים את החנות???
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aronh » 18 אוקטובר 2008, 23:25

לרובי ולשאר חברי הסליק שבוע טוב,

ע"מ לערוך תחרות ליגה במשך יומיים יש לגבות מחיר גבוה יותר עבור כל תחרות.

מכיוון שגם ככה בארצנו מחירי התחמושת הגבוהים לא עוזרים למשוך דם חדש לענף, מחירי תחרויות גבוהים בהחלט לא יתרמו למצב - אך לדעתי אין לנו אלטרנטיבה אחרת (נותני חסות?).

ולכן, אם מחירי התחרויות יעלו - נוריד את מספרן במעט, כך שבסה"כ השנתי לא ישלם יורה הרבה יותר על 5 תחרויות ממה שהוא משלם כיום על 7 (מתוך הנחה שהוא מגיע לכל ה-7 בעונה).

בכל מקרה, עדיף מצב של 5 תחרויות ליגה בשנה, בהן משתתפים כל היורים המעוניינים בכך, מאשר 7 תחרויות בשנה בהן משתתף מספר קטן יחסית מכל מועדון עקב אילוצי זמן.

האם כל אחד מכם יהיה מוכן לשלם, נניח, 170 או 180 ש"ח לתחרות, בידיעה שיובטח לו מקום בה, הירי יתבצע בנוחות וללא לחץ, ובנוסף, גם לא יצטרך להדביק מטרות ולהרים ברזלים?.

האם כל אחד מכם, השופט בתחרויות, לא יעדיף לירות את התחרות בנוחות יום לפני, ולא תחת לחץ ובריצה מטורפת מתרגיל לתרגיל?.
ארי הרשלום.

"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 18 אוקטובר 2008, 23:49

צבי,

מי שמחליט כיום על כל נושא הירי המעשי - וועדת ירי מעשי ובראשה RD ישראל. לכן, יש לפנות אליהם דרך/ביחד עם ראשי המועדונים ואני בעד. מה שאתה ואני חושבים, שווה ל-0, אלא אם כן נעלה זאת בפורום המתאים ונפעל למען אותה מטרה.

ארי, אני כדוגמת אחרים, אהיה מוכן לשלם 170-180 ש"ח, אבל כמו שיונה ציין, יש כאלה שלא.

שוב אעלה את נושא חו"ל, שם מועדונים מכינים תחרויות(LEVEL 3 וכו')חודש לפני הזמן. עובדים סופ"שים וימים חופשיים. אנשים/שופטים בעיקר, באים לעזור. שופטים יורים יום לפני, ובמהלך אותו יום משפצים, דנים על החוקה בהקשר לתחרות ופשוט מבלים ביחד. כמובן, המחיר בהתאם. ספונסרים מציגים סחורה, אנשים שכל תפקידם הוא להדביק(בעיקר ילדים), אמבולנס ופרמדיקים בסטנד ביי. אפילו המשטרה תגיע להפגין נוכחות. והאוכל, במחירי עלות לכל מי שמגיע.

נשמע דמיוני? היתה לנו תחרות דומה - מועדון ראשון ו-CZ.

*אסור להגביל משתתפים בתחרויות! ובהקשר למספר, כמה שיותר תחרויות, יותר טוב. מי יבצע? כמו שיונה הציע.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 19 אוקטובר 2008, 06:09

ארי:
אם ישנן 7 תחרויות ליגה בשנה זה לא מחייב כל יורה ליטול חלק בכולן. המספר נקבע כזה כדי שהיורים יבחרו באילו תחרויות להשתתף ובאילו לא. זכור שהמספר המינימאלי הוא רק 3/שנה. נכון שיש הרבה יורים שרוצים להיות מדורגים גבוה ועוד יותר כאלו שלא יכולים לשבת בשקט בבית כשיש תחרות באיזה מקום :lol: :wink: , אבל ככל שיהיו יותר תחרויות לכל אחד תהיה אפשרות ליטול חלק ביותר מהן, כל זאת ללא קשר לעלויות.

מי שמחליט כיום על כל נושא הירי המעשי - וועדת ירי מעשי ובראשה RD ישראל

Cybrosh חברי היקר, אתה טועה.
הועדה לירי מעשי (ובעצם כל הועדות המקצועיות של ההתאחדות) אין בסמכותה להחליט דבר. המנדט שלה הוא רק לייעץ. המחליט היחיד הוא מנכ"ל ההתאחדות.

אולי עוד עובדה שמשום מה התעלמנו ממנה:
נכון להיום, מספר המטווחים בישראל המאפשרים קיום של תחרות ליגה כזו הוא 2 ובפועל רק אחד. במצב עגום זה בעלי המטווחים קובעים את החוקים ולמארגנים אין שום יכולת לצייץ. למצב זה אין אח ורע בכל העולם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 19 אוקטובר 2008, 07:22

מקבל את הטעות. אם כך, איך מגיעים למנכ"ל ההתאחדות? ע"י פניות לחברי הוועדה/ראשי מועדים? או ישירות ל-RD ישראל?
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

בעיה

על ידי susita » 19 אוקטובר 2008, 10:07

לדעתי התחרות הייתה טובה וזאת בהתחשב במגבלות.
אני לא מעורה בכל הפוליטיקות, אבל תחרויות במקום אחד בלבד לאורך השנה בעייתיות.
לי אישית יש בעיה לבוא ביום שישי לירות וביום שבת לשפוט (או להיפך) כי יש גם משפחה מעבר לדברים וזה לא פשוט.
+ עלויות של דלק להגעה + זמן +P+
צריך למצוא פיתרון לעניין, אך במקביל לא להעלות מחירים ככל הניתן, כיוון שגם כך מדובר בספורט יקר שבשל כך לא מושך אליו מתחרים רבים.
ד"ש מנשרק'ה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חנן אוחיון » 19 אוקטובר 2008, 11:44

חברים יקרים
זאת הסיבה שישראלים לא עושים סקס ברחוב כל אחד נותן עצות(לא מתנדב חס וחלילה )
אז גם אני אתן עצה אחת שלא להוציא את עצמי מהכלל(ישראלי נכון?)
לכול החוכמולוגים יש לי פיתרון מאוד פשוט ראשית למה לשלם 100 שח' נשלם כל אחד 500
שח' לתחרות כך יבואו רק 20 מתחרים לכול התחריות בסכום הזה אני מוכן לממן מעסה צמודה לכול סקווד ארוחת גורמה עם מרטיני יבש שישה תרגילים ארוכים ומעניינים ושני שפוטים בכול סקווד שגם ידביקו וגם יאספו את התרמילים ועוד שני אנשי שירות עם עגלות גולף שיעבירו את הציוד האישי של היורים ממטווח למטווח.
חברה מה הבעיות כולם סיימו את התרגילים בשעה 14:30 השיפוט היה מצויין ללא דופי ומקצועי
האווירה הייתה נהדרת נכון יש מקום לשיפור אני כבר מעל 25 שנה בענף עשינו קפיצת מדרגה יפה יש תחרויות טובות ויש תחריות מצויינות אם תסתכלו בעיין מקצועית תראו שהיו מעט מאוד
תחרויות גרועות אני ממש לא זוכר אולי מפני שאני אופטימי מטבעי אז קדימה תנו חיוך ותחשבו על
התחרות הבאה אני עוד ממש מופתע שמישהו לא ביקש וועדת חקירה ממלכתית זה מאוד אופנתי היום
לקחת הכול בהומור החיים קצרים חברה
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

בקשה לרישום !

על ידי tacticalshadow » 20 אוקטובר 2008, 17:40

שלום חננצוק!
אני מקווה שנשאר לנו מקום לתחרות שלך,והעיסוי לפחות שעה.אני מעוניין שתרשום אותי ואת אלדר לפני שהמקומות יתפסו.אני גם מקווה שיש גם קטגורית סניורים,כי אחרי תרגיל כזה אני לא חושב שישאר לך תחמושת . אז להראות וחג שמח. TS.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד