מה שמותר לאפיפיור, אסור למאמינים

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי ototo » 02 יוני 2005, 10:30

יורם שלום,

זהו, סוף סוף התאפשר לי לצפות בדיסק שלך, כל הכבוד על היוזמה, ההשקעה והתוצאה.

רק דבר אחד יש לי להעיר לאחר הצפיה. (זה לא אישי ומופנה לתשומת לב כולם) וגם אינו קשור בכלל לדיסק עצמו אלא למה שמוצג בו.
מסתבר שיש סופר סקווד ויש "עמך", ולא בגלל שהם יורים טוב יותר, אלא בגלל איך שמאפשרים להם לבצע, תרגיל אחד במיוחד, התרגיל עם המיטה.
אנחנו "הפשוטים" נאלצנו (על פי התדריך) להתחיל את התרגיל בשכיבה מלאה על גבי המיטה, בעוד שבקטעי הוידאו רואים בברור איך, כמעט כולם שם, מתחילים את התרגיל בחצי הדרך כבר מחוץ למיטה, למה??

הכי מעציב/מרגיז בסיפור - זה היה אותו השופט.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 02 יוני 2005, 12:28

יורים מאוד תחרותיים נוהגים לעתים קרובות (לא כולם כמובן) לנקוט בשיטת מצליח.
חלק מהשופטים - אם בשל העובדה שהם מסתנוורים משמש העמים של הסופר סקווד, אם בשל היותם לא מרוכזים בתרגיל ואם משום שהקפדה בהגינות ושוויון ספורטיבי אינם נר לרגליהם - מאפשרים לאותם יורים לבצע את מה שאנו מכנים "לזחול" בסלנג.

אתה צודק לגמרי. זה קורה וחבל שכך.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

shxe

על ידי STI » 02 יוני 2005, 14:50

האם ה"זחילה" בסקווד של ה-OPEN או בשל ה-STANDARD?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

תשובה

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 02 יוני 2005, 14:52

OTOTO שלום :!: :P
יש משהו בדבריך :!: ונתחיל בזה שאין לך מספיק נסיון .בתרגיל המיטה הכל מתחיל עם שאול,הוא יודע מה לשאול ואיך נוח לו להתחיל את התרגיל.זה בשיטת ההלמנט,השופטים מאשרים אז הוא מבצע מה שהוא חושב. בקטע של אלדר שחשב העם אפשר להחזיק את הכרית ובמקביל גם את השמיכה? השופטים אישרו את שאלתו והוא עשה. לאחר מכן כולם עשו אותו הדבר.אתה צריך להבין שירי מעשי מצריך הפעלה של הראש, לנתח כל תרגיל,לדעת לירות,ודבר נוסף "תנועה",
הדבר הכי חשוב הוא:לתרגל ככה שלא תעשה שגיאות,ודבר נוסף יכולת אישית טיבעית.אני חושב שנתתי לך את ששת הדיברות של הירי המעשי. הדיברה השביעית תלויה בך וזה התקציב. וכל זה יש לשאול קירש. אז תחשוב על זה ...
דבר נוסף זחילה לא היתה ! נגדיר זחילה זה מצב שבו הגוף נמצא כל הזמן בתנועה לפני הציפצוף,וזה לא קרה. נכון יכול להיות מצב של תנוחה לא מקובלת ועל השופט לעצור להתריעה ולהביא לידיעת המתחרה עם זה נותן לו יתרון.עם היה דבר כזה אז זה חמור עם השופט לא הגיב.
להתראות יורם :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 02 יוני 2005, 15:05

יורם, הנושא שהועלה (אני מניח) אינו מתייחס למישהו ספציפי אלא להתייחס לתופעה - שכולנו ראינו ומכירים באופן זה או אחר.

מעבר לכך, מדובר במצב בו השופט בתרגיל מתיר ביצוע פעולות או תנוחות גוף אשר אינו מתיר ליורים אחרים.

(לא שבמקרה שלי זה יעשה את ההבדל במיקום או בניקוד, אבל בכל זאת.. רוח ספורט)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ototo » 02 יוני 2005, 15:42

הצעדן כתב:יורם, הנושא שהועלה (אני מניח) אינו מתייחס למישהו ספציפי אלא להתייחס לתופעה - שכולנו ראינו ומכירים באופן זה או אחר.

מעבר לכך, מדובר במצב בו השופט בתרגיל מתיר ביצוע פעולות או תנוחות גוף אשר אינו מתיר ליורים אחרים.

(לא שבמקרה שלי זה יעשה את ההבדל במיקום או בניקוד, אבל בכל זאת.. רוח ספורט)

אכן, לכך כוונתי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

תשובה

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 02 יוני 2005, 20:50

חברים שלום :!: :P
תנו לי דוגמאות יותר מדויקות כדי שנוכל לדון בהם ,ולא לטאטא את המצב מתחת לשטיח.
ממני יורם :P :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yeshua » 05 יוני 2005, 22:03

אתמול צפינו במשחק הכדורגל ישראל אירלנד.
השופט לא נרתע מהשחקנים גם במגרשם הביתי.
בנוסף כשהיה צורך לבצע בעיטה חוזרת לאבי נימני עמד על כך.
לדעתי על השופטים ללמוד מזה ולא לפחד ממתחרה כזה או אחר שלא מתחיל את התרגיל כפי שצריך.
יפה ש - ototo האיר את תשומת ליבנו.
ושלא יעבדו עלינו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי aronh » 06 יוני 2005, 00:17

yeshua,

איני חושב, שהבעיה טמונה בפחד ממתחרה זה או אחר (לפחות בחלק מהמקרים).

המרכיב העיקרי כאן, לעניות דעתי, הוא אי ידיעה מספקת של חוקת הירי המעשי, ובחלק מן המקרים, חוסר רצון להתווכח עם היורה (קשור גם לעניין הבקיאות בחוקה).

ידוע לי על יורה אחד בסופר סקווד (באליפות ישראל האחרונה), שהתווכח עם שופט (למעשה, ניסה לתחמן) - והשופט לא ויתר לו.
ארי הרשלום.

"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ototo » 06 יוני 2005, 10:15

aronh כתב:yeshua,

איני חושב, שהבעיה טמונה בפחד ממתחרה זה או אחר (לפחות בחלק מהמקרים).

המרכיב העיקרי כאן, לעניות דעתי, הוא אי ידיעה מספקת של חוקת הירי המעשי, ובחלק מן המקרים, חוסר רצון להתווכח עם היורה (קשור גם לעניין הבקיאות בחוקה).

ידוע לי על יורה אחד בסופר סקווד (באליפות ישראל האחרונה), שהתווכח עם שופט (למעשה, ניסה לתחמן) - והשופט לא ויתר לו.

אין לעניין החוקה כל שייכות לנושא.
ישנן הנחיות של מותר ואסור בתרגיל.
אם בתדריך נאמר שהתרגיל מתחיל בתנוחת גוף מסוימת, זה צריך להיות מיושם לגבי כל יורה
ויורה, ללא הנחות ועיגול פינות.
כל שופט יודע זאת, ואסור לו לאפשר סטיה מהמתווה הבסיסי של התרגיל, לא משנה מה מידת בקיאותו בחוקה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד