יורה חדש בירי מעשי - המלצות לאקדח ולתהליך רכישה

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

יורה חדש בירי מעשי - המלצות לאקדח ולתהליך רכישה

על ידי Vendelay » 11 אוגוסט 2016, 12:54

שלום לחברי הפורום היקרים.
לאחרונה סיימתי קורס ירי מעשי ונרשמתי לאחד ממועדוני הקליעה בארץ.
קיבלתי תעודת יורה פעיל והבנתי שיש באפשרותנו לרכוש אקדח ולאחסנו במטווח בו מתבצעים האימונים.
מישהו יכול בבקשה לשפוך קצת אור על הנושא -
איך הרכישה מתבצעת בפועל? נניח ואני רוכש אקדח בחנות נשק, איך זה מגיע למטווח שלי?
אם אני רוכש אקדח משומש מאדם פרטי, הוא חייב להגיע איתי למטווח בו אני רוצה לאחסן את הנשק?
כל התהליך הזה קצת לא ברור לי.
בנוסף, הייתי שמח לקבל המלצות ומחירים לאקדחים המתאימים לירי מעשה בקטגוריית סטנדרט ופרודקשן כמובן.
התאהבתי ב-CZ 75 TS וב-Shadow אך גם בול M5 ממש קורץ לי.

אשמח לכל הכוונה בנושא בבקשה.
תודה רבה מראש.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: יורה חדש בירי מעשי - המלצות לאקדח ולתהליך רכישה

על ידי ליאור45 » 11 אוגוסט 2016, 14:42

ברוך הבא לסליק.
היכולת לאפסן אקדח במטווח או במועדון ירי מעשי תלויה מאוד בזהות של המטווח ושל המועדון.
אפשרות 1: ישנם מועדונים שמחזיקים מפעל ראוי, דבר שמאשר להם להחזיק אקדחים של חבריהם ברשיון ארגוני עד שהם מוציאים רשיון פרטי.
אפשרות 2: ישנם מטווחים שיסכימו להחזיק אקדח עבור יורה לצורך אימונים ותחרויות בשטחם.

אפשרות נוספת היא להתאמן ולהתחרות עם כלים שכבר שייכים למטווח, למועדון או לחברי מועדון.

לגבי המלצה לאקדח, קטונתי קצת מלהמליץ על דגם מסוים כאקדח ראשון שעונה על כל הצרכים שלי יורה מתחיל. לא חסרים אקדחים איכותיים, אבל לכל אחד מאתנו גוף שונה וכפות ידיים שונות, כך שהייתי ממליץ לה להקשיב לאף אחד ולנסות כמה שיותר כלים של חברים ולנסות עוד ברגע שתחליט לרכוש.

כלים שעמם יש לי ניסיון אישי בירי מעשי:

מחלקת סטנדרד:
1. בול M5, דגם IPSC - אקדח מצוין, שנהנה מתמיכה מקומית מבחינת אחזקה ואביזרים. קצת רחב לנשיאה אבל הפופולריות שלו בארץ אינה בכדי.
2. CZ75 Tactical Sports. אקדח מדהים לתחרויות, לטעמי כבד וגדול מדי לנשיאה יומיומית.
3. Smith and Wesson M&P Pro - אקדח דו תכליתית טוב מאוד (לירי מעשי ולנשיאה). יש דעות בכל כיוון אפשריו לגביו, ניתן לשפר את ההדק שלו לקבלת משקל ומהלך לחיצה קצרים יותר, או להשאיר את ההדק המקורי לירי במחלקת פרודקשן.
4. Glock 17. כלי שלדעתי מתאים יותר לנשיאה מאשר לירי מעשי, אבל ישנם יורים ברמת אלופים בארץ שמשתמשים באקדח זה במחלקת סטנדרד. בעל אמינות אגדית.

מחלקת פרודקשן:
5. CZ75 SP01 Shadow - אקדח שצבר פופולריות רבה במחלקה בעשור האחרון. שילוב טוב, קצת כבד לנשיאה.
6. בול סטורם - גרסה חדשה יחסית אקדח של אקדח מפלדה של בול. לדעתי האישית טוב יותר מהשאדו במחלקת פרודקשן, אבל קצת ארוך יותר ויקר יותר.
כלים 3+4 ממחלקת סטנדרד גם מתאימים למחלקת פרודקשן אם לא משנים אותם, אבל פחות פופולריים במחלקה זו בארץ.

אילו הייתי צריך לבחור אקדח אחד בלבד לתחרויות וגם לנשיאה, הייתי בוחר את 3, אבל שוב, בבקשה, אל תקשיב לי.

אם יש לך עוד שאלות, אנסה לעזור. ראש המועדון שלך גם עשוי לשפוך קצת אור על תהליך הרכישה שמתאים ספציפית למועדון שלך.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Vendelay » 11 אוגוסט 2016, 14:51

ליאור שלום רב ותודה על תשובתך המפורטת.
את כל הקורס עברתי עם אקדח של המטווח (יריחו 941 קצר) וכמעט ולא היו שיעורים שלא היו מעצורים.
להתאמן או להתחרות עם אקדחים "שחוטים" כאלה נראה לי קצת לא פרקטי ולכן התחלתי לחשוב על רכישת אקדח משלי לצורך העניין.
מכיוון שהאקדח ישמש אותי לאימונים ותחרויות בלבד, אני לא מייחס חשיבות ליכולת נשיאה יומיומית או משקל.
בבול M5 יריתי והוא פשוט מדהים אך קיבלתי מיורים אחרים פידבק שלילי לגבי אקדחים מתוצרת בול.
האם יש אמת בדבר?
ידוע לך טווחי מחירים לאקדחים שציינת? כחדשים או משומשים.
בנוסף, אני יודע בוודאות שקיימת אופציה לרכוש אקדח ולאחסנו במטווח בו מתאמן המועדון,
אך לא הבנתי איך מתבצע תהליך הרכישה עצמו מבחינה לוגיסטית.
המועדון בעצם רוכש את האקדח ובא לקחת אותו מהחנות?

שוב המון תודה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 11 אוגוסט 2016, 15:57

באיזה מועדון אתה ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 11 אוגוסט 2016, 16:40

אני משער איפה, ומי המדריך..
אחד ממקרי החוצפה בו אתה משלם ומאכילים אותך קש.
מכיר מקרוב,
קח בחשבון כי לכל תחרות,[מחוץ למטווח הבית] או לקיחת האקדח לצורך תיקון או שיפור, תאלץ להזדקק למישהו בעל רשיון להובלת נשק, הלוך וחזור,ולא תמיד זה זמין.
די מבאס להרשם לתחרות ,לשלם, והאקדח לא מגיע,
ואתה נאלץ להשאיל אקדח ממישהו שמוכן להשאיל .
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ניר ל » 11 אוגוסט 2016, 16:56

אני עברתי את הקורס במטווחי מאיר רוט בזמנו.
לכל חניך שנזקק לאקדח, הוצמד אקדח קבוע, עם 3 מחסניות, האקדח נכנס לשקית בסיום השיעור וחיכה לו בכספת עד לשיעור הבא. לא היו בעיות עם האקדחים, אקדח עם בעיה הוחלף.

המשכתי למועדון ראשל״צ המתאמן באשדוד וברחובות כל שבוע, באשדוד ניתן לשכור אקדח (לרוב בלאי) עבור כ 60 ₪ אאל״ט, ניתן גם לקנות אקדח, לרשום אותו שם ולאחסן אותו לצורך אימונים ותחרויות. עבור דמי משמורת שנתיים.
אפשר לקנות מהמטווח עצמו שהוא גם בית עסק, אפשר לקנות מסוחר אחר והם מעבירים את האקדח לשם, אפשר לקנות מפרטי שיצטרך להגיע לשם לצורך המכירה (שזה יותר פשוט ממכירה לאדם פרטי אחר), נוסף לכך יש גם הרבה חברים במועדון שמוכרים לעיתים אקדחים מעולים שלא מתפרסמים ביד2.
ראשי המועדון דואגים להוביל לתחרויות אקדחים לחסרי הרשיון, יכול להיות מצב שאקדח אחד ישמש שני חברים שמשתמשים באותו סוג. זה עובד לא רע ואין טענות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Vendelay » 12 אוגוסט 2016, 07:19

תודה לכולכם על התגובות.
לשאלתך - נרשמתי למועדון ראשון לציון ואני מתאמן במטווח אשדוד. השכרת אקדח שם עולה 50 ש"ח.
ברחובות יכולים להתאמן רק אלה שיש להם אקדח משלהם.
לא כל כך הבנתי איזה שקרים מאכילים אותי? אשמח אם תפרט לגבי זה.
עשיתם לי קצת סדר לגבי העניין - אם אני רוכש מאדם פרטי הוא חייב להגיע איתי למטווח ואם אני רוכש מבית עסק אחר, הם אחראים להובלת האקדח מבית העסק למטווח בו מאוחסן הנשק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 12 אוגוסט 2016, 08:55

תסביר ממה אתה חושש ואני ארחיב.
ההתנהלות שלך בנושא הזה היא מול צוות מטווח אשדוד, ללא קשר ישיר למועדון, אם תתקל בקשיים מולם תפנה לרוני/יעקב.
ספציפית אני יודע על חבר מועדון שעומד למכור שאדו משופר מותאם לסטנדרט, אקדח שירה סביב 10,000 כדור ואתה יכול לקנות אותו בעיניים עצומות. שאדו סטנדרטי עובר ידיים סביב 2500 ₪, ממני לקחו 400 ₪ לשנה כדי לאחסן אותו שם. צריך לוודא שהוא נרשם תחת הרשיון הארגוני שלהם ולא תחת החנות כדי שאפשר יהיה להוציא אותו לתחרויות. יתכן שהם יגבו אגרה שנדרשת מהם לצורך רישום בבט״פ (שלי כבר היה מאוחסן שם אז לא נדרשתי).
עוד פרטים בה״פ
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Vendelay » 12 אוגוסט 2016, 18:45

הייתי הבוקר אצל מאיר רוט,
לצערי מעבר לעובדה שהם מסבירי פנים ונחמדים מאד, לא הייתה לי אפשרות להחזיק או להתרשם מאף אקדח שם.
הפריוויליגה הזו ניתנת רק לבעלי רשיון ולא לבעלי תעודת יורה בלבד. חוק זה חוק.
גם הם הסבירו שהכל צריך לקרות דרך המטווח בו אנחנו מתאמנים,
אני רק בספק אם במטווח אשדוד יש את ה-TS או את ה-Shadow להתנסות איתם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלדר » 12 אוגוסט 2016, 19:31

Vendelay כתב:הייתי הבוקר אצל מאיר רוט,
לצערי מעבר לעובדה שהם מסבירי פנים ונחמדים מאד, לא הייתה לי אפשרות להחזיק או להתרשם מאף אקדח שם.
הפריוויליגה הזו ניתנת רק לבעלי רשיון ולא לבעלי תעודת יורה בלבד. חוק זה חוק.
גם הם הסבירו שהכל צריך לקרות דרך המטווח בו אנחנו מתאמנים,
אני רק בספק אם במטווח אשדוד יש את ה-TS או את ה-Shadow להתנסות איתם.

אתה יכול לבקש להתנסות מחברים בזמן אימון. יש כמה שאדו במועדון. דבר איתי מחרתיים באימון.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צומת הגוש » 13 אוגוסט 2016, 21:06

Vendelay כתב:שלום לחברי הפורום היקרים.
לאחרונה סיימתי קורס ירי מעשי ונרשמתי לאחד ממועדוני הקליעה בארץ.
קיבלתי תעודת יורה פעיל והבנתי שיש באפשרותנו לרכוש אקדח ולאחסנו במטווח בו מתבצעים האימונים.
מישהו יכול בבקשה לשפוך קצת אור על הנושא -
איך הרכישה מתבצעת בפועל? נניח ואני רוכש אקדח בחנות נשק, איך זה מגיע למטווח שלי?
אם אני רוכש אקדח משומש מאדם פרטי, הוא חייב להגיע איתי למטווח בו אני רוצה לאחסן את הנשק?
כל התהליך הזה קצת לא ברור לי.
בנוסף, הייתי שמח לקבל המלצות ומחירים לאקדחים המתאימים לירי מעשה בקטגוריית סטנדרט ופרודקשן כמובן.
התאהבתי ב-CZ 75 TS וב-Shadow אך גם בול M5 ממש קורץ לי.

אשמח לכל הכוונה בנושא בבקשה.
תודה רבה מראש.

אני לא מומחה, להפך. אבל יכול להמליץ לך מנסיוני האישי בחודשים האחרונים על ה CZ SHADOW - שלטעמי הוא מצוין. אני החלפתי הדק ל SA כדי לירות בסטנדרד. יריתי בעבר גם בגלוק 17, ואין מה להשוות.
אפשר להשיג משומשים בזול, באופן יחסי
תראה למשל את זה
https://www.facebook.com/groups/8743537 ... 278194639/
(אין לי שום קשר למוכר)
ומדי פעם יש עוד.
כך או כך, שיהיה לך בהצלחה!
IDPA Safety Officer
עורך אתר IDPA ישראל
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Vendelay » 14 אוגוסט 2016, 06:42

תודה רבה לכולכם על הנכונות לעזור.
מכיוון שאנחנו חבר'ה חדשים שרק הצטרפו לאימונים, אנחנו עדיין לא יודעים מי זה מי ועל מה יורה כל אחד.
הערב באימון אברר מי זה אלדר, תודה רבה!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד