בחירות לועדת ירי מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

Re: בחירות לועדת ירי מעשי

על ידי נחום יונתן זרזיף » 27 אפריל 2009, 17:50

חברים שלום

מאחר ואני חבר ועדת הביקורת של ההתאחדות כרגע אמנע מלעסוק בבחירות . רק עובדה אחת בשתי הרשימות יש מועמד של הירי המעשי. מקום ריאלי או לא , אז כמו בבחירות לכנסת הדבר תלוי בכמה קולות תזכה כל רשימה ולא במיקום של המועמד ברשימה.

לעינין ההשמצות , דברי הבלע והנאצות לא אתייחס כי זה לא שווה התיחסות.

לידיעת כולכם !!

אני משתתף בישיבות הנהלה כמשקיף בזכות היותי יו"ר ועדת הירי מעשי ובגלל דרישתי האישית .
למועדוני הירי המעשי יש זכות השתתפות והצבעה באסיפה הכללית רק בשל מלחמתי האישית לכך ולא של אף אחד אחר ,גם לא של כל האוהדים למיניהם שהצביעו בעבר כך שתקנון ההתאחדות מנע מאיתנו את הדבר.
באסיפה הנוכחית למועדוני הירי מעשי יתווסף קול נוסף לכל מועדון רק בשל מלחמתי והתעקשותי האישית ולא בשל שום דבר אחר.
הנהלת ההתאחדות ומנכ"ל ההתאחדות מקבלים את החלטות ועדת הירי מעשי בזכות מאבקי והתעקשותי לכך ולא בשל הדברים "היפים" שמרעיפים חברים בירי המעשי על הנהלת ההתאחדות ועל מנכל ההתאחדות.

כל קול משפיע. לחצו על נציגי המועדונים להופיע באסיפה ולהצביע. זיכרו כי הירי המעשי הינו חלק מהתאחדות הקליעה ,ולפי תקנונה מיעוט בהצבעה, וכדי להמשיך ולהתקיים אנו זקוקים לשיתוף פעולה . אז הפסיקו לירוק פנימה וללכלך כי זה לא מוסיף מאום לאף אחד , ודאי לא לירי המעשי.
נערך לאחרונה על ידי נחום יונתן זרזיף בתאריך 28 אפריל 2009, 06:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
נחום יונתן זרזיף
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Coach » 27 אפריל 2009, 19:53

נחום יונתן זרזיף כתב:באסיפה הנוכחית למועדוני הירי מעשי יתווסף קול נוסף לכל מועדון רק בשל מלחמתי והתעקשותי האישית ולא בשל שום דבר אחר.

הקול הנוסף שניתן לירי המעשי, בזכות נחום או לא, ניתן בניגוד מוחלט (!!!) לתקנון התאחדות הקליעה בישראל (סעיף 9 סעיף קטן ד' 2).

ההנהלה הנוכחית "אימצה" לעצמה שלא כדין סמכויות השמורות לאסיפה הכללית בלבד, והחליטה "לשנות" את התקנון (לא רק בנושא זה, אלא גם בנושאים נוספים הנוגעים פחות לירי המעשי ויותר לירי האולימפי).

ללא קשר לשאלה האם יש צורך להגדיל את משקל הירי המעשי בהתאחדות הקליעה בישראל ובמוסדותיה, צורת פעולה זו, ובעיקר אלו המתהדרים בכך שדחפו לפעול כך, הם פסולים, ונוגדים כל הליך דמוקרטי ! ! !

יש דרך לשנות תקנון, או להגדיל משקל של פלח מסויים במשחק הדמוקרטי. הדרך שבה נעשה מחטף זה, לא זו היא...
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אבי ח » 27 אפריל 2009, 19:59

נחום יונתן זרזיף כתב:באסיפה הנוכחית למועדוני הירי מעשי יתווסף קול נוסף לכל מועדון רק בשל מלחמתי והתעקשותי האישית ולא בשל שום דבר אחר.

לפי איזה סעיף בתקנון ההתאחדות יגיע הקול הזה ?

נחום יונתן זרזיף כתב:מאחר ואני חבר ועדת הביקורת של ההתאחדות כרגע אמנע מלעסוק בבחירות.

:roll: :shock:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי slavochk » 27 אפריל 2009, 23:56

נכון. מלחמתך האישית הוסיפה נקודות, ולא שום דבר אחר, כי זה בניגוד גמור לתקנון.
להלן ציטוט מהתקנון:
אגודה/קבוצה פעילה בירי אולימפי, אשר השתתפה ... תהא רשאית להצביע במספר קולות הצבעה נוספים בהתאם לליגה אליה תשתייך ביום האסיפה...

נחום יונתן זרזיף כתב:אני משתתף בישיבות הנהלה כמשקיף בזכות היותי יו"ר ועדת הירי מעשי ובגלל דרישתי האישית כי כך מופיע בתקנון ההתאחדות

הפכתי שוב ושוב בתקנון. לא מצאתי בתקנון ההתאחדות הקליעה שיו"ר ועדה זכאי לשמש כמשקיף בישיבות הנהלה. אם התכוונת לדרישות אישיות שלך, אף הן אינן מופיעות בתקנון.
אתה, נחום, באופן אישי, שותף לעוול שנעשה למועדונים האחרים. אני מקבל במקרה הטוב תקצירי ישיבות הנהלה, ואילו מועדונים אחרים, שגם להם אין חבר בהנהלה, זוכים להתארח כמשקיפים בישיבות ההנהלה.

נחום יונתן זרזיף כתב:כל קול משפיע. לחצו על נציגי המועדונים להופיע באסיפה ולהצביע.

נו... לפחות סיימת בדברי טעם....
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אמיר890 » 28 אפריל 2009, 19:18

נחום זרזיף כתב

נאצות?
אני מוחה בתוקף על הניסוח.
קצת נסחפת!
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי efifirst » 28 אפריל 2009, 20:04

אמיר890 כתב:נחום זרזיף כתב

נאצות?
אני מוחה בתוקף על הניסוח.
קצת נסחפת!

אמיר, חבל להתייחס לתגובה שלו, היא ממש לא מפתיעה. בשבילו האמת זה דבר כואב ועובדות זה בלבול מוח.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 29 אפריל 2009, 07:40

כמתבונן מהצד אני תמה !!! :shock: (המום)

בא נציג ירי מעשי - אותו בחרו המועדונים.
ובצדק לפי השקפת עולמי...........
טוען רבותי יש לנו ליגה סופר מסודרת מדוע אנו מופלים לרעה ולא מקבלים נק השתתפות לפחות כמו מועדון אולימפי בליגה א?
מחליטים להכיר בליגה.
ופתאום זה לא טוב !!!
למה האם החלשת מועדוני הירי המעשי טובה לקליעה?
(תמיכה של אולימפיים חרדי "השתלטות עויינת" מובנת - אך אנשי ירי מעשי שתומכים בכך - קטונתי)
טובת הקליעה מכסימום יורים במכסימום ענפים.
יש לי חלום קטן על קליעה עממית - המונע היחיד הוא משרד הפנים !

אני מודה שכשנכנסתי להנהלה היו היחסים עם הירי המעשי על הפנים !
הצעתי לזמן את יו"ר הירי המעשי מתוקף תפקידו (היום הוא ג'ינג'י מחר הוא יכול להיות שחום או בלונדיני שמנמוך או נפיל).
אז זה לא נגד את התקנון.באחריות תבדקו בפרוטוקול - אז זה אושר ע"י הרועץ המשפטי.
מאז שינו את התקנון.
מי שינה (האסיפה הכללית)- מי כתב את התקנון (מיכאל רוהר).
כל עוד הייתי בהנהלה תמכתי בקרוב הירי המעשי.
לפני שרצים לשפוך את האמבטיה עם התינוק תחשבו טוב טוב.

הייתי מעדיף לראות רשימה מוסכמת................
אבל בחרו אחרת. וכשיש פוליטיקה נזרק בוץ.
המבחן האמיתי יהיה לא הבוץ אלא המקלחת שאחריו.
איך ישלבו ידיים לטובת הקליעה.

ולאפי פירסט.
למרות שחטפתי ממך לא מעט,
הייתי שמח לראות אותך פעיל במערכת.
כי כשבאו לתקוף אותך - ביקשתי תלונה בכתב ועדים שיחתמו בכתב.
כיוון שלא קיבלתי - פסקתי להד"ם !
ולמרות זאת סומנתי על ידך כמטרה.
היום אני לגמרי מרוחק.
טובת הקליעה מחייבת לשבת גם עם אנשים החולקים דעות שונות.

בהצלחה לקליעה אחרי הבחירות.

ושוב אני חוזר -
תתרכזו במציאת 6 חברי הנהלה אוהדים לירי המעשי.
זה חשוב פי אלף מנציג אחד בפנים ו 9 חברי הנהלה מתנגדים.

חג עצמאוןת שמייח לכולנו
(היום הזה אולי יזכיר לכם שהואייב האמיתי הוא לא בתוכנו)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי slavochk » 29 אפריל 2009, 10:39

אילן ב כתב:טוען רבותי יש לנו ליגה סופר מסודרת מדוע אנו מופלים לרעה ולא מקבלים נק השתתפות לפחות כמו מועדון אולימפי בליגה א?
מחליטים להכיר בליגה.
ופתאום זה לא טוב !!!

כי צריך להיות סדר. התקנון שהאסיפה הכללית קבעה להנהלה מתיחס במפורש לליגות לקבוצות בירי האולימפי. כאשר ההנהלה, שכפופה לאסיפה הכללית ולתקנון פועלת נגדם, זה לא טובת הקליעה, אלא בריונות לשמה. הדרך היחידה והכיר בליגת ירי מעשי היא על ידי פניה לאסיפה הכללית ושינוי התקנון.

אילן ב כתב:אז זה לא נגד את התקנון.באחריות תבדקו בפרוטוקול - אז זה אושר ע"י הרועץ המשפטי.
מאז שינו את התקנון.

אי אפשר לבדוק בפרוטוקולים.
חבל שלא פעלת כחבר הנהלה להכלת חובת פרסום מלא על ההנהלה, בכדי שניתן יהיה לבדוק בפרוטוקולים...

בכל אופן, מונח מולי התקנון משנת 99. אז כמו גם היום זה לא נוגד את התקנון, אבל זה גם לא כל כך נבון לטעמי להפוך את ההנהלה להצגה עם צופים ומשקיפים. אם פלוני יכול לשמש כצופה, מדוע לא כולם? וממתי הצופה משנה את מהלך ההצגה?
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי efifirst » 29 אפריל 2009, 13:46

אילן ב כתב:כמתבונן מהצד אני תמה !!! :shock: (המום)

בא נציג ירי מעשי - אותו בחרו המועדונים.
ובצדק לפי השקפת עולמי...........
טוען רבותי יש לנו ליגה סופר מסודרת מדוע אנו מופלים לרעה ולא מקבלים נק השתתפות לפחות כמו מועדון אולימפי בליגה א?
מחליטים להכיר בליגה.
ופתאום זה לא טוב !!!
למה האם החלשת מועדוני הירי המעשי טובה לקליעה?
(תמיכה של אולימפיים חרדי "השתלטות עויינת" מובנת - אך אנשי ירי מעשי שתומכים בכך - קטונתי)
טובת הקליעה מכסימום יורים במכסימום ענפים.
יש לי חלום קטן על קליעה עממית - המונע היחיד הוא משרד הפנים !

אני מודה שכשנכנסתי להנהלה היו היחסים עם הירי המעשי על הפנים !
הצעתי לזמן את יו"ר הירי המעשי מתוקף תפקידו (היום הוא ג'ינג'י מחר הוא יכול להיות שחום או בלונדיני שמנמוך או נפיל).
אז זה לא נגד את התקנון.באחריות תבדקו בפרוטוקול - אז זה אושר ע"י הרועץ המשפטי.
מאז שינו את התקנון.
כל עוד הייתי בהנהלה תמכתי בקרוב הירי המעשי.
לפני שרצים לשפוך את האמבטיה עם התינוק תחשבו טוב טוב.

הייתי מעדיף לראות רשימה מוסכמת................
אבל בחרו אחרת. וכשיש פוליטיקה נזרק בוץ.
המבחן האמיתי יהיה לא הבוץ אלא המקלחת שאחריו.
איך ישלבו ידיים לטובת הקליעה.

ולאפי פירסט.
למרות שחטפתי ממך לא מעט,
הייתי שמח לראות אותך פעיל במערכת.
כי כשבאו לתקוף אותך - ביקשתי תלונה בכתב ועדים שיחתמו בכתב.
כיוון שלא קיבלתי - פסקתי להד"ם !
ולמרות זאת סומנתי על ידך כמטרה.
היום אני לגמרי מרוחק.
טובת הקליעה מחייבת לשבת גם עם אנשים החולקים דעות שונות.

בהצלחה לקליעה אחרי הבחירות.

ושוב אני חוזר -
תתרכזו במציאת 6 חברי הנהלה אוהדים לירי המעשי.
זה חשוב פי אלף מנציג אחד בפנים ו 9 חברי הנהלה מתנגדים.

חג עצמאוןת שמייח לכולנו
(היום הזה אולי יזכיר לכם שהואייב האמיתי הוא לא בתוכנו)

אילן שלום

בו נתחיל בעניין קודם בך, כמו שכבר פעם כתבתי לך, או "החטפתי לך" אני הייתי פעיל יותר מ 15 שנה בירי מעשי, רובם הייתי חבר בוועדות ירי מעשי, עבדתי עם עמנואל בן עמרם, יאיר דווידוביץ' וכמה וכמה יו"ר של הוועדה. אני חושב שיש לי מושג קל בענף. אז...מעולם לא פגשתי אותך או ראיתי אותך ברשימת המשתתפים בעשרות התחרויות בהן השתתפתי, תכננתי, בניתי וניהלתי, כולל אליפויות ישראל.מעולם לא סימנתי אותך כמטרה, ואיני יודע מי אתה.
נכון, זכותך לעשות ככל העולה על דעתך ולהעביר ביקורת כמה שתרצה. אבל, קשה לי להבין איך אחד, שלעניות דעתי, אין לו צל קלוש במה שמתרחש בענף ירי מעשי או, בכלל, מה זה וכל הקשר שלו לענף הוא, כנראה, דרך שיחות עם חברים, שמועות וכו', מרשה לעצמו, שוב ושוב, להעביר ביקורת על כמעט כל דבר בירי מעשי, כולל התנהגות של אי אלו חברים. זה לא מספיק לעבור קורסים, צריך להיות בשטח.
אני לא בטוח שאם היית נוכח בישיבות של הוועדה לירי מעשי או נוכח בתחרויות, והיית רואה את ההתנהגות של מי שעליו אתה כל כך מגן, היית ממשיך לדבוק בעמדותיך.
הגיע הזמן להפסיק לנופף ב"הישג" של נציג ירי מעשי כמשקיף בישיבות הנהלה או בזכות שניתנה למועדוני ירי מעשי להיות שותפים בעלי יכולת הצבעה באסיפות של התאחדות הקליעה. מעבר לכך שזה כמעט חסר משמעות לפעילות הענף, זו זכות שהייתה חייבת להינתן לפי חוק העמותות ולא טובה שמשהו עשה לענף. עדיין הדרך לשוויון, רחוקה, אני לא בטוח (בלשון המעטה) שאי מתן זכות הצבעה זהה לכל חבר עמותה, זה דבר חוקי.
תתפלא, אבל אין לי דבר נגד התאחדות הקליעה, אינני מאמין בהפרדות וכמעט כל מאבקי כחבר וועדה, היו נגד חוסר הגינות, אי התחשבות בהחלטות הוועדה, סילוף החלטות, שינוי פרוטוקולים, פעילות בניגוד לתקנונים של ירי מעשי והתנהגות שאינה הולמת. כמעט, אם בכלל, לא תמצא משהו נגד ההתאחדות. הכל היה נגד יו"ר הוועדה ומי שאמור לייצג אותה והענף, מול ההתאחדות. יש לי לא מעט מכתבים והתכתבויות עם יו"ר הוועדה ומנכ"ל ההתאחדות, בנושאים הנ"ל.
אני לא אומר שלא היו לי חילוקי דעות עם יאיר, אבל העימות הרציני היחיד ביננו היה לאחר הטעיה מכוונת, סילוף עובדות וסכסכנות מחפירה מצידו של יו"ר הוועדה לירי מעשי.
אתה כותב: " וכשיש פוליטיקה נזרק בוץ" , נכון, זה עובדות החיים, אין מה לעשות, אבל לכתוב: " תתרכזו במציאת 6 חברי הנהלה אוהדים לירי המעשי.זה חשוב פי אלף מנציג אחד בפנים ו 9 חברי הנהלה מתנגדים" זו הטעיה שאינה שונה מכל זריקת בוץ אחרת כי המצב רחוק מלהיות כך.
אתה כותב: " טובת הקליעה מחייבת לשבת גם עם אנשים החולקים דעות שונות". נכון מאד, שנים ישבתי בכמה וועדות, לא תמיד הסכימו עם דעתי או אני עם דעות של אחרים. עובדה שחילוקי הדעות ביני לבין יו"ר הוועדה, נמשכו הרבה שנים. לא התפטרתי או איימתי להתפטר, אלא ניסיתי להמשיך לשנות מבפנים דברים, שלדעתי, חשובים לטובת הירי המעשי, את מה שהתרחש בכל מה שקשור לפרשות שהביאו להתפטרותי, לא פרסמתי ברבים עד שיו"ר הוועדה העביר תכתובת אישית בייננו, ליאיר, בעוד שהוא עצמו מבקש לשמור על חשאיות.
כפי שכתבתי פעם לחבר הנהלה שהיה שותף להתנהלות בכל סיפור ההתפטרות והבחירות ועכשיו נמצא בצידו השני של המתרס, יש הרבה דברים להם אתה לא מודע. אני יכול להבין את המניעים שלך אולם לרוב הדברים שאתה כותב, אין אחיזה במציאות.

חג עצמאות שמח.

נ.ב.

אם אני לא טועה, יו"ר הוועדה הנוכחי, מעולם לא נבחר ע"י ראשי המועדונים אלא הוא מינוי של התאחדות הקליעה.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 29 אפריל 2009, 14:11

אפי חבר יקר
כיו"ר ועדה מקצועית - מעולם לא התערבתי בירי המעשי.
לא פעלתי - מחוסר כיס
כן הוזמנתי בזמנו ע"י יוחנן שמרון לשפוט ולאחר 2 תחרויות החלטתי שאיני מזוכיסט. (להזכירך שגם שופטים יורים?)

מתי התערבתי
1. כחבר הנהלה (אז גם סייעתי לקורס המדריכים- נדמה לי שאתה אמור לדעת על כך)
2. לאחר פרישתי מוניתי כנציג ההתאחדות לקשר לתקשורת.
להזכירך : לקראת אליפות ישראל הבאנו כתבים למטווח האולימפי לתדריך לפני האליפות כולל מצגת שהוכנה ע"י דביר.
לא רק שלא שיתפת פעולה אלא שנזרקתי משם בבושת פנים כאילו הייתי אויב הירי המעשי.
באותה שנה גם באתי עם כתב לתחרות ושוב כל מה שהיה לכם בבטן נגד יאיר / התאחדות - עף לעבר הכתב.
(שלא לדבר על ההשמצות באתר זה - על תפקודי או תפקידי אותו עשיתי כמתנדב בדיוק כמוך)

מסקנתי - אל תבוא יותר לירי המעשי לא רוצים אותך.
רוצים פרסום שיכינו נציג משלהם - או שיעבירו במייל.
עברה אינפורמציה דיווחתי - לא עברה לא.

לא אריב איתך כי אין על מה...
המקל עבר לברסלר.
לירי המעשי אין איש קשר לתקשורת לא בגללי ולא בגלל ברסלר.

מכל הלב אני מאחל לך הצלחה
אני מאחל לירי המעשי הצלחה.
למרות העובדות למעלה לא לקחתי את זה אישית - אלא כטמפון שספג כעס נגד הגוף שאותו ייצג.

ושוב אני אומר מזוכיסט אני לא.
אבל אם פעם תשתנה האוירה אשמח לבקר.

אגב דלתי פתוחה תמיד.
אשדות יעקב מאוחד 054-5434398
כשאתה בסביבה תכנס יכול להיות שתגלה שאנחנו בסופו של יום באותו הצד, רק עם דעות קצת אחרות.
אתה לא אוייב שלי.
האוייב שלי מעבר לגדר המערכת.
ואני מקווה שאת זה נזכור כולם יום אחרי הבחירות.

אגב אני אישית איני משתתף בהן.
ו ב 25/4/09 העברתי את הריכוז בעמק הירדן (שנכפה עלי בשנתיים האחרונות- ללא זכות הצבעה - עקב "זריקת מפתחות" ) לדור הבא.
כך שבאמת אין לי שום בעיה עם אף אחד.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי sagy_g » 29 אפריל 2009, 19:51

efifirst כתב:
אילן ב כתב:מעולם לא פגשתי אותך או ראיתי אותך ברשימת המשתתפים בעשרות התחרויות בהן השתתפתי, תכננתי, בניתי וניהלתי, כולל אליפויות ישראל.מעולם לא סימנתי אותך כמטרה, ואיני יודע מי אתה.
נכון, זכותך לעשות ככל העולה על דעתך ולהעביר ביקורת כמה שתרצה. אבל, קשה לי להבין איך אחד, שלעניות דעתי, אין לו צל קלוש במה שמתרחש בענף ירי מעשי או, בכלל, מה זה וכל הקשר שלו לענף הוא, כנראה, דרך שיחות עם חברים, שמועות וכו', מרשה לעצמו, שוב ושוב, להעביר ביקורת על כמעט כל דבר בירי מעשי, כולל התנהגות של אי אלו חברים. זה לא מספיק לעבור קורסים, צריך להיות בשטח.
אני לא בטוח שאם היית נוכח בישיבות של הוועדה לירי מעשי או נוכח בתחרויות, והיית רואה את ההתנהגות של מי שעליו אתה כל כך מגן, היית ממשיך לדבוק בעמדותיך.

חברים יקרים (לא רק חברי סליק),

אם אינכם מכירים אדם אפשר להתבטא מעט פחות בחריפות.
נכון שהבחירות הן תהליך דמוקרטי וככזה מעורבת פה הרבה פוליטיקה - אבל בסופו של יום לכולנו אותה מטרה (כך אני מאמין).

כמי שנפגש עם אילן אישית - הלוואי וירבו כמוהו (זה לגבי המקרה הספציפי) לגבי שאר המתמודדים, בוחרים, קלעים ושאר מיני ירקות אני מאחל הצלחה לכולם בבחירות אבל אנא, בואו ננסה לשמור על מיעוט בהשמצות כדי שלא נהפוך את איגוד הקליעה לבחירות לראשות ממשלת ישראל 2009 (אם שמתם לב או לא הקמפיין האחרון התמקד בהשמצות הדדיות ולא בהבטחות או הצגת יכולות).
מילים כתרמילים...

הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אמיר890 » 06 מאי 2009, 21:20

ברכות לנחום זרזיף שנבחר להנהלת האיגוד כנציג של ירי מעשי.
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 07 מאי 2009, 07:52

ברכות לכל הנבחרים
ובהצלחה לירי המעשי - כי הוא יותר חשוב מכולנו.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד