ירי מעשי ברחובות?
ירי מעשי ברחובות?
1) האם מתקיימים קורסי ירי מעשי במטווח חבצלת ?
2) האם יש מועדון ירי מעשי פעיל ברחובות ?
* האם אני יכול להצטרף למועדון ירי מעשי לפני קורס ירי מעשי (שאני מתעתד לעשות בקרוב מאוד) שלא על מנת להתחרות אלא על מנת לרכוש כדורים בזול יותר (יחסית) וכן לירות בתרחישים וסוגי מטרות שונים שלא יורים במטווח סטנדרטי
2) האם יש מועדון ירי מעשי פעיל ברחובות ?
* האם אני יכול להצטרף למועדון ירי מעשי לפני קורס ירי מעשי (שאני מתעתד לעשות בקרוב מאוד) שלא על מנת להתחרות אלא על מנת לרכוש כדורים בזול יותר (יחסית) וכן לירות בתרחישים וסוגי מטרות שונים שלא יורים במטווח סטנדרטי
- סליקאי כסף
אינני יודע לגבי חבצלת
מועדון - הפועל רחובות ירי מעשי
*אתה לא יכול לירות בתרחישים ומטרות שונות הקשורים למועדון ירי מעשי, כאשר לא עברת קורס ירי מעשי. אתה רוצה לנהוג לפני שקיבלת רישיון? ולמען הסר ספק, ירי מעשי הוא גם איננו ירי מבצעי. בקשר להצטרפות למועדון ללא קורס, יתקנו אותי החכמים, אבל גם כן נראה לי שההצטרפות שלך תלויה בקורס...אחרת למה אתה מצטרף????
לגבי הצטרפות בשביל תחמושת, אתה חייב להיות יורה ירי מעשי בשביל לקבל כמות גדולה של תחמושת(אישור משרד הפנים ליורי ירי מעשי)וגם אישור זה מתחדש ע"פ אישור מראש מועדון. לגבי הצטרפות בשביל הנחה וכו', אני אישית רואה בזה דבר פסול ולא אתי, מה עוד שדברים מסוג אלה פוגעים בתחום וספורט שבו אנחנו עוסקים. תבין שרק לפני שנה שינו את כל התבחינים וכמויות התחמושת ליורי ירי מעשי בגלל מקרים דומים.
*אינני מתכוון לפגוע ו/או להעליב/לרמוז, אבל צריך לדעת איפה הקו(האדום)נמצא ולעמוד על המשמר, שהרי בסופו של דבר, אנחנו היורים והענף נפגעים(וגם גם ככה הודפים ביקורות ונלחמים על קיום כל הזמן).
אין פסול בלשאול, ואני מקווה שלא תיקח את התגובה למעלה באופן אישי.
מועדון - הפועל רחובות ירי מעשי
*אתה לא יכול לירות בתרחישים ומטרות שונות הקשורים למועדון ירי מעשי, כאשר לא עברת קורס ירי מעשי. אתה רוצה לנהוג לפני שקיבלת רישיון? ולמען הסר ספק, ירי מעשי הוא גם איננו ירי מבצעי. בקשר להצטרפות למועדון ללא קורס, יתקנו אותי החכמים, אבל גם כן נראה לי שההצטרפות שלך תלויה בקורס...אחרת למה אתה מצטרף????
לגבי הצטרפות בשביל תחמושת, אתה חייב להיות יורה ירי מעשי בשביל לקבל כמות גדולה של תחמושת(אישור משרד הפנים ליורי ירי מעשי)וגם אישור זה מתחדש ע"פ אישור מראש מועדון. לגבי הצטרפות בשביל הנחה וכו', אני אישית רואה בזה דבר פסול ולא אתי, מה עוד שדברים מסוג אלה פוגעים בתחום וספורט שבו אנחנו עוסקים. תבין שרק לפני שנה שינו את כל התבחינים וכמויות התחמושת ליורי ירי מעשי בגלל מקרים דומים.
*אינני מתכוון לפגוע ו/או להעליב/לרמוז, אבל צריך לדעת איפה הקו(האדום)נמצא ולעמוד על המשמר, שהרי בסופו של דבר, אנחנו היורים והענף נפגעים(וגם גם ככה הודפים ביקורות ונלחמים על קיום כל הזמן).
אין פסול בלשאול, ואני מקווה שלא תיקח את התגובה למעלה באופן אישי.
SPS - מתקרב לשלמות...
אמן ואמן.
נערך לאחרונה על ידי הצעדן בתאריך 27 מאי 2004, 00:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
תודה על התשובה
אבל יש לי כמה הערות/הארות:
1) אני לא עושה את זה בשביל האקדח יש לי אחד
2) אני יודע שירי מעשי זה לא ירי מבצעי
3) אני אוהב לירות ורואה בזה תחביב
4) אני לא רוצה/יכול להיות אלוף ירי מעשי אלא להתאמן בשביל הכיף
5) במטווח "רגיל" יורים על סוג מטרות אחד ובצורה כמעט סטטית ואני רוצה לגוון
6) עשיתי חישוב מקורב וירי מעשי בתור תחביב הוא בשוטף לא יקר יותר מתחביב אחר לדוגמא גודו (250 ש"ח לחודש *12 =3K + מחיר ביטוחים ועוד ) תקנו אותי אם אני טועה
7) אני לא רוצה לפגוע בספורט הירי מעשי אני רק רוצה לירות יותר
אבל יש לי כמה הערות/הארות:
1) אני לא עושה את זה בשביל האקדח יש לי אחד
2) אני יודע שירי מעשי זה לא ירי מבצעי
3) אני אוהב לירות ורואה בזה תחביב
4) אני לא רוצה/יכול להיות אלוף ירי מעשי אלא להתאמן בשביל הכיף
5) במטווח "רגיל" יורים על סוג מטרות אחד ובצורה כמעט סטטית ואני רוצה לגוון
6) עשיתי חישוב מקורב וירי מעשי בתור תחביב הוא בשוטף לא יקר יותר מתחביב אחר לדוגמא גודו (250 ש"ח לחודש *12 =3K + מחיר ביטוחים ועוד ) תקנו אותי אם אני טועה
7) אני לא רוצה לפגוע בספורט הירי מעשי אני רק רוצה לירות יותר
- סליקאי כסף
konen1
אם כך, קדימה. עבור קורס מסודר ואתה מוזמן כחבר מן המניין בכל מועדון שתחפוץ
לא בכדי אין המטווחים מאפשרים ירי שהוא לא סטטי.
לא מוכר לי המושג "ירי מבצעי" למיטב ידיעתי זה שמה של חמות הנשק במטווח הרצליה.
ירי מעשי הוא ספורט ואין בו "מבצעים".
נ.ב.
אני משוכנע שאתה רוצה להיות אלוף ישראל בירי מעשי, אתה רק עוד לא יודע את זה
אם כך, קדימה. עבור קורס מסודר ואתה מוזמן כחבר מן המניין בכל מועדון שתחפוץ

לא בכדי אין המטווחים מאפשרים ירי שהוא לא סטטי.
לא מוכר לי המושג "ירי מבצעי" למיטב ידיעתי זה שמה של חמות הנשק במטווח הרצליה.
ירי מעשי הוא ספורט ואין בו "מבצעים".
נ.ב.
אני משוכנע שאתה רוצה להיות אלוף ישראל בירי מעשי, אתה רק עוד לא יודע את זה

STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
- סליקאי כסף
אם תשים לב,תמיד נוצר מצב בו יש מעוניינים,ואין קורסים באופק,או שיש קורסים וחסר מועמדים,,
וכשיש זה ויש זה מתחיל הויכוח הניצחי ,,המחיר כולל תחמושת?? כמה עולה רק התחמושת??.
כמה עולה רק המדריך?? למה במטווחי חארטטאנק יותר זול ב115 שח וכיו"
לכן עצתי אל תתמקד במטווח ברדיוס של200 מטר מהבית,,אם אתה גר בגוש דן אין בעיה להגיע למספר מכובד של מטווחים ,
בהצלחה !
וכשיש זה ויש זה מתחיל הויכוח הניצחי ,,המחיר כולל תחמושת?? כמה עולה רק התחמושת??.
כמה עולה רק המדריך?? למה במטווחי חארטטאנק יותר זול ב115 שח וכיו"
לכן עצתי אל תתמקד במטווח ברדיוס של200 מטר מהבית,,אם אתה גר בגוש דן אין בעיה להגיע למספר מכובד של מטווחים ,
בהצלחה !
פחות -לרוב זה יותר,,
הצעדן כתב:אמן ואמן.
אני מסכים עם כולם שכל נסיון לתחמן את המערכת יסגר בסוף על ידי משרד הפנים ויחזור כבומרנג שיפגע קשות ויעלה ביוקר למי שמתעסק בספורט של ירי מעשי בצורה קבועה ורצינית.
אבל לבחור יש טענה שהיא די מתקבלת על הדעת... גם אני בוגר קורס ירי מעשי והיתה תקופה שהייתי פעיל מאד בתחום. היום כבר לא כל כך בגלל בעיות של חוסר זמן ותקציב, אבל בכל זאת הייתי מעוניין במסגרת מודרכת ומפוקחת קצת פחות מחייבת שבה אני יכול לשמר את היכולות שלי מבלי שאצטרך לקחת משכנתא נוספת.
היום אם אני רוצה להגשים את השאיפה הזו אני צריך:
1. לשלם איזה 200 שקל לשנה לאיגוד הקליעה
2. עוד איזה 1000 שקל לשנה על מינוי למטווח
3. עוד איזה 1000 שח לשנה בשביל חברות מועדון או קורס ירי מעשי מתקדם
4. וחוץ מזה -- תחמושת
תסלחו לי על אי דיוקים פה ושם כי אני חזרתי לא מזמן לארץ ולא הספקתי להתעדכן בכל הפרטים -- אבל בהחלט אשמח להתעדכן.
א.
- תרמתי למען הסליק
אתה בטח לא צריך לשלם גם על חברות במועדון וגם על מנוי במטווח, החברות במועדון אמורה לכלול את זה עד כמה שאני יודע.
חוץ מזה יש מועדונים עם דמי חבר גבוהים שמסבסדים את עלות התחרויות המוכרות לחבריהם - זה משתלם ליורים שמתחרים הרבה, ויש מועדונים הרבה יותר זולים שמתאימים למי שלא מעוניין להתחרות.
כמובן שאם הרשיון שלך הוא בתבחין מתאמן פעיל אתה חייב להתחרות על מנת לשמור עליו.
חוץ מזה יש מועדונים עם דמי חבר גבוהים שמסבסדים את עלות התחרויות המוכרות לחבריהם - זה משתלם ליורים שמתחרים הרבה, ויש מועדונים הרבה יותר זולים שמתאימים למי שלא מעוניין להתחרות.
כמובן שאם הרשיון שלך הוא בתבחין מתאמן פעיל אתה חייב להתחרות על מנת לשמור עליו.
אם תעודת היורה שלך בתוקף - אתה בענינים.
כל מועדון ישמח לקבל אותך לאחר CHECK UP קצר בנושא בטיחות.
אם לא- ניתן לחדש אותה במסגרת מועדון ירי מעשי, לאחר שרכז המועדון ימליץ על כך בפני איגוד הקליעה.
העלויות הם: 220 ש"ח לשנה דמי חבר באיגוד הקליעה, הכולל ביטוח
100 ש"ח בחודש (לערך) דמי מנוי במטווח וחברות במועדון. תוכל להתאמן כמה פעמים שתרצה, אפילו כל יום. אם תתאמן רק פעם /שבוע עדין זה יותר זול מתשלום חד פעמי.
ציוד - תלוי בך ובקטגוריה שתרצה להשתתף, מינימום נרתיק בסיסי, חגורה טובה ופונדות ל2 מחסניות - פחות מ500 ש"ח
תחמושת.......כל מועדון לפי מה שהוא יכול לארגן במטווח שבו הוא מתאמן. הרבה יותר זול ממחיר ליורה מזדמן.
אם לא- ניתן לחדש אותה במסגרת מועדון ירי מעשי, לאחר שרכז המועדון ימליץ על כך בפני איגוד הקליעה.
100 ש"ח בחודש (לערך) דמי מנוי במטווח וחברות במועדון. תוכל להתאמן כמה פעמים שתרצה, אפילו כל יום. אם תתאמן רק פעם /שבוע עדין זה יותר זול מתשלום חד פעמי.
ציוד - תלוי בך ובקטגוריה שתרצה להשתתף, מינימום נרתיק בסיסי, חגורה טובה ופונדות ל2 מחסניות - פחות מ500 ש"ח
תחמושת.......כל מועדון לפי מה שהוא יכול לארגן במטווח שבו הוא מתאמן. הרבה יותר זול ממחיר ליורה מזדמן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:אם תעודת היורה שלך בתוקף - אתה בענינים.
ציוד וכו יש לי.. ואני מעוניין להתאמן במסגרת של "סטנדרט" ככה שאני לא צריך את כל התוספות על הנשק...
לגבי אימון... אני מעוניין במשהו שהוא קצת יותר מאשר לעמוד מול מטרת נייר נייחת ולירות. את זה אני יכול לעשות כבר היום....
אני מחפש מסגרת מודרכת שבה אפשר לעשות תרגילים, לקבל משוב על טעויות וכו וכו...
א.
- תרמתי למען הסליק
שלום לכל המתעניינים בחברות במועדון,
בראשון לציון פועל מועדון ירי מעשי שאני נמנה על חבריו.
מאחר ואין אנו עוסקים בפרסום, אני יכול רק לציין כי המועדון, המתאמן ב-2 מטווחים שונים (ראשל"צ ואשדוד), בנה מסלולים לאלו הרוצים להתאמן פעמיים בשבוע, פעם בשבוע או פעם בחודש. כמו כן מתאפשר לחברים בו להתאמן מדי פעם ב" ירי מבצעי" לשם גיוון.
החברות במועדון כוללת רק את הרישום בהתאחדות הקליעה+כניסה למטווח+הוצאות מינימליות לטובת הציוד וזאת במחירים סבירים ותוך שאיפה להוזלה מתמדת. כל פעילויות האדמיניסטרציה וההדרכה נעשות בהתנדבות ולמרות שכך, היא מובלת על ידי מדריכים שנמנים/נימנו על הליגה הראשונה בארץ בירי מעשי ובעלי נסיון רב בהדרכה.
כל זאת מתוך כוונה לקדם את הספורט ולאפשר לכל אחד (כמעט) למצוא במועדון את המסלול הנוח/מתאים לו.
למותר הוא לציין כי ההצטרפות למועדון היא לבוגרי קורס ירי מעשי בלבד.
אם מישהו מעוניין בפרטים נוספים (כולל עלויות) אשמח למסור לאחר קבלת מסר לתבה.
בברכה,
lior086
בראשון לציון פועל מועדון ירי מעשי שאני נמנה על חבריו.
מאחר ואין אנו עוסקים בפרסום, אני יכול רק לציין כי המועדון, המתאמן ב-2 מטווחים שונים (ראשל"צ ואשדוד), בנה מסלולים לאלו הרוצים להתאמן פעמיים בשבוע, פעם בשבוע או פעם בחודש. כמו כן מתאפשר לחברים בו להתאמן מדי פעם ב" ירי מבצעי" לשם גיוון.
החברות במועדון כוללת רק את הרישום בהתאחדות הקליעה+כניסה למטווח+הוצאות מינימליות לטובת הציוד וזאת במחירים סבירים ותוך שאיפה להוזלה מתמדת. כל פעילויות האדמיניסטרציה וההדרכה נעשות בהתנדבות ולמרות שכך, היא מובלת על ידי מדריכים שנמנים/נימנו על הליגה הראשונה בארץ בירי מעשי ובעלי נסיון רב בהדרכה.
כל זאת מתוך כוונה לקדם את הספורט ולאפשר לכל אחד (כמעט) למצוא במועדון את המסלול הנוח/מתאים לו.
למותר הוא לציין כי ההצטרפות למועדון היא לבוגרי קורס ירי מעשי בלבד.
אם מישהו מעוניין בפרטים נוספים (כולל עלויות) אשמח למסור לאחר קבלת מסר לתבה.
בברכה,
lior086
- סליקאי ארד
לגבי אימון... אני מעוניין במשהו שהוא קצת יותר מאשר לעמוד מול מטרת נייר נייחת ולירות. את זה אני יכול לעשות כבר היום....
אני מחפש מסגרת מודרכת שבה אפשר לעשות תרגילים, לקבל משוב על טעויות וכו וכו...
גם אני הייתי מעוניין בעוד משהו עם קצת יותר "פלפל". אבל מה לעשות? האופציה המתאימה היחידה, הריאלית, שקיימת היא ירי מעשי-IPSC. המסגרת שאתה מחפש, עם תרגילים ומשוב, היא ירי מעשי. אין לנו בארץ משהו אחר, והלוואי שהיה ארגון כגון IDPA, אבל אין. זוהי מסגרת מחייבת ויקרה עד מאוד, אבל בפעם השלישית - אין שום דבר אחר...
SPS - מתקרב לשלמות...
הסבר
לחבריי שלום
מנסיוני בתחום הירי המעשי אנחנו מעצבים תרגילים ככל שניתן שמדמים מצבים בחיי יום יום. אנחנו לא יכולים להתאמן כמו הימ"מ אף על פי שירי מעשי לא רחוק מהם. אז לדעתי צריך להרשם למועדון שבו אתה מרגיש טוב ושנותן לך הרגשה טובה בתום הירי כשאתה הולך הביתה.זכור לא רק הירי אלה גם החברה נותנת ארבה, והכסף הופך לדבר מישני. אז להתראות ממני יורם שטיינר

מנסיוני בתחום הירי המעשי אנחנו מעצבים תרגילים ככל שניתן שמדמים מצבים בחיי יום יום. אנחנו לא יכולים להתאמן כמו הימ"מ אף על פי שירי מעשי לא רחוק מהם. אז לדעתי צריך להרשם למועדון שבו אתה מרגיש טוב ושנותן לך הרגשה טובה בתום הירי כשאתה הולך הביתה.זכור לא רק הירי אלה גם החברה נותנת ארבה, והכסף הופך לדבר מישני. אז להתראות ממני יורם שטיינר

עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד