נסיון לבקורת בונה בנושא שיפוט

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

נסיון לבקורת בונה בנושא שיפוט

על ידי Webart » 13 נובמבר 2004, 11:55

לאחר שחוויתי שתי חוויות שיפוט גרועות במיוחד בעונה הנוכחית (תחרויות 1 ו-3), ולאחר שבראשונה לא יכולתי לירות כלל ובשניה נאלצתי לסיים את כלל התחרות ב-40 דקות (שישה תרגילים, כולל זמן התארגנות וצעידה לא קצרה בין התרגילים), רציתי להעלות מספר רעיונות, שחלקם הצגתי מספר פעמים בפני חלק מחברי הועדה לירי מעשי:
1. קרדיטים לשיפוט - שופט ששפט יום שלם בתחרות, ועקב כך לא התאפשר לו לירות באותו היום (בשל עייפות, חוסר זמן, עצבנות או כל סיבה שלא תהיה) יהיה זכאי להשתתף בתחרות נוספת ללא תשלום, בה יוכל להתרכז בירי ובהשגיו האישיים.
2. שני צוותי שיפוט - בכל תחרות יהיו שני צוותי שיפוט מוגדרים, כל אחד מהם ישפוט במהלך 4 שעות (8 עד 12, ו-12 עד 4), כך שהשופטים לא יהיו לחוצים מבחינת ביצוע תרגיליהם, יוחלפו ללא תחינות וכעסים ויוכלו לירות בנחת, ולהנות מהתחרות גם כארוע חברתי ולא רק כיום עבודה תמורת כלום.
3. סימון שופטים - רק שופטים הרשומים כשופטים באותה התחרות, יקבלו תג זיהוי כלשהו (ואפילו פתק) כדי שלא יופיעו מהשמיים ויגידו: "אנחנו שופטים", ואז יוכלו לירות ללא תשלום וללא תור, כדי לזכות באותו תג, שופט יהיה מחוייב לשפוט משמרת שלמה (חצי תחרות ברצף). ז"א שבכל תחרות בת ששה תרגילים יהיו רק 24 שופטים, וכולם יעבדו בצורה שווה, בניגוד למצב הקיים בו מספר השופטים שווה למספר התרגילים כפול שתיים, בתוספת 2-4 שופטים מחליפים, העובדים בפועל כחצי שעה עד שעה בתחרות, אך זוכים למלוא הפריווילגיות (אגב, למרבה הפתעתי - רק שני אנשים מסומנים ברשימת היורים של התחרות האחרונה כשופטים, דבר המונע לחלוטין אפשרות לבדיקת מספר השופטים, או ה"מתחזים" לשופטים בתחרות).
4. התנהגות "קצת" יותר הוגנת - כלפי השופטים, אחרי יום שלם בשמש, בריצה קבועה אחרי היורים, אני לא חושב שאנחנו זקוקים גם להטפות מוסר ולצעקות... אולי אפילו "תודה" יהיה נחמד לשמוע, אתם יודעים מה, אני מוכן אפילו להתפשר על סתם חיוך אוהד.
5. השופט צריך לנטות לטובת היורה - אבל מה קורה עם הכיוון ההפוך? מדוע חלק ניכר מהיורים מתייחסים לשופט כאילו הוא האויב, אפילו לפני שירו את הכדור הראשון.
6. שומרי שבת - עם כל הכבוד, העניין הפך מהתחשבות למטרד, באחד השלבים, נוצר אצלי במטווח סקווד שלם של שומרי שבת, גם אותם שומרי שבת יכולים לירות כאחד האדם במהלכן של לפחות 8 משעות התחרות (בהנחה כי מתחילים לירות ב-8 בבוקר), גם אנחנו, שאיננו שומרי שבת, מעוניינים להגיע לבתינו לפני רדת החשכה, ואולי אפילו לראות את הילד לפני שהוא הולך לישון... :(

בתקוה כי אשכול זה לא יהפוך ל"אשכול ניגוח" אני חושב שהוא יכול לשמש כבסיס לדיון בעניין.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי איציק אלנבוגן » 13 נובמבר 2004, 20:58

חברים !
כולם צודקים. לפעמים...
אין ספק שיש לתת עדיפות לשומרי שבת, אך ללא ספק זהו תפקידם של ראשי המועדונים,
בעת רישום מוקדם להבהיר כי מדובר בשומרי שבת .

פיצול תחרויות לשני ימים - לא תהיה ברירה - אם כמות אנשים גדולה (סוף סוף!) וכמות שעות קטנה, אין מנוס מלקיים תחרויות במשך שני ימים. וכך גם תפטר בעייתם של רבים שעובדים ו/או לומדים בימי שישי. נכון - זה מייקר את העלויות, אבל אני מאמין שניתן להתמודד עם זה.

רישום מוקדם - ניתן לבצע רישום מוקדם, אינטרנטית - און ליין באתר המתאים, ואף לבצע את התשלום בכרטיס אשראי מראש. וכך - אחרי הdead line - יוכל כל יורה לדעת - מראש- את הסקווד שלו, ובאיזה תרגיל יתחיל !!! ללא צורך בתורים והתגודדות לצורך רישום ביום התחרות. החריגים ירשמו ביום התחרות, והתשלום יהיה בהתאם...
פשוט במחינה טכנית - צריך רק שיטוף פעולה מצד הגורמים המארגנים.
קרדיט לשופטים - נכון. שופט "פעיל" יתחייב לשפוט ב3 תחרויות מינימום לשנה, ויהיה פטור
מתשלום לאורך כל העונה.
שני צוותי שיפוט - נכון.
סימון שופטים - נכון.

עוד? הנה:-
השתלמות ריענון לשופטים לפחות אחת בשנה.
עידוד השתתפות בקורס שופטים והגדלת קאדר השופטים הפעילים.
התניית תעודת השופט גם בסטאז' של לפחות 3 תחרויות ולא רק קורס תיאורטי.
עידוד שופטים שאינם פעילים לחזור לפעילות ע"י צ'ופר - כמו - הגרלה בין השופטים - מימון השתתפות בתחרות בחו"ל - כמות תחמושת משמעותית , וכו'.

אני מודה, בהזדמנות זו, למשפחת אלהרר, שכמו תמיד, דואגת לרווחת השופטים.
מארגני תחרויות/ראשי מועדונים - קחו דוגמה... :wink:
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי volunteer » 13 נובמבר 2004, 21:28

אני לא מבין גדול בתחרויות ירי מעשי. מה שמתואר כאן בנושא שמירת השבת לא קשור במאומה לתחום הנדון, הוא בסך הכל תירוץ עלוב של מי שמבקש לקבל טובות הנאה על חשבון הציבור.

התירוץ הנ"ל לא יכול לשמש עלה תאנה ואף לא גבעול קמל לקיום מצוות שמירת השבת.

הרי בזה שאותם שומרי שבת מוקפצים בתור, דבר זה בהגדרה גורם לשאר המשתתפים או לפחות לחלקם לחלל את השבת. ואותם שומרי שבת לא יכולים בשום פנים ואופן לזכות במצווה תוך שהם באופן ישיר גורמים לאחרים לעבור על האיסור.

בדיוק מסיבה זו שומרי שבת לא מדליקים חשמל, על מנת שעובדי חברת החשמל לא יאלצו לעבוד בעטיים.

חוץ מזה, קראתי את האשכולות השונים העוסקים בתחרויות. אני לא מבין על מה המהומה והטענות.

ככה זה כשמנהלים עסק באופן חובבני.

Take it or leave it

תקנו אותי עם אי טועה.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי אמיל » 13 נובמבר 2004, 21:37

ערב טוב.
במשפט אחד אמרת הכל :!: .
" יש אומרים שהכל נגמר. זה אומר שגם דברים רעים
נעלמים בסופו של דבר!"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 13 נובמבר 2004, 22:04

ראשית כל -

תודה לשופטים, למארגנים (שניסו, ולא הכל הצליח) ולכל מי שטרח ובא.

1. התחרות כתחרות - תרגילים מהנים מאוד. תודה לאיתן אלהרר על התכנון.
חבל שהתחרות נמתחה לתוך החושך והשעות המאוחרות. לצערי, בתרגיל האחרון שיריתי בשעה 18:50 לערך, לא שמתי לב לשתי מטרות מפאת חוסר ריכוז. כמו כן, הירי בתנאי תאורת יום ותאורת לילה שונה לחלוטין וכאן ישנה הטבה למי שירה את התרגיל בשעות האור. תרגיל מסויים בוטל בשל תנאי התאורה, היה צריך להיעשות כך גם לשאר התרגילים - מהרגע שתנאי התאורה אינם שווים לכל היורים - משמע, אין תנאים שווים לביצוע הירי וליורה X יש יתרון על יורה Y מבחינת התנאים במטווח.

2. אני מסכים עם דבריו של דביר.

א' - לדעתי יש לקבוע סקווד לשומרי שבת אשר יתחיל את הירי שעה קודם וישוחרר מוקדם, זאת על מנת להתחשב בקדושת השבת. הרישום לסקווד כפי שהציע איציק - מראש ובציון העובדה הנ"ל ע"מ לשבץ בסקווד מתאים. חייבים לספק לכו-לם את האפשרות לירות בתחרות ללא הבדל דת/מין וכו... אם רוצים לקדם את הענף ...

מבלי לפגוע במי מהמתחרים אלו ששומרים שבת או בעלי צרכים אחרים שהגיעו מאוחר או קיבלו אישור מיוחד להכנס לתחרות אחרי שעה מסויימת ... :
לא ייתכן שהתחרויות תתנהלנה כמו קופת חולים זמנהוף בתל אביב.
"אני רק בשביל תשובה" ... אני רק בשביל רצפט" ... א"אני רק בשביל להחזיר זה צילום רנטגן" או רק "למדוד חום" ... וכו'.

לא מכובד להדחף. כולם ממהרים הביתה, עם קדושת השבת או בלעדיה. לכולם יש משפחה בסדר גודל זה ואחר שעליו לראותה בהקדם או לעשות כמה סידורים ... או להגיע למשמרת בעבודה וכו'...

לא ברור לי מדוע מתירה הנהלת התחרות ליורים להגיע מאוחר, להשתחל בין הסקוודים לסיים את הירי ולהעלם. למי שיש בעייה להגיע מוקדם בשל עיסוקים, שיבחר מועד אחר לתחרות. ישנן 7 תחרויות דירוג, ע"פ התקנון יש להשתתף ב 3 לפחות, משמע נשארו עוד 4 תחרויות מבניהן ניתן לבחור לאיזו להגיע.

יש לקבוע מספר מסויים של מתחרים בהם ניתן לטפל בכבוד - 120 - 130 או יותר ואו פחות. לא תותר הרשמה מעבר למספר מסויים, על מנת לשמור על תחרות ברמה נאותה.
אך כל עוד התחרויות מתנהלות במירוץ עם השעון והחושך - יש בעייה.... וצריך למצוא פתרון הולם, אך הכל בשיקול דעת וללא התלהמות וצעקות.

ג' - סימון השופטים - יש לייצר חולצות שיפוט אחידות לכל העונה - עם כיתוב בולט וצבעוני. מחד - שופט חייב להיות מסומן כבעל תפקיד במטווח, ומאידך, חייב להיות מזוהה כבעל תפקיד - מפקח מטווח ע"פ החוק. מבחינת זיהוי השופט באותו יום התחרות באופן אישי - תונפק מדבקה
או תג זיהוי עם שם השופט, נושא תאריך התחרות. ככה אין ויכוחים.

החלפת השופטים חייבת להעשות ברגע ששופט מודיע כי הוא עייף. ראיתי ושמעתי שופט המתחנן להחלפה ונענה "עוד מעט" ... לא ייתכן ששופט ישפוט כשהוא אינו מרוכז.
אח"כ יש פתח לויכוחים על איכות השיפוט (וזה כידוע דבר שחלק מסויים מהיורים בארץ אוהבים, לצערנו)

לדבריו של איציק -

יש לקיים השתלמות שופטים בכל פעם שיוצא עדכון לחוקה. אפשר לכנס פעם אחת את כלל השופטים (המעוניינים לשפוט בתחרויות ובאימונים) ולהעביר מספר שעות של ריענון וחידושים.
שופט שעבר ריענון יקבל אישור על הנ"ל ויורשה לשפוט.

ובכלל לכלל היורים שאינם מסייעים בתפעול הסקווד שלהם, ותוקעים בכך סקוודים אחרים -

תתביישו ! זוהי איננה התנהגות ספורטיבית.

בתרגיל האחרון בו ירה הסקווד שלי (קלעי באר שבע וקלעי חיפה) הסקווד עסק בהדבקת המטרות עבור הסקווד הקודם שעדיין ירה ולא טרח לעשות כן - או עשה זאת באופן חלקי ורק אחרי שיעל גילתה מחדש היכן נמצאים השקדים שלה .. יעלי, חראם על הגרון...

ברוח טובה ובברכת הספורט,

נועם.
:)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 14 נובמבר 2004, 09:31

חברים יקרים,
מכיוון שהאשכול הפך, שלא במתכוון ל"אשכול שומרי שבת" הרשתי לעצמי לפצל את האשכול לשני חלקים, כך שהנושא המקורי לא יאבד.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Yael Dagan » 14 נובמבר 2004, 13:36

שלום לכל החברים,

ראשית, אני חייבת לציין שממש נהנתי בתחרות (למרות כל מה שנכתב כאן), התרגילים היו על רמה, וסוף סוף ראיתי יורים.... והרבה מהם!!! אנשים שלא ראיתי שנים!!! הגיע הזמן!!!

אני חייבת להודות שאנחנו צריכים לשמוח ולברך על כך שהתחרות האחרונה הכלילה יורים רבים, ותיקים וחדשים כאחד. זה רק אומר שאנחנו עושים משהו נכון, ושלא הכל שחור, כמו שמתואר פה לפעמים.

כעת ניגש לעניין.
לגבי השופטים, עד שלא עמדת כאחד, קשה מאוד לראות מה עובר באמת על שופט יום שלם.
ככל הידוע לי, ישנו מהלך לגבי ניקוד ודירוג של שופטים לפי השיטה של IROA, ואם זה ילך, אז כל היחס לשופטים ישתנה... אבל צריך לחכות ולראות.
אבל, חשוב לזכור שלא רק מי שעומד כשופט בתחרות הוא היחידי שצריך לעבוד. יש מספיק יורים שאחרי שמסיימים לירות תמיד נרתמים לעזרה (שלום הלפרין, טל שפירא, דותן טויביס ובטח עוד כמה שמות ששכחתי), לא פעם ולא פעמיים, ותמיד בהתנדבות.
יכול להיות שהפתרון הוא באמת שהשופטים יירו בבוקר מוקדם, אבל אסור לשכוח שהם תמיד האחרונים לצאת מהמטווח, ויש גבול לכמה מוקדם בנאדם יכול לקום ולתפקד במשך יום שלם. ויכול להיות שהפתרון הוא שהשופטים יירו את התחרות באחה"צ שביום לפני, ממש אחרי הבנייה, אבל זה תלוי כבר בבנייה...

דבר אחר, בקשר למדביקים... איש חכם בירי מעשי אמר לי פעם: "כל עוד לא תורי לירות, אני מדביק". אם כל אחד היה עושה זאת, אז הכל היה הולך יותר מהר.
יצא לי לראות סקוודים שעוד לפני שהיורה פרק את האקדח, כבר עמדו שני מדביקים ליד כל מטרה, ובסקוודים אחרים ראיתי בקושי מדביק אחד... נכון שאנשים באים לתחרות בכדי "להתכרז בתחרות" אבל גם בחו"ל אנשים מדביקים, גם בחו"ל היורים מדביקים.
אז נכון, באליפות אירופה היורה לא מדביק, וגם באליפות העולם היורה לא מדביק, אבל שם היורה משלם $400 לתחרות... הכל בפרופורציה... לא יקרה כלום אם נעזור אחד לשני...
תראו את סקווד לנדסמן, בתחרות הזו אפילו הסתדרו בשלשות והדביקו NON-STOP...

בקיצור, צריך לקחת הכל בפרופורציה, ולזכור, שלמרות הכל, גם התחרות של יום שישי היתה חוויה בלתי נשכחת, וכל אחד מאיתנו יכול למצוא משהו (קטן או גדול) שהוא נהנה ממנו...

יעל דגן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גלוקי » 18 נובמבר 2004, 16:45

נו טוב

אבל גם ראיתי אנשים אשר לבשו את חולצות "לנדסמן" ירו לא הדביקו
ואפילו לא ידעו איך נראה סטריפ המדבקות האלה אגב הם בצבע חום .
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד