לכל היורים הפעילים - הודעה חשובה ביותר

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

לכל היורים הפעילים - הודעה חשובה ביותר

על ידי Webart » 01 דצמבר 2003, 08:38

במסגרת הסיכומים האחרונים בין התאחדות הקליעה בישראל לבין משרד הפנים הוחלט כי רשימת היורים הפעילים בישראל תפורסם באינטרנט, בין אם באתר משרד הפנים ובין אם באתר ההתאחדות לקליעה בישראל.
פרסום רשימה זאת, של יורים פעילים, מהווה סיכון לכל אותם אלו שיופיעו ברשימה זאת, הן מכיוון שפרסום זה יחשוף אותם בפני גורמים פליליים ככאלה המחזיקים נשק (ולעיתים אף יותר מאחד) ותחמושת בביתם והן מכיוון שכידוע לנו, בתקופה האחרונה ישנה התעוררות בנושא נסיון איתור של ישראלים "בעייתיים" בעולם.
הדרך היחידה להביע את חוסר רצוננו בפרסום רשימה שמית זאת, אשר רבים מחברי האתר אמורים להופיע בה, היא ליידע את הצדדים בעניין זה בחוסר רצוננו להופיע בפרסום זה, ישנה דרך חלופית (בין אם ע"י המשך הפרסום במתכונתו הנוכחית, בחוברת מודפסת ובין אם ע"י שימוש במערכת הממוחשבת של משרה"פ, המקוונת מול רוב המטווחים בארץ) כך שלא תפגע יכולת פרסום הנתונים.

את הודעות הדואר האלקטרוני שלכם תוכלו להפנות אל מר יאיר דוידוביץ, מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל בכתובת: igudklia@zahav.net.il

תודה לכולכם.
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 03 דצמבר 2003, 08:50, נערך פעם אחת בסך הכל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי oded sig266 » 01 דצמבר 2003, 09:58

אני מביע פה את התנגדותי הנחרצת לרישום שמי מעל אתר האיגוד ומשרד הפנים
כיורה פעיל וחבר איגוד הקליעה .

אני רואה זאת בחומרה וף כאיום לי ולבני משפחתי אים הדבר יצא לפועל .

ומצטרף בזאת לדעתו של WEBART כי הדבר לא טוב לנו .

אני פונה אל יאיר דוידוביץ לחשוב פעם נוספת לפני ביצוע רישום זה , וסימון אנשים אלו כמטרות .

** אין צורך להזכיר כי אותם אנשים הם חברים באיגוד הקליעה ,משלמים כסף לאיגוד שאמור
לחשוב קודם כל על טובת חברי האיגוד .*****

:?:
חברה חמושה ,חברה מנומסת .
אים אתה רואה את ה-SIG שלי ....מאוחר מדי !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 01 דצמבר 2003, 10:03

עודד,
הכוונה לא הייתה להבעת תמיכה בנושא באתר (למרות שגם זה מעיד על משהו) אלא פניה להתאחדות הקליעה בדואר אלקטרוני, תוך ציון שם מלא, שם המועדון אליו אתה משתייך וכל שאר הנתונים הרלוונטיים לעניין.
העת הסכמה כאן בפורום, לא בטוח שתצוף אל המקומות הנכונים (למרות שהם מבקרים כאן בקביעות), המטרה הינה פניה של כלל היורים הפעילים (אלו המופיעים ברשימה המדוברת), וכשאני אומר כלל, אני מתכוון ללא יוצא מן הכלל.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי oded sig266 » 01 דצמבר 2003, 10:08

ידידי WEB היקר

לפני שכתבתי פה שלחתי אימיל ליאיר דוידוביץ .

כמו אתה כותב ,הם מבקרים גם באתר הסיליק , הם צריכים גם לראות פה את כולם כותבים
התנגדות נחרצת .

עודד
חברה חמושה ,חברה מנומסת .
אים אתה רואה את ה-SIG שלי ....מאוחר מדי !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 01 דצמבר 2003, 10:31

אני אמנם לא שלחתי מייל למר יאיר דבידוביץ', אבל אני פונה אליו (עכשיו הוא מחובר לאתר) בבקשה לא לאפשר את הרישום הנ"ל.
אני משוכנע שהוא מודע לבעיתיות יותר טוב מכולם ואולי עושים זאת מסיבה כל שהיא אחרת.

אני אנסה לקבל את דעתם של חברי היורים המעשיים מהמועדון שלנו לגבי רצונם להיות מופיעים ברשימה זו.

ככלל, אני מעדיף שאנשי משרד הפנים יפנו להתאחדות בנוהל מסודר, יזדהו ואז יקבלו את כל מבוקשם מההתאחדות תוך כדי רישום הבקשה על-ידי ההתאחדות, ושקיפות מלאה של ההתאחדות מול היורה הפעיל (שיהיה לו אינפורמציה על מי ביקש עליו פרטים, באיזה תאריך ולמה.)

ובהזדמנות זו, למרות שבעבר תקפתי מספר פעמים את האיגוד, אני מביע את הערכתי ותודתי למר יאיר דבידוביץ' ועוד חברים טובים בהתאחדות שבאמת ובתמים פועלים למען קידום הענף לטובת כולנו.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 01 דצמבר 2003, 10:45

למען הסר כל ספק, פניה זו אינה מיועדת לקרוא תיגר על מי מאנשי ההתאחדות לקליעה בישראל.
פניה זאת באה בהמשך להודעתו של אילן בן-נון, איש הקשר לתקשורת של ההתאחדות וחבר הנהלת ההתאחדות (חבר טוב ואיש יקר, בלי קשר) שכתב בהודעתו מיום 15/11/03:
ספורטאי פעיל שירצה להסב את רשיונו לנשיאה יקבל המלצה נראש המועדון. שמו יופיע באתר התאחדות הקליעה ומשרד הפנים יבדוק באתר.(ספורטאי שמתנגד לפרסום פרטיו יפנה בבקשה להתאחדות הקליעה)

בהתאם להמלצתו של איש זה, המייצג לדעתי את ההתאחדות, המלצתי לחברי היורים להביע את התנגדותם להתאחדות הקליעה בדבר פרסום פרטיהם (גם אם מדובר רק בשם ושם משפחה) באתר ההתאחדות.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי התאחדות הקליעה בישראל » 01 דצמבר 2003, 10:57

אל מנהל הסליק
אילן בן נון באמת איש יקר ואיש הקשר לעיתונות של התאחדות הקליעה.
אך כל פרסומיו באתר הסליק הינם על דעתו האישית בלבד ולא כנציג ההתאחדות והוא אף ציין זאת מספר פעמים.
אילן לא דייק בדבריו אנו מפרסמים את כל חברי ההתאחדות באתר בציון שמם ותאריך לידה ללא כל תוספות.
אני ביקשתי ממנהל האתר של ההתאחדות להוריד זמנית את שמות הקלעים מהאתר ואני מקווה שזה יתבצע בקרוב.
אין ספק שזה יגרום לעיכוב בטיפול בבקשות כל שהם מול משרד הפנים.
אני חושב שאין נזק בפרסום אך אנו נשקול שנית את הרעיון.
יאיר דוידוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 01 דצמבר 2003, 11:37

חברים יקרים,
רגע לפני שאתם נכנסים ללחץ ולמקלטים ומפסיקים לנסוע לחו"ל..........
תחשבו:
רבים מהחברים מופיעים בשמם המלא (ולעיתים אף נותנים מספרי טלפון) כאן באתר.
השמות של כל המשתתפים בתחרויות הדירוג מפורסמים באתרי אינטרנט.
חברים רבים מצודדים בנשיאת נשק גלוי
ואיש אינו מסתיר את פניו כשהוא נכנס או יוצא ממטווח זה או אחר.

ניתן לפרסם באתר איגוד הקליעה רק מספרי זהות ללא שמות, או לחילופין להכניס את השמות למחשב משרד הפנים דרך המערכת של המטווחים.

לגבי נסיעות לחו"ל, אני תמיד מבקר בכל חנויות הנשק האפשריות, מדבר עם כל מי שמעוניין ולא פעם גם יורה במטווחים.
חוץ מלרכוש ידידים חדשים עוד לא קרה לי כלום :roll:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 01 דצמבר 2003, 12:51

בנוגע לכוונה לפרסם את פרטי אזרחים אשר הינם יורים פעילים...

האם זה רק אני שחושב לתומי כי זה בניגוד לחוק?
הן על פי חוק כבוד האדם וחירותו בסעיף הדן בפרטיות האזרח והן על פי חוק מאגרי מידע?
פרסום פרטי אזרחי המדינה [נושאי נשק] בפומבי, קבל עם ועדה על גבי אתרי אינטרנט, שלא לדבר על אתר רשמי ממשלתי [משרד הפנים...!!!...]
רק המחשבה על כך מעבירה בי צמרמורת ...

ואולי זו הזדמנות לשאול את נציגי איגוד הקליעה [ללא כל קוונת עלבון או לעורר מריבות / וויכוחים / סערות] האם קיים באיגוד הקליעה מאגר מידע הכולל את פרטי היורים? [התשובה אמורה להיות - כמובן...]
אם קיים מאגר כזה, האם הוא רשום כחוק אצל רשם מאגרי המידע? אם כן, מה מס' הרישום?
וכן אילו אמצעים נינקטו להגן על המידע הנמצא במאגר?

סתם נקודה למחשה...
ואני מקווה גם להתייחסות.
תודה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 02 דצמבר 2003, 05:45

שלום לכל הפונים
מספר עובדות לידיעתכם.
1.התאחדות הקליעה רשומה כעמותה מוכרת אצל רשם העמותות! מתוקף זה היא מחזיקה רשימת חברים והפרטים הרלוונטיים כמו ת.ז (לצורך רישוי וביטוח) כתובות לדואר טלפונים לתקשורת וסוגי המיומניות לצורך מיפוי ודרוג. מביקה עם היוע"מ, אין צורך בשום רישום כי אין אלו "מאגרי מידע" אלא רשימות חברים (להזכירכם ההצטרפות וולנטרית אף אחד לא חייב אם לא רוצה)
2.חשוב מאד
כל הענין קם על פי דרישתו של מר ראובן אברהם - אחראי לרישוי נשק במשרד הפנים לצורך סיוע לקלעים וקיצור הליכים - לטובת הקלעים
גם אני עבדכם הנאמן לא רואה פסול ברשימה זו, וככל שהרוח סביבה היתה קטנה יותר אני מאמין שאף אחד לא היה שם לב אליה. זו דעתי מבלי לשלול דעות אחרות (מותר להסכים שלא מסכימים ככה זה בדמוקרטיה).
3.ב9/11 פרסמה ההתאחדות מכתב לרכזי הסניפים את תוכנו הבאתי לחברים כשרות.
פסקה 5 ציטוט: "אנו מתכוונים לפרסם את שמות כל הקלעים לפי המועדונים באתר של התאחדות הקליעה בישראל. ספורטאי שמתנגד שפרטיו יפורסמו יודיע בכתב להתאחדות הקליעה." כל מה שהיה צריך לעשות זה לקחת ניר ולהדפיס או לכתוב ובקשת הקלע היתה מתקבלת.
4.רוב החברים גם אלו שבקשו למחוק את שמם נהגו בהגינות כתבו, התיחסו, פנו, בקשו, וגם אם דעתי שונה אני מסיר את הכובע.
כמה חברים נסחפו - בבקשה יאיר לא אויב שלכם הוא כל יום יושב וחושב ומנסה לעשות למענכם. וגם אם הוא טעה ולדעתי הוא לא! (אני כמו כל אדם טועה מדי פעם זה אנושי) אפשר לפנות כמו רבים בבקשה לתיקון או מחיקה. אין סיבה להתנפל עליו ואין סיבה לתקוף את ההתאחדות.
5.בקשה לסיכום
כל מי שחושב שאולי הוא נגרר קצת שיקח דף ויכתוב את שתי השורות הבאות או כל נוסח אחר שימצא לנכון:
יאיר תודה על כל מה שאתה מנסה לעשות יום יום עבור הקליעה,
אם פגעת בך אני מתנצל. (אפשר גם להוסיף בקשה למחיקה מהרשימה -שבינתיים הוסרה)
ושהיה לכולנו יום טוב, בטוח בשימוש בכלי יריה ועם שיפור בתוצאות
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ACSman » 02 דצמבר 2003, 10:05

אילן ידידי,

אומר מראש כי הדברים אותם אני מביא כאן, לא נועדו לעורר סערות / מהומות / מלחמות וכד' וכן אין אני בא להאשים או לבוא בטענות אלא למען חידוד נושא רגיש זה.

אנא בדוק שוב את נושא מאגר המידע ורישומו...
על פי חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א - 1981 פרק א' :
1. איסור הפגיעה בפרטיות
לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו.
2. פגיעה בפרטיות מהי
פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה:
...
(7) הפרה של חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי עניניו הפרטיים של אדם;
...
(11) פרסומו של ענין הנוגע לצנעת חייו האישיים של אדם, או למצב בריאותו, או להתנהגותו ברשות היחיד.
...

כמו כן פרק ב' דן במאגרי מידע:
פרק ב': הגנה על הפרטיות במאגרי מידע
7. הגדרות (תיקון: תשנ"ו)
בפרק זה ובפרק ד' -
"אבטחת מידע" - הגנה על שלמות המידע, או הגנה על המידע מפני חשיפה, שימוש או העתקה, והכל ללא רשות כדין;
"מאגר מידע" - אוסף נתוני מידע, המוחזק באמצעי מגנטי או אופטי והמיועד לעיבוד ממוחשב, למעט -
(1) אוסף לשימוש אישי שאינו למטרות עסק; או
(2) אוסף הכולל רק שם, מען ודרכי התקשרות, שכשלעצמו אינו יוצר איפיון שיש בו פגיעה בפרטיות לגבי בני האדם ששמותיהם כלולים בו, ובלבד שלבעל האוסף או לתאגיד בשליטתו אין אוסף נוסף;
"מידע" - נתונים על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו;
"מידע רגיש" -
(1) נתונים על אישיותו של אדם, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, דעותיו ואמונתו;
(2) מידע ששר המשפטים קבע בצו, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, שהוא מידע רגיש;
"מנהל מאגר" - מנהל פעיל של גוף שבבעלותו או בהחזקתו מאגר מידע או מה שמנהל כאמור הסמיכו לענין זה;
"רשם" - מי שמתקיימים בו תנאי הכשירות למינוי שופט של בית משפט השלום, והממשלה מינתה אותו, בהודעה ברשומות, לנהל את פנקס מאגרי מידע (להלן - הפנקס) כאמור בסעיף 12;
"שלמות מידע" - זהות הנתונים במאגר מידע למקור שממנו נשאבו, בלא ששונו, נמסרו או הושמדו ללא רשות כדין.

וכן ראה את:
סימן א': מאגרי מידע (תיקון: תשנ"ו)
8. רישום מאגר מידע והשימוש בו (תיקון: תשנ"ו)
(א) לא ינהל אדם ולא יחזיק מאגר מידע החייב ברישום לפי סעיף זה, אלא אם כן התקיים אחד מאלה:
(1) המאגר נרשם בפנקס;
(2) הוגשה בקשה לרישום המאגר והתקיימו הוראות סעיף 10(ב1);
(3) המאגר חייב ברישום לפי סעיף קטן (ה) והוראת הרשם כללה הרשאה לניהול והחזקה של המאגר עד רישומו.
(ב) לא ישתמש אדם במידע שבמאגר מידע החייב ברישום לפי סעיף זה, אלא למטרה שלשמה הוקם המאגר.
(ג) בעל מאגר מידע חייב ברישום בפנקס ועל בעל המאגר לרשמו אם נתקיים בו אחד מאלה:
(1) מספר האנשים שמידע עליהם נמצא במאגר עולה על 10,000;
(2) יש במאגר מידע רגיש;
(3) המאגר כולל מידע על אנשים והמידע לא נמסר על ידיהם, מטעמם או בהסכמתם למאגר זה;
(4) המאגר הוא של גוף ציבורי כהגדרתו בסעיף 23;
(5) המאגר משמש לשירותי דיוור ישיר כאמור בסעיף 17ג.
(ד) הוראת סעיף קטן (ג) לא תחול על מאגר שאין בו אלא מידע שפורסם לרבים על פי סמכות כדין או שהועמד לעיון הרבים על-פי סמכות כדין;
(ה) הרשם רשאי, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להורות על קיום חובת רישום לגבי מאגר הפטור מחובת רישום לפי סעיפים קטנים (ג) ו-(ד); הוראה כאמור תומצא לבעל המאגר ובה יפרט הרשם הוראות לענין ניהול ואחזקת המאגר עד לרישומו; על החלטת הרשם לפי סעיף קטן זה רשאי בעל המאגר לערער לפני בית המשפט המחוזי תוך שלושים ימים מיום שנמסרה לו הודעה על החלטת הרשם.

אנא שים לב לסעיף ג' 2
וכן ראה נא את:
17. אחריות לאבטחת מידע (תיקון: תשנ"ו)
בעל מאגר מידע, מחזיק במאגר מידע או מנהל מאגר מידע, כל אחד מהם אחראי לאבטחת המידע שבמאגר המידע.

קצת ארוך, אך זו לשון החוק [לא כל החוק אלא מובאות, אם תרצה אוכל להעביר אליך את החוק המלא]

אומר שנית כי אין אני מביא את הדברים לעורר סערה או וויכוח, אלא עקב היות הנושא רגיש ובעל השלחות רבות ומגוונות
אם תרצה תוכל לפנות אלי בפרטי ואבהיר את דברי.

אסיים בהבעת הערכה לך ולשאר העושים במלאכה למען קהילת היורים
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 02 דצמבר 2003, 11:33

לבקשת יאיר דוידוביץ' הריני להודיע כי רשימת שמות היורים הוסרה מאתר התאחדות הקליעה מייד עם פרסום הדבר.

אבקש להדגיש שוב, פרסום הודעתי בא בעקבות קולות רבים שנשמעו בקהילת יורי ירי מעשי שהתרעמו על פרסום הרשימות וכוונתי היתה ליידע את היורים בפרסום ובאפשרות הפניה להתאחדות בכדי להסיר את שם היורה מהרשימה.

בשום שלב לא באו הדברים כדי להתנגח עם מי מחברי הנהלת התאחדות הקליעה בישראל או ביושב בראשה, אם מישהו נפגע מדברי בצורה כלשהי, הריני מתנצל מעומק הלב, אך אינני רואה בהודעתי כלום פרט לעובדות יבשות לגבי פרסום השמות ואפשרות ההסרה מהרשימה.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי הצעדן » 02 דצמבר 2003, 12:53

אילן ידידי היקר (העמל קשות על ההמלטות :-))

אינני סבור כי למישהו מן הכותבים (בפורום ובדואר האלקטרוני אשר הופץ) היתה כוונה שלילית בהעלאת הדברים, בסך הכל מובן לכולם כי הכוונה היא להקל על היורים ולפשט את הבירוקרטיה הנדרשת.
המתנגדים ציינו בד"כ את הנקודות הראויות למחשבה שניה בטיעוניהם ולשיקול ההתאחדות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 02 דצמבר 2003, 21:32

אילן ידידי היקר, יאיר, חברים נכבדים, כבוד נשיא המדינה :wink:

אין לי ולא הייתה לי טענה כלפי הניהול, נהפוך הוא.

אבל ...

1. מהרגע ששמי עולה לרשת ולא שאלו את רשותי לפרסומו, או נעשה שלא בידיעתי ואני מגלה בדיעבד, אין זה מקובל.

2. תעבורת הנתונים הנ"ל (שמות הקליעם) יכולה להתבצע באחד משני האופנים : העברת המידע במערכת "אביב" המשמשת להעברת נתנוים בין המטווחים ומשרד הפנים ולחילופין משלוח קבצי EXCEL בין האיגוד ומשרד הפנים. איני רואה שום תועלת בפרסום השמות ברשת על מנת "לייעל" את עבודת משרד הפנים. בהעלאת השמות אין שום ייעול, אם כי סירבול. כאשר ירצה פקיד רישוי לברר פרטים על קלע, יצטרך לבזבז את זמנו בגלישה ברשת האינטרנט במקום להקליק על שם קובץ במחשבו, שניתן יהיה לעדכנו ללא בעיות גדולות מדי יום או מדי יומיים...

3. איני חושב שנסחף מי מהכותבים שאת תגובתו ראיתי (וראיתי בערך 15 תגובות שהייתי מכותב ברשימת התפוצה של הכותבים) בבקשתו שלא להעלות את פרטיו לרשת.

4. קלע, חבר האיגוד, זכאי גם להשאל בטרם יופצו פרטיו האישיים, גם אם מדובר בשם ותאריך לידה. מאגר המידע בעלותו לרשת, יהפוך לנחלת הכלל, ומשם הפתח למיסחורו מחד, ולהפיכתו לרשימות "יעדים" (בטחוניים בחו"ל, פליליים בארץ ועוד מרעין ובישין, תמיד אפשר לגלות עוד.), קצרה מאוד. במכתבי ליאיר, העליתי גם את הנושא כי פרטי האישיים שקולים למידע רפואי -אין מפרסמים מידע רפואי מכיוון שהוא סודי אישי, שהרי לא יעלה על הדעת לכתוב ברבים כי פלוני אלמוני סובל מפגיעה חריפה בגלוטוס מקסימוס או המסתם התלת עלעלי של העליה הימנית שלו, אינו מתפקד כראוי... לא מקובל לבצע מהלכים חד צדדיים. (אחרי הכל, אנחנו לא חברי ההסתדרות של עמיר פרץ.) כאשר ארצה - אחשף ברבים, כולל שמי, תמונתי, מס' הטלפון שלי או פרטים אחרים. אבל, כל זאת חייב להיות ע"פ שיקול דעתי הבלעדי.

6. שוב, לא היתה כוונה לפגוע, אם מישהו חש נפגע, צר לי, לא הייתה לרגע כוונת זדון.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יונה » 02 דצמבר 2003, 21:52

נועם ידידי.

לדעתי אתה צודק.
אמר קיסינגר בזמנו, "גם לפרנואידים יש רודפים...." :wink:

תודה ליאיר שנענה במהירות והסיר את הרישום הפומבי.

דרך אגב, זה לא הגלוטוס מקסימוס אלא הביגוס דיקוס :oops:

יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד