כשרון

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

כשרון

על ידי SharpShooter » 24 יולי 2004, 00:14

האם ירי מדויק, מהיר, מתוזמן ובכלל סגנון ירי שנחשב טוב הוא תלוי בפוטנציאל ובכישרון מולד הוא שהוא בהחלט נרכש על ידי פעילות ואימונים?
כמה קשה ותוך כמה זמן בממוצע נרכשת המיומנות ואפשר להגיע לרמות יחסית גבוהות וטובות של ירי וירי מעשי?
תודה מראש.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

שאלת המילון דולר

על ידי eytan » 24 יולי 2004, 13:39

שאלת המיליון דולר
והתשובה היא גם בערך מיליון דולר :D

בקיצור אין כישרון שיכול לנצח ללא אימונים (והרבה אימונים)ואימונים נכונים, תחמושת (והרבה תחמושת)
השאלה כמה זמן ייקח לך להגיע לירי מהיר ומדויק וכמה תחמושת אתה צריך לירות עד שתהיה "מהיר ומדויק"

התשובה היא כמה מהיר?

כי מדויק אולי שנה אחת ן- 20,000 כדור
זה לדעתי אתן לך מהירות מסוימת ודיוק , אבל האם המהירות הזאת מספיקה לך?
תלוי לאיזה רמות ,ואם אתה מתכוון לרמות גבוהות מאוד ,אז אני יכול לומר לך שהטובים בעולם יורים
כ- 10.000 כדור בחודש ומתאמנים כמעט כל יום (גם הכישרוניים שביניהם) וזה רובם.

בהצלחה

איתן אלהרר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 24 יולי 2004, 18:37

,,אחד מהיורים היותר בחירים כתב פעם ,,

כשהתחלתי לעסוק בירי ,לקח לי פחות משבועיים ללמוד לקלוע מדוייק מאד,,,
ואחר כל לקח לי עוד כחודשיים ללמוד לירות מהר ,ואפילו מהר מאד,,

ומאז שנים על גבי שנים שאני לומד לשלב ביניהם,,, לירות מהר ומדוייק ,,,וזה כל העיניין גם מהר וגם מדוייק :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי SharpShooter » 24 יולי 2004, 19:05

eytan כתב:
כי מדויק אולי שנה אחת ן- 20,000 כדור

איתן, אתה חושב שיעשו לי הנחה על 20,000 כדורים? :lol:

זה אומר יותר 50 כדורים ביום כל יום בשנה...
הטכניקות שהמדריכים מלמדים הם טובות ויעילות? האם הן עוזרות להגיע לתוצאות טובות יותר? האם נלמדים תכנים שמאוד עוזרים ומלמדים את רזי הירי הטוב?
אני מקווה שניסיון מעשי בירי וזמן יעשו את שלו... מה אתם אומרים?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 24 יולי 2004, 20:01

אי אפשר לשים את כל המדריכים בסל אחד.
מטבע הדברים יש כאלו שיודעים יותר ויש גם את אלו שיודעים פחות.

החוכמה היא לבחור את המדריך שגם שולט בחומר, גם יודע ללמד וגם בעל נסיון בענף.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי SharpShooter » 26 יולי 2004, 21:54

אז מה אפשר בעיקרון להגיד? שכדי להגיע לרמות גבוהות צריך להתאמן כל יום עם כל כך הרבה כדורים?
הרי חוץ מהעובדה שזה יקר, זה גם גוזל המון זמן לפי מה שאתם אומרים.
נגיד 2- 3 אימונים בשבוע עם כמות יותר סבירה של כדורים יכולה להביא לרמה גבוהה? (במשך מספר שנים)
כשאני מדבר על רמה גבוהה אני מתכוון למשהו שיהיה ברמה תחרותית טובה שיאפשר דירוג והשתלבות בים המקומות הראשונים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי fiveseven » 26 יולי 2004, 23:36

SharpShooter

יש לך שאלות מצויינות ואני שמח שאני יכול להשיב לך.

אני בטוח לחלוטין שאם תירה 80 כדור פעמיים בשבוע תוך 14 חודשים תהיה אלוף הארץ, כעבור 9 חודשים נוספים תהיה אלוף אירופה וכעבור קצת יותר משנה תקח את אליפות העולם.

בהצלחה וכל מה שאתה לא יודע תשאל !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 27 יולי 2004, 06:25

5-7,
אני חושש שאתה מגזים מעט.
אני מכיר כמה יורים היורים כמות גבוהה יותר (אפילו הרבה יותר) ובמשך תקופה ארוכה יותר, ועדיין אינם אלופי העולם/אירופה ואפילו לא אלופי הארץ.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי הצעדן » 27 יולי 2004, 12:48

fiveseven כתב:SharpShooter
אני בטוח לחלוטין שאם תירה 80 כדור פעמיים בשבוע תוך 14 חודשים תהיה אלוף הארץ, כעבור 9 חודשים נוספים תהיה אלוף אירופה וכעבור קצת יותר משנה תקח את אליפות העולם.

57 :shock: ???? תשובתך מפתיעה אותי משום שנשלחה ב- 26/07/2004 ולא ב- 1 באפריל. או שמא ציניות היא המובאת כאן ולא מתיחה????

SharpShooter, יורים מהשורה הראשונה מגיעים לעתים ל- 600 כדור באימון.
אין זה מחוייב המציאות לירות בכל אימון כ"כ הרבה, אך בהחלט יורים הרבה מאוד.
ירי מעשי הוא ספורט יקר. אין מה לעשות, זו המציאות :x והתחמושת מובילה במצעד \ מדד היוקר של הענף. (ועדיין לא ציינו את כל ההוצאות האחרות).

בתקציב התחמושת שציין כאן 57 ובליווי הדרכה נאותה, תשפר את רמת הירי שלך ללא הכר, בעיקר אם אתה יורה מתחיל.

ודבר נוסף אחד, הרבה תרגול יבש (בתנאי שמתורגל באופן נכון) נותן ערך מוסף רב ואינו מחסיר מהכיס.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 27 יולי 2004, 14:14

עבודה קשה תמיד תשפר הישגים
כישרון יביא אותך מהר לרמה טובה אבל לא יותר מזה.
בשביל להגיע לרמה הגבוהה נחוצה הרבה עבודה וכישרון יעזור.
בניגוד לכמה מעמיתי בזבזני תחמושת (או דילרים) מניאקים של ההדק, אני סבור שהרבה אימון יבש יתרום לא פחות. זה לא בא במקום ירי תמיד אבל בצד ירי זה גם חוסך וגם משפר.
הכי חשוב מדריך טוב שיתן בסיס נכון מהרגע הראשון (להוציא הרגלים רעים קשה הרבה יותר - כמו שאמר אחד היורים אני לא צריך שתעזרו לי לטעות אני יודע גם בלי העצות שלכם)

ולבסוף כי שרון
יש מו"מ קואליציוני כי שרון החליט
מדברים על יציאה חד צדדית כי שרון........
ולא הבעתי שום עמדה פוליטת, רק הוכחתי כי שרון עוזר לדברים לקרות
ביי
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 27 יולי 2004, 16:48

SharpShooter כתב:כשאני מדבר על רמה גבוהה אני מתכוון למשהו שיהיה ברמה תחרותית טובה שיאפשר דירוג והשתלבות בים המקומות הראשונים.

דבר ראשון - אין ים של מקומות ראשונים....?
SHARP שלום!
מניסיוני אני יכול לומר שתצתרך בערך כ-2000 כדורים לשבוע כדי להגיע לרמה גבוהה וזה לפי דבריו של אחד היורים הטובים בעולם והוא שאול קירש. אפשר להתאמן בצורה מסויימת שמאפשרת חיסכון בכדורים וכשבאים לירי במטווח יש להתאים את צורת האימון לכמות הכדורים שאתה מעוניין לירות. אני עצמי מתאמן בצורה זו ועדות לכך אני נמצא כבר שנים בחמישיה העליונה. אז להתראות בתחרויות אשמח לתת לך עיצות כשניפגש : :P
נ.ב - אני צריך לדעת את שמך לזיהוי.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חנן אוחיון » 27 יולי 2004, 17:46

sharpshooter ידידי
מנסיוני הדל ידידי מי ששאל אותי כמה יעלה לי להיות יורה טוב וכמה כדורים אני צריך לירות לא יצא ממנו שום דבר חוץ מלהיות יורה וותיק.
גם יצא לי במרוצת השנים לאמן כמה וכמה כישרוניים שחשבו שהכישרון זה הכול וגם עליהם אף אחד לא שמע לכן אני חושב שלא שאלת את השאלות הנכונות. כול החברים כאן נתנו לך תשובות נכונות ומקצועיות אך השאלה האמיתית שאתה צריך לשאול את עצמך עד כמה אתה אוהב את הספורט הזה ואם אתה אוהב אותו ללא תנאי אז כול השאר לא משנה מפני שתמצא את הדרך
להשקיע באימונים מפרכים ותמצא את הדרך למימון של תחמושת ולכול הדברים החשובים
שחברי הסבירו בפרוטרוט ואין צורך לחזור עליהם שוב
יש לי חניך מראשוני החניכים שלי נחשב לאחד היורים הטובים בארץ שלמרות מצבו הכספי
מצא את הדרך לעבוד עבודה נוספת כדי לממן את הספורט הזה.ומוצא את הדרך להתאמן בצורה נכונה למרות הקשיים המרובים ולאחד כזה אני מוריד את הכובע.
עוד דבר שאותו אולי לא ידעת על כול אלוף יש תשעה אחרים עם אולקוס ודיכאון לכן אם
יש לך קיבה קשה תצטרף למשחק ואם לא תמשיך לירות בשביל הכיף ותהנה מכול רגע
ותן לזמן לעשות את שלו כמו שאמרתי בתחילה תשאל את עצמך מה אתה רוצה
אבל ידידי בכול מקרה כולנו כאן נשמח לעזור לך בכול עת באשר תחליט
יאללה תראות
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי Saul kirsch » 28 יולי 2004, 20:51

שלום לכולם,
נהנתי מדיון - ואני רוצה לקפוץ גם אני פנימה! :lol:
שאלת המפתח כאן היא אך אתה מגדיר ירי מוצלח. המטרה שאתה מציב לעצמך - היא שתכתיב כמה אימונים וכמה תחמושת עליך להשקיע. זאת בשילוב כמובן עם כישורך וכשרונותך. חשוב לציין גם נסיון תחרותי שיש לצבור. אני מאמין שאין לכך תחליף. אינני חושב שאפשר להגיע לפסגה העולמית בספורט זה (נגדיר זאת כ 16 ראשונים בעולם, או 8 ראשונים באירופה) ללא ניסיון תחרותי רב. ואנני מתכוון, עם כל הכבוד, לתחרויות ליגה מקומיות. אין תחליף לתחרויות בנלאומיות גדולות, בהן צוברים ניסיון ובונים ביטחון ודימוי עצמי מתאים. אף אחד לא מנצח בתחרות גדולה אם הוא איננו מצפה לנצח תחרות זו - ועל מנת להגיע לצפי זה - צריך לבנות דימוי עצמי מתאים. צר לי, אך תחמושת זו לא מספיק לפסגה העולמית - צריך גם תקציב נסיעות לא קטן.

אבל...!!!

אנני חושב שצריך דווקא להסתכל על הטופ העולמי בהגדרת הירי הטוב. ירי טוב הוא כל ירי שמתבצע בהתאם לרמת היורה - בשליטה ובאחריות - ושמניבה תוצאה טובה בתחרות ללא טעויות קשות. עדיף להשוות את ההתקדמות והלמידה לתוצאות עצמיות וללא לדירוגים בתחרויות בנלאומיות או מקומיות - שכן זה תמיד תלוי במשתתפים האחרים - ואין טעם למדוד את עצמך למדד זה שהוא תמיד משתנה.

אנני חושב שאפשר לשים מספרים מדוייקים על כמות אימונים. אני מכיר שני יורים מהצמרת העולמית שיורים אימון אחד בשבוע של 300 כדור - ג'וג'ו וידאנס האמרקאי וברודי מקינטוס האוסטראלי. הם שניהם סיימו ב 10 ראשונה באליפות העולם. מצד שני אני מכיר אלופים שיורים 2000 כדור כל שבוע....

בכל מקרה חשוב מאד להנות מהדרך - שכן אין ודאות להגיע למטרה אם הצבת אותה רחוק מדי.

בהצלחה לכל, ולהתראות בקרוב,
שאול קירש

נב - זה עתה סיימתי את הספר הראשון שני שנקרא PERFECT PRACTICE ועוסק כמובן באימון. הוא כעת בדפוס, והיה על המדף בעוד שבוע!!! :D
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shalom_1 » 29 יולי 2004, 12:12

תודה שאול........... אם כך אז יש לי עדיין סיכוי להגיע ל-TOP TEN (סניורים)כי אני עדיין יורה אולי 300 כדור לשבוע לפני תחרות בדרך כלל עד 150 מקסימום
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
שלום
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Yael Dagan » 30 יולי 2004, 19:23

מסכימה עם שאול - ההנאה היא הכי חשובה. אם לא נהנים, אז בשביל מה להשקיע?

בכל מקרה, אני מאמינה שאפשר להוציא מאימון את המקסימום בלי קשר לכמות הכדורים שיורים. ברור שככל שיורים יותר כדורים יש יותר הרגשה לאקדח, אבל אפשר להוציא הרבה גם מאימון של 150 כדור, כאשר לכל כדור יש מטרה, כלומר יודעים בשביל מה ירינו כל כדור.
אפשר באותה מידה לירות 300 או 500 כדור באימון ולא להפיק מהם כלום.
לי היו אימונים כאלה וכאלה. משניהם הפקתי המון.

אבל הלמידה האמיתית, כפי שאמר שאול, מגיעה מהתחרויות הבינלאומיות. לי הנסיון הזה עזר בעיקר עם המתחים שהיו נצברים לי לפני תרגילים. היום כל תחרות בשבילי היא אתגר חדש, וכל תרגיל בתחרות הוא הזדמנות חדשה להוכיח לעצמי כמה כישרון יש לי - כלומר, כמה הצלחתי להפנים את לקחי התרגילים והתחרויות הקודמות.
אני חייבת לציין כי לפני מספר ימים חזרתי מתחרות בדנמרק, שם התחרתי כנגד הגברים (לא היו מספיק נשים), ושמחתי על ההזדמנות להמשיך ולבנות צד חדש בדימוי העצמי שלי - היכולת לעמוד בכבוד עם הגברים.

בקיצור, הכל שאלה של כמה אתה מפיק מכל מה שאתה עושה- אימון, תחרות...
והעיקר - תהנה בדרך ומהדרך!!!
יעל דגן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד