אזהרה למצטרפים לירי מעשי בעלי רשיון משמר ולספורטאים קיימים

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

אזהרה למצטרפים לירי מעשי בעלי רשיון משמר ולספורטאים קיימים

על ידי ניר ל » 18 יוני 2015, 13:04

ראש האגף (לשעבר כך הבנתי) החל מדיניות לפיה הוא מתנה אישור כלי נוסף בתבחין ״ספורטאי״ למי שכבר יש ברשותו כלי/כלים תחת תבחין ״משמר״ / מתוקף הוראות המעבר, בהמרת הרשיון הישן לתבחין ״ספורטאי״ .
המשמעות ברורה -
- שימוש בכלי ברשיון ״משמר״ לצרכי ספורט , ישחוק אותו במהרה, אין ערובה שניתן יהיה להחליפו או לתקנו בעת הצורך ולא ניתן למכור אותו .
- אין אפשרות לקבל אישור תחמושת תחת התבחין הזה.
- המרת העילה / תבחין חושפת אתכם לאבדן עתידי של הכלי במידה ונקטעה או הופסקה החברות בהתאחדות הקליעה, בנוסף כמובן על איבוד שאר הכלים תחת תבחין ספורטאי.

קחו בחשבון והסיקו מסקנות...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: אזהרה למצטרפים לירי מעשי בעלי רשיון משמר ולספורטאים קיימ

על ידי ליאור45 » 18 יוני 2015, 14:33

ישנם מועדוני ירי מעשי שיש להם מפעל ראוי בו ניתן לרשום כלי ירייה ותחמושת ולא משנה מהו התבחין שברשיון הפרטי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 18 יוני 2015, 15:26

ואז תידרש לרשיון ארגוני כדי לשאת כלי כזה, מי מבטיח שבשביל לקבל אותו לא תידרש לוותר על הפרטי המשמר על אותו משקל ?
איך יוצאים עם כלי כזה לתחרות בחו"ל ?
בקיצור - האגף עושה כל שביכולתו להיפטר מהרשיונות הישנים, זו רק ההתחלה , הצעד הבא יהיה להתנות חידוש רשיון ספורטאי בהסבה של רשיון תחת הוראות מעבר (המשמר החדש), כל עוד זה מצליח להם אז למה לא ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 18 יוני 2015, 15:33

ניר ל כתב:ואז תידרש לרשיון ארגוני כדי לשאת כלי כזה, מי מבטיח שבשביל לקבל אותו לא תידרש לוותר על הפרטי המשמר על אותו משקל ?

1. המפעל הראוי מוציא רשיון ארגוני על סמך "רשימת מוצעים" המאושרת על ידי משרד הבט"פ. הרשיון הוא לאקדח ולתחמושת.
2. אף אחד לא מבטיח כזה דבר אבל אינני מכיר מקרה של ספורטאי שסורב בגלל היותו מחזיק רשיון פרטי בעילת "לפני 1996 / תבחין משמר / אחר / בהתאם להוראות מעבר".
3. יש הגדרה של "ראש משלחת" מטעם אותו המפעל הראוי שלוקח את כל הכלים של המועדון לתחרות, אם יש צורך.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 18 יוני 2015, 15:41

אני מניח שעד היום גם לא הכרת מישהו שסורב להוספת רשיון ספורטאי בהיותו מחזיק רשיון בעילת משמר אם לא יוותר עליה ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 20 יוני 2015, 22:56

אני יכול להגיד לך שאני בעל אקדח בתבחין משמר ובנוסף יש לי עוד שני כלים בתבחין "ספורטאי-יורה פעיל ".
בנוסף אני רשום במפעל ראוי ,ועד לפני מספר חודשים היתי רשום בשתיים .
אין כל חדש בדרישה הנ"ל ולמעשה לפני כל הוספת רשיון נדרשתי לספק מכתב נלווה עם כלי הנשק שכבר יש ברשותי כולל מספרים סידורים (לא מבין עד היום למה ,הרי המידע נמצא במחשב האגף)והסבר מדוקדק מדוע הכלים שכבר יש ברשותי אינם מתאימים לספורט שעבורו אני מבקש רשיון נוסף .
בנוסף אני מכיר שני יורים שקיבלו השנה רשיון נוסף בתבחין ספורטאי למרות שהם מחזיקים בכלים נוספים בתבחין משמר ועוד שנים שהחליפו השנה כלים תוך שימור התבחין .
לא אומר שהמידע שאתה מוסר לא נכון חלילה ,רק שכמו תמיד אנחנו קורבנות לגמחות הפקידים
הפיתרון : להמשיך לנדנד ,לערער ,לשקול המשך משפטי אוו לחילופין המתנה של כמה חודשים ובקשה מחודשת .
ניר ל כתב:המשמעות ברורה -
- שימוש בכלי ברשיון ״משמר״ לצרכי ספורט , ישחוק אותו במהרה, אין ערובה שניתן יהיה להחליפו או לתקנו בעת הצורך ולא ניתן למכור אותו .
בוא נבחן את הענין הזה ,יורה ממוצע יורה סביב ה3000 כדור לשנה ,בעוד שהאקדח המודרני יכול לירות 50-100 אלף כדור עד שילך לגריטה .
כלומר שיש לפנך בין 16 ל30 שנה של "שחיקה" עד שזה יהיה שיקול .
איך שאמר פעם ג'וחה עד "אז ימות או הסולטן או החמור "

- אין אפשרות לקבל אישור תחמושת תחת התבחין הזה.
נכון,אבל כמו שאמר ליאור יש אלטרנטיבה
- המרת העילה / תבחין חושפת אתכם לאבדן עתידי של הכלי במידה ונקטעה או הופסקה החברות בהתאחדות הקליעה, בנוסף כמובן על איבוד שאר הכלים תחת תבחין ספורטאי.
ואתה יכול להבטיח לי שאים אני נשאר בתבחין משמר אני ימשיך להחזיק באקדח?,אני לא בטוח

קחו בחשבון והסיקו מסקנות...

ניר ל כתב:ואז תידרש לרשיון ארגוני כדי לשאת כלי כזה, מי מבטיח שבשביל לקבל אותו לא תידרש לוותר על הפרטי המשמר על אותו משקל ?
כאמור בדקתי והשוואתי ולא
שום בעיה מועדוני הירי אולימפי עושים את זה שנים
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 21 יוני 2015, 08:05

דווקא הפקידים היו בסדר מעל ומעבר, הם אפילו ניסו לשכנע אותי במשך חצי שעה שאין שום קשר בין הרשיון הישן לחדש ושלא אעיז לשנות את הרשיון הישן . רק ההתעקשות שלי לקבל נייר שמאשר את זה, הביאה את הפקיד לקרוא בקול את מה שכתוב לו במסוף ולהיווכח שאכן יש התנייה כזו מאת ראש האגף.
יכולתי להסתמך על מה שנאמר לי בע״פ, לקבל את הרשיון הנוסף ולקוות לטוב, אבל לא עשיתי את זה.
בכל אופן, לא מדובר במקרה בודד, במקרה גם לינה מההתאחדות נכחה בסניף ואישרה שאכן מדובר בהתנייה חדשה של ראש האגף שלא על דעת ההתאחדות ושאנשים כבר וויתרו על בקשת רשיון חדש עקב כך.
מנכ״ל ההתאחדות לא מוכן להילחם עבור ספורטאי ירי מעשי וניתן רק לקוות שראש האגף החדש ירד מזה.
אני כמובן לא מוותר ומתנהל מולם מתחילת השנה במכתבים, פנייה למבקר המשרד, הכל נדחה בינתיים, לאחרונה הגשתי ערעור והצעד הבא אם יידחה הוא בית משפט. או שאשמע שאכן זו גחמה של ראש האגף לשעבר ואגיש בקשה חדשה.

אבל הפתרונות העוקפים הם הטמנת הראש בחול. אין לנו באיזור מועדון שהוא מפעל ראוי בכל מקרה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 21 יוני 2015, 08:14

יש לי השגות לגבי משך החיים של אקדח מודרני ואני ממש לא מסכים עם הטענה שלך ל 50 עד 100 אלף כדור.
האקדחים נשחקים וגם אם חלק מהבעיות ניתן לפתור בהחלפת חלקים, כשמדובר באקדח ״מבצעי״ אתה לא רוצה שיתקע דווקא כשתצטרך אותו לא במסגרת ספורטיבית.
בין אם מדובר בכוונות שעפות, חופשים,עצר מחלק שנשבר, נוקר שנשבר , שן חולצת או בעיות הזנה של מחסניות ואני מדבר על אקדחים מודרניים וחדשים שירו אלפים בודדים בלבד .
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glockbuster » 21 יוני 2015, 12:50

ניר ל
מה שידידי higt-power אומר ובצדק זה שאקדח מודרני יכול לעמוד בכמות כדורים האלו, הוא לא אמר שללא שום תקלות ותחזוקת שבר, כל עוד הגוף, המחלק והקנה עומדים, אז יש לך אקדח, חלקים אחרים יוחלפו כי הם אמורים להכשל לפני המרכיבים הכבדים, וכמו ברכב אתה יכולל לנסוע שנים ועדיין תדרש להחליף חלקים מדי פעם או באופן יזום (תיפולים תקופתיים) או עקב שבר.ו אני מסכים איתו ב1000 אחוז לגבי אורך החיים של האקדחים המודרניים, אבל יש קץ' קטן צרף לתחזק לפי הוראות יצרןף קרי להחליף קפיצים מתי שצריך ותחזק אותו כמו שצריך כדי להבטיח את המקסימום שאתה יכול להוציא ממנו.
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 21 יוני 2015, 17:31

אני בסה״כ שנה שלישית וליתר דיוק מסיים שתי עונות, הספקתי להיווכח בכל כך הרבה תקלות ומעצורים באקדחים מסוגים שונים שכבר מזמן הפסקתי לספור. את האקדחים המשופרים והמשופצרים אני מוציא מהכלל אבל בין אם זה נוקר שבור ב M&p שירה פחות משתי עונות או כל השדואים שלנו אחרי לא הרבה יותר מ 5000 כדור שמפתחים חופש בקדח הנצרה, שוברים עצר מחלק, כוונות מתרופפות ומעצורים, או אפילו הגלוק שלי עם 2500 כדור שמתחיל לקבל מעצורים או שהעצר לא תופס.

אז מה אם בתחזוקה נכונה הוא יירה מעל 50 אלף כדור ושכל מה שציינתי בר תיקון והרוב ניתן גם לתחזוקה מונעת, אני רוצה להסתובב עם אקדח שיוציא כדור בוודאות בלי שאצטרך להחליף חלקים אחרי כל אימון כדי להיות בטוח שלא יכשלו.
לקח לי לא מעט זמן ולפחות 5 כדורים כדי להבין שהכוונת האחורית זזה אחרי שלא הצלחתי לפגוע בפופר בסתם אימון שגרתי, במצב אמת הייתי מפרק את כל המחסנית לפחות ..., כשזה כלי לאימונים /תחרויות , אז אפשר להחליף עצר לפני תחרות ,לבדוק שלא השתחרר שום קפיץ במנגנון ההדק וכו׳ ולחיות טוב עם בלאי של מחסניות ושבר מדי פעם באימונים. הנשק שעליי צריך להיות עם אפס בלאי . זו התפיסה שלי ואף אחד אחר לא חייב להסכים איתה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 21 יוני 2015, 20:44

רגע אחד ,האם אני מבין את הסיטוציה נכון ,
1)אתה הגעתה ללשכה עם אישור עקרוני לנשק נוסף -כלומר לא סורבתה אלא בחרתה לוותר ?
2)אילו היתה פשוט לוקח את הרשיון לנשק החדש היתה יוצא משם עם רשיון חדש בתבחין יורה פעיל ורשיון ישן בכיס שאף אחד לא היה נוגע בו עד החידוש הקרוב ?
אם זה המצב איזה זכות בדיוק היתה נפגעת לך פה?
הרי זכות הקנין המשפטית תעמוד לך גם בעוד שנה אוו שנתיים אם וכאשר יבקשו לבטל לך רשיון אחד .
יתרה מזאת השאלה הראשונה שעו"ד שלך ישאל בכל הליך משפטי מינימלי עתידי תהיה אם היו הסגות על זכותך להחזיק ברשיון המקורי למה אישרו לך כלי נוסף .
מה ידוע היום שלא היה ידוע לפני שנה אוו שנתיים ?!
נגיד שהם לא יבטלו את הרשיון אלא ישנו את העילה ברשיון הראשון ,מה עדיף לנהל מאבק משפטי עם שני רשיונות בכיס אוו עם אקדח אחד מופקד במשטרה בגין אי חידוש רשיון כי אתה לא עומד בשום תבחין?

מה שאתה מבקש הוא הבטחה לשימור רשיון עתידי לכל החיים ,ברור לך שגם אם אתה תת אלוף במילואים ביחידה מיוחדת זכאית שגר ביושב זכאי משנות ה80 ויש לך עיסוק ב10 ישובים זכאים אחרים
לא תקבל הבטחה כזאת משום פקיד בר דעת מנימלית!

נכון שיש מגמה לצמצם לכל הפחות את עילת המשמר,ואולי יותר מזה ,ואם קראתה את האשכול השכן פה ראיתה הודעת החידוש היום מגיע עם הצהרה שאתה עומד בתבחין עדכני .
ועל כן שאלתי אותך ולא עניתה ,בוא נגיד שאני מחליט לקבל את עצתך/אזהרתך ולא מצטרף לירי מעשי ,האם אתה יכול להבטיח לי שאני יזכה לשמור על הרשיון בעוד 3 אוו 6 שניים ?
ואולי זה שאני מנצל את "תקופת החסד" בין החידושים לעמוד בתבחין יורה פעיל תציל לי את הרשיון ?!

לענין אמינות הכלים .
אני כמו "יהודי טוב" יענה לך בשאלה ,ונשקים שיורים פעם ב3שנים ונתקעים לא ראיתה ?
הסטנדרט המקובל היום בעולם הוא תקלה אחת ל20 אלף כדור ,באשמת האקדח .
יש הרבה יותר תקלות בשל טעות מפעיל אוו תחמושת .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 22 יוני 2015, 07:33

אין בעיה שאשאר עם הרשיון הישן ואף אחד לא אמר שלא יחודש.
אבל אם אני רוצה רשיון נוסף תחת תבחין ספורטאי, התנאי הוא להסב גם את הישן לתבחין ספורטאי.
הסאגה הזו מאד ארוכה והוא לא היה טורח לנסות את התנאי הזה, אם היה יכול לבטל את הרשיון הישן בקלות.
כל הסיפור הוא לצמצם את הרשיונות הישנים שכרגע לפחות הם לא מצאו סיבה משכנעת מספיק כדי לבטל אותם באופן גורף וחד צדדי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 22 יוני 2015, 09:43

ד.א

הניסוח של מסמך העמידה בעילה אם הבנתי נכון הוא - האם אתה עומד בעילה שבגינה ניתן הרשיון ולא בתבחין תקף להיום.

כלומר - אם קיבלת רשיון בעילת ״בעל עסק לזהב ויהלומים ״ לפני 7 שנים ואתה עדיין בעל עסק כזה - אז אתה עומד בעילה למרות שהיא כבר לא ברשימת התבחינים המעודכנת. זה לא אומר שהם לא שולחים מכתבי ״אי עמידה בתבחין״ אבל לא הגיוני שבית משפט יתן יד לרמיסת זכות יסוד כזאת (קניין) בלי שאדם עשה משהו אקטיבי.
גם אם מחתימים היום אנשים שהם מודעים לכך ששעה לאחר שרכשו אקדח , המדינה עשוייה לבטל את התבחין / להוציא יישוב מ״הרשימה״ והם יאבדו את רכושם, יש כאן משהו שבהחלט ראוי למאבק משפטי .
אנשים לא ממהרים לבית משפט כי זה עולה כסף , בקרוב אוכל גם להגיד כמה וזה מה שמאפשר לבירוקרטים להתעמר ולרמוס זכויות.
הם לא לוקחים שום סיכון, מקסימום יפלו בערכאה ראשונה ולא מחייבת ,הם למעשה חסינים גם מתביעת נזיקין אישית .
אנחנו צריכים להתאחד ולצאת למאבק משפטי קבוצתי , אבל אם מתוך 15 איש שמשתתפים בדיוניים כאן קשה למצוא יותר משניים שמסכימים על משהו, זה לא יקרה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי higt-power » 23 יוני 2015, 20:28

במקרא זה אני מבין את הדילמה ,למרות שאני אישית שקלתי ממילא לפנות לאגף בבקשה שימירו את רשיוני חזרה לתבחין המקורי בגלל שמשהוא גרם לי לחשוד שהתבחין המשמר "שם אותי בכוונת" שם.

לגבי החלק השני ,קרא את סעיף 12 לחוק כלי היריה ותבין שלא בדיוק .
נכון שזה היה הנוהג תמיד ואפילו יש פסקי דין שכן חיבו לתת אוו לחדש רשיון שלא היתה עילה מספקת לבטלו מהתחילה למרות שבעל הנשק אינו עומד היום בתבחין תקף .
להבטיח לך שמה שיהיה הוא שיהיה ?
אני לא יכול ........
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 14 אוגוסט 2015, 23:17

ניר
כעת יש ראש אגף חדש.
הייתי שולח שוב את הבקשה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב