ניתוח התרגילים באליפות ישראל 2003

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי הצעדן » 29 אפריל 2003, 21:40

טייס, קודם כל אני שמח על שאתה מבלה באגף הירי המעשי.
לירי הגנתי \ טקטי יש חוקים כמו שיש לירי ספורטיבי, ההבדל טמון בכך שבירי מעשי -אם לא עברת על חוקי הבטיחות - במקרה הרע התאכזבת, בירי טקטי לעומת זאת, מישהו חטף כדור בלי שהתכוונת (ולהיפך). אם תנסה להעריך את השיקולים המבצעיים ללא הכשרה מתאימה, ולפעול על סמך שיקולים אלה במציאות, אתה עשוי לעמוד בפני שוקת שבורה.
מומלץ למצוא מי שמכיר את המלאכה וללמוד ממנו, בצעדים מדודים.
מומלץ למצוא מדריך ותיק, כזה שכבר ראה דבר או שניים, האמן לי שתצא נשכר מכך :-)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

שיקולים בביצוע תרגילים

על ידי Saul kirsch » 09 מאי 2003, 16:30

את הדיון הזה אני אוהב!!!
אבל אני חייב לאמר לכם שמי שבא לידי מעשי מתוך רצון למצוא שיקולים טקטיים של מצבי אמת, היתקלות, הגנה עצמית וכו וכו - מפספס בעיני את הספורט הזה. נכון שירי מעשי זו שיטה יעילה וטובה מאד ללמוד לירות באקדח. אני מוכן להמר על אלוף העולם בירי מעשי מול הלוחם הכי קרבי בעולם בקרב אקדחים... אבל בתחרות ירי מעשי יש שני שיקולים טקטיים בלבד:
זמן וניקוד!!! כל היתר חסר משמעות.

אך אני קובע סדר מטרות - בעיקר לפי כוון התנועה לתוך ומחוץ לעמדה, מה נגלה ראשון, מה עדיף ביציאה, ומה יאפשר לי מינימום תנועה של האקדח כאשר אני עובר על פני המטרות.
תזכרו שההפרשים ברמות הגבוהות הן בעשירות שניה! ב SUPER SQUAD באליפות העולם, אם התרגיל היה של 18 שניות, אז כל הסקווד בהפרש על חצי שניה. זיכרו - 5% בתרגיל כזה זה פחות משניה בתרגיל - וברוב במקרים כמה וכמה יורים יכנסו ב 5% בתרגיל.

הנה כל התורה של הטקטיקה בירי מעשי:
מקסימום ניקוד, במינימום זמן - עם מינימום מקדם סיכון

סוף שבוע נעים,

שאול קירש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי trail_g19c » 11 מאי 2003, 14:06

חלילה לי מלערער על הכותבים הקודמים, ובמיוחד הקודם, קטונתי מאד.
מקווה שהשאלה הבאה אולי תביא לי תשובה שאני מצפה לה זמן רב:

שאול קירש כתב על זמן וניקוד, שהם השיקולים הטקטים היחידים בירי מעשי. בתור אחד מאלו שסביר להניח שיחשף לסיטואציות של ירי הגנתי / התקפי (למען הדיון אבדיל בין ירי מעשי במטווח לבין ירי STREET המבוצע לצורך הגנה / התקפה) וברור לו שהשיקול הנוסף והקובע זה מניעת חשיפה לפעולות נגדיות, אני חייב לשאול האם ניתן, במצב אגודות הירי הקיים היום, לבצע הכשרה ותירגול של מצבי ירי הגנתי?

אשמח לבדוק אפשרות של קבוצה, בהנהגת והשתתפות אנשי הסליק, לגבי השתלמות בירי שכזה, בהתבסס על כל שנלמד בירי מעשי (שליטה בנשק, בטיחות...). ישנם כמה מקומות שיוכלו לארח כזה מפגש או סידרת מפגשים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 11 מאי 2003, 19:21

טרייל, סוג הכשרות הירי אליו אתה מכוון הוא ה - IDPA אשר עדיין אינו מיוצג בישראל.

ישנם אי אלו מדריכי ירי אשר נותנים בצד ההכשרה הפורמלית גם "טיפים" ולפעמים מתודות שלמות של ירי הגנתי, מזמנם, מרצם, נסיונם וידיעתם. מהזן המסור הזה אין הרבה.

הדבר הקרוב ביותר אשר אני יכול להצביע עליו(הכוונה למסגרת אימון המיועדת להכשיר יורים במינימום הידע הנדרש במציאות מיורה הגנתי), הוא הקורס שתכנן ויעביר נועם. קישור : http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=1708
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 11 מאי 2003, 19:52

מבלי לפגוע בנועמיקו. יש מועדוני ירי מעשי שמדי פעם עושים תרגילים שמחייבים קודם לתת מענה לקרוב ורק אח"כ לרחווק לפי שיקול בטחוני ולא לפי ספורט. אני ממליץ מאד שתראה מה עשה חנן אוחיון בהרצליה עם כמה שובבי ציון, או תלמד קצת מפפי הלא הוא אבי לגמן, אולי תבוא פה לאומוני כתות הכוננות. מקווה שתצא נשכר.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pilot » 11 מאי 2003, 21:47

קודם כל ידידים, אני שמח שהאשכול לא שקע לו בתחתי האוקיינוס של הסליק.
מה עוד, שהגדולים מכולם העלו אותו :lol: :lol:

אכן היה מעט בילבול בשאלה שלי.
שיכולים טקטיים לא אמורים להלקח בחשבון בירי מעשי ולכן אני ממקד את השאלה שלי במיוחד לתחום הירי המעשי.
מה היו השיקולים של כל אחד מהמתחרים בבחירת סדר המטרות בכל תרגיל ותרגיל...

דוד
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 11 מאי 2003, 21:56

ברי ואילן, בדיוק מה שחיפשתי, בסופי של דבר נעשה פה אאוטינג למשהו שדיברתי עליו באופן פרטי עם כמה אנשים, במפגשים ופרטי. אני באמת אשמח, לאור סיום קורס הירי המעשי שלי בעוד כשבועיים, להצטרף לאימונים (אפילו כצופה מהצד) של מי מהמדריכים או הקבוצות שמיוצגים כאן.

אשמח להיות מוזמן, בתור אורח בתשלום כמובן, להגיע לסבב אימונים שכזה כדי להבין יותר טוב ולהצטרף.

אילן, אמנם אני לא בדיוק באזורך, אך אני מוכן לשים את ה $$$ שלי ואת רגל הקלאץ' שלי איפה שפי שולח אותי ולהגיע מידי פעם כדי להגיע לרמה שאני מחוייב אליה. אצור קשר בפרטי לברר פרטים, תודה.

אני עדיין חושב שמה שנועם ושאר מדריכי הסליק הציעו עשוי להתחיל את הנושא של ירי הגנתי / טקטי על בסיס התמודדות עם מצבי אמת, וחושב שכדאי לדחוף את הנושא בכל הזדמנות (למותר לציין שללא איזה עלות של קורס ירי מעשי + תחמושת שכבר מחוייב לסיים הייתי קופץ על ההזדמנות מייד. כעת חייב לכלכל (תרתי משמע) את מעשי היטב, אבל זה לא מונע ממני להגיע למטווחים הנכונים (!), לשלם לאנשים הנכונים (!) ובמקום לחורר ריבועי נייר מירי סטטי לעשות משהו עם ערך מוסף - ממילא עלי להתאמן פעם או פעמיים בחודש, לא???).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חנן אוחיון » 13 מאי 2003, 20:42

חברים יקרים
ראשית אני מסכים בהחלט לדעתו של שאול קירש ירי מעשי הוא קודם ספורט וכך עלינו לחשוב אם ברצוננו להתמקצע ולהגיע להישגים מירב האנרגיות חייבות להיות במישור הספורטיבי.
אך אומר את דברי בזהירות שמא יבינוני שלא כהלכה גם איגרוף קרטה והאבקות הם ענפי ספורט
ולא יעלה על הדעת שמיודעינו מוחמד עלי בימיו הטובים יחטוף מכות מכול ארחי פרחי.
אין לי ספק שיורה ירי מעשי מיומן עם אוריינטציה של לוחם בינוני בצה"ל יתן מענה נכון והולם בשעת דחק.
רבים מחניכי במועדון הם אנשים שמסתובבים עם אקדחים להגנה עצמית ועם אותם אקדחים מתחרים לכן לא נורא שמעת לעת ילמדו כמה מיומניות בסיסיות בירי להגנה עצמית כפי שלא נורא
עם שחקן אנגלי שמשחק בוומבלי ישחק על חוף הים כדורגל שערים קטנים זה לא יוריד כהוא זה
מהמיומנות שלו בכדור רגל.
כדי לסבר את האוזן אספר לכם סיפור אמיתי שקרה
בתחילת הסכמי אוסלו נדקר שוטר במחסום ארז אזרח שעבר באקראי לקח את האקדח של השוטר ירה במחבל והרגו מסתבר שהברנש היה בוגר קורס ירי מעשי לימים הזמנו את הבחור למועדון לנדסמן והשאלה הראשונה שנשאלה למה הוא לא מסתובב עם אקדח ענה הבחור בחיוך אמרו שיש שלום לא ?
זה היה המניע שלי ללמד בני יהודה קשת מעת לעת (מה לעשות אנו לא גרים בשוויץ)
אני בטוח שכך החברה הטובים ישרדו הרבה זמן גם כדי לעסוק בירי מעשי(בחיוך וקריצה)
לסיכום אני חוזר חזור והדגש ירי מעשי ספורט בלבדדדדדדדדדדדדד תהנו מהספורט הנ"ל
כפי שאני נהנה ממנו שנים רבות אך זיכרו גם להיות עם שתי רגליים על הקרקע(לא נולדתי באסותא
גדלתי בשכונה חחח)
שלכם בחום
חנן
מדריך ירי מעשי

על ידי רפתן » 14 מאי 2003, 12:41

חנן
אילו ההכשרה לרשיון היתה לפחות 20 שעות. בסדר!
אבל כיוון שהיא שעתיים ברוטו כולל הכניסה והיציאה מהחניה, אז ירי מעשי כיום הוא התשובה הכמעט יחדה למי שרוצה ללמוד מיומנות באקדח.
אח"כ יבחר להמשיך או לפרוש.
אגב מעולם לא פרשתי מירי מעשי פשוט עשיתי הפסקה אררררררררררררוכה מחוסר מזומנים. והרי כבר אמרנו שירי מעשי הוא קודם כל ספורט, אך בתנאים הנוכחיים הוא ספורט תורם בריבוע.
ואגב מהיכרות אישית לוחצת עם קצין צלפים בעבר הוא טוען (הקצין הזה) שבוגרי מועדוני קליעה שהיגיעו אליו לקורס הפיקו מעצמם הרבה יותר מאשר חסרי הבסיס הנ"ל וירי אולימפי שנינו יודעים זה מה זה רחוק מקרבי.
לכן קודם כל קורס ירי מעשי ומה שיותר אנשים. אח"כ אם ידבקו בחיידק ויהיה להם ממון מה שיותר יותר טוב.
אילן בן נון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חנן אוחיון » 14 מאי 2003, 21:24

רפתן ידידי
מסכים עם כל מילה שאמרת ויפה אמרת כוונתי היתה שגם אנו כיורי ירי מעשי טוב נעשה שלא נשב באולימפוס ונבדוק את עצמנו מעת לעת במיומניות של הצלת חיים בסיסית הרי את הירי מעשי והמיומנות הנהדרת יש לנו "בכיס"מדוע שלא נבדוק את עצמנו גם בתכלס לא יגרע
מאהבתנו לירי מעשי אך כפי שאני מכירך אני יודע שאנו מדברים על אותם דברים
שלך
חנן
מדריך ירי מעשי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד