שאלה לי אליכם...
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה לי אליכם...
סביר להניח שכבר דיברתם על זה אבל חיפשתי ולא מצאתי...
כשהייתי במטווחים הצבאיים לכוונות האקדח (האקדח שלי צבאי גלוק 19C) לא הייתה שום משמעות המושג "תמונת כוונות" או "ש מושלמת" לא היו רלוונטים, העקרון היה עקרון ההאצבעה, שליפה, דריכה, הצבעה וירי (כמובן כולל עניין חידוש הקשר וסחיטת ההדק). שמתי לב שזה עובד לא רע לטווחים נורא קצרים אבל ברגע שקצת מתרחקים העסק נהיה בעייתי... לפחות בשבילי, כשהגעתי למטווח האזרחי הוא אמר לי לכוון בין כוונות וכו' וזה באמת פוגע הרבה יותר טוב אבל זה נורא איטי (דבר שבמצב אמת לא בטוח שיהיה יעיל... השאלה באמת מה לעשות? על מה להתאמן? או אולי יש סדר מסויים לדברים, קודם יורים בן כוונות ואז עוברים להצבעה? על מה לעבוד?
בתודה מראש.... יובל...
כשהייתי במטווחים הצבאיים לכוונות האקדח (האקדח שלי צבאי גלוק 19C) לא הייתה שום משמעות המושג "תמונת כוונות" או "ש מושלמת" לא היו רלוונטים, העקרון היה עקרון ההאצבעה, שליפה, דריכה, הצבעה וירי (כמובן כולל עניין חידוש הקשר וסחיטת ההדק). שמתי לב שזה עובד לא רע לטווחים נורא קצרים אבל ברגע שקצת מתרחקים העסק נהיה בעייתי... לפחות בשבילי, כשהגעתי למטווח האזרחי הוא אמר לי לכוון בין כוונות וכו' וזה באמת פוגע הרבה יותר טוב אבל זה נורא איטי (דבר שבמצב אמת לא בטוח שיהיה יעיל... השאלה באמת מה לעשות? על מה להתאמן? או אולי יש סדר מסויים לדברים, קודם יורים בן כוונות ואז עוברים להצבעה? על מה לעבוד?
בתודה מראש.... יובל...
- סליקאי ארד
שים נא לב לניגודים במשפט הבא:
"וזה באמת פוגע הרבה יותר טוב אבל זה נורא איטי (דבר שבמצב אמת לא בטוח שיהיה יעיל... "
הבה נגדיר יעילות:
1. לפגוע בתוקף.
2. לא לפגוע בסובבים אותו (בתנאי שגם הם אינם אוייבים, כמובן).
3. לעשות את זה לו לפני שהוא עושה את זה לך.
4. להשתדל לצאת מהסיטואציה בחיים (אולי זה הדבר הראשון בכלל).
אש יעילה=אש שפגעה במטרה.
כדור ש"פספס" את המטרה=כמוהו ככדור שפגע באדם חף מפשע.
ועכשיו, עם כמה אקסיומות חדשות, שב ותעשה את החשבון לבד.
"וזה באמת פוגע הרבה יותר טוב אבל זה נורא איטי (דבר שבמצב אמת לא בטוח שיהיה יעיל... "
הבה נגדיר יעילות:
1. לפגוע בתוקף.
2. לא לפגוע בסובבים אותו (בתנאי שגם הם אינם אוייבים, כמובן).
3. לעשות את זה לו לפני שהוא עושה את זה לך.
4. להשתדל לצאת מהסיטואציה בחיים (אולי זה הדבר הראשון בכלל).
אש יעילה=אש שפגעה במטרה.
כדור ש"פספס" את המטרה=כמוהו ככדור שפגע באדם חף מפשע.
ועכשיו, עם כמה אקסיומות חדשות, שב ותעשה את החשבון לבד.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סדר האימון הנכון הוא קודם כל ללמוד לפגוע במטרה דרך הכוונות - כולל טווחים קצרים. אם השנים והאימון מתפתח "זיכרון שרירים" - הגוף יודע בצורה אינסטינקטיבית אילו שרירים יש להפעיל ובאיזו עוצמה ע"מ להביא את תמונת הכוונות ישירת מול העיין של היורה ואל המטרה.
לאחר שתוכל לסמוך על זכרון השרירים שלך, תוכל לירות מהר מאד, דרך הכוונות, בלי לחפש אותן כל הזמן. השיטה יעילה מאד לטווחים קצרים אך עובדת גם למטרות רחוקות יותר.
תרגול אישי עם מדריך מיומן יעזור לך בהחלט בשלב הזה, לפני שתרכוש הרגלים רעים, שכידוע "מתים לאט".
ללמד ירי "אינסטינקטיבי" "בהצבעה" או איך שתקרא לזה לפני שיודעים לפגוע במטרה דרך הכוונות זה כמו ללמוד לרוץ לפני שיודעים ללכת.
לאחר שתוכל לסמוך על זכרון השרירים שלך, תוכל לירות מהר מאד, דרך הכוונות, בלי לחפש אותן כל הזמן. השיטה יעילה מאד לטווחים קצרים אך עובדת גם למטרות רחוקות יותר.
תרגול אישי עם מדריך מיומן יעזור לך בהחלט בשלב הזה, לפני שתרכוש הרגלים רעים, שכידוע "מתים לאט".
ללמד ירי "אינסטינקטיבי" "בהצבעה" או איך שתקרא לזה לפני שיודעים לפגוע במטרה דרך הכוונות זה כמו ללמוד לרוץ לפני שיודעים ללכת.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יובל תודה
סוף סוף הסברת לי מה ההבדל בין ירי לקליעה.
ותקשיב טוב טוב לברווזון.
להוציא הרגלים רעים זה מה זה קשה (סיגריות לדוגמא)
וכן אפשר לקלוע טוב מאד ומהר מאד כשחלק גדול מהפעולות נרכש נכון מהבסיס והופך לפעולה מוכנית (מוכנית עברית תיקנית למושג אוטומטית מוטורית), או אז העין מצלמת את תמונת הכוונות הנכונה האצבע לוחצת נקי והכדורים פוגעים היכן שצריך. יש מס' יחידות ש"אימצו" להם מדריכי ירי מנוסים כמילואימניקים. תנסה את הטיפ הזה אם המפקדים יקשיבו לך!
סוף סוף הסברת לי מה ההבדל בין ירי לקליעה.
ותקשיב טוב טוב לברווזון.
להוציא הרגלים רעים זה מה זה קשה (סיגריות לדוגמא)
וכן אפשר לקלוע טוב מאד ומהר מאד כשחלק גדול מהפעולות נרכש נכון מהבסיס והופך לפעולה מוכנית (מוכנית עברית תיקנית למושג אוטומטית מוטורית), או אז העין מצלמת את תמונת הכוונות הנכונה האצבע לוחצת נקי והכדורים פוגעים היכן שצריך. יש מס' יחידות ש"אימצו" להם מדריכי ירי מנוסים כמילואימניקים. תנסה את הטיפ הזה אם המפקדים יקשיבו לך!
ידידי היקר,
אם לתמצת את הנושא: תירה ירי אינסטנקטיבי עם תמונת כוונות זה כל העניין.
לשלוף מהר ולא להחטיא את המטרה.
כדי לסבר את האוזן - יורה ממוצע שולף ויורה לטווח של 10 מטר ב - 1.5 שניות ופוגע.
לטווח של 25 מטר ב 1.7 שניות. הכל תוך כדי ראיית תמונת הכוונות. כמובן שהדבר מצריך אימונים בצורה מקצועית ונכונה.
הדרך הנכונה להתאמן - ראשית על דיוק ועם הזמן המהירות תגיע.
קח טיפ חשוב לעולם אל תירה מהר מהמהירות הטבעית שלך(מהירות טבעית מוגדרת המהירות שאתה רואה תמונת כוונות) והסיבה ברורה: לאט מידי ומהר מידי תקבל את אותה תוצאה -
אי פגיעה במטרה. מהר מידי - לא תראה תמונת כוונות. לאט מידי - הלחץ יגרום לך להשמיט את הקנה. (בשפה המקצועית פלינצ')
יאללה לאימונים. בכל אופן אשמח לעזור.
חנן
אם לתמצת את הנושא: תירה ירי אינסטנקטיבי עם תמונת כוונות זה כל העניין.
לשלוף מהר ולא להחטיא את המטרה.
כדי לסבר את האוזן - יורה ממוצע שולף ויורה לטווח של 10 מטר ב - 1.5 שניות ופוגע.
לטווח של 25 מטר ב 1.7 שניות. הכל תוך כדי ראיית תמונת הכוונות. כמובן שהדבר מצריך אימונים בצורה מקצועית ונכונה.
הדרך הנכונה להתאמן - ראשית על דיוק ועם הזמן המהירות תגיע.
קח טיפ חשוב לעולם אל תירה מהר מהמהירות הטבעית שלך(מהירות טבעית מוגדרת המהירות שאתה רואה תמונת כוונות) והסיבה ברורה: לאט מידי ומהר מידי תקבל את אותה תוצאה -
אי פגיעה במטרה. מהר מידי - לא תראה תמונת כוונות. לאט מידי - הלחץ יגרום לך להשמיט את הקנה. (בשפה המקצועית פלינצ')
יאללה לאימונים. בכל אופן אשמח לעזור.
חנן
- מדריך ירי מעשי
הנה המכשלה, כל צד מתבצר בשלו, ולא מוכן להקשיב. הבעייה, אלו שמאמינים בירי בהצבעה לא מוכנים, לרוב, להתייחס לגישה אחרת, אצלם זה ניטרול בכל מחיר... ולרוב לדעתם היריב הוא או קבוצה או לא מוקף בשום דבר חשוב... יש בזה טכם באם מדובר בניטול גורם שמסכן יותר ממספר האנשים הבודדים שמקיפים את האובייקט.
לאחרונה יצא לי להתאמן בחברה של כאלו, כולם שיחררו 6 כדורים מטווח של 7-10 מטר במהירות, מתוך שליפה "ישראלית" אני יריתי וויבר, למטרת ראש, כל הכדורים בפנים אבל... העירו לי שירי בין כוונות לא משרת את מטרתם (...) וכי בלילה ממילא ירי לעבר צללית, כוונות לא יתפקדו... מה רע בירי עם מפרו, לעבר צללית ודרך כוונות?
מצד שני... לכולם הייתה בעייה של "דפיקה על ההדק" שגרמה לפיזור, יכי כלפי מטה. אצלי ראו וציינו עבודת הדק נכונה, אז יש מה ללמוד מירי מעשי !
לאחרונה יצא לי להתאמן בחברה של כאלו, כולם שיחררו 6 כדורים מטווח של 7-10 מטר במהירות, מתוך שליפה "ישראלית" אני יריתי וויבר, למטרת ראש, כל הכדורים בפנים אבל... העירו לי שירי בין כוונות לא משרת את מטרתם (...) וכי בלילה ממילא ירי לעבר צללית, כוונות לא יתפקדו... מה רע בירי עם מפרו, לעבר צללית ודרך כוונות?
מצד שני... לכולם הייתה בעייה של "דפיקה על ההדק" שגרמה לפיזור, יכי כלפי מטה. אצלי ראו וציינו עבודת הדק נכונה, אז יש מה ללמוד מירי מעשי !
סתם קוריוז:
באליפות ישראל האחרונה ,אחד היורים ירה בתרגיל שבו צריך להוריד כמה פופרים ,שעמדו בשורה.
הבחור הוריד את הפופר הראשון, השני ,השלישי... עד שהגיע לפופר האחרון, ירה עליו , כדור אחד, כדור שני, שלישי ונראה לי גם רביעי ויותר (לא זוכר) ,בסוף התעצבן (ראיתי לפי תנועת ראשו ותנועת שפתיו
) קירב את האקדח לחזה וירה בהצבעה... כדור ראשון הוריד את הפופר
.
אני לא בא לטעון שאין צורך בירי דרך כוונות ודעתי הובהרה קודם לכן באשכול, אבל סתם משהו מעניין.
(את שמו של הבחור אני לא מפרסם עקב צנעת הפרט
).
להת'
באליפות ישראל האחרונה ,אחד היורים ירה בתרגיל שבו צריך להוריד כמה פופרים ,שעמדו בשורה.
הבחור הוריד את הפופר הראשון, השני ,השלישי... עד שהגיע לפופר האחרון, ירה עליו , כדור אחד, כדור שני, שלישי ונראה לי גם רביעי ויותר (לא זוכר) ,בסוף התעצבן (ראיתי לפי תנועת ראשו ותנועת שפתיו

אני לא בא לטעון שאין צורך בירי דרך כוונות ודעתי הובהרה קודם לכן באשכול, אבל סתם משהו מעניין.
(את שמו של הבחור אני לא מפרסם עקב צנעת הפרט

להת'

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
רגע רגע אני לא מבין...
ירי בין כוונות הוא רק בוויבר? לי הראו את זה עם ידיים ישרות... בדיוק אותה עמידה כמו הצבעה רק... כוונות....
- סליקאי ארד
11 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד